Här maria kommer likheten.


Det här är tjejen jag pratade om Maria, Beetoven filmerna kom 94 och var familjefilmer.
Ser du inte vad lika ni är?


Sista bilden är lånad från
Marias blogg.


Idag var alltså min sista dag på hm. Känns lite konstigt, men det gör det alltid när man slutar på ett jobb, speciellt eftersom det inte går att föreställa sig hur det känns när man inte ska tillbaka dit, igen. Iaf inte som personal. Jag kommer att sakna dom jag jobbade med. Och min personalrabatt. Bra är dock att jag förhoppningsvis kommer att återgå till min normala shoppning-konsument-handel, typ ingenting. för jag har handlat som aldrig förr sen jag började.

Imorgon är det nyår, egentligen skulle jag kunna skippa dagen helt, ligga hemma och dra nått fult över mig. men jag tänkte vara med tjädrarna och äta lite, spela lite spel. Ska även redan nu packa ner nyckeln till mor, för hon är inte hemma, så kan jag sova där, det är så mycket enklare att ta sig hem från kth till solna än hit till haninge.
Nej nu är klockan mycket och jag har mycket saker jag ska ordna innan det är dags att sova.




Gott Nytt År.
Önskar er alla en trevlig kväll.
Och Ett nytt år fullt av härligheter.

Konsten med att ha roligt på en trampmaskin är...

Kolla på 2½män på ljudlöst, tänk att du är hemma och skratta när det är roligt.


Efter en underlig natt vaknade jag imorse, sovit 12timmar hade jag också gjort. Packade iordning mig och åkte på jobbet, efter jobbet mötte jag johanna och maria en vid centralen, jag och maria tog pendeln till handen, Maria åkte hem och jag gick och tränade. Hann precis byta om och komma in på gymmet lagomt till 2½män. Den serien är faktiskt rolig även utan ljud. Även om de andra (1) tränande personer kanske inte tyckte det.

Så nu känner jag mig duktig. Har lagat matlåda tills imorgon och själv slängt i mig lite mat. Så nu ska jag sova.

Puss och God Natt

Ett nytt år väntar bakom knuten..

Tänk, att det verkligen är sant. Att ju äldre man blir desto snabbare går tiden. Visseligen känns det som om det är jätte länge sedan jag befann mig i skolbänken. Och det är ju inte så länge sen. Inte heller känns det som om jag bara bott i längeheten "baracken" i 3 månader, och det känns absolut inte som om det är 3 månader sedan Edda kom in i våra liv. Hon känns som en självklar del av gänget.

Under 2008 har jag:

Läst matte och fått vg, någon som min gymnasielärare säkert tycker är konstigt.
Varit kär och velat på/av med kärleken hela året, och inte har jag blivit mycket klokare trots att ett helt år passerat.
Fått mitt första egna förstahandskontrakt, och tro det eller ej, men jag trivs rätt bra i min barack.
Slutat jobba på äldreboendet !
Börjat nytt jobb (sen att det inte fortsätter är en annan femma)

Och Under 2009 hoppas jag få lite mer rätsida på saker och ting.
Och att alla mina nära och kära får ha hälsan i behåll.
Och självklart, en massa skratt och roliga upplevelser.

Så tänk, och om bara tre dagar är år 2008 slut och vi vandrar in i 2009.
Planen för nyårsafton verkar ännu inte riktigt vara klar. Men det blir nog lugnt iaf.

Det är facinerande hur trött man kan bli efter att ha tränat. jag är helt slut! Skulle lätt kunna somna nu, hmm, kanske skulle jag göra det och träna innan jobbet imorgon istället för efter då jag också kommer att vara trött.? Nej. Det kommer jag inte att orka.


Spagetti och köttfärssås.

Så nu är jag tillbaka, har en massa saker i lägenheten som jag borde göra men det kan jag gott göra när jag är arbetslös. Från och med den 1 januari. Härligt? Kanske i en vecka el så? Men nej.

Efter konditionsträning på gymmet så väntar nu spisen. Och sen borde jag fixa lite papper och kolla ifall jag kan finna min överföringssladd till kameran någonstans, den verkar ha gått upp i rök.

Äntligen en dator.

Igår var jag och köpte mig en dator, så nu kan jag bli en data-nörd återigen. Jag införskaffade mig också ett träningskort på sats igår och köpte ett par nya träningsskor. Så nu ska jag i stort sett bara byta kläder och bege mig till gymmet. Jag har inte tränat riktigt på över 3år och nu ska jag iaf försöka göra det bästa ifrån mig.

Återkommer senare.

God Fortsättning till er alla.

Idag är det juldagen, julaftonen var trevlig, efter jobbet fick jag hämtning inne i staden av systers karl, vi brummade iväg till täby och befann oss innanför dörrarna lagomt till Kalle. Sen blev det julemat och sånt. Och Karl-Bertil innan det slutligen var dags för klapparna. En hel del fina saker fick jag och det är ju alltid kul.

I morgon är det återigen dags för jobb, och annandagsrean som sätter igång. Då borde timmarna gå rätt snabbt. Sen är jag ledig lördag och söndag. Och på lördag ska jag äntligen köpa mig en dator, om jag finner någon som passar mig.  Och så hoppas jag att jag även hinner med att köpa ett gymkort.

Nästa vecka jobbar jag mina två sista dagar på HM.

NU är jag hos mamma, vi håller på att baka en pepparkaks-cheesecake. Och förhoppningsvis blir den god, Eftersom jag och mallan har flängt över hela staden för att finna två stycken kesella.

Återkommer sen..kanske..

Pussar och Kramar

jag tror att jag börjat få migrän.

Och jag gillar det inte! Förra månaden hade jag konstant huvudvärk i fyra-fem dagar, varav en dag som jag var hemma från jobbet. Den här månaden har jag haft ont i huvudet sön-fre, (alltså igår) och två dagar hemma från jobbet. Jag orkar inte med det! Jag vill inte ha det så varje månad. Usch.

Idag har jag iaf varit på jobbet, och jag är tacksam att jag inte stod där med huvudvärk för det var så mycket folk. Och kassa hela dagen. Men nu är det kväll, och jag ska snart äta. Tror jag ska försöka nalla åt mig lite köttbullar.

Och ni, i mellandagarna då ska jädrar ska jag köpa mig en dator. Och börja på min roman som jag "beslutat" mig för att skriva när jag ändå är arbetslös. Det kan ju inte annat än blir antingen succe eller flopp, men då har jag ju iaf lite saker att göra, plus måla om lägenheten och börja träna. Det låter väl som en helspäckad arbetslös månad? Och resten av det kanske, förhoppningsvis inte, arbetslösa året, vad ska man göra då?

Puss o Kram

Sängläge

Tanken var att jag skulle bege mig hemåt idag, men efter en sen frukost vid tre tiden somnade vi! Och det är helt jätte konstigt att jag somnar mitt på dagen. Så då var halva dagen förbi. Och varför åka hem, det enda som väntar hemma är 20 dammråttor och några räkningar, nej dom kan gott få vänta tills imorgon kväll.

Julegodiset blev gott, men mäktigt, kanske är det vad som behövs för att man inte ska trycka. Efter jul måste det ske en förändring för mig, jag har börjat gå upp i vikt, dock bara kankse två kilo men jag måste få bort dom. I dont like them!

Nej nu ska jag ta och krypa ner i den stora varma sängen och sova några timmar innan jag beger mig på jobbet. Usch, det är ju så skönt att vara ledig.

Julfrossa

Just nu har jag julfrossa på recept.nu så därför blir det nu en tripp ner till ICA för att införskaffa sig lite baksaker! Lovely. Underbart med en massa julegodis! Och det blir iaf ett recept ifrån Leilas Jul.

Julepussar till er!!

Önskelista Ifall tomten finner min blogg..



  • Prensentkort på IKEA
  • Bärbar dator med massa fina finesser
  • En ny mobiltelefon
  • Ett nytt jobb
  • En massa kärlek




 



Juletider..

I huset där jag nu befinner mig, finns flera jätte, jätte stora adventsljusstakar, det är fint tycker jag. Det ger lägenheten en mysig känsla. Efter mitt och marias julbak förra helgen börjar det återigen att sticka lite i fingrarna efter att baka mer julgodis, lussekatter och pepparkakor är roligt att baka, men finns det någonting bättre än julgodis, praliner, knäck osv. Borde kanske försöka styra upp det.

Tror att jag ska skjuta upp mitt besök på arbetsförmedlingen, eftersom jag redan har jobb hela december så är det väl ingen brådska. Så länge jag går dit dagarna efter nyår. Det är ju då jag kommer behöva akassa. Vissa av mina arbetsgivarintyg är iaf på g nu, det är bara så trist att det är så mycket som ska fixas och att det återigen förmodligen kommer ta 100år innan man får se några pengar.

En hel hög kärlek till er!




Mina älskade nära och kära,
Som orkar/orkat lyssna på mitt eviga gnäll,
jag, som aldrig lyder era råd,
även om jag inte lyder, innebär inte att jag inte lyssnar.
Jag tar till mig, och samlar råd på hög,
tillsammans med mod som jag försöker finna.
Jag tycker inte om att vara ensam,
och utsätter mig kanske för mer långvarig smärta,
genom att agera som jag gör.
En dag kommer även jag att inse,
ta mitt förnuft till fånga. Vara bestämd.
Inte idag, och kanske inte imorgon.
Men i framtiden, och jag borde inte låta den vänta så länge.

Så Ett Stort Tack Till Er.

Tack för att ni inte dunkat mitt huvud i tegelväggar,
även fast ni gärna velat.
Tack för att ni inte säger, vad var det jag sa.
Tack.
Tack, för att ni finns.
Och ger mina dagar mer ljus!



Underbart








Här sitter jag och lyssnar på James Morrison - Pieces Don't Fit Anymore, och ser att det faller snöflingor utanför fönstret!
Underbart, även för mig som egentligen inte gillar snö.






2:a Advent

Det firades genom att åka ut till Emma i hässelby och dricka glögg, äta saffranskaka, spela sällskapsspel och byta julklappar. mysigt. Efter det tog jag mig en tripp till kungshallarna för att inhandla lite libanon-middag, kyckling och bulgur. Göttans.

Imorgon tror jag att det blir städ-och tvätt-dag och på tisdag, då får det bli arbetsförmedlingen. Ge mig ett jobb eller en skola, nu!

Ta hand om er, och njut av det fina i livet.

Nytta och nöje

Idag är det lördag, min lediga helg från Hm, men jag tog på mig extra på make up store idag. Glädjande var det dock vid femsnåret när jag skulle skicka hem tove, inställd på att jobba en timme till. Nej men då stängde alla butiker och det visade sig att jag också fick gå hem. Trist att tappa två betalda timmar men det bjuder jag på. Efter jobbet blev det burgare och nu är det fotboll, själv passar jag på att ta igen lite tid här. Jag ligger efter.

Igår betalade jag förmodligen det dyraste priset jag någonsin betalat för en äcklig latte. Får väl skylla mig själv eftersom tjejen faktiskt sa att det var hennes första dag, då beställer man en cola och chokladboll! Någonting man absolut inte kan misslyckas med, inte slänger man på henne en latte. Framförallt när man sen inte ens har hjärta att säga, ursäkta, den här smakar skit.

Snart är det jul, och efter jul är det nyår, och efter nyår är jag arbetslös. Funderar på att lägga alla mina pengar på en dator och skriva en bok. jag menar, allvarligt, hur svårt kan det vara? Sen tänkte jag också ta tag i fallet lägenhet, måla om, städa upp den och förhopppningsvis få det rätt mysigt.

Julklapparna är nästan helt klart, en kvar, och den beror bara på att jag inte gått förbi butiken. Hälften av mina klappar befinner sig också redan på rätt ställe. Jag tror att jag på julen kommer att ha två paket att bära med mig. Det är väl ganska bra gjort.

Mina tre lediga dagar hoppas jag fyller alla mina behov, sovmorgon, mys med vänner, städ-och-tvättid, besök på arbetsförmedlingen osv. Nytta nöjen, ärende bodil is on her way!

Imorgon blir det glögg hemma hos havanade gånger två emma. Lite sällskapsspel och klappbytning. Mysigt.