Bilder från helgen och dagen.

Idag hade jag min utflykt runt ön för första gången, och en av de danska gästerna berättade för mig att han inte var så god till att förstå norsk. Kanske låter min skandinaviska mer som norska?


I Lördags när jag hade min tur till olympos så fikade jag på ett fik uppe i bergsbyn som hade byggt upp byn i sina kafebord. Väldigt smått och sött!

Utsikten där jag satt och drack mitt kaffe och läste bok medans gästerna gottade sig på olika håll.

En kvinna i Diafani bakar bröd i de traditionella ugnarna som finns här på karpathos.


Idag käkade jag lunch i Lefkos på detta ställe och sen blev det en kaffe på ett av våra hotell.


Sen avslutade jag hela turen med ett stopp på en kyrkogård, för där kommer vi alla att sluta upp.
Gillar att gravarna i grekland har en bild på vem som ligger i graven. Det tycker jag är fint.

Det var en god tur, men nu må jag sova,för imorgon är det dags för olympos igen!

Godnatt.

Call me miss svullen i ögat!

Mina ögonlock är fortfarande svullna och nu har jag gått en vecka utan smink och folk frågar varför jag ser trött ut? Kanske är det för att ögonen kliar hela tiden, de är rödsprängda och jag är trött, tror att tröttheten kommer från ögonen för det gör liksom ingen skillnad hur länge jag än sover.

Imorgon är det flygplats och på måndag är det dags för utflykt, själv, första gången. Tror att det kommer till att gå alla tiders!

För 1 ½ vecka sedan pajade min kjol till flygplatsuniformen så den senaste veckan har jag haft långbyxor, om det är lika vindstilla imorgon som det var idag, kommer det bli en extra svettig dag!

3xÖgonlock

Förstå min förvåning när jag i lördagskväll började klia mig i ögonen, och i söndags vaknade av att jag knappt såg något, aldrig trodde jag att mina ögonlock kunde svälla upp så mycket så att de hängde över hela ögonen.
Therese trodde att det kanske var för att jag sovit med ac, så jag stängde av den och sov i svetten istället några nätter, men det blev ändå inge bättre.

Så nu idag, nästan en vecka senar har jag varit på apoteket och köpt allergi ögondroppar och efter ett försök så verkar det faktiskt lugna ner sig lite, kliar inte lika mycket!

Semester tankar

Idag har jag bett min älskade mormor att ordna med sig ett paket tunnbröd till mig tills semestern på skiathos, och en tub messmör! Fatta vilken lyx frulle. Så kan resten av släkten gott få smaska yoghurt med nötter och honung för all del.

det är bara två veckor tills det är dags för avfärd mot athen och skiathos, och på vägen hem blir det nog ett litet stopp i athen också, dock blir det nog inte så mycket shopping som jag i början räknat med, då både mina pengar inte räcker för att shoppa loss ordentligt plus att jag hinner ju hem innan jag åker igen!

Om mindre än en vecka släpper vi iväg vår första kollega hem till sverige, och det är Carl, men han återser jag igen i egypten för vintern, så något stort gråt och kramkalas lär det ju inte bli.


Pizza bolognese

Igår blev en "tidig" utekväll på karpathos som avslutades vid tre tiden hemma i sängen, sov till tolv, tvättade, hängde på ett fik med lisa i några timmar, handlade svull på matbutiken, hem och såg Så Olika tillsammans med lisa, käkade tomatsoppa med Evelina och Lisa på Akropolis.

Elisa och Lisa beställde igår en Pizza på en av våra samarbetspartners restauranger.
Pizza bolognes blev, Pizza bearnaisesås och Elisa blev överlycklig och tyckte att detta var den godaste pizzan hon ätit. Lisa som inte är så förtjust i bea blev inte lika överlycklig. Jag åt en bit och sen var det nog.


Sen drack jag och lisa drinkar och åt glass, eftersom vi båda är glassomaner!

Lisa tog en suddig bild på mig.

Och en mindre suddig. Jag var glad över att det i dagarna "bara varit 28 grader" på nätterna så att man då kan gå ut i jeans och jeansjacka, är man inte galen så säg. Tro det eller ej, men 28 grader känns kallt efter en sommar med 34 grader i skuggan sedan juni.

Idag har jag också fått en biljett på min mail, det är en biljett hem till sverige.
Jag landar på arlanda den 10 oktober klockan 19,15 och förväntar mig att någon kommer och hämta mig.
Frågan är nu bara hur få dagar jag får hemma, kanske 2-3, men jag är tacksam för allt jag får.
Så mina nära och kära, då blir det till att kramas och umgås!

Veckan i bilder.

Dagen innan vår födelsedag bakade jag och Evelina en tårta i en hink!

det blev smarrigt

Dock räckte inte moussen till båda tårtorna så självaste kocken på stället rörde ihop en vit chokladmousse till den andra, men det gick lika bra det med!

Sen hade vi taco middag på takterassen med gravljus, då de var den enda sorten som inte blåste ut.
Trodde väl aldrig att jag skulle bli så glad över gravljus.
Dock blev inte korten på terassen så fina men här ser ni iaf hur mysigt vi hade det.

Så här gammal ser jag ut nu.
(idag må jag se väldigt mycket äldre ut, då jag sovit med ac på en natt och typ torkat ut mina ögon,
dom är uppsvällda och rödsprängda och jag har förmodligen sett skit dålig ut hela min utflykt idag)

Trine och Jag på Riva

Där dansade vi också i ett stort rökmoln från cigaretter.

Sen gick vi vidare till Heaven samman med Carl, hans syster Anna och hennes kille Erik.


på söndagen efter flygplatsen så avnjöt vi en taco lunch på min "terass"

På måndagen följde jag som sagt Trine på utflykt som jag ska köra på måndag.
Med bussen genom ön och besökte de flesta byarna.

Bland annat så besökte vi Aperi, som en av Greklands rikaste landsbyar.

Vi besökte ett galleri i Othos.

Kyrkan i Othos

Smala landbyvägar för bussar.

Kapellet i Arkassa

Vi plockade mandlar från mandelträden

Fornlämningar

Imorgon är jag ledig så nu ska jag göra mig klar för kvällen, trots mina svullnade ögon.
Imorgon så blir det nog kanske äntligen dags för surfing.
Jag och Lisa betalade över 700 kronor i början av säsongen tillsammans för att bruka fem timmar,
än så länge har vi använt 40 minuter var! Haha.

Måste också tömma min kamera nu då jag tagit 800 bilder här på ön,
det första jag ska köpa hemma i sverige, ifall jag får åka hem innan egypten är en extern hårddisk.



Älskade Unge.

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag, nej, det är ingen vanlig dag, för det är viggos födelsedag.
Hurra, hurra, hurra!!! Moster tänker på sig och längtar efter dig.


fit for fight.

På onsdag är jag ledig och funderar på om det är dags att fixa frillan igen, även om jag nu är 24, så är det inte okej att vara gråhårig. Blir nog inga förändringar utan mer bara brunt hår och inte grått.



Nu har jag 20 minuter på mig att packa väskan inför imorgon, duscha och lägga mig i sängen och somna,
på så sätt får jag iaf 8 timmars sömn och är då fit for fight.


+ / -

Dagens +

*Åt en mysig tacos lunch med tjejerna i teamet och Trine från ving.

*Klarade av att äta en middag på akropolis med bara en fläck på transfer skjortan.

*Ser fram emot obsningen av utflykten imorgon.

*Coca-Cola


Dagen -

*överlag en väldigt märklig dag

*tog upp soporna imorse, och det läckte och jag fick torka händerna med tvättservett innan jag klev på transferbussen. vill inte lukta lök på bussen.

*kliar mig i ögonen hela tiden, tror min mascara är gammal och släpper ner skit i ögonen.

*borde sova för en halvtimme sedan..



Fantastiskt!

Imorse klockan nio vaknar jag av att min svenska mobil ringer, det är syster annika som ringer för att gratulera mig. Hon berättar att viggo (som fyller år i övermorgon) har hittat sin present, en pojkdocka som man kan mata med vatten och så pinkar den, bland annat, så han springer omkring med dockan när vi pratar. Sen får viggo telefonen och säger åt mig att komma hem, och puss puss! Är det inte så att man kan dö för mindre. Så frågar jag Viggo och dockan har en snopp, mmm säger han, och sen säger han, "men det har pappa också" Är det inte alldeles underbart! Igår hade jag taco kväll på vår takterass för att fira min födelsedag, och sen käkade vi tårta och gav oss ut på en grekiskt utekväll. Det blev en sen kväll/ tidig morgon och jag vaknade vid 3 tiden. Går och äter frukost/lunch och sen när jag kommer hem är det en ängel som städat hela terassen åt mig, fantastiskt. Trine från ving har alltså plockat undan allt så nu kan jag med gott samvete slänga in tvätten, lägga mig och se en film innan jag vandrar ut på stan för att ge bort tårtbitar. Tack för att ni kom!

Ett viktigt steg.

Idag har jag beställt mitt material för att kunna poströsta i valen 2010! detta innebär att mamma får hem allt material och kan ta med sig det på semestern och så kan jag skicka in det och på så sätt även jag bidra till sveriges framtid. För även om jag inte kommer att befinna mig i landet på ett år, så är valet viktigt. Kom ihåg, utan att ha röstat har man heller inte rätt att klaga! Nu godnatt, imorgon flygplats! Mamma: Jag hoppas du hade en helt fantatsikt födelsedag! Imorgon i min siesta ska jag baka födelsedagstårta!

Namnsdagsflicka

Idag har jag namnsdag i Grekland. Maria dagen är det idag, en av greklands största helgdagar. Ska strax iväg på träffpunkt och förhoppningsvis så hinner jag med att besöka en av byarna upp i bergen ikväll då det ska bli en massa festligheter! Sikken lyx att ha namnsdag för samma namn två gånger på ett år! Igår slogs jag av enorm hemlängtan då jag visste om att i stort sett hela min släkt var samlad för att fira mamma 50års dag som är nu på Onsdag. Så jag stannade inne igår och var endast ut för frukost/lunch och senare också en middag. Och en latte på kvällen med josefin och Elisa. Men imorse när jag vaknade slog det mig. Idag är nämligen en väldigt speciell dag, då min fantastiska underbara vän Emma Rolen fyller 24år! Älskling, jag hoppas du firar ordentligt!

musik

Den här låten kommer att få mig att tänka på Elisa och Karpathos när den här säsongen är över.

En tisdagskväll på karpathos

I tisdags var delar av mitt team och Magnus (lisas kille) och käkade god bbq, och efter det gick vi ut i natten och dansade och hade trevligt. Dresscoden var elegant och sexy...


Vi hade sällskap av en liten söt hungrig kattunge som smaskade på revbensspjäll halva kvällen.


Elisa och jag

Sen var vi ute och jag envisades med att ta bilder,
och den här växten envisades att vara med på varenda bild.

Magnus visar hur han gjorde när han gav lisa den första kyssen.



tankar om 50årskalas,semester,shopping, och slutet på tiden på karpathos.

Idag har jag min lediga dag, än så länge har jag tvättat, ätit långfrukost på stammishaket och sen har jag pillat mig i naveln några kvartar. Nu ska jag snart till att hämta upp den sista tvätten, sen gå till poolen och slå ihjäl några timmar, orkar mig bara inte ut riktigt ännu, för det är så himla varmt.

Idag är det den 14 Augusti och min mamma har sin 50års fest hemma i Jämtland, i kälarne rättare sagt. Och jag är uppriktigt ledsen över att jag inte får vara med och fira den. Men om mindre än en månad är det dags för min semester, min första riktiga semester någonsin. Och då ska jag ju spendera nästan en hel vecka tillsammans med min familj. Det kommer till att bli underbart.

Jag åker den 11 september från karpathos till athen, för att byta och åka till skiathos. Sen stannar jag där med familjen till den 17 och då åker jag hem. De stannar till den 18 men det gick inga flyg då. Så den 17 åker jag från skiathos klockan tio, landar i athen 11 och reser från athen igen klockan 21. Och då blir det ju väldigt många timmar på flygplatsen, så jag tänkte åka in till athen och shoppa!
Jag har handlat otroligt lite under tiden jag varit borta. I egypten köpte jag två skinnpuffar, ett par skor , en sjal och en handduk ungefär. Haha galet lite.
Och här har jag visseligen köpt mer saker, ett par dyra skor, ett par billiga flipflops, lite smycken, keramikfat, skjorta, skärp osv. Men fortfarande för betydligt mycket mindre pengar än vad jag hade gjort av med hemma. Så därför för jag över en stor del av sparkontot och planerar att göra Athen. Måste ju ändå köpa lite nya kläder till egypten. För att köpa kläder där är ungefär som att köpa kläder i outlet butiken i rinkeby.
Och jag har faktiskt ganska lite kläder, iaf för en vinter. Även om vintern i egypten kommer vara betydligt mycket mer varm än hemma så kommer jag faktiskt behöva lite tjockare kläder.
Skulle vara så skönt att bara kunna packa ner allt och känna, najs..

Sen att tänka så långt som att man ska betala övervikt, det tar vi senare.

När jag kommer tillbaka från semestern så är det inte lång tid kvar på karapthos, då kommer sommaren att vara i sitt slutskede och det är dags att packa ihop och fortsätta äventyret på annan plats. Vet att jag kommer att sakna lugnet från Karpathos, och uteställerna. Egypten erbjuder andra ting som jag istället har saknat här under sommaren!

Puss

tänkvärt

Ibland när man befinner sig någonstans i livet, kan man se en person som får hjärtat att ta en extra skutt. Kanske sitter det en man en bit längre fram, och du ser honom i profil och tänker "skit, du är så snygg så hjärtat nästan stannar" och så vänder han sig om och ser dig i ögonen och då tänker man "skit, hur kan man vara så snygg i profil, men se ut som sju svåra år framifrån".

Jag vet att jag och mina tjejkompisar hemma i stockholm har betat av detta ämne flera gånger, att människor som är snygga i profil inte alls är lika snygg rakt framifrån. Och när jag såg den här bilden av mig själv, Elisa tog den i tisdags när vi var på bbq och käkade middag, så tänkte jag. Tack!



Eftersom jag är så vansinnigt ful i profil på denna bild så finns det kanske en ynka chans att jag är snyggare framifrån än i profil!

Tänkvärt, inte sant?


Underskattat

Att ha hatt är så sjukt underskattat, det händer ju så mycket bara man tar på sig en hatt.
Den här köpte jag första veckan här på karpathos och den har i stort sett bara väntat på att få entra nattlivet, och igår kände jag att det var rätt tillfälle att göra det.


Stockholm i mitt hjärta

Det är över 4 månader sedan jag lämnade dig, men jag kommer tillbaka...
Vi behöver bara vänta 9 månader till eller så...





Olympos

Har haft en jätte fin dag tills, havs, på land, och på rundvisning.
Min dag har jag spenderat i den vackra by Olympos.
Vanligtvis är det alltid väldigt mycket blåst i Olympos, men idag fanns inte så mycket som en vindpust.
Vilket i vanlig ordning bidrar till att jag har svettats något kopiöst.



Detta var en av mina bättre turer och som ett extra plus i kanten fick vi se delfiner på vägen hem!

Nu ska jag hoppa in i duschen och efter det beger jag mig ner till parasol för att äta en god förrätt, dricka ett glas vin och avnjuta lite bra live musik, för det är jag värd!


88%

Med en luftfuktighet på 88% klockan nio imorse, spenderades siestan vid havet, mest i vattnet, allt annat verkade korkat!

Utekväll på karpathos..


Lisa och jag åt romantisk middag på kvällen.


Sen gick vi till akropolis för att ta en drink.


sen var det helt plötsligt natt och vi befann oss på heaven.











Finaste bilden på mina kollegor!


En månad och några dagar kvar till semester.

I tisdag var jag ute och gjorde karpathos tillsammans med elisa, lisa och carl. tog en av de finaste bilderna jag tagit på delar av mitt team. Kvällen var riktigt lyckad med inslag av det ena och det andra. Gårdagen var jag ledig och spenderade den med att köpa mina biljetter till Skiathos, sov alldeles för länge samt kollade på film. en riktigt härlig hemma dag vilket behövdes.

Nu har jag precis kommit hem från flygplatsen och ska bege mig ner på stan för att äta lunch.

Om en månad och en vecka är jag på semester tillsammans med större delen av min familj! Underbart!

Puss&hej!

Hur kan man inte komma ihåg en känsla?

När jag nu sitter på min terass, en söndagskväll klockan tjugo i tolv på natten och det nästan är varmt att sitta i en stor t-shirt, så försöker jag komma på hur det kändes att stå och vänta på bussen i Brandbergen i vinter. Hur kallt det var när jag förfrös mina fötter hemma hos pappa på jul. Hur jag skottade snö till förbannelse tills jag trodde händerna blödde.`

 Men på något konstigt sätt så kan jag inte minnas hur det känns. Imorse klockan tio hade vi 33 grader i skuggan och svetten har glaserat mitt ansikte hela dagen. Men ändå. jag kommer inte ihåg.

Lika lite som jag kommer ihåg hur mycket solen värmer på sommar, när jag faktiskt står där och fryser fötterna av mig i väntan på en SL buss som aldrig tycktes komma när den skulle. Den var antingen tidig eller sen.

Jag kommer inte ihåg hur jag och emma nästan hackade tänder utanför strand på en av jazzkvällarna när vi skulle ta en cigarett. Det är så märkligt att man inte kan komma ihåg såna känslor. Eller tycker ni inte det?

Grekisk sommarmusik

Här kommer en av låtarna som jag dansar till i sommar! Har slutat att tänka att jag kanske skulle gå ner några kilo här i grekland i sommar. Med den mängden Coca-Cola som jag dricker är det helt vansinnigt omöjligt. Men kanske kan det bli några hekton till vinter då den egyptiska maten är, hur ska jag uttrycka det.... speciell. Annars sitter jag med spänning och väntar på recentionerna från yran, vill gärna veta vad tidningarna tyckte både om min kusin Sabina och Hannes, samt vad Della Ridge visade upp. Ibland när jag får ett sting av hemlängtan lyssar jag på Della Ridge och kollar på alla mina vänners fotoalbum på facebook och då mår jag bättre på en gång!