Känslor

Vissa känslor vet man inte hur man ska tacklas med,    glädje   ,     sorg       eller   ångest?!

Konsten att stå emot lockelsen...

Ibland är det svårt att försöka stå emot något så vackert och lockande, då får man försöka tänka på hur mycke smärta man orsakar genom att falla för frestelsen.

Låtar värd att lyssna på..

Shannon McNally & Neal Casal: Pale moon.
Shannon övertygar mig helt med sina ord.

Contours: Do you love me.
Helt underbar låt,man blir super glad och sugen på att dansa av den. Låten finns med i min favoritfilm som är Dirty Dancing.

Mary j Blige & U2- One.
Normalt är jag inte så förtjust i U2 med MAry lyfter enligt mig låten nästan till skyarna. Vilken röst i en sån liten kvinna.

LIte smått och gott.

Ge mig inspiration för att skriva klart mina halva låtar...


Rachel

Rachel Bilson är så fruktansvärt vacker, sen har hon en klädstil som är så otroligt passande.


Solen, en drink och en cigarett.

Just för tillfället skiner solen, då sätter man sig på balkongen och kollar in i solen, (kollar man åt andra hållet är det regnmoln) snippar lite på drinken och röker litegrann. Då kan man nästan tro att det är sommar.

Idag skulle jag ut och shoppa, iofs har jag typ ingen ekonomi men men. När jag väl var på stan kom jag inte ihåg vad jag skulle köpa, ingen hårmousse eller röda nagellack fanns i mina tankar. Kom hem med: Aftonbladet, Tryffel och en melon. Tryffeln och melonen är till middagen. Det ska bli så gott.

Om man dricker några drinkar innan man har ätit middag kan man bli lite yr i bollen. Vem vet, tunnelbaneresan till gamla stan kanske kan bli jätte kul...!

Puss

Upptäcksfärd

Igår begav jag och modern oss ut på upptäcksfärd, målet var Sickla Köpcenter och det var trots allt inte världens enklaste grej att hitta dit. men när vi väl kom fram hittade jag ett par skor och lite annat krafs.
Sen på kvällen for jag hem till en kompis och åt tacos och pratade bullshit. Det var trevligt.
Ikväll blir det middagsmys med grabbarna.. Hoppas det blir trevligt..

För övrigt vill jag bara göra er uppmärksamma på att en utlandsresa inte skulle sitta helt fel..

Fredag

Gud vad skönt att det ännu bara är fredag, trots att det känns som söndag. Idag tänkte nog jag ta och åka in till stan och shoppa och jag struntar i att det är fult väder, då kanske det inte är så fruktansvärt mycke folk ute... (visst!)

I onsdags var jag så fruktansvärt partysugen att jag till sist hoppade ner i sängen tidigt ihopp om att somna.

Igår spelade vi kubb i hagaparken. Jag kan meddela att tjejerna (jag, mamma och bittan) spöade skiten ur grabbarna...

Regn och grått.

Att det hela tiden ska vara så dåligt väder är nästan lika illa som vintern. Just nu känner jag att jag behöver solen för att kunna leva, utvecklas och njuta av allt underbart runt omkring mig.

Skönt med kortvecka. Och Skönt med löning... 
Det är så mycket jag vill köpa, så mycket jag vill göra.
+
att jag saknar någon att vakna med, äta med, duscha med, mysa med, gräla med, älska med, gråta med och somna med.

Over and Out

Idag har jag varit trött på jobbet men annars har det gått bra.
Just nu pendlar jag mellan bigbrother finalen och ungt val 2006... Ska snart krypa i sängs...

När en rapport visar att 9% av 9:e klassarna skulle rösta på Sverigedemokraterna så skäms jag över att vara Svensk...!

Over and Out...


Finland

Gud vilken kul tävling. Jag sade det till mamma - Jag hoppas Finland vinner.
Och jag tycker att det var hur kul som helst. Och det faktum att Carola inte kom före dessa "utklädningsmänniskor" är nästan skrattretande.

Puss

Eurovision Song Contest 2006

Efter middag och en cykeltur till vår matbutik som inte var öppen ska jag nu slänga mig i soffan för att kolla på Carola. Annars har jag inte så mycket mer att säga just nu.


Spöregn och stan

Att vandra på drottninggatan en lördag är nog så jobbigt, men om det också regnar är helvetet löst.
Sprang under en markis men hade aldrig räknat med att hamna bredvid en av Stockholms vackraste män.


D e t      v a r     s o m     a t t      v a k n a    u p p    o c h    u p p t ä c k a    a t t 
 m a n    v u n n i t    h ö g v i n s t e n     p å    l o t t o.



Känslan höll i sig tills Stockholms vackraste mans tjej kom fram, men hon gjorde mig glad, för hon var inte stockholms vackraste tjej. Hon var absolut inte ful men inte heller så där super snygg som hennes karl. Så än finns det hopp för mig...

Sy- och träslöjd.

Idag när jag gick hem från tunnelbanan mötte jag en tjej, hon såg lagomt mallig ut och smålog hela tiden. I handen höll hon en hushålls-hållare som hon förmodligen gjort på slöjden och plötsligt blev jag väldigt nostalgiskt. Kommer så väl ihåg när man gick på mellanstadiet. Varje gång man började med någonting nytt på slöjden ville man bara ta med den hem så att man kunde få visa upp. -självklart var även komplimangerna av mor och far också väldigt viktiga. Jag kommer ihåg en klänning som jag sydde på syslöjden, det tog mig över ett halvår att sy klart den och resultatet var minst sagt vackert. På semestern till cypern sprang jag omkring med min klänning i stort sett hela veckan
- I have made this dress all by my self.
Mamma hade lärt mig hur jag sa det och sa det till alla som kom i mig väg. Hade jag haft en scanner hade jag kunna lägga upp ett kort men ni får föreställa er mig i den Skottsblåprickiga klänningen ala Bodil.

Jag kommer alltid förbli ogift.

Eftersom mannen jag letar efter uppenbarligen inte finns. Självklart finns kopiorna, men vem vill ha en billig kopia på armen.Jag vill ha en man som är självsäker, som vet vad han vill, som skulle uppskatta mig, uppvakta mig, ge mig stöd och råd, vara ödmjuk, medveten, social, ha humor. En man som efter 50år tillsammans fortfarande skulle få mitt hjärta att slå extra snabbt i närheten av honom. Med mera, med Mera.
En bra kille som skulle ta mig med storm.

 


Och hur är chansen att jag kommer att träffa honom ?!

 


Yes!

Jag har hittat en ny second hand butik, ligger i närheten av mitt jobb och den var såååå stor.. Sprang omkring med fem väskor men det slutade med att jag inte köpte någon men alla var jätte fina...
Nu ska jag äta jätte pirog och sen ska jag in till kista och leta skor med mamsen.

Puss

söndag

I fredags var jag ut med en av tjejerna men vi tog det ganska lugnt. Kom hem vid två och gick upp vid sex på morgonen. Jag har ett bildbevis men eftersom jag var på middag hos syster igår så glömde jag naturligtvis min kamera där...!

IDag tänkte jag vara snäll mot min mor och städa lägenheten så att hon blir glad...

När man jobbar mån-fre vill man ha längre helger än vad som finns. Men nu till veckan blir det som vanligt och sen blir det röda dagar och sånt mitt i veckan. Det kommer jag att gilla.

Så fruktansvärt pinsamt.

Igår efter jobbet skulle jag åka in till stan och second-hand shoppa. Gick  och rafsade ihop lite kläder jag skulle prova. Provade allt och skulle bara testa en klänning innan jag var klar.
Klänningen var från 40-talet och väldigt vacker. Den gled på kroppen , men när jag fick på mig den såg jag hemsk ut. Så då började jag att ta av den, och efter jag fått den över brösten så satt den där! Det spelade ingen roll hur mycket jag drog och stretade, den hade fastnat vid armarna. Eftersom jag var helt själv fick jag ganska snabbt lite panik och stor lust att gråta en skvätt. Till sist bad jag en kille gå och hämta någon ur personalen. Knallröd var jag i ansiktet när det kom en tjej, hon trodde att hon skulle kunna få av mig klänningen genom att dra den över mitt huvud, men ganska snart insåg hon att det inte skulle gå. Så där stod jag och kände mig som

" en fryst micrad falukorv som kryper ur skinnet."

Tjejen måste ha trott jag var galen, men ni vet hur det är. Man ser någonting snyggt och även om det är lite svårt att få på sig saker brukar dom ju kunna sitta bra när dom väl är på plats. Men inte den här klänningen. Och nehj- den var inte i en förliten stolek men stoleken i sig var liten eller så var den inte beredd på mina bröst och armar.

Jag fick helt enkelt säga så här till tjejen

-" Jag betalar mer än gärna klänningen bara du hämtar en SAX och klipper ur mig."


Så så blev det, hon fick klippa ut mig ur klänningen. Kan ni tänka er något så förnedrande?!

Men efter ett samtal med Hannah så skrattade jag åt situationen..........
Men usch vad jag skämdes då...
Nu måste jag även hitta en ny secondhand affär, för där kan jag ju aldrig visa trynet igen.

Sol och arbete.

Har sovit väldigt ostadigt inatt, vilket jag brukar göra när jag ska jobba. Jag är alltid så himla rädd för att försova mig och sover istället dåligt. Vaknade tjugo i sex och börjar jobba halv åtta. Men nu har jag iaf vaknat till på riktigt.

En hemlig beundrare har bett om en kommentar om Carolina Gynnings bok "Ego-Girl", så här kommer det:

Jag gillar boken för att den var lättläst och för att jag tycker att det är roligt att läsa om andras liv. Att Carolina har levt ett liv som de flesta av oss inte ens drömmer om märks tydligt. Men samtidigt verkar det var ett "jävlar anamma" i tjejen som i vissa fall kan vara en otroligt bra egenskap.

See you later.

Våren!

Det är så fruktansvärt mycket vår i Stockholm att jag blir Knäsvag..

Jämtlänningen har landat i Sthlm igen!

För er som vanligtvis läser min blogg, ni vet på´t ungefär hur ofta jag skriver.
I genomsnitt 2 gånger per dag. Men inte nu...

I Tisdags åkte nämligen jag och moder med bussen upp till Sundsvall, där stod mormor och morfar med öppna armar och hälsade oss välkomna. Svängde förbi och kollade på en supersöt nyfödd flicka.
Tillbaka in i bilen och så bar det iväg till Bispgården. Hade besök.  Snön låg kvar på vissa omöjliga ställen vid huset och jag blev en smula ledsen över att se att det inte var mer vår än så.

Onsdagen bar det iväg till Östersund med en lätt lastbil, som senare skulle bli lätt att fylla med allt mitt rat. Skrev kontrakt på lägenheten så nu är den borta. Städade ur lägenheten. Klockan halv tio begav vi oss från östersund efter att ha plockat och donat sedan klockan två.
 Halv tolv rullade lastbilen ner på pappas gård, där stod två änglar som även hämtade mig i Sundsvall. Tillsammans tömde vi lastbilen på en halvtimme. sen drack vi kaffe och sen fullständigt ramlade jag i sängen av matthet.

Torsdagen var strålade vacker och uppemot 20grader varmt. Själv hade jag det roliga nöjet att plocka runt i förråd i hoppet om att hitta en ledig lucka att ställa en låda på.
På kvällen tog jag Volvon och dunkade upp på hammarn. Där införskaffade jag och sällskapet oss en glass, Sen satte vi oss på bänken vid kiosken och satt där i några timmar. Jag skrattade så jag trodde jag skulle "pinka i brallan".

Fredagen såg i stort sett ut som torsdagen, vackert väder, städning osv.

Lördagen började med att jag och pappa städade uthuset, jag tror faktiskt inte att jag har sett ett så skitigt golv på länge. Sen bar det iväg till Mormor som dagen till ära fyllde 70år. Klockan två skjutsade pappa ner mig till kyrkan där jag träffade en gammal lärare som skulle spela piano med mig.
Min mammas bästa kompis gifte sig nämligen i smyg i lördags, och jag skulle sjunga. Måttligt nervös med det gick helt okej.
 När man lyckas få ett öga vått så ska man väl egentligen vara ganska nöjd.??

Söndagen spenderades med Carolina Gynnings bok "Ego Girl" Sen bar det av till sundsvall igen. In i en buss. Vilket inte är det roligaste man kan göra när det är 20-25grader varmt ute. Halv elva klev vi ur bussen och begav oss hem.

Och jag lämnade Bispgården med ett leende på läpparna över att se att snöfläckarna smält bort och björkarna börjat slå ut.

Och Idag har jag börjat på mitt nya jobb. Jag får betalt för att sitta i solen med gamlingar och för att spela bingo med dom =)

Jag håller tummarna för att Solen håller i sig i stort sett hela sommaren.