Syskonbarnskärlek


Lykke

Arvid

Viggo

Mer mat


Igår åt jag lyxmat här hemma efter jag kom hem från jobbet.
Ett glas rose, lax, rödbetor med fetaost, och sparris.

Middag

På min födelsedag hade jag några av mina fina vänner här på middag. Ni vet en sådan tid då man bara bli super lycklig i själen.

Här är lite av maten som jag serverade.

Fina själar!

Vi drack en bag´in´box, spelade galenpanna och skrattade tills tårarna sprutade.
Perfekt kväll!

Ett steg närmare Övergångsåldern

Idag blir jag 26 år gammal, kan inte riktigt förstå att det är ett år sedan jag spenderade min dag på kreta med att ha semester, och ha både min äldsta bästa kompis Hannah, och min andra bästa kompis Maria plus familjpå besök.

Startade dagen med paket som låg på matbordet när jag vaknade. Från Mormor & Morfar, samt från Mamma.
Sen sprang jag till ICA och handlade mat, och sedan jag kom hem har jag bakat tårtbotten till Pavlova tårta. Marinerat 2 kg kyckling, bakat ett brytbröd, gjort Tzatsiki samt gjort en sallad.
Nu ska jag iväg till läkaren för att prata om mina provsvar på levern (äntligen) och sen är det bara att spring hem igen, hoppa in i duschen och göra sig fin, för ikväll kommer min kompis Sara och några av mina apollo vänner för middag.

När sedan Maria och gänget kommit hem från USA och New York blir det ytterligare ett kalas!


Brytbrödet ligger just nu under bakduken för att svalna.

Det här är då botten till min tårta. Gjorde en igår, men den lyckades bli bränd i kanten,
så det var bara att hiva i soperna och göra en ny!

Undra hur mitt år som 26 åring kommer att bli?


Underbara helg!

Hej!

I Lördags arbetade jag min sista schemalagda arbetsdag på Make Up Store, Och efter jag stängt butiken begav jag min in till söder för att möta upp min fina kompis Sandra. Vi handlade god mat på ICA och förundrades över att affären innehöll så många godbitar iform av den motsatta könet.

Men vår matkasse promenerade vi hem till Sandra, Lagade ugnsbakad lax med färskost vitlök&örter, samt ugnbakade rödbetor med fetaost täcke och honung, samt kokad sparris. Alldeles underbar Lördagsmiddag.
Sen slökollade vi skräckfilmer på tv, knaprade på orange genmanupilerad blomkål, morötter, gurka och dipp!
I takt med att magen svällde upp av all mat beslutade vi oss för en promenad längs vattnet vid hammarbysjöstad och skanstull. Sen somnade vi fint bredvid varandra i en stor dubbelsäng.

Söndagen startades upp av Cafe Strings härliga frukostbuffé, följt av shopping och klädesprovning på Beyond Retro. Efter det blev det en kaffedejt (i ett visst fall också dammigtedejt) med Alex. Sen skiljdes vi åt, Sandra och Alex kollade när Sverige förlorade guldet till Frankrike i OS finalen, och jag begav mig till Gärdet.
Där mötte jag upp Alexandra och hennes kille Kave för att gå på Cirkus Skott.

Snacka om härlig, helg. Och det bästa av allt, den innehöll ingen alkohol!

Nu är det fullt ös mot lördag, då jag är ledig igen. Men innan det ska jag jobba en del, samt gå på bio på Onsdag, och ja, jag ska se Magic Mike. Och det kommer att bli underbart.

Funderar på vad jag ska ge systerson Viggo i födelsedagspresent, antingen en tur på Cirkus med moster, eller en stor härlig studsmatta som han onekligen skulle älska, Frågan är bara vad hans föräldrar skulle tycka? Annika?

Hur som haver, Hoppas ni alla mår underbart!


Pavalona


Bilden fann jag på denna
blogg.
Om inte så många dagar, är det dags för mig att entra den trevliga (förhoppningsvis) åldern 26!
känns helt galet. De allra flesta av mina vänner är inte i sthlm eller sverige på min dag, så jag tänkte försöka bjuda till kalas lite i efterhand, och då vill jag bjuda på en Pavalova tårta.
Minns att jag bakade en sådan efter Nigellas recept när jag bodde på Körfältet i Östersund.
Och det var gudomlig. Nu är det alldeles för länge sedan!

Sparris och Manliga Strippor

Idag har jag jobbat, tagit en långfika med Alex, Prutat som satan på Hötorget, ätit hemmagjord pizza, sorterat mina kläder, ätit hallon, tränat och nu sitter jag i soffan. Äter lite kvällsmat/kvällsfika innan tänderna får sig en omgång i badrummet.

Kokt sparris och en halv avokado.
Kommer ha träningsvärk imorgon, och ska njuta varje sekund av det!

Såg föressten att min favorit Joe som jag skrev om,
har en film som kommer ut på onsdag, Magic Mike.
Tillsammans med bla Channing Tatum ska dom vara manliga strippor och dansa lättklädda
i en timme och 50 minuter. Ni kan ju alla gissa vem som sitter längst fram med popcorn och läsk och njuter till fullo.


Bilden är från SF´s hemsida.

Arbetsmyra

Hej!
Sitter på bussen påväg på jysk, alltså dagens andra arbetspass!
Himlen är svart och vilken sekund som helst kommer himmelens portar att öppnas och regnet kommer vräka ner. Men ikväll får jag iaf träffa Sanna och Katta, och det var inte igår. Vi ska se på Sannas syster som har en konsert!
Imorgon blir det kortdag på jobbet så kanske kan stå ut dessa fyra timmar trots att jag är dödligt trött! Bara 3 dagar kvar på mitt schema på make up store!
Igår var jag återigen på intervju och upptäckte att jag inte var så bra på lokalkännedom i sthlm, något som jag iofs redan visste!

Will you marry me?

Denna personen har redan funnit på bild på min blogg en gång, men han är så sjukt sexig att han förtjänar att göra ett återbesök! Självklart talar jag Joe Manganiello. Han spelar den snygga varulven i True Blood, och spelade tidigare Marshalls kompis Chad i HIMYM.


Ungefär såhär såg han ut i HIMYM, fast mer slätrakad och kanske en smula yngre.
så här ser han ut nu.

Och så här är jag van att se/sukta efter honom i True Blood.
Got Damn it, What a MAN!

7 timmar kvar.

Idag jobbar jag ett tio timmars pass, själv, blir lätt nedräkning av timmarna då.
Imorgon är det dags för en ny intervju, håll alla tummar och tår som ni har!

Nu dags för lunch, tur att man iaf är bra på att laga mat!

Att bestämma sig.

I Tisdags bestämde jag mig för att köpa ett par nya skor, och trots att det endast är första veckan i augusti beslutade jag mig för att köpa ett par "höst/vinter" skor. Anledningen är för att nästa månad är det dags för London och då kommer det gå en massa pengar, nästa månad kommer också min första telefonräkning som förmodligen kommer att vara hög. Och sen när det om hundra år från nu är dags för oktoberlönen då har det redan varit höst ett tag.
Efter detta köp beordrade jag mig själv till köpstopp. Men sen gick jag femtio meter till och råkade köpa en hatt.
Nåja, nu blir det nog iaf ingen mer shopping på ett tag.

Här är jag och min hatt i tisdags när jag var på afterwork med Mia, Linn och Robin.
Vi firade Linn som jobbat sin sista dag som butikschef och nu går på semester och efter det är arbetsfri/studerande i väntan/ eller livbejakare!

Härliga lilla rackare.

Senast jag såg en Igelkott var jag kanske fem år gammal, så gissa om jag blev glad igår när jag kom på jobbet och denna lilla rackare låg utanför! Vi döpte honom till Ivar.


Blogg.se Appen

Nu är jag, liksom alla andra människor blivit med iphone så blir jag sur när blogg.se appen inte fungerar, jag menar, appen har funnits länge nog för att man borde ha tid och råd att kolla på den för att få den iordning.

I veckan fick jag iaf svar från den där konstiga intervjun jag var på, (där en av dem som intervjuade mig jäspade mitt under mitt tal) och svaret blev nej, vilket inte gör mig så ledsen. Egentligen borde jag som sagt va se till att få ett jobb, men det är sällan som det känns dåligt under intervjun och sedan blir jätte bra på jobbet.
Men igår, hade jag faktiskt en telefonintervju när jag hade lunch på jobbet, så nu håller jag tummarna för det istället!