1 Advent

Idag är det första advent, Jag är hos maria, vi ska gå till haninge centrum och kolla i butiker. Sen ska vi baka lussebullar, julgodis och göra en potatisgratäng, och äta mumsig kyckling.

Igår var jag på julfest med jobbet, på tomtegala i alvik. Det var trevligt, och bäst av artisterna var självklart Roger Pontare, kul också att en av mina jobbarkompisar var lite crazy för roger som jag! Medans min bordkavaljer var helt förälskad i Amy Dimond.

Nej nu blir det till att sätta sprätt på lite pengar.

Puss

Ska jag gå och fiska eller?

Okej, det är ju väldigt kul när jag loggar in på facebook och upptäcker att alla mina gamla klasskompisar har taggat mig från studenten, och jag finner inte ord. Blir ledsen när jag ser bilderna och kan inte förstå hur jag tillät mig själv att bli så stor. Trost att maria tycker att jag är knäpp som lägger upp de här bilden så gör jag det ändå.


Det ser ut som att min hatt rymmer ett flertal olika fiskedrag, alla med olika finesser. Och mellan alla mina hakor kan man lätt placera daggmaskar ifall fisken inte nappar på draget.


Nuförtiden har jag bara en haka. Och Jag förlitar mig nu helt på själv när det gäller att "fiska", Inga drag, ingen hatt.


Söndag

Just nu är jag hos mamma, sov här inatt eftersom det är mycket närmare till jobbet härifrån. Igår var jag på 30års fest hos Veronika, Det var trevligt, en massa god mat, samt att jag fick träffa veronikas loverboy. Idag ska jag  jobba igen, men imorgon är jag äntligen ledig. Funderar på att kanske gå och klippa mig men jag har inte riktigt bestämt mig ännu. Annars är det löning snart och jag behöver köpa gardiner, julstjärna och en massa sånt.

Vanilj tea och bullar

Nu sitter jag här, med en kopp vanilj tea och två stycken bullar, jag blev dock lite små sur att mina bullar skulle gräddas först vilket gjorde att den fina fick in perfekt tid på sina, så när eleven slog mästaren i bullbak blev jag lite grinig. men det bjuder jag på, killen har aldrig bakat bullar under sina 30år på jorden så jag unnar honom det.

Mina fyra lediga dagar har spenderats på ett sätt jag inte hade räknat med, jag har tänkt göra en massa saker hemma, såsom att städa osv. Istället har det blivit en massa UFC, mat och sovning. Fast det har varit skönt också. Det verkar också som om det blir att möta upp tjejerna i stan för en fika senare idag, jag hoppas att maria och johanna också följer med så att vi blir några stycken. Det var länge sedan vi träffades allihop.

Imorgon är det dags att återgå till jobbet igen, och nu har jag iaf skrivit ut min arbetsansökan så jag hoppas att jag kan lämna in den i veckan och få svar så snart som möjligt. Jag behöver ett nytt jobb.

Tio i två en måndag.

Jag är lat, är fortfarande hos den Fina, istället för att vara hemma och göra nån nytta. men hur kan jag låta bli att vara kvar när vi idag ska baka bullar. Det lutar åt både kanelbullar och lussekatter! Det vore grymt. Länge sedan jag bakade bullar.

Imorgon ska iaf jag och maria åka och kolla hur alex och erica bor, det är bra. Det börjar också närma sig december med stormsteg vilket får mig att tänka på glöggkvällen, jag måste försöka fixa ihop nått snart. Och jag måste köpa julsaker, nya gardiner, julklappar och allt sånt. Och för mig är det inte ens ångest-belagt för jag gillar julen.

Nej nu ska jag kolla recept på nätet innan vi går och handlar.
Puss

konsten att söka jobb

Ja, nu sitter jag här igen, han har fortfarande inte vaknat, och det sägs ju, att man aldrig ska väcka en björn som sover, jag har iofs redan försökt, men än så länge ingenting.

Nu har jag skrivit ut en jobb ansökan, som jag ska lämna in så fort tillfälle ges, man kan ju bara hålla tummarna om jag får det på första försöket. Mitt vikariat på hm går ut i slutet av december så i januari väntas återigen ströjobb, visst kommer jag att uppskatta att vara mer ledig. Men det vore skönt att iaf fått jobb i ett halvår ett år, att få heltidslön och kunna spara pengar. Pengar behövs alltid. Tyvärr så har dock jobbet gjort att jag inte träffar mina vänner så ofta som jag skulle vilja, jag är alltför trött efter jobbet och mina lediga dagar är få, förutom då mina fyra lediga som jag precis påbörjat.

Idag fick jag en himla lust att fota, en massa saker skulle jag vilja fota. En massa fina ting som får en att glömma de mindre fina.

Underbara Bar

Igår mötte jag upp Emma och Katta för en utekväll. Uppdraget om att bestämma vart vi skulle låg i mina händer och eftersom jag länge velat gå till underbara bar fick det bli målet. Och det var helt rätt. Trevliga lokaler med hög mys-faktor, fina rum, till och med toaletterna var fina. Och där satt vi i ca fyra timmar, drickandes öl och pratade om "livets stora frågor". Emma bestämde sig för att åka hem och jag bestämde att jag skulle visa katta Kellys. Sagt och gjort. Jag tror dock inte att hon blev lika imponerad av Kellys som underbara bar. Sen käkade vi en korv, och mötte upp Den fina vid hans jobb innan vi promenerade hem. Idag sov jag till ett, käkade frulle från donken och har bara legat hela dagen. Inatt väntas UFC gala så nu hoppas jag att den fina kan vakna så att vi kan käka lite så att jag sen kan sova till galan börjar.

Åh vad det är skönt att vara ledig, kul att vara ute med fina vänner, mysigt att inte sova själv.

En Ben&Jerry får trösta..

Det regnar som bara den i stockholm, vilket iofs är ganska mysigt när man befinner sig inomhus. Idag var jag hemma från jobbet, mens-värk. Men borde den inte bara hålla i sig under själva dagen då mensen kommer? Själv har jag haft det söndag, igår, inatt och idag, men nu har den äntligen börjat lugna ner sig. Skönt.
Jaja. Imrogon blir det iaf att återgå till arbetet. Och nu ikväll väntas Ben&jerry som tröst för magen.

Nu börjar jag faktiskt att sakna att inte ha en dator, jag har inte sedan jag flyttat haft så långtråkigt som jag kanske trodde. Ett plus är att det är lättare att komma i säng i tid när man inte har någonting att fördriva tiden med. Samt att man inte fastnar för att varje dag kolla upp saker som man egentligen inte bryr sig om. Men nu när lönen kommmer blir det nog ändå till att införskaffa en. och internet. Ja så får det nog bli.

I helgen gav jag mig på en utgång med viktoria, vi är då nästintill 100år, efter två öl höll vi på att somna och begav oss hem, så vid halv tio tio befann jag mig hemma i soffan med popcorn och Cola. På fredag gör jag ett nytt försök med Katta, så får vi se om det blir 20år eller 98år.

Önskar er alla en trevlig tisdagkväll i regnet. Puss


Söndag

Idag är det söndag, jag har vaknat upp hos mamma och snart ska jag iväg på jobbet. Gårdagen bjöd på en massa mat hos syster, och senare några drinkar på Grappa med mamma och anders. I fredags var tanken att jag skulle till johanna och dricka vin, men struntade i det eftersom jag behövde (!) städa hemma. Sagt och gjort. Och det känns skönt.Ta hand om er! Puss