Klorin i mitt nya hem

Igår tog jag bilen och körde ett lass med saker till min lägenhet, sen spenderade jag ytterligare fyra timmar på att diska.

På kvällen när jag kom hem körde jag och mamma två vändor med bilen så nu börjar det åter igen bli luftigt i lägenheten här hos mamma.

Från och med nästa vecka så bor jag där! Spännande, och tapetsera ska vi göra till veckan också, så blir det lite mer mitt!


Härliga lördag!

Efter jobbet tog jag bilen hem, och lyxen av att kliva in i ett hem där maten är färdiglagad är strax ett minne blott.
Har spendrat kvällen med mamma, så mycket bättre, rödvin och kaffe. Ypperlig kväll med andra ord!


Torka aldrig Tårar utan handskar.

De senaste dagarna har jag sett Jonas Gardells Torka Aldrig Tårar Utan Handskar på Svt Play.
Ikväll när jag kom hem, värmde jag upp en bit äppelpaj med vaniljsås, kokade kaffe och skulle se det sista avsnittet. Men kaffet hann kallna och bara halva pajen åt jag upp, för resten av tiden torkade jag mina tårar på halslinningen på min tröja. Så otroligt bra skådespel, musik, känsla, framtidstro, dödsångest och kärlek.
 
Härifrån kommer bilden, och här kan man också se avsnitten tre ifall man av händelse skulle ha missat det.
 

Snöflingor

Idag har jag käkat middag med min vän johanna, och när vi kom ut från restaurangen så virvlade tusen snöflingor över huvudet.

Saken är den, att man kan inte komma ihåg hur den första snön känns, förrän den är här!
Lika lite som man på vintern inte kan föreställa sig hur det känns när solen bränner på ens hud.


Impulsiva Fröken

Igår kväll när jag var på väg hem från jobbet, satt på tåget vid gullmarsplan, så lade en av mina danska bekanta upp en bild på att han lagade mat i sthlm, Kommenterade med "jag är hungrig, sänd adressen" och typ 3 minuter senare var både adress, portkod och namn på dörren och jag bestämde mig för att vara så där galet spontan som jag brukar kunna vara!

Till saken hör då att jag faktiskt bara träffat denna man typ 4 gånger, och tre av dom gångerna var ute på krogen.

Men som sagt, efter lite kartläsningspanik är jag då framme, i lägenheten som tillhör hans komis och pratar jobb, männsikor vi båda känner och äter fläskfile, potatis och sallad! Haha jag så det kan gå!

Efter ett tag kommer då killen som äger lägenheten, äter sin mat, slänger sig i sängen och sen kollade vi fotboll! Men den killen, var kanske något av det vackraste jag sett på flera år!

Kul kväll! Och nu är jag på väg hem från jobbet, helt galet bra att sluta kö 16 när man jobbar inom handel!
Och nu ska jag möta upp min vän Johanna för middag!

Puss


Övermöblerat

Godmorgon!
Hät sitter jag och skumpar fram i bussen mot jobbet, med en kaffe i handen och kärleksmusik i öronen!

Igår köpte jag en soffa och 6 st matstolar, och fick hjälp av Maria och Johan och få hem grejerna. Så nu ska jag bara tvätta överdragen och stryka dom! Jag bakade en massa äppelpajer som tack för hjälp och lån av bilen!

Min dejt igår gick bra, han hade bokat bord på en restaurang men eftersom jag hämtade soffan var vi tvungen att ses lite senare, så han fick avboka, stackarn.

Vi möttes på centralen och jag blev lite förvånad när jag mötte killen och han bara hade en liten kofta på sig och ingen jacka. Det fick snabbt sin förklaring när han visade mig bilen han kom i. "Okej så det första du ska göra är att röva bort mig"? Frågade jag, men han var tydligen bara väldigt bekväm av sig!
Det var skönt att träffa någon som man så länge har skrivit med, och faktum är att det kändes som om vi redan kände varandra.

Vi hamnade slutligen på Vapiano där jag åt en pizza, och han pasta. Sen avslutade vi kvällen på en hotell lounge med varsin kaffe, innan han slutligen körde mig hem! Bra kväll och trevlig kille!

Nu ska jag in och jobba! Ha en fin dag!


färg i huvudet

Vaknade, käkade frulle, gick till gymmet, körde en timme, hem, duscha och nu håller jag på att färgar håret, och om ca en timme åker jag iväg mot haninge, där jag först ska skriva kontraket på lägenheten, och efter det iväg till jobbet.
Och ikväll nä jag kommer hem så ska jag och mamma bära in mina flyttlådor som syrran hade med sig ner i bilen, har ju förvarat mycket av mina saker i deras villa. Men nu verkar det som om alla lådor är hos andra systern i Täby!

Imorgon ska jag kolla på en soffa som jag fann på blocket, och ifall jag vill ha den så hoppas jag att Johan, Marias kille, kan hjälpa mig att hämta den.
Och imorgon kväll, ska jag på dejt, och här pratar vi inte om en kaffe, utan killen Marcus, vill att vi går ut och äter, och jag är redan nu jätte nervös!

Paradisets portar

Tänk er att öppna en dörr till Paradiset.
 
Tänk er att komma in en hall, där ena väggen pryds av bilder, på platser, människor och saker, som gör mig varm i själen. Tänk er att alla bilder har olika ramar, men målade i samma färg för att inte irritera ögonen för mycket. Under dessa bilder står ett avlastningsbord där småsaker hamnar varje dag, fastän att jag hela tiden intalar mig att jag ska bli bättre på att plocka undan efter mig.
En man som är ungefär en meter lång, i form av en staty,  ligger på bordet och i skålen som bildas i hans ben ligger halsdukar och vantar och trängs,
 
Efter ungefär två meter tar man ett kliv till vänster, där den ena sidan täcks av garderober och hallförvaring i form av skoställ och hängare för jackor. Mitt emot dessa garderober finns en dörr, Där inne trängs pärlan, (min cykel) tillsammans med några flyttkartonger märka JUL. I övrigt hänger där kläder i olika stolekar, kanske min fin- fula snäcklampa som införskaffades på Skiathos i september 2010.
 
Efter förrådet kommer ett badrum, men vanliga vita standard kakelplattor i vitt, tillsammans med en just nu, inte så charmerande typ av "solgul" färg. Där finns också en av de absolut viktigaste sakerna i ett badrum, ett badkar. Må hända att det också är ett standard badkar, utan tassar, men förvisso ändå ett badkar. Där löften om att ta bort alla onda tankar inbefinner sig.
 
Ett kök i funkis stil, med två rader förvaring, spis, kyl och frys, samt ett litet serveringshål mellan två av skåpen, där man enklast kan placera maten, om det mot förmodan inte skulle rymmas på bordet. Jag tänker mig ett bord, antingen med klädda stolar, eller ett bord med 4-6 stolar som inte alls ser likadana ut, mixmatchat från olika loppisfynd. köket klär bäst i någon ljus färg/tapet och gärna med en kristallkrona i taket. Den behöver absolut inte vara riktig utan bara att effekten finns där.
Utanför fönstret faller snö från himlen, i fönstret hänger svarta julgardiner med vita stjärnor på, i mitten hänger en fantastisk lampa, från Indiska, med ljusslinga i, bakom ett tunt genomskinligt glas. Och fyller rummet med ett svagt, vackert sken.
 
I rummet, som är stort och löper längs baksidan av garderoberna och bakom matrummet, finns en parkett, och ett hem. En säng som skymtar bakom en skärmvägg av indisk-modell. Mitt gamla fina bord i ljusaste gult med tre hyllplan, slitet efter år av användning, men vackert så det värker i hjärtat. Där på hyllorna finns en låda, med alla mina krämer som jag dagligen använder för psoriasisen, ett hyllplan med böcker och högst upp, en mysig liten lampa. Sängen bäddad med skönaste satinlakan, som lovar en god natts sömn senare.
Ett fårskinn ligger på golvet för att möta fötterna tidiga mornar.
 
Bakom skärmväggen trängs möbler, i form av ett retro tvbord, i 40-, 50 Talsmodell, tillsammans med en soffan, antingen i en skön ljus nyans i modern tappning, eller alternativt en nätt, fin soffa i tung färg och med en historia bakom sig. En tv som visar någon gammal film på ljudlöst. En stereo från 80 talet ger lägenheten toner ifrån en ung Dolly Parton, och på väggarna hänger mina papyrus som jag köpte i Egypten 2011. På borden finns skålar inköpta från mina resor.
 
Utanför balkongen fortsätter snön att falla ner, medans jag sitter i ljuset av stearinljus nerbäddad under en filt och ser på tv och tänker på sommaren, då jag ska sitta på balkongen barfota och njuta av livet till fullo.
 
Vägen dit är lång, men på måndag startar den, då skriver jag nämligen kontrakt på mitt förstahandskontrakt i Stockholm, lägenheten är inte i det bästa skicket men planlösningen är bra, och ideérna florerar i huvudet konstant. Och om inte allt för länge står jag där, med nyckeln i handen, till vad som kan komma att bli mitt paradis!
 
 

Frisören

Idag har jag efter att undvikit detta i över ett års tid, besökt en frisör och fått kapat bort mina slitna toppar? Längden är fortfarande kvar men nu känns det fräschare!


Nu kommer kylan krypandes

Imorse när jag gick upp för att åka mot jobbet visade termometern 1 plusgrad.
Nu är hösten här på riktigt!


Vardagslyx

Köpte praliner på mässan för 5 kr styck.
Jag ska äta upp dem allihopa när förkyldningen är borta.
Men nu ska jag hem, bada och kurera mig!


Första julklappen, check!

Idag spenderar jag en del av dagen på hem&villa mässan i Älvsjö med mamma. Har köpt lite julklappar...


Frukost

Godmorgon!

Imorse när jag vaknade var förkylningen ett faktum, vad jag är glad att träffa dig igen!

Försöker ge mig på en ordentlig frukost och vila lite innan det är dags att befinna sig på jobbet!


En oväntad vänskap

Ikväll var jag på bio själv, förutom att hon bredvid skrattade irriterande och framför allt hela tiden var det en fantastisk upplevelse!


Dagens lunch

Lax i ugnen, med kokta grönsaker i detta fall morötter, blomkål och broccoli, och avokadokräm


Bröd

Efter ungefär en timme i ugnen är mitt fruktbröd på filmjölk klart, och vilket bröd. Mängder av frön, nötter och frukter! Och fantastisk smak.

Receptet följer:

4,5dl fil
1dl mörk sirap
100gr torkade aprikoser
50 gr russin
20 gr blåbär (tog lingon istället)
65 gr hasselnötter/mandlar (jag använde mig av valnötter och mandlar)

1dl vetekross
1 dö rågkross
1 dl havregryn
2,5 dl grovt rågmjöl
1dl vetemjöl
1dl linfrön
1 dl solrosfrön
1,5tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkrydda

Gör så här:
Blanda filmjölk och sirap
Blanda torra ingredienser samt frukt, nötter i en annan skål.
Rör ihop den torra blandningen med filmjölksblandningen.
Klä en avlång bakform med bakplåtspapper, häll i smeten, och häll på lite havregryn.
Grädda i ugnen på 200 grader i ungefär 45-55 min.
Klart.

Jag hade inga linfrön och solrosfrön utan tog pumpakärnor istället, sen hade jag inte heller något rågkross utan tog lite mer havregryn och vetekross.
Bra blev det iaf!


Nya jacka

I fredags såg jag denna jacka på en kvinna på stan, så jag stannade henne och gav henne beröm för den samt frågade varifrån den kom. Weekday.
Promenerade till butiken, och dom var slut. Men igår när jag var på stan med Sara, och efter att jag fått besked om att jag inte fått jobbet så fann jag den, och slog till!
En riktig herr rock fast i lite mer kvinnlig tappning!


Ny dag, nya möjligheter

Igår fick jag svar på en av mina arbetsintervjuer, det blev ett nej och jag blev så sur! Men idag är en ny dag!

Och den ska bli bra! Startar med att försöka baka ett fruktbröd!


Bitterfittan

Sitter och begraver mina sorger i en 1500kr jacka som jag precis har köpt samt dricker en flaska rött!

Usch vad bitter jag blev idag!


Middag i fina vänners slag.

I onsdag bjöd jag några av mina fina vänner på middag.
  • Det var Sara, som tidigare på dagen landat på arlanda efter en säsong på Thassos. Jag och Sara gick utbildningen tillsammans i Danmark 2010, och arbetade även tillsammans i Egypten 2010/2011.
  • Sen var det Hanna, som jag också gick utbildning med, samt arbetade tillsammans med i Egypten och på Kreta, och som kommit hem från sin sista säsong i Bulgarien, och som till veckan styr kosan mot England och London, för nya äventyr.
  • Sandra, som jag hade som chef på Kreta, och som numera leker heltidssvensk med mig.
  • Lina, som jag gick utblidningen med, samt jobbade i Egypten, på Kreta och i vintras även i Thailand, som också är tillbaka som heltidssvenk.
  • Emma som jag mötte på min balkong på Kreta för ungefär 1½år sedan, som jobbade tillsammans i Thiland, samt hennes vän som för kvällen var med.

    Vi åt en god tre rätters med Kava, Vin, Pajer. Skrattade, pratade och myste.
     
    Det ser ju alldeles förträffligt ut.
    Här är också en bild på dagen efter frukosten, den var också fantastiskt!
     
    Nu ska jag lägga mig i badet, och gå och sova. Så jag är pigg och kry på jobbet imorgon!
     

Godkväll eller godmorgon?

Jag ligger just nu på en soffa i enskede, närmare bestämt hemma hos min kompis Sandra, igår eller tidigare ikväll, har vi flyttat hit alla hennes saker! Jag har alltså agerat flyttgubbe!

Oturligt nog så vaknade jag för ungefär en timme sedan av magsmärtor, den här himla gallstenen alltså. Det gör egentligen inte så ont att du vill dö, men tillräckligt ont för att inte kunna sova och inte heller vara så bra på jobbet. Så jag hoppas att det lugnar ner sig innan det är dags för mig att gå på jobbet!

Wiho på att appen fungerar också!