Ännu en härlig morgon

En timmes promenad genom staden hann jag med. Nu är det bara att kavla upp ärmarna inför jobbet, idag kommer våren och sommarens möbler, detta resulterar i att jag med gott samvete kan strunta i gymmet för jag lär vara helt slut innan det är klart.

Härligt med att vakna och det är ljust ute och att solen skiner, våren är verkligen påväg!


Sol i hjärtat, sol i sinnet, ingenting kan gå fel.

Bra start på dagen med att vakna av sig själv, äta härlig frukost och sen ta på sig träningskläder, solbrillor och en kaffe termos! Hann med en två timmars solig vårpromenad innan jag var tvungen att åka på jobbet!


Vårkänningar

Solen skiner, vår sjalen från Egypten är virad flera gånger runt halsen, ledig, intervju nu och sen träffa mamma på stan! Härliga tisdag.


Att ta sig i kragen.

Den här veckan arbetar jag endast två dagar, finns mycket som är bra med det, typ att man kan ägna en hel dag åt städning, att tvätta mitt på dagen, ha fina kompisar över på middag mm.
Nackdelen är dock att finna energin när det är dags att jobba igen.
Men det är inte så många timmar, och sen är jag ledig helgen, och då ska jag för första gången i vuxen ålder åka på kryssning.

Så här bra blev min choklad tosca som jag gjorde till middagen i onsdags.

Sen fick jag presenter också! Glad tjej!


En dag att finna sin framtid

Igår mötte jag Maria för lunch, det blir lite långt mellan gångerna vi ses så det var skönt att få lite tid att bara umgås.

Sen begav jag mig till Cafe String där jag köpte en termos kaffe och slog upp min dator, planen var att reda ut framtiden, tror inte att jag lyckades särskilt bra, men efter lite prat med Andrea och två glas vin med Emma så kom jag hem och kände att min måndag gått från att starta utan nån direkt positiv effekt till att ändå avslutas bra!

Nu ska jag på jobbet och köra några timmar, och imorgon kommer fem fina flickor på Onsdags middag i renoveringskaoset. Happy day!


Att känna att man kan känna.

I fredags var jag på dejt, med en kompis till en bekant.
Vi träffades på söder, drack lite vin, pratade och hade en trevlig kväll.
Och ibland händer det att man möter människor som man känner är en bra person.
Jag kan inte direkt säga att jag varit bortskämd med att möta såna män, inte i dejting aspekten iaf.
Men den här killen kändes bra, äkta, och snäll.
 
Jag hade en tanke om att jag skulle vilja träffa honom igen, i en miljö som var lugnare, så jag frågade ifall han ville äta middag med mig. Och eftersom han verkar vara en bra kille svarade han också ärligt och bra.
Han ville inte äta middag med mig, för att han inte trodde att det skulle leda någonstans.Men ändå, han svarade på en bra sätt. Och kanske det som förvånade mig mest, var att jag blev liten ledsen över det.
 
Men å andra sidan är det skönt att veta att jag kan ta åt mig, då jag själv tycker att jag numera känner lika mycket som en stenmur.
 
Men ingenting i livet är så surt att inte lite bra musik kan få dig att le!
 

Träningsvärk, köksmålning och matlådor.

Igår målade jag kökstaket igen, men det slog mig nu att jag imorse glömde bort att se hur det såg ut.

Jag har haft två lediga dagar, men det känns som längre. Jag har shoppat två vinterjackor för 340kr, så nu slipper jag nästa års vinterångest för att jag inte har en varm jacka.
Jag har varit på gymmet båda dagarna. Så nu kan jag knappt röra mig för träningsvärken.
Och så har jag självklart lagat mat. Igår gjorde jag kyckling-råris och currygryta. Perfekt mat att ta med som matlåda.
Nu är jag på väg till jobbet för tre dagar.


Flätor i håret.

Häromnatten flätade jag håret innan jag lade mig och dagen efter svängde jag ihop flätan i en knut.
Viola!


Köket

Idag har jag målat taket i köket, vilken pärs. Nu är det bara att hålla tummarna att det ser okej ut när det torkat. Startade dagen med att slipa väggen där jag rivit tapeterna ner till grunden, och med en bosch slipmaskin är det fortfarande jobbigt, och dammigt.
Funderar på att anställa en städerska till att röja upp efter all renovering efteraom jag fullkomligt hatar att städa.


Bra söndag

Vaknade 13,45. Efter en bra kväll på stan igår. Härlig söndag som började med inspelade Pluras kök Spanien, jag tror att jag skulle vilja umgås med Måns, jag tänker att vi hade haft så kul när vi lagade massa mat, blev fulla och rökte för många cigaretter.

Sen väntade en dejt med tvättstugan, och så lagade jag en marockans grytanmed högrev, granatäpple, aprikoser och rostad mandel.

Kvällen avslutas med Bridget Jones Diary, kaffe och apelsinsallad.


Passion för Mat.

Jag har många passioner i mitt liv.

 Musik i alla dess former, mina vänner och min familj, män i många former, att få skapa, oavsett om det gäller en oljemålning, en sminkning eller ett bakverk.´Mat är en av mina stora passioner i livet, och ett nödvändigt ont, enligt många.

Idag när jag vaknade bestämde jag vad jag skulle äta till middag ikväll.

Valet föll på marinerad kyckling, med potatisgratäng, bacon lindad sparris och rödvinssås.

Sagt och gjort så gjordes det en marinad innan jag begav mig.

 

När jag sedan nämnde för min kollega att jag såg fram emot att komma hem och laga mat, svarade han med att säga ”jag skulle aldrig ställa mig och laga mat den tiden på kvällen”.

 

 När jag stänger butiken jag arbetar i är jag aldrig hemma innan halv nio på kvällen, men trots det lagar jag nästan alltid mat när jag kommer hem. Jag försöker att äta mindre portioner eftersom jag vanligtvis går direkt från spis till soffa, till säng. Men att laga mat, det gör jag.

 

 Idag slog det mig att den personen/personerna som sa/säger att det är tråkigt att bara laga mat åt en person har förmodligen aldrig levt själv under en lång period, eller så har dom inga smaklökar. För varför skulle någon vilja leva ett liv med att äta smörgåsar till middag, bara för att man är ensam? Mat är ju fantastiskt, och finns att tillaga i alla dess former. Snabbmat som samtidigt smakar mycket och är nyttigt, bröd som tar dagar att skapa. Grytor som mår allra bäst ifall det får puttra i en evighet på spisen. Soppar med skafferirensningar som kittlar gommen. Bakverk som får knäna att ge vika.

 

 I slutskedet av förra året gav jag några nyårslöften, bland annat följande:

 

  • Att bli en bättre människa.
  • Att bli en mästare på att baka bröd.
  • Att spara mer pengar.
  • Och att kyssas mer.

 

Att bli en bättre människa är en önskar som jag hoppas att jag alltid kommer ha, att hela tiden vill bli mer mänsklig, att försöka hjälpa när jag kan. Och den dagen jag inte längre önskar det, då tror jag att jag redan är halvvägs mot himlen.

 

 Att bli bättre på att baka bröd kanske jag skulle ha begrundat mer innan jag tillkännagav det, mestadels eftersom min ugn faktiskt är helt skruvad och jag numera måste ha en termometer i ugnen samtidigt som det som ska tillagas. Igår bakade jag en kladdkaka på kvällen när jag kom hem, och den ska gräddas på 150 C. När min ugn borde varit 150 visade istället termometern 179 C och ett evigt rattande på temperaturen startade. Jag har dock lite problem med att finna lusten till att baka bröd. Däremot hade jag legat väldigt bra till ifall jag beslutat mig för att bli en soppmästare år . Februari startade idag och redan har jag gjort fler soppor i år, än under hela förra året. Året har bara börjat och innan slutskedet av detta förhoppningsvis fantastiska år, är jag nog en brödmästare!

 

 Att spara mer pengar är någonting som med ett 50 % vikariat inte är det lättaste, men som jag försöker ha i bakhuvudet var dag.

 

Och att kyssas mer, ja, det är mest bara för att jag gillar att kyssas. Och för att jag tror att jag är mitt bästa jag, just nu, och tänk vilket slöseri det vore ifall jag gick hela året utan att kyssas.

 

 Passionen över matlagning kommer förmodligen aldrig att lämna mig, för vilken personlig förlust det vore. En dag kanske det är någonting jag kommer att arbeta med, med mat alltså, kanske inte.

 

Men glädjen över mat hoppas jag aldrig försvinner.