Kalas i byn

Just nu sitter jag i mitt flickrum, som sedan sist jag besökte det har omvandlas till pappas raggarplats, här trängs pokaler från alla bilutställningar tillsammans med tavlorna på Marilyn Monroe och Elvis som jag om syrran målade för åtta år sedan. Nerpackade är tavlor jag målat föreställande mig och mina systrar, samt en tavla på min farmor, där hon dessvärre mer ser ut som en sur Royal Kvinna än min fina farmor.
I skrubben trängs mina kärleksdikter, med ord av så kraft att endast en kärlek vid 14 års ålder kan åtstakomma liknande.
 
Igår tog jag bussen från Sundsvall och entrade byn Bispgården kl.09,00 sen bakade jag rullrån med mormor, plockade 3 kg rödvinbär, promenerade i niporna med mormor och morfar, samt åt stuvade makaroner med mormors köttbullar till lunch.
 
Sen hämtade min pappa mig, och en timme senare var vi vid sjön och fiskade, eller jag fiskade, pappa satt i ett vindskydd och tittade på. Det regnade en del och ingen fisk, men jag fick iaf kasta lite.
 
Imorgon är det dags för Nettans 50 års kalas. Det ska bli kul att festa loss på Texas igen. Sist jag festade där gick det ju inte så bra. 

Sommaren

 
 
I takt med att dagarna går under sommaren, kommer även min födelsedag närmare. Och när den är här, brukar det vanligtvis innebära att sommaren kommit till sitt slut. Detta eftersom denna vecka brukar vara den veckan då skolarna åter startar och vardagen knackar på.
Detta år är inget undantag, och inte heller i år startar jag en utbildning utan min framtid ter sig lika oviss som alla andra år.
Till råga på allt har jag dragit på mig en förkylning och ligger just nu hemma i lägenheten, dricker konstiga cocktails innehållande vitlökar, ingefära och citroner i hopp om att friskna till.
Trots detta finns det en massa fina saker att se fram emot. I kväll möter jag upp mamma och hennes kille för en middag på stan, ( för äta måste man ju göra även om man är sjuk). På fredag åker jag på en weekend med Sofia till Prag och på onsdag tar jag tåget upp till Norrland för att besöka mormor och morfar, fiska med pappa, leta fina saker i alla förråd samt grattar Nettan som fyller 50 år.
 
Och sen när jag kommer tillbaka igen är jag återigen placerad i denna ovisshet, troligtvis blir jag kvar på mitt nuvarande arbete fast på timmar. Men när man inte har en aning om hur många timmar det rör sig om är det lätt att drabbas av lätt panik.
 
Sommaren har varit fin, bjudit på helt otroligt väder, sommarnätterna har spenderats på soffan på balkongen, eller på uteställen runt om i staden. Garderoben har fått sig ett uppsving av nya kläder, förrådet är målat och med den är hela lägenheten färdig. i Vardagsrummet trängs oljemålningar som kommit fram i sommar. Och jag mår bra!