Tankevärt..

"kärlek är i stort sett det enda tinget som känns likadant oavsett ålder,
smärtan och lyckan är förmodligen desamma hela livet.."


Bettskenan är återfunnen..

Igår kväll när jag låg i sängen och pratade med Therese upptäckte jag att jag hade lagt min bettskena på nått konstigt ställe. Den var inte i bettskene-koppen, inte heller hittade jag den någonstans i sängen el under för den delen, igår kväll när jag slutligen skulle sova tog jag på mig min pyjamas, och där var den! Jag har en ful gammal pyjamas i siden som jag bara använder om jag tycker att det är kallt i lägenheten, det finns en bröstficka på den, och i den hade jag placerat min kära söndertuggade bettskena, Varför lägga den i bröstfickan på min pyjamas?
Enda förklaringen måste vara att jag tyckte i stundens hetta att det var ett bra ställe...

Godmorgon

Efter en god natts sömn är jag nu tillbak till verkligheten, vaknade och insåg att klumpen i magen är kvar. Jag hatar att känna så här. Kan det verkligen vara så att det är slut innan det ens har börjat?

Idag ska jag räkna matte och sen ska jag på jobbet. Resterande del av veckan är lugn, jag jobbar bara idag, fre och lördag och emellan där ska jag försöka trycka in så mycket matte som huvudet klarar med. Ska ge allt för att inte tappa fokus. Jag har provet om ca 3 veckor och för mig är det otroligt viktigt att klara kursen, annars har jag ju lagt ut all tid i onödan.

Tack Alex för att du finns!

Vägskäl

Under sin livstid hamnar man i otroligt många vägskäl. Man väljer, ibland bra, ibland mindre bra.
Den senaste tiden har matte, jobb, vänner och den fina varit stora delar av min tid. matten för att en gång för alla försöka klara det, senare blir det även naturkunskap för att kunna söka skolor. Jag känner att jag måste börja fundera på mitt liv och min livssituation. Jag har haft den disskutionen flera gånger med mina nära och kära.
Jag har alltid tänkt mig själv som färdigutbildad vid ca 25, fast jobb efter det förhoppningsvis, så att man kan, om man vill/och har möjlighet, slå sig till ro och kanske skaffa barn vid ca 30årsåldern. Jag fyller ju faktiskt 25år om 3½ år vilket skulle innebära att jag måste börja plugga i höst för att vara klar vid 25, jag kommer aldrig att komma in till hösten, och kanske inte ens till våren heller för den delen.
Men ibland får man kanske tänka om, huvudsaken är ju faktiskt inte att vara klar innan 25, utan att läsa något jag tycker är roligt och att leva ett bra liv.


Jobb, jag jobbar lite nu, sommaren närmar sig och jag måste återigen försöka finna ett schema, oavsett om det är på make up store el på äldreboendet, jobba måste jag ju göra.

Vännerna, jag hoppas att mina närmsta vapendragare här i stockholm, att vi en gång för alla kan ta oss i kragen och faktiskt göra något tillsammans. En liten resa el så. Jag håller tummarna och tron på att det blir ändring på oss nu. Och Hannah, en resa hemåt skogorna blir det absolut, det måste det bli.

Den Fina, så mycket han har kommit att betyda för mig under den tiden jag lärt känna honom. Han har på så många sätt fått mina dagar under dessa månader flyta på så väl. Han har fått mig att skratta, le och må bra. Han har framkallat känslor i min kropp som jag nästan var rädd att jag hade förlorat. Han visade mig hur otroligt underbart det är att vara "vi" om så bara för en kort stund. Kanske är vår tid slut, kanske fortsätter den att ge mig energi. 
Jag borde vara tacksam för den tid vi haft, även om det sårar mig att tänka att vi kanske inte får mer tid. För hur det än går, så har han fått mig att känna så mycket. Gett mig så mycket.
Och jag tycker så mycket om honom.
Godnatt

Godmorgon

Vaknade för två timmar sedan, har sedan dess spenderat dagen med att kolla runt på arbetsförmedlingens hemsida, försökt hitta jobb att söka. Kollat utbildningar osv. känner nu att det är verkligen hög tid för mig att komma in på nya inriktningar, hitta nya möjligheter. Men på arbetsförmedlningens hemsida verkar det mest så himla trist, donken, städ osv. Det enda jobben man finner där tycker jag.

Har iaf sökt några jobb som jag skulle kunna tänka mig. Skulle dock behöva åka till modern och skriva ut nya ansökningar, våren ger en nytt hopp. Och våren lurar bakom dörren.

idag är det bara skola som står på schemat, ska träffa klass-tjejerna ett tag innan skolan och gå igenom lite grann, tänkte även försöka  repetera lite på det som gjort. Nationella provet närmar sig trots allt med stormsteg, om mindre än en månad ska kursen vara avslutad. Tack vare min senaste skrivning känner jag mig dock helt okej, långt ifrån väl förberedd men ändå okej.

Ny vecka, nya tag

Efter en helg som kan beskrivas som den tristaste helgen 2008 (med några undantag) samlar jag mig nytt mod och en ny positiv känsla i kroppen. det kan bara bli bättre. Vaknade imorse av att solen lade sin strålar på min kropp, även om jag visste att det idag skulle vara varmt ute så hoppade hjärtat ett glädje-skutt när jag satte fötterna utanför porten. Våren slog emot ansiktet som en hårt knuten näve och jag kände mig för ett kort ögonblick knäsvag. Härligt.

Igår blev det en härlig fika med Johanna inne i stan.

Efter dagens dagliga dos av seven eleven kaffe åkte jag hem och nu har jag gjrot mig klar för jobbet, ska äta lite lunch innan jag beger mig in till stan igen.

Sov hos den fina inatt, vilket ha inneburit ofantliga host-attacker från vardera sida sängen.  Han är nog faktiskt sjukare nu än i veckan när vi sågs. Och det måste ha varit hemskt för honom att gå på jobbet idag då ingen kunde ta hans pass. Han såg helt färdig ut redan  när vi gick ifrån varandra.

Nej, nu blir det mat och sen kanske jag hinner med en till latte och en liten lässtund innan jobbet.

Krax, host och peppar,peppar...

Bättre, men ännu inte bra..

Jag känner mig bättre idag, men är ännu inte riktigt frisk. Usch jag vill bli frisk nu. Ändå har jag utnyttjat alla små knep jag vet, vitlök mm. Men jag hoppas att jag känner mig bra imorgon för då blir det återigen till att jobba.

Jag blir väldigt deppig när jag är sjuk, av att bara ligga hemma och älta allt. det är inge bra för mitt huvud.
Jag hoppas på att få prata el ännu bättre träffa den fina idag, jag hoppas att han mår bättre, han har också varit sjuk. Han är ju trots allt orsaken till att jag är sjuk.

Igår blev det melodifestivalen med Lex, vi skrattade och hade oss åt hur löjligt allt är. Sen hade vi en pepptalk stund innan det var dags att sova. Ibland kan hon göra allt mycket bättre med väldigt små medel. Tack hjärtat.

Nu återgår jag till med min bok och mitt tea.

Ha en underbar dag och njut av det varma vädret som ska komma under eftermiddagen.
Njut av alla härliga människor ni har i er närhet och av allt positivt.

Puss!

Fuck!

Jag är så sur idag, har legat i soffan med alex och vräkt ur mig fula kommentarer om hela melodifestivalen.
Jag tror snart att jag går och lägger mig och hoppas att jag känner mig lite bättre imorgon, för jag orkar inte vara så här. Förkylningen är lite bättre men jag hoppas bli "bra" tills imorgon...

Den enda bra idag är att jag läser en bok som är bra och har köpt hem biscotti.

Fredagkväll.

Jag är fortfarande förskyld, jag vill bli bättre nu. jag har inte tid/lust att ligga hemma i soffan och snyta mig. Imorse när jag vaknade ville jag bara klä på mig otroligt mycket kläder, rubbet, mössa, vantar osv och promenera. Men jag har legat inne, sett på alla serier på tv, ätit godis,dricka, gjort matteläxa och läst. Det är jätte skönt att göra såna saker, men det är skönare om man själv får välja det, inte behöva bli tvingad till att ligga inne.

Jag har också noterat att en väldig massa människor önskade sig saker till alla hjärtans dag. Konstigt. Om man har en pojkvän/flickvän och är kär borde inte det räcka?
Jag skulle isf önska mig kärlek. För det, mina vänner, vore storslaget.
Jag bjöd mina pumor på små chokladhjärtan när vi träffades för en fika på HurryCurry inne i stan igår.
Det var väl min storslagna kärleksförklaring till dom..
Och så skickade jag ett halvsnuskigt mms till den fina.
Jag skulle hellre vilja få fina ord och uppvaktning under årets gång och inte bara den 14Feb.

image300
Maria under fika pausen innan hon begav sig på sitt nya jobb, arlanda Express, därav kostymen.
image301
Johanna, denna bild är från hennes kärleks-semester med marc med hon hade ju inte lagt in några bilder på sig själv från igår, och eftersom alla bilder är lånade från hennes
bilddagbok får hon vackert stå ut med mitt snatteri.
image302
Jag och kombo.

Slutsatsen är att vi fyra ses för sällan allihopa.
Nu mina underbara vänner måste vi skapa nya minnen från 2008.

Förkyld

Nässpray
halstabletter
godis
läsk
mat

och matteläxa.
kanske en film.

Förkyld och ruttet.

Så ser min dag ut.

Torsdag

Godmogrgon.

jag klarade matte provet!
Så himla skönt.

Idag är det alla hjärtans dag, vilket påhitt.

Jag har alldeles för lite jobb nu framöver, måste bli ändring på det..

Veckans To do List....

[x]Matteläxa
[x]Tvätta
[x]Städa
[x]Jobba
[x]Lämna tillbaka byxor på hm
[ ]Lägga ut skor på blocket
[x]Städa åt Killen(fisken)
[ ]Baka
[x]Träffa den fina
[x]Städa garderoben

Detta är då några småsaker jag ska/försöka göra i veckan, min vecka ser annars rätt lugn ut, jobbar bara onsdag, skola idag och på torsdag och sen är jag väldigt mycket ledig fre-sön. Förutom då tre timmar på lördagen då jag ska jobba i solna. Mina ambitioner är att göra klart listan tills torsdag så att helgen är helt ledig. Kanske ska jag försöka ta mig ett pass på äldreboendet men det beror på hur det går med matten.

Idag är dagen då jag är ledig och ska sitta hemma och räkna hela dagen, så jag hänger med på lektionen ikväll, jag hoppas att mina ambitioner kommer tillbaka, samt insperationen om att faktiskt räkna matte hela nätterna. Nu har jag iaf ätit en mega frukost och väntar som bäst på att jag ska ta upp böckerna.


Lördagnatt..

Precis kommit innanför dörren, har spenderat kvällen med Den Fina.
Min vecka har varit väldigt överfull av saker, jobb/skola/kickoff/kickoff-fest/matteprov osv. Igår arbetade jag min sista dag för veckan och var så nöjd över att få vara ledig hela helgen, tanken var att jag skulle väcka den fina idag vid ett. Men en av damerna på jobbet blev sjuk så då fick jag ställa upp. men i morgon ska jag banne mig vara ledig.

Matte-provet i torsdag gick nog så käpprätt åt fanders som det kunde gå, men det har väl dock sina förklaringar, det har varit allt annat än en lätt vecka, saker som hänt som upptar för mycket tid av min tankeverksamhet.

Nej, nu ska jag bada, räkna matte och sova. el så struntar jag i allt och bara lägger mig.

En dröm om godis

Efter att jag låtit bli godis i tre veckor var det förra söndagen premiär-ätning. Jag hade längtat och hoppades verkligen att alla godisar skulle smaka som om dom var från himlen, blev grymt besviken. Men men.

I lördags köpte jag återigen godis och dessa var goda, men inte mer än så. vilket borde göra att jag inte borde ha några problem med att återinskaffa lördagsgodis i mitt liv, eller söndagsgodis. En godisdag i veckan.

Nej nu jävlar måste jag sova. Om jag ska orka med morgondagen.

Puss på er..

Vinkelsummor och ekvationer.

Förlåt för den dåliga uppdateringen ni som faktiskt läser min blogg, jag känner mig inte ha tid att skriva, plus att det stort sett inte händer så mycket i mitt liv just nu.

I fredags kväll när jag och den fina promenerade  ner till stan så berättade jag att jag skulle åka på seven eleven och köpa en ben&jerry, för att sen åka hem och sätta mig och plugga. Gjorde jag det? Nja, jag köpte glassen, åkte hem och försökte plugga men det gick inte. Så jag tröståt glassen och kände mig som världens mest iq-befriade person. På lördagen gjorde jag ungefär samma sak, jag jobbade, köpte godis och gick hem för att plugga. Och jag pluggade faktiskt, men sen kom söndag morgon, upp och duscha, göra mig klar och åkte in till stan för att möta upp min klasskompis. Vi satt på ett fik och åt en himla massa saker, men nu till saken, vi räknade matte i sex timmar (!!) så nu känner jag mig ändå helt okej förberedd. så igår belönade jag mig själv med att sova med den fina och försöka låta bli att tänka på ekvationer, vinkelsummor och alternatvinklar.

Imorgon och på onsdag har jag kickoff med jobbet, sen skola på kvällen imorgon och, på onsdag kickoff-fest och på torsdag jobb och sen prov. Gaahhh!!!