dagens dag

vaknade 04:50. Käkade frulle, klädde på mig och vandrade sorgsen ner till min buss, jag är alltid lite sorgsen när jag ska till flygplatsen, för klockan är alltid så lite, jag är trött och sängen (som är helt underbar) har aldrig verkat mer lockande.

In med det gamla folket och ut med det nya, iväg med bussen, önska trevlig semester och allt sådant.
Hemma igen vid elva tiden, kunde inte somna, bestämde mig för att löpa, otroligt jobbigt i denna värmen, duschade när jag kom hem, dog i sängen och vaknar upp av alarmet två timmar senare, tröttare än tröttast och ont i kroppen efter att ha somnat i konstig ställning.

jobbade några timmar, beställde en pizza, insåg när jag hade ätit upp den framför en film, i sängen, att det faktiskt var i fredags, alltså igår, jag åt pizza senast. Oj då. Varför träna hårt?!

Nu ska jag kila mig ner i sängen, imorgon är det flygplats, men imorgon får jag iaf träffa familjen, krama om dom och säga på återseende i vår. Sen ska jag iväg och besöka buddha statyn som vackert reser sig över phuket, och marknaden i phuket town.

för ca 3 år sedan

Bodde jag i en sunkig lägenhet i Brandbergen, jobbade på jysk och make up store, led av brustet hjärta och bakade för att tänka på annat. Och ibland kan jag sakna det, alltihopa, även om jag föredrar att inte ha ett trasigt hjärta, bo i en sunkig lägenhet, slita sönder mig på jobbet, men ändå.

Bakningen dock, saknar jag. Och det och hemma gjord mat kommer stå överst på min lista över saker jag ska göra, tänk vad mysigt att bara laga ihop en god tre rätters med vin och sällskapsspel och skratt.


födelsedags tårta till kärleken som inte höll (alltså kärleken, inte tårtan, den var perfekt)

Viggos tårta till dopet, barbapappa på vinterland.

Tårta jag och maria gjorde till eddas namngivelse (heter det så).


Kanske är det bara så att jag saknar att vara kreativ, jag försöker spela gitarr och sjunga mycket men lusten till att skriva har trillat av mig någonstans efter vägen. Men efterrätter och kakor, det är jag bra på!

namnsdagsbarn

26 januari. Jag har namnsdag idag, och är en smula förvånad över att varken pappa, mamma eller mormor har ringt. De brukar alltid komma ihåg dagarna.

Utomlands är det tydligen väldigt viktigt att ens namn betyder något och alla skakar på huvudet när de frågar vad jag heter och följdfrågan lyder: vad betyder det.
och jag svarar alltid: jag har läst det men kommer inte ihåg.

här kommer det iaf

Kvinnonamnet Bodil är, liksom namnsdagsgrannen Boel, en dansk form av det nordiska namnet Bothild som är sammansatt av ordledet bot som betyder 'bättring' och hild som betyder 'strid, kamp'.

Det låter som om jag borde vara en riktig hårding!

Kanske kan jag med lite tur komma ihåg det tills nästa år.

Semester slut

Så är tre dagar över, tre lediga dagar som har varat på stranden, och i patong med annie.
Annie, min kollega här nere är 3 gånger snäppet galnare än mig och tillsammans bildar vi en duo som man aldrig kan förutse händelserna som kommer. i tisdagskväll hade vi bag in box bartömning hemma på balkongen med vin, skratt och gitarr (och en thailänsk publik på gården nedanför) innan annie aka sugermama betalade en taxi in till Bangla Road, bargatan i Patong som jag någonstans läst att det ska vara thailands bartätaste gata,kan nog stämma, du behöver aldrig gå mer än två meter innan nästa dörr välkomnar dig. Bra är också att nästan inga barer tar inträde, förutom några undantag. Där strövade vi fritt, dansade och hade oss innan vi slutligen knöt ihop säcken och ramlade hemåt. Inte fullt så kaxiga masade vi oss ner på stranden i onsdags för att sova, sola och kolla in de snygga dykarna som håller till på stranden.

Men vips var det kväll och slattarna i boxarna tömdes återigen på balkongen och sen gjorde vi en favorit i repris. Igår var alltså inte heller så kaxig. Men vid tolvtiden masade jag mig återigen iväg på stranden. Sen avslutades hela denna fest del med en supergod vesuvio med bea och cola på vår samarbetsrestaurang Karlssons.

Igår låg jag bara hemma, fixade in lite bilder här på bloggen och chattade med sverige, och imorse började jag dagen med en löprunda, svettigare är värst (brukar vanligtvis springa på kvällen, dagstid=helt enormt jobbigt) tog mig ner på stranden läste lite bok och lyssnade på god musik.

Hem duscha, kollade på aladdin, käkade en påse micro pop och nu ska jag sova. Imorgon, eller rättare sagt fem imorgon bitti rullar återigen verkligen in i livet.

Men sen längtar jag tills söndag då syster och familj åker hem, givetvis inte för att dom ska åka utan att vi ska ses på flygplatsen så jag får krama om dom igen.

Och sen på fredag är jag ledig igen och då kommer min gamla kollega från make up store hit med sin kille!

Ja vad kan man säga, life is good!

saker jag ska göra när jag kommer hem..


ska äta en massa jordgubbar


jag ska gå på picnic och småfrysa med en kofta om kvällarna.

jag ska ge mig ut till Stockholms skärgård

ska spela kubb

leka leila bakar hemma i mammas nya kök

Dricka rosé i solnedgången

besöka London och Notting Hill med lina,
och känna efter,
Är det i London vi vill bo?


Självklart låter allt detta rosenrött och fantastiskt och förhoppningsvis så kommer det också bli av, det är ju faktiskt inte allt för stora krav jag har, men innan dess så ska jag självklart njuta till tusen av Thailand, men nu när det är bestämt så är det så lätt att komma på sig själv med att tänka på svensk sommar, och våren som jag kommer hem till, jag älskar våren i sverige, jag älskar att alla människor spricker upp som vårblommor och går från grådaskiga till fab, hur alla blir trevliga och glada, och hur leenden avlöser varandra, något som vi svenska inte är bortskämda med.

Och självklart familj och vänner. Alla dessa underbara vänner som så troget stannat kvar efter mina två år utomlands, tror minsann kanske att man borde ställa till med fest.
Familjen, vad skulle man göra utan dem, och hur jobbigt och krävande det än blir att flytta in hos mamma igen, så kommer jag njuta av att ha henne i närheten, precis som det alltid borde vara.


Khao Lak


Här är världens sötaste och finaste syskonbarn, han får vara lite lite bättre än dom andra go´klumparna eftersom han kom först och var så otroligt efterlängtad.
När jag kom till Khao Lak mötte emma upp mig och körde mig hem till henne och linas hem.
Senare på dagen styrde jag nosen mot syrrans hotell och mötte upp den fina familjen.

Finaste Syskondottern Lykke var självklart med, med solskyddsdräkt och allt!

Detta älskade Viggo och eftersom min fina familj fortfarande stannar två dagar till kan jag tänka mig att både annika och jonas kommer nog åka den åtskilliga gånger till.

Soligt/molnigt/regnigt, alla väder ska man hinna med på en thailandsresa,
och oftast på samma dag!





Ett bad i solnedgången

Syskon kärlek!

Ännu mer semester!

Så inte mer än några dagar efter att Josefin dragit vidare till Kho Lanta kom två av mina finaste apollo folk, Hanna och Rasmus, på besök från Indien och Goa där de arbetar.
Hanna och Rasmus gick samma utbildning som mig, och vi arbetade också i hurghada och på kreta tillsammans, så när dom var här på Phuket hann vi med att äta en middag ihop, sen var jag tvungen att åka hem och sova, eftersom jag dagen efter skulle bli hämtad 05:30 för att ta mig till Khao Lak.


Här Är Rasmus. Rasmus gillar fin musik kultur och kaffe, på kreta höll vi hårt i kaffe och kaka fikan,
i stort sett tre gånger i veckan efter jobbet möttes vi utanför våra lägenheter med kaffekopp och snack.


Fin-Fina Hanna

Åh vad härligt det var att krama om dessa fantiska vänner!

4 Dagars Semester med Josefin!

Nu är jag tillbaka! Det här med att ha semester tar verkligen på krafterna. Spenderade fyra dagar tillsammans med josefin och förra veckan spenderade jag fyra dagar i Khao Lak tillsammans med min äldsta syster och hennes familj.



Vi har ätit middag i Patong


Cissi och Jag

Hanna, Som gick min guideskola coh som jobbar på Kho Lanta kom också förbi här på phuket under Josefins besök, sedan snodde hon med jossan till Lanta. Här spelar vi spik. Efter några (eller ibland för många) öl kan det satans lilla spikhuvudet vara svårt att träffa, speciellt eftersom hammaren inte har en slät yta att slå med.


Jag och Josefin åkte en rollball, den på bilden, men 40 liter vatten i den,


Vi drack mosserat vin och åt jordjubbar och praliner på balkongen.

Vi var på kryssning och slappade på soltak, åt frukter, badade från båten och hade en härlig dag!


Liten söt thai flicka som åkte med pappa/morfar/farfar? på jobbet en dag.

Tack Josefin, Härliga människa.
För att du kom hit, gav mig en massa energi och framför allt,
så att jag fick lära känna dig lite bättre.
Snart väntar sommaren och ett besök i de smålänska skogarna!

Tack!


Semesterfiraren

Hej Vänner! Vilken underbar start på veckan jag har haft, jag har haft semester Måndag till Torsdag. Idag är alltså sista semesterdagen för denna vecka, tur att syster och familj kommer nästa så att jag återigen får vara ledig. Vi har haft det jätte bra, och snart kommer en längre uppdatering.

Men man kan säga att vi hunnit med allt som sig bör!

100 år av musik.

detta var ju så kul att det måste komma en till, här är två låtar, det skiljer 100 år mellan de gånger de låg ett på billboard listan. Man kan också lätt säga att beteckningen för musik har ändrats en del sedan detta spelades in.

Papa, Don't Preach

http://www.joshhosler.biz Den här hemsidan är lite kul, här kan man finna ut alla list ettor under specifika år och datum. Och självklart blev jag då nyfiken för att se vilken låg som låg etta på billboard listan i USA samma dag som jag föddes.

Detta var alltså det absolut hetaste exakt i den sekund som lilla jag gjorde min entre i världen.

Det här med att känna varandra...

Josefin och Jag gick utbildningen för Apollo ihop 2010. Då pratade vi knappt med varandra. Sen åkte vi åt var sitt håll i grekland och kankse gick det så långt att vi gillade varandras status updateringar på facebook. Sen när jag kom hem från Egypten fikade vi i två timmar i Stockholm. Och nu är HON här! Jag älskar det.


Jag vet att jag gillar henne som person, men jag känner henne inte alls egentligen, men förhoppningsvis kommer jag gilla henne ännu ännu mer när det är dags för henne att åka hem! Eftersom vi då förhoppningsvis har lärt känna varandra lite bättre.

Josefin sa igår att hon älskade det faktum att jag är så frispråkig, att jag oftast säger det som faller mig in, det jag tycker, tänker och känner. Utan att göra för stor sak av det. Jag vet inte riktigt om mina kompisar och min familj alltid uppskattar denna egenskap då det ibland bildas grodfarmar i min mun, farmar för stora för att försöka hålla inne!

Men det är lite kul, detta med att känna varandra, För oftast så finns det så mycket som hela tiden kommer upp som man inser att man tycker olika, osv och man funderar på hur man har kunnat missat just den detaljen. Sen finns det ju också självklart stunder då vänksapen flyter i perfekt harmoni, som när man pratar om gamla barnfilmer man båda älskat, när man blir nostalgisk över att Tacos var nytt och fräscht när vi var små osv. När man skrattar tills man nästan kissar på sig och man önskade att tiden kunde stå stilla.

Här på Phuket finns det en man, jag vet att ni alla blir chockade nu, men det finns en man här.
Han är från england, 30 år och med ett perfekt utseende. Självklart kunde jag inte låta bli att bjuda ut honom, bara för att han faktiskt fick min kropp att reagera på honom, vilket måste firas efter att hjärtat och själen varit trasig hos mig i flera år. En kväll kommer jag i bilen, efter att ha varit på hotellservice, och ser denna kille, tvärnitar, slår på varningsblinkerna på bilen och matcherar ut från bilen i min blå smurfdräkt (aka uniform) mannen ser förvånad ut när jag frågar ifall han kan tänka sig att dricka öl med mig någon kväll och jag ger honom mitt nummer och ber honom ringa. Där har jag redan målat upp två bilder, att han ringer, vi dricker lite öl, pratar om skillnaden mellan thailand och hemma, hånglar lite och förlorar oss själva i varandras armar. (väldigt smickrande tanke, och lite romantiskt) mindre romantiskt senarium. Killen i fråga ringer inte och jag spenderar första dagen med att fundera ifall jag gav honom rätt nummer, och sedan måste bita i det sura äpplet och inse, att han kanske inte alls var så intresserad av mig som jag var i honom.

Faktum är att senarie två stämmer nog mest. Han har inte ringt, men jag vet dock att han har funderat på det, även om jag är gammal nog and face the fact, it aint gonna happen. Men då kommer rubriken in här. Eftersom killen inte ringde de första 3 dagaran efter att jag har frågat honom, hann jag ju självklart med att göra upp en massa ´"filmsektioner" i huvudet. Och hur han är/var, ville ha ut ur livet osv. Vilket jag förmodligen aldrig får möjligheten att upptäcka.

Igår spenderade jag hela min siesta med Josefin på stranden, varpå jag ser killen, där han jobbar och säger till josefin, "tror du jag tog i för mycket, är han inte bara för jäkla snygg, out of my lead så att säga!"
Josefin säger så här efter att hon torkar upp dreglet som sipprat ut ur mungipan på henne. "Bodil, Han är alldeles för snygg för de allra flesta, men är också kanske less på smala tjejer utan former och kanske vill ha lite att ta på"
-"ja men varför har han då inte ringt mig?"
- jag vet inte.

Och då struntade vi i att analysera, fundera eller förvränga, för oavsett anledning så förtjänar denna man allt det bästa i livet, efter att han med sina ögon smält ner mitt frysna hjärta för att faktiskt känna någon, fatta tycke för någon och att bli fnittrig och fjantig som en 14 åring.

Härliga känsla, som jag saknat dig!

Söndag på Phuket.

klockan ringde klockan åtta imorse, på med transfer uniformen och ut på flygplatsen och lämna, samt möta nya gäster. Nu halv två är jag tillbaka i lägenheten och har lite ledigt fram till klockan fem. Josefin är i Patong med Nina, så henne behöver jag inte tänka på, så jag unnar mig lite tid vid datorn osv.

Imorgon börjar min lilla ledighet, 4 dagar tillsammans med Josefin, imorgon ska vi förhoppningsvis kunna åka på en liten kryssning, och sen är resterande tid oplanerad.
Igår spelade vi biljard, och jag blir verkligen inte bättre. Däremot så hade vi ett väldigt intressant samtal med en kille från england. Och sen stupade vi i säng vid halv tre tiden.
Kanske borde jag också försöka sova lite grann, så man blir lite pigg inför semestern.

Hoppas sverige är underbart!

Välkommen till thailand Josefin!

Det är okej, du kan komma nu, och likaså mina semesterdagar! LYX


Imorgon kommer Josefin.

Josefin och jag gick Apollos utbildning tillsammans, vi umgicks inte jätte mycket under tiden vi var där, men vi var ju trots allt över 70 personer. Men när jag begav mig till Egypten och Karparthos för sommaren åkte Josefin till Santorini för säsongen. Efter denna säsong slutade Josefins reseledaräventyr medans jag fortsatte tillbaka till arabvärlden och pyramiderna. Men någonstans hade vi ändå kontakt och när jag i våras åkte hem från Egypten så var Josefin på besök i Stockholm. Och då hann vi med oss en riktig långfika. Josefin kommer från Värnamo, från samma ställe som mina släktingar. Och imorgon kommer hon alltså hit!
En vecka ska hon vara här innan hon åker vidare till Kho Lanta och Hanna, som också gick samma utbildning.

Och till veckan väntas också 4 dagars ledig, whiiee. Och så fort Josefin kommer hit så börjar planeringen av tiden, först måste jag bara småstäda, för det är dom inget vidare på här där jag bor.


Mitt 2011

Vilket start jag hade på år 2011, drack öl på Papas bar i Hurghada tillsammans med min 25 kollegor. Och därefter var det ny året igång, det var kallt i Egypten, ungefär så kallt som det brukar kunna bli på vinterhalvåret, nätterna höll stadigt en temperatur på ca 10-12 grader, kanske inte riktigt vad man väntar sig av Afrika. Jag hade min första 2 dagars tur till Kairo för säsongen och älskar det faktum att jag shoppade en vinterjacka som jag resten av säsongen älskade högt.


Sen kom den arabiska våren, som startade i Tunisen och spred sig lik myggor på sommarnätterna. Spänning, rädsla och nyfikenhet låg i luften hos var och varannan människor. Det var ungefär då som jag verkligen önskade jag förstod arabiska, för att kunna hänga med i vad som sas.
En eftermiddag när vi åt lunch på ett av våra stammisställen, några 100 meter från kontoret ligger denna restaurang med svenska ägare och ett hus av glas. Där, mitt i lunchen, hör vi på avstånd hur människor ropar, i kör, och efter ett ögonblick vandrar ca 250 arabiska människor i gallabejor, mestadels män förbi stället vi sitter på i demonstration. Lite läskigt var det när man inte förstod vad som sas. Det var startskotten för Hurghada. En vecka senare stängde UD inresorna till Egypten och nerstängningen var ett faktum.

(saknar fortfarande mina och Mettes pannkaksfrukostar)

Jag kommer aldrig att glömma en av de sista luncherna jag hade i Egypten, på den thailänska restaurangen, mannen som serverade oss och hade så gjort sedan i Oktober bokstavligen grät när han gav oss vår mat. Bara för att han visste att vi skulle åka hem, ta med oss alla tursiter, och Egypten skulle eka tomt. Det var inte många ögon torra på den restaurangen. Och förövrigt så grät vi alla väldigt mycket sista tiden. Vi fick ingen möjlighet att krama om varandra, skratta åt minnen och sörja att säsongen var över. Utan allt lämnade åt slumpen att avgöra vårt nästa drag. Det är otroligt och se hur mycket energi folk får i såna sitautioner.

(en demotrationl som blev större och större för varje gång de passerade vårt kontor på huvudgata i Sekalla.)


Mycket riktigt, efter vad som kom att bli den mest stressanden veckan jag upplevt, klarade jag och sara med servicetelefonerna tillsammans med våra fina kollegor av att stänga ner hela resmålet, och den 3 febrari stod jag återigen på svensk mark, mer slutkörd än någonsin och med en värk i hjärtat av att ha behövt lämna mitt älskade Egypten bakom mig, med så mycket ogjort.


(Här är större delen av vår mysiga team från Egypten)

Väl hemma i Sverige valde jag att stanna hemma fram tills att jag skulle åka till Kreta. Jag spenderade sju veckor med att åka hem till Bispgården och besöka Pappa och Mormor&Morfar, Åka till östersund och mysa med Hannah, samt fika med mina klasskompisar från högstadiet, och En tur till Åre där vi hälsade på Veronica och Tom, och jag skaffade mig en tatuering. Krama och mysa med Syster och Viggo, samt fikade och kramades med mina vänner och verkligen njöt över det faktum att jag var hemma.


(jag och viggo)

Familjen Wärme/Forsström/Wåglund på Jonas 40års överraskningsfest i februari.

Jag och mormor gick på promenad i Bispgården när jag var där.

Finaste barndomsvännerna på Åreskutan.

Finaste Edda ville inte gå och lägga sig och sova när jag var på besök.

Sen blev det då slutligen Mars och den 25 klev jag ombord på planet tillsammans med Lina, Hanna och Anna och begav oss ner till Grekland för sommaren. Kreta var målet och även om den sommarsäsongen inte alls var som jag väntat mig, jag drabbades av svår hemlängtan och frågor om vad jag gjorde med livet osv, Tackade nej till en lägenhet i Stockholm och förbannande Kreta om möjligt ännu mer, men i Juli var det dags för mig att åka hem på semester till Stockholm, och då hade jag redan bestämt, så snart mamma varit på besök på Kreta säger jag upp mig, en tanke som malt på i huvudet på mig nästan sedan jag kom till Grekland i mars. Chania är otroligt vackert på kreta och ett av de få ställerna där jag trivdes. Att jag hade en massa fina vänner där, gjorde säsongen enklare och när det äntligen var dags för mig att kliva på planet i Oktober och åka hem för 2½ vecka, förundrades jag över att jag klarat mig genom säsongen.
Kanske var det tack vare den täta trafiken av besök hemifrån, kanske tack vare många av mina superfina vänner och kollgeor eller kanske tack vare en massa jävlar anamma!

Rasmus och Anders välkomnar till El Pols första grillkväll, dock verkligen inte den sista.

'Anders, Lina, Jag och Hanna.



Vackra Chania.



Delar av Team CHQ 2011.

När Oktober och hemresan kom, kom också Hösten till Stockholm. Det var allt en lycklig tjej som prasslade i löven och myste av att tiden som var så kort (2½ vecka) räckte till att både hinna träffa min nya systerson Arvid, samt besöka nya föräldrarna Malin och Ante i deras nya hem i Gävle. Kratta löv och baka med Viggo, Lykke och Annika. Spring på min platsbror av en slump på stan, Umgås med Maria, Johan och Edda, fika med Sara, Träffa mitt ex på en nattklubb och känna, ÄNTLIGEN är det över, firade detta med en dyr stor fet Drink. Träffa en massa kompisar från Östersund, Dricka öl med dom på en pub på Östermalm och Starta en kör. Lyssna på en massa bra musik. Dricka en massa kaffe latte. Vara grinig över att jag blivit för tjock för mina kläder. Kolla på mammas nya lägenhet. Äta svensk frukost med filmjölk, polarkakor och oboy. Köpa Systemkamera. Ha en gratis provvecka på Sats. Plugga på om Thailand, Packade i hundra år, packade om och fortfarande för mycket vikt. Men över allt, en Underbar Tid i Sveriges Vackraste Stad.


God Tapas Middag hos Syster Malin och Ante.

Annika och Lykke.

Jag och Maria på fest hos Malin, som vi tillsammans med på högstadiet.

Finaste Simon.

Vackra Stockholm.

Sen var det dags för de sista äventyret för året, Thailand och Phuket.

Landet och Ön som jag fullkomligt älskar, som återgett mig lusten till att arbete, som gör att jag med lätthet stiger upp klockan tre på natten för att åka till flygplatsen. Där dagar kantas av inte så hårt arbete, god mat, härliga kollegor och solnedgångar utan dess like.



Självklart finns det även svenskt julbord och svensk tomte på Phuket,
och det är en av sakerna jag älskar med detta land, även om det verklgien är hur mycket svenska och skandinavier som helst här, har Thailand på något mirakulöst sätt lyckas hålla sin thailands charm utan att falangerna (tursisterna) tar över.




nina, jag och eric vid phuket högsta vattenfall, 15 meter, dagen då vi cyklade 1,8 mil.

Tempel.

Team Phuket!




Detta året har varit otroligt berikande, jag har besökt tre världsdelar, lärt mig en massa nya saker både i mitt jobb och privat, jag har över det hela haft det otroligt bra, självklart också med ledsna stunder.

Jag vill tacka alla mina vänner och min familj för att ni som vanligt berikar mitt liv.

Speciellt tack till alla er som besökte mig på kreta, mamma, pappa&nettan, Camilla, Hannah, Maria&Johan&Edda, mamma&Eva.

Nu blickar vi framåt år 2012, som säkerligen också kommer ge mig både nya kunskaper, prövningar och massa skoj. Nu ska jag njuta av Thailand, för all den tid jag har kvar, och imorgon är jag ledig och ska försöka bättra på brännan, och på Torsdag kommer mitt första sverige besök.

Återigen Tack för ett fint år, en önskan om att ni alla få behålla er hälsa, kärlek och vänskap. Njut, Samla minnen i det nya året, och åtminstonde en gång, ät en take away middag i Solnedgången, det gör så mycket för Själen!

Kärlek!

En nyårsnatt i Patong.

I lördags på nyårsafton firade jag och mina apollo kollegor tillsammans med ving och falk lauritsen nyår på en restaurang i Patong, Maten var kanske inte vad någon av oss hade förväntat oss av nyårsmiddag med utsikten var fantastiskt!





Efter tolvslaget tog vi oss ner till Bangla Road i nån timme, men eftersom jag inte är jätte förtjust i Bangla Road så stannade jag inte så jätte länge. Dagen efter igår, var det en väldigt trött Bodil som arbetade hela dagen, nästan så pass trött att jag hade kunnat somnat ståendes.

Men nu börjar jag känna mig okej igen och ikväll blir det mest troligt lite mat, lite öl, lite biljard och imorgon ska jag iväg och obsa utflykt. Kan fortfarande inte riktigt förstå att det är så många utflykter här som jag inte har sett ännu, när jag faktiskt varit här i två månader.

På torsdag får jag besök! Av underbara Josefin som jag gick min utbildning för apollo tillsammans med, så efter helgen väntar 4 dagars ledig och mest troligt en två dagars tur till phiphi med allt vad det innebär!