Vilken härlig dag.

Börjar dagen med att komma till kontoret och inte kunna göra mitt jobb, för att jag saknade materialet till det jag skulle göra.

Öppnar sedan min mail och upptäcker att den skickat en massa spam mail till min kontaktlista,
varpå tio minuter senare spärrades mitt konto. Där har jag alla mina lönespecifikationer och en massa annat skoj.

Cyklar runt på hs och svettas ihjäl.

Äter kyckling med cashewnötter till lunch och får jätte ont i magen.

Hårspray i Thailand av igenkännbara märken kostar över 500 SEK!

Äter en lax på kvällen som inte smaka as-kalas men ändå helt okej.

Kommer hem och inser (samt hoppas) att mina nycklar fortfarande är på kontoret, annars har jag tappat dom.

Underbara dag, tur är dock att jag har lysande utsikter för imorgon.

En dag kvar till löning

När man arbetar som jag gör så får man alltid lönen sista dagen i månaden, och vanligtvis  när du ankommit till en ny destination så ligger man oftast på minus två veckor innan lönen kommit in. Det är alltid en massa pengar som går i början till inköp, inträden och upptäckter, plus att semestern hemma vanligtvis inte heller är så billig.

denna månad har jag faktiskt mer än 1000kronor kvar på mitt konto när lönen rullar in, med det vill jag säga att jag klarat med tre veckor på 3 tusen kronor, det bådar gott inför vintern.

Startar min morgon med lite pepparkakor, så kanske jag håller mig snäll under dagen.

Kram

1:a Advent.

Phuket 19:54

Första advent, här i Phuket har solen lyst hela dagen, jag har varit på flygplatsen och lämnat och tagit emot nya oslo personer. Mitt på dagen hann jag också med att sova siesta från och till i 3 timmar. Nu är det strax dags för middag med halva mitt team samt Filip Sprott, en norsk kollega som är här på semester, jag och filip arbetade ihop i Hurghada förra vintern och eftersom jag har servicetelefonen denna vecka och inte kommer kunna följa med ut och festa, så tar jag den obligatoriska krama hej hur är det, kvällen idag.

Hemma i Jämtland snöar det tydligen, trevligt för er, jag är faktiskt inte ett dugg avundsjuk.

Det åskar som sagt en del här i Thailand på kvällarna och just ikväll sitter jag och beskådar en bergstopp, kan inte riktigt avgöra ifall det brinner på den eller vad det märkliga skenet kommer ifrån.

firar första advent med att äta en halv påse Skumtomtar, innan maten.


Flygplats, flygplats, flygplats.


Phuket: 14:29

precis som jag befarat minskar min aktivitet här så snart jag startar med att jobba.
Igår hade jag en utflykt här på ön, med totalt 8 stycken mysiga gäster tog vi oss via en minibuss ner till sydligaste spetsen här på phuket, vi red elefanter, besökte ett thailänskt tempel och en kinesiskt bland annat.

Idag har jag flygplats tillsammans med min kollega, imorse åkte vi vid halv åtta hemifrån och var tillbaka halv tolv, nu har jag ätit lunch och ligger just och vilar, klockan fyra är det dags igen att åka tillbaka, likaså även klockan fyra inatt, så jag ska verkligen försöka få mig lite sömn nu, och sen bums i säng ikväll.

Denna veckan har jag också vår servicetelefon, så närsom den behagar att ringa att det upp till mig, att främst, vakna till, svara och hjälpa till med det jag kan.

Snart är det första advent och idag såg jag att man kan köpa blomman julstjärna här, funderar på att köpa en till min lägenhet, medans Eric ska ha julgran och hela kittet. Har snön kommit hemma? har julstressen startat ännu?

Mina tankar till er!


Här är Linda som vi också träffade igår.

KickOff

I tisdags hade vi kickoff här i Phuket, och det var en bra dag som startade med fiskebåt, här jäklar annammaskulle det fiskas storfisk. Tur kan man kanske säga att det var att båten hade soldäck, för i kapp med solen sken fiskarna med sin frånvaro.

Under hela förmiddagen på kanske fyra timmar fick vi upp en liten liten fisk, inte så mycket större än en aborre.

Med på båten var alla mina kollegor samt Pernillas kompis louise som är på besök. vi badade, drack lite öl, kisade mot solen, åt en massa mat osv. Precis lagomt.
Sen åkte vi hem för att göra oss i ordning för kvällen, showen Phuket FantaSea stod på programmet. Showen var helt okej, men akrobaterna på sina trapetser var faktiskt lite smått fantastiska.

efter detta avslutades ju självklart natten på legendariska Banlga Road, där sjöngs det och spelades musik av ett inte allt för nyktert team bland annat. Avslutningen gjorde vi på mcdonalds och med en tuk tuk hem.


Här är vi allihopa!

Team Phukets Bästa Bowlare.

Först och främst så tror jag faktiskt att det var killarna från dykfirman Kon-tiki som var bäst, men i team phuket var det nog faktiskt chefen Carl som tog hem priset. Jag kom trea första gången och delad andra plats.

Konsten att packa ett flak.

Phuket kl: 23:10

Utomlands verkar det inte finnas några som helst regler för hur mycket, hur högt eller hur tungt man packar,
visste jag inte bättre skulle jag nästan tro att det var en Wärme-flyttflak.

Funderade ett tag på att se en film, men blev alldeles varm i hjärtat när jag bestämde mig för att läsa lite och sedan lägga mig för att sova, hinner kankse med så mycket fler timmar i morgon.

godnatt

Fiskarna i havet


På akvariumet som jag och Eric besökte förra veckan såg vi en massa roliga fiskar. den här bland annat.

Annars var inte detta så mycket av turistattraktion, kanske har vi i sverige alldeles för bra akvarium.
Men har man vägarna förbi och 100 bath för mycket i plånboken, då kanske.

Långsam update från Thailand

Okej, Maria du kommer gapskratta nu.

Men så här är det:

Jag känner mig harmonisk i Thailand. Jag gör inte så mycket när jag slutar jobba, går hem, lägger mig och läser en bok, kollar på film, ser solnedgången eller bara funderar. Jag känner inte en massa behov av att göra saker.

Jag går på massage och äter mat, dricker en öl, äter frukost på ett cafe i närheten. och känner mig nöjd med det!

Nu ska jag hem och vara ledig hela dagen lång imorgon och sen är det utflykt!

Pussar och Kramar från en Svettig, mörkblå surf (cykelsmurfen)!

Kittlig dam på behandling.

Imorse hade jag mitt första inspirationsmöte och efter det hade jag tid till att gå hem och sova ifall jag vill, men jag tog mig en tur för att fixa naglar, tår, och fötter. Manikyr, pedikyr och till sist också en fotskrubb. Ni som känner mig ganska väl vet att jag är yber kittlig och knappt kan ordna mina fötter. Idag har jag alltså istället legat på mage, med två stycken små thailänska kvinnor på var sitt av mina ben, och den tredje filade och hade sig.

De tre damer skrek av skratt, medans jag mest bara skrek "fortsätt så jag blir klar någongång"

För denna hemska behandling som nu i efterhand lämnat mina fötter i ett mycket mycket bättre sick är imorse, samt med nytt nagellack osv kostade hela 550 Bath, det är typ 50 kronor.

Eftersom jag inte hann med att sova imellan, sov jag en liten stund medans mina fötter och naglar torkade och nu ska jag strax krypa ner i min fantastiska säng! Imorgon hotellservice på Cykel, hej svettobobbo!



Nu har jag nytt internet i min lägenhet, det tidigare gratis, snabba och smidiga är numera lösenordsskyddat så nu är jag på ett segt och långsamt internet där bilder tyvärr nog inte kommer komma upp lika ofta.

Ikväll avgörs det...

Vem som är bäst på BOWLING i team Phuket V11/12...

Men innan det ska vi hinna med att käka middag med vårt dykbolag. Härligt!

Har nu kommit in lite grann i jobbet, har haft utflykt på fredagen och idag har jag haft flygplats. Så nu är jag tillbaka i gamla rutiner. Och till veckan blir det Kickoff!

Hoppas ni har det bra! Puss

Solnedgång vid Kata Beach



Idag när jag kom hem från jobbet, gick jag ner till stranden för att kolla på solnedgången och för att plugga inför mig utflykt på fredag. Efter detta gick jag och åt middag på en restaurang innan slutligen gick hem, nu har jag skavsår ifrån mina flipflops men lägger mig i sängen för att kolla på film innan jag går ochk lägger mig.



Ha en fin eftermiddag! Puss

Idag åt jag detta....



inne på en liten gata ifrån den stora gatan i Phuket Town, finner man en restaurang vid namn, Natural Restaurant.
Där sitter man i lummig miljö med uppbyggda vattenfall, trädetaljer och har det gott, att maten smakar fantastiskt och är super billig är ju alltid ett plus.
Eric åt rå tonfisk till förrätt och skaldjursgryta till huvudrätt.
Jag åt vårrullar (och jag vill härmed be att få tala om att de innehöll räkor, och smakade bra)
sen åt jag en tallrik med sparris, jag bara älskar sparris och till sist en kyckling i vitlök och svartpeppar som jag knappt åt, för två rätter var mer än nog.
Till detta drack jag också en fantastisk lemonad.
Och det kostade ca 450 bath ( ca 90 Sek)

När himlen lyses upp.

Phuket, Thailand Kl,23:31


Den här bilden tog jag den dagen då jag också hade översvämning i mitt Badrum. Det åskar och blixtrar otroligt mycket och tyvärr har jag inte haft tid/tagit mig tid att riktigt lära mig min systemkamera, så efter åtskilliga försök var detta det bästa jag fick tid. Men detta ger er åtminstonde en liten möjlighet och se när jag säger att himlen lyser av blixtrar. Så otroligt vackert. Och trots min rädsla för åska kunde jag inte motstå det faktum att naturen är helt otrolig!

Godnatt.

En av alla ting jag älskar med Thailand

Rullande matvagnar:

Detta är en rullande restaurang, påbyggd på en moped (eller motorcykel är det nog egentligen)
dessa människor kör runt i stan, parkerar sin moped, säljer lite mat och kör sedan vidare. Under dagens gång förvandlas dessa från frukoststånd till middag och efterrättsstånd. Detta bidrar till att var dag när jag gå till jobbet står det olika försäljare utanför "vårt" seven eleven (som förövrigt är den billagaste affären att handla på, i skilland från sverige).
Den här matvagnen innehöll mestadels kött och mat, men det finns även om som säljer Banana Pancakes, `Fruitshakes och mycket mycket mer.

Thailändarna själva äter väldigt mycket mat ute, men inte som vi gör hemma i sverige på restaurang utan istället så här, detta för att det oftast är billigare att köpa sin mat här, än i butíker.
Från denna vagn köpte jag ett kycklingspett som kostade 20 bath, ungefär 3-4kronor. Det är ju helt okej!


Idag har jag gjort detta.

Phuket kl:22:33





*Ätit frukost för 150 Bath (25-30sek) på en restaurang där man får ett papperark, kryssar fem ting som man sedan äter, jag drack en kaffe, en äppeljuice, åt ägg, rostat bröd och pannkakor med honung.
*sen stekte jag på stranden i två timmar, med en soda vatten och en mango juice, (för 22 kronor)
*spelade en timme tennis på hilton resort (550 bath= 120 sek)
*käkade vårrullar och soda vatten på placet nedanför vårt hus (110 bath=24sek)
*kollat på filmen, the beach som är inspelad vid Phi Phi öarna.
*läst på inför min utflykt på fredag.

Summan av kardemumman är att jag levt dagen på ca 500-600 bath (ungefär 100-150 kronor) det kallar jag bra levnadsstandard då jag ändå själv tyckte att jag lyxade till det med tennisen.

Nu är jag dock lite små hungrig och funderar på att springa ner på gatan nedanför huset och kanske finna mig nått att äta. Men är lite för lat för det också.

Hoppas ni har haft en bra dag i era liv.

Nya saker var dag.


en massa olika Thailänska frukter och desserter som vi fick på turen.

Norra Bangkok i rummet?

Ingen kan ju ha missat översvämningarna i Bangkok, det är väl all over the news.
Igår regnade det här i Phuket, och om jag trodde att jag hade upplevt skyfall tidigare här,
så kan jag bara säga nej. I över 1½timme konstant regnande. Hela vägen utanför lägenheten var som en flod, himlen var kolsvart men lystes var annan minut upp av blixtar som färgade himlen gul.
Helt plötstligt så det ut så här i mitt badrum:


Detta är alltså min golvbrunn i duschen som fick för sig att förvandlas till en fontän. Som tur var kom vattnet inte över tröskeln i badrummet, och senare kom kvällen när jag kom hem hade allt vatten sjunkit undan.

Nu ska jag iväg på roadtrip, ha en fin morgon i sverige när ni börjar vakna till liv!

PhiPhi Island och mycket annat!

KL,08:32, Phuket.

Igår låg jag hela dagen lång och guppade runt i en väldigt fin och mysig träbåt. Jag var nämligen på utflykt, och jag älskar när man älskar allt som sker under dagen och att man vet att detta är en riktigt bra deal.







detta är alla bilder jag hinner med nu på morgonen, Internetet är lite segt ibland, och om ca tio minuter ska jag ut på road trip, så jag måste bara slänga ihop mig själv här.
Phiphi var väldigt vackert, och båtturen var mysig! En toppendag helt enkelt.

Dags att knyta ihop säcken för ännu en dag är över.

kl. 22:21 Phuket.

Idag har jag tillbringat min dag från nio på morgonen till kvart i sju på kvällen i en konferanslokal på ett av våra hotell för utbildning. Mycket nya tankesätt och många gamla gick vi i genom under dagen. Efter dagen blev det middag på vår restaurang precis nedanför våra lägenheter. Dom har grym service, stället ser inte mycket ut för världen, men där kan du äta grymma nudlar med kyckling eller räkor för endast 10-12 kronor. Samma ställe är också tvätteri så igår käkade jag först middag och sedan hämtade min tvätt, och allt för under 60 kronor.
Imorse påväg till utbildningen insåg vi att tiden skulle bli knapp, då agerade samma familj också taxi åt oss och körde oss till hotellet för 40 kronor. Det kallar jag trippelservice.

Nu ska jag sova, imorgon ska jag iväg på Phi Phi Island och bränna mig!

Godnatt <3


Okej jag erkänner






Ni som läst min senaste vecka här på bloggen har nog redan listat ut det, men jag säger det ändå.

Jag älskar Thailand och Phuket, Och förstår absolut varför folk vallfärdar hit år efter år.

Och en annan sak, jag älskar verkligen att jag känner så här. Det var ett tag sedan.






Ikväll åt jag detta:

Ikväll i Patong åt vi middag med en av våra skräddare som vi arbetar tillsammans med, jag ska nog se till att få med mig både den ena och det andra snygga kläder med mig när det är dags att åka hem. De allra flesta av mina kläder här är inte alls särskilt fina och är kläder jag använt i flera år, så därför kommer jag försöka kasta dessa i vår när jag åker hem och fylla resväskorna med nya fina, skräddarsydda kläder istället. Kanske ska jag också försöka att göra ett par skor, pratade med kvinnan i butiken och hon visste en skräddare som också gjorde skor, vore det inte underbart att få komma hem med ett par skinn boats som man själv har designat.

Över till nått annat, detta med att bli smal kommer nog bli svårt då alla restauranger gör så väldans god mat.
Ikväll åt jag sparris till förrätt, plankstek till huvudrätt och gratinerad frukt med vit choklad till efterrätt. Tur att det är lill-lördag.


Mums.


Bangla Road. Istället för att gå ut och kolla in den beryktade gatan åkte jag hem,
imorgon väntar hotellvisningar och då kan det vara skönt att ha huvudet på plats.
Plus att om jag ska gå ut vill jag kunna göra det utan att känna att jag måste ta det lugnt,
vara hemma tidigt och så vidare. Därför knyter jag nu ihop säcken kl,.00:06 thailänsk tid.


Middag i Patong.

Efter ännu en hektisk dag här i Phuket, är det nu dags att packa in teamet i bilen och bege oss in till Patong för middag. Så här ser jag ut ikväll. Flugor är fantastiska, ikväll har jag en av mina i håret. Trevlig kväll på er!


Kata View Point/Phromethep Cape

Jag och Eric tog oss upp till Kata view point idag, tur att vi hade bilen för dig skulle jag inte kunna gå.
Därifrån  har man utsikt över Kata Noi, Kata beach och Karon Beach. Och solen var till och med snäll nog att titta fram under tiden vi var där.



Mellan de två största stränderna, alltså de två längst bort bor jag!

Sen åkte vi också till den sydligaste spetsen av Phuket, Phromthep Cape, och kollade på utsikten.
Det var i dessa delar av Phuket som turismen startade eftersom de låg väldigt nära Phuket Town, nuförtiden har byarna runt omkring där nere hamnat lite i skymundan, men vill man se en mäktig solnedgång, är det tydligen hit man ska bege sig.







Där fann jag även den här lilla rackaren samt såg min andra orm på två dagar.


Nu ska jag iväg igen, nu upp emot kamala och Surin för att checka några av hotellen där,
och ikväll blir det middag tillsammans med en av våra samarbetspartners.

Till er där hemma säger ajg: Godmorgon!


Första preimären är gjord.

Idag har fröken Wärme kört bil i vänstertrafik för första gången, och jag kan meddela alla (speciellt Pappa&Morfar) att det faktiskt inte var så farligt som jag trott. Samt att både jag och bilen kom hem hela och rena.

En liten svettig samt lite nervös tjej påväg ut på vägarna i Phuket.

Tempel

Idag har jag besökt ett tempel inte så långt ifrån mitt boende här i Kata/Karon Beach. Tyvärr var det inte öppet så att jag kunde gå in och kolla med fint var det utanför iaf.


När Jag mötte en Vän.

När jag arbetade i Egypten, jobbade jag tillsammans med en tjej som heter Sara, jag gillade aldrig riktigt Sara på vår utbildning, hon gillade inte riktigt mig heller, men efter egypten ändrade vi båda våra uppfattningar om varanadra. Så här gick det till.


För snart två och ett halvt år sedan, gick jag på en intervju som skulle förändra mitt liv. Intervjun var för ett jobb som receptionist på ett företag ute i Solna. Under den tiden jag spenderade med killen som intervjuade mig, som självklart kom från norrland, så vi pratade mest om det, hände det mycket med mit. Mitt i allt säger killen ”vet du Bodil, Jag skulle kunna anställa dig idag och vara helt säker på att du skulle göra ett fantastiskt jobb här, men jag tänker inte göra det, för jag tycker att du ska bli reseledare. Det var jag när jag var cirka 20-25 och det var de bästa åren i mitt liv, och du är så lik mig, så det tycker jag att du ska bli” Snopen och kluven vandrade jag ut från denna byggnad och Intervjun, med ett frö sått i mig.

Några veckor senare efter en utekväll med lite för många drinkar började jag söka information på nätet om utbildningar och kollade igenom de stora bolagen. Det som jag kände mest för hade ett standardformulär att fylla i, jag var kanske inte i mitt bästa sick när denna ansökan skrevs  men jag tror att jag skrev någonting ”om att människor spara pengar hela året, eller kanske till och med flera år för att göra en resa där allt måste vara perfekt, och jag vill vara med och skapa denna perfekta känslan.”

Tryckte på sänd, och fick svar om att de skulle återkommer i oktober ifall intresse fanns.

I mitt undermedvetna hade jag redan bestämt mig, jag skulle bli reseledare. Jag knotade på i vanligt takt på mina 3-4 deltidsjobb utan att vara bitter eftersom jag visste att jag skulle iväg.

Oktober kom, och gick, och inget svar av något slag fick jag från resebolaget. När jag väl insåg detta blev jag alldeles rädd för hur jag kände, hur skulle jag nu komma ut i världen på ett tryggt sätt, utan att behöva oroa mig för hur jag kommer fram, och ifall pengarna räckte.

Sedan kom November, som sig bör, och av en slump när jag kollade mailen (vilket jag inte hade gjort på länge) låg där ett mail, som jag knappt vågade öppna.
De var intresserad av mitt brev och bad mig fylla i svar på en massa enkäter.

I December stressade jag som tusan, Nervös, glad och nyfiken runt för att finna huvudkontoret för intervju. Jag pratade lite med en Söt blond tjej (LINA, min kollega ifrån Egypten,Kreta och nu Thailand), senare sattes jag bredvid  en annan blond tjej, med lösögonfransar och fint ansikte (Jenny, kollega från Egypten) och där fanns även en massa andra människor som jag ströpratade med, vissa kommer jag ihåg, andra föll i glömska rätt snabbt.

Den 23 december fick jag reda på att jag var intagen till utbildningen, nu var jag äntligen på väg. I mars 2010 begav jag mig ut på mitt livs äventyr.

Under utbildningen hamnade jag i en klass som kallades för Bulgarien, Där fanns en av tjejerna från min intervju, en tjej med galet stort leende, jätte fina kläder som alla tyckte om, jag var själv dock inte så förtjust i henne. Jag hörde aldrig vad hon sa för att hon pratade så tyst, hon var yngre än mig och  hade redan hunnit med så mycket i livet, att hon fick mig känna mig som en tråkig svensk som bara varit utomlands en vecka i sträck. Den här tjejen pratade om London, somrar i Grekland och under flera gånger i utbildningen funderade jag på vad hon gjorde där, Hon hade ju redan upplevt så mycket. Hon var också lika dålig som mig på danska och under en lektion med dansk lärare satt vi bredvid varandra och kollade på varandra med höjda ögonbryn för varje mening. Vi satt längst fram i klassrummet och räckte upp händerna hela tiden, frågorna var alltid detsamma ”vad sa du, vad betyder det, jag förstår inte osv”
jag minns att hon  ständigt plattade sitt hår och en dag kom till ”skolan” i vanligt hår, ett helt magiskt lockigt underbart fylligt hår, som hon nästan skämdes över, Synd på så fint hår.
När utbildningen var över försvann hon till en annan Grekisk ö och vi hördes inte mer.

 Första stopp, Egypten, andra stopp, Karpathos, tredje stopp Egypten igen. Där skulle jag bo med en tjej (Mette) som jag också gick min utbildning med. Där fanns också tjejen med,  hon heter Sara, vi skulle starta ihop, där kantades vår vardag av jobbiga egyptier som hela tiden stirrar, skriker och vill få en att köpa hela deras värld. Under denna vecka umgicks vi på tvång konstant och någonstans släppte mina fula tankar om henne, hon hade fortfarande sidor som jag tyckte var märkligt, men jag vet också att jag är den sista att säga att någon annan är märklig! Sen när arbetet började på riktigt klagade hon verkligen grymt mycket på Egypten, landet där vi var inhyrda bybor, landet som jag älskar trots alla sina brister och konstiga strukturer (helt obefintliga) osv. Ibland önskade jag att hon skulle sluta klaga, då jag ibland kände att jag själv var på väg att ändra min mening om det vi talade om, men då slöt jag min påverkningsknapp, lyssnade och försökte sätta mig in i att leva i ett land som man tycker är så fruktansvärt. Under säsongen kom det också till att bli en vänskap mellan oss, en möjlighet att prata av sig. Skratta åt konstiga saker och diskutera alla ting som bör diskuteras. Helt plötsligt hände det saker i Tunisien och man talade om att egyptens tid för oroligheter väntade runt hörnet. Och i slutet av Januari började dom även i vårt land. Jag och Sara tilldelades servicetelefonerna tillsammans, och som vi slet med frågor om hemresor, resebolagets ansvar och dåliga service. Verkligen alla ord man kan få spottade på sig under en typ av nödsituation drabbade oss, alla i vårt team, men jag och Sara försökte prata av oss med varandra. Lyckades skapa en konstig typ av relation till vissa av gästerna som vi försökte få hem. En dag var det dags för oss som jobbade att åka hem tillsammans med gästerna. Man beslutade att stänga ner hela destination pga av situationen. Jag och Sara satte oss på samma plan till Stockholm. Sen åkte hon vidare till sig och jag hem till mamma. Under tiden hemma valde jag att tacka nej till att åka till en annan destination utan ville bara vara hemma och vila upp mig. Sara åkte vidare, men innan hon åkte hann vi med att prata på telefon flera gånger, ibland flera gånger på samma dag. Sen åkte hon och kontakten tog vid med hjälp av Facebook.

När det till slut var dags för mig att bege mig till Kreta åkte Sara inte så långt efter till en annan grekisk ö, och då var vi återigen under samma land, och kunde tala med varandra på telefon igen. Där planerades en höst/vinter i London. Men som med allt i livet, blir ingenting som planerat. Jag hamnade i Thailand, som jag verkligen älskar, Sara läser nu Grekiska i grekland och vi befinner oss under olika tidszooner, men med massa kontakt.

Savage Garden skrev en låt som innehåller en mening

”Never judge a book by its cover” Och jag tror starkt att man kan använda den när man talar om vänner också.  Sedan jag träffade Sara för första gånger har jag gått från att knappt märka henne, till att störa mig på henne, till att tycka att hon är okej, till att inse vilken fantastiskt människa hon är. Och även om planer och så alltid förändras så hoppas jag innerligt att jag och Sara får en chans att upptäcka London tillsammans, där vi kan leva som vanliga människor i en stad som Sara älskar, och som jag inte kan tänka mig annat än att jag älskar.
Time will tell, men oavsett så kommer hon att finnas där en väldigt lång tid till.

 


 


Här är Sara och hennes hund som bor hemma i Sverige med Saras Mamma! 
 


Morgonmat.

Så, nu sitter jag i min lägenhet och äter frukost, igår kväll när vi var ute och handlade lyckades jag köpa på mig lite bananer, avokado, kiwi, yoghurt, müsli och tea, så nu sitter jag här och äter.
Ifall jag inte äter frukost på morgonen så blir jag inte hungrig under hela dagen och sedan bara slänger i mig när det väl är dags att äta. Genom att äta lite på morgonen så hoppas jag att jag mår bättre.

Här är min utsikt från balkongen:

berget till vänster fortsätter en bit upp och ner till höger finner man stranden och Kata/Karon centrum.
Detta är alltså där jag bor.


Coral Beach

Idag har vi varit ute på utflykt igen, med dyk och snorklingsfirman vi arbetar tillsammans. Vi åkte speedboat ca 15 minuter ut från hamnen i Phuket Town, där hamnade vi på Coral Beach. Vita sandstränder, massa massa koreaner (tydligen är det väldigt vanligt att de matchar sina outfits med varandra, lik mönster på shorts som på tjejens klänning osv, mycket kul), och självklart palmer och fin skog. Precis efter vår ankomst öppnade himlen sig och regnade lite på oss, då smet vi under tak och myste. Det är så skönt i Thailand, när det regnar här, regnar det mycket, men lika snabbt som himlen blev svart och asfalten blev en sjön har det torkat upp igen och luften blir lättare.


Shila var med, precis som resten av guiderna i mitt team (med undantag från team Khao Lak)

Stina.

Eric gjorde Snöänglar i strandkanten.

Coral Beach

Eric stod på händer, så glad var han.


Efter turen blev det en dusch i lägenheten innan vi åkte och handlade. I ett stort fint och lyxigt köpcentrum (Phuket Festival)  handlade vi Gófika (starbucks) och handlade mat, jag fick även med mig en ny handväska och två stycken Victoria Secret body lotions hem. Efter det, när jag spenderat närmare 2500 bath, ca 500 kronor, käkade jag en middag bestånende av stekt ris och grönsaker för endast 50 bath ( 12-15sek) nedanför lägenheten och sen har jag spenderat kvällen med att sortera min tvätt som ska till tvätteriet, hängt upp alla mina rena kläder på galjar, skrivit ett jätte långt inlägg om en vän (som hon ska få godkänna innan det läggs ut på nätet) och läst på lite om allt möjligt. Nu ska jag gå och sova, för imorgon är det på med löparskorna igen och upptäcka Phuket.

Igår åt vi team middag på en av våra restauranger och efter det spelade vi tiderna längst biljarspel, sex personer, 3 berusade, 3 nyktar, alla spelade lite dåligt, men det borde i praktiken vara omöjligt att spela så länge som vi gjorde.

Stina koncentrera sig, vilket egentligen var helt meningslös eftersom vi alla var riktigt dålig!

Under denna match har jag också druckit min första öl i thailand, tidigare på kvällen drack jag mitt första glas vin.
Detta var min middag igår:

Biff med potatisgratäng och bea, allt mitt fokus låg på att äta upp köttet.

Hösthelg i Gävle innan min avresa.

I söndags förra veckan åkte jag och mamma i en liten hyrbil till Gävle, till Malin, Ante och Arvid.
Min systerson Arvid föddes den 1 Augusti i år och det var första gången jag träffade honom,
jag gillade honom, och jag tror att han gillade mig.

Han gillar inte så mycket att åka vagn men var tydligen  förvånansvärt duktig när vi var där, det är ju klart, han vill ju impa på moster.

Mormor och Arvid. Där var han inte riktigt lika glad.

Vi åt en väldigt fin och god Tapas Middag.

jag fann en väldigt fin höstträd.

Dagen innan promenerade jag och mamma i Hagaparken, den är ju så otroligt vacker på hösten.



1,8 mil genom terräng och skog i Phuket.

Så många uppdateringar som jag gjort sedan jag kom fram till Thailand var det väldigt länge sedan jag gjorde. Sen får vi se hur länge det fortsätter. Min uppstartstid här i Phuket är ca 2 veckor och sen kommer jag återigen in i rutiner och dylikt och får förmodligen inte upptäcka så här många coola saker varje dag.

Imorse halv åtta blev vi hämtade på kontoret för att bege oss på cykeltur. 1,8 mil genom terräng och skog.


Eric är redo för att börja cykelturen.

Falkes Nina var också med.

Här gör vi vårt första stopp, vid en gummi odlning.
Gummiplantan beskärs nattetid med en litet snitt längs stammen, nedanför snitten sitter en liten gummikopp som samlar upp gummit. På morgonen innan solen går upp plockar man med sig koppen och trädet får vila under dagen. Men beskär inte träden förrän dom är ca 7 år gamla, och kan sedan användas i ungefär 15 år. Undet en natt räknar man med att man kan utvinna ungefär en deciliter gummi som sedan blandas med vatten och kemikalier för att kunna säljas. Om man tror att det kommer regna beskär man inte trädet alls då klaviten på gummit blir sämre när gummi och vatten blandas direkt. Under den tiden som trädet växer upp, och innan man kan beskära det används ofta ytan till tex ananas plantage. För att ändå kunna bruka jorden.

(här kan man ifall man har bra syn se de små gummiskålar som hänger ungefär en meter upp på stammen)
När man gör klart gummit gör man det i stora mattor, som ser ut så här:



Sen cyklade vi ytterligare en bit, och när vi kom fram till Nationalparken , rättare sagt en mil.
Och då var det äntligen dags för lite snacks, läsk, banan och stickyrice (ris med cocosmjölk och cocos) och även en typ av ris-bars som vi skandinaver tyckte smakade lite grann som knäck.

Sen besökte vi ett Rehabiliteringsprogram för Gibbon apor. Aporna är jätte söta och utlänningar tycker väldigt mycket om att fotograferas med dom, därför tjuvjagas dom i skogarna. Det är gibbon-ungarna man vill åt, dom är söta och fina, men sitter på sin mor i över två år. Därför dödas mamman ihopp om att barnet följer med i fallet, i värsta fall dödas hela familjen för att komma åt ungarna. När man tillfånga tar dom tar man bort all det naturliga i dess uppväxt och aporna används ofta på barer där dom ska sitta och röka och dricka öl till turisternas stora intresse. På rehabiliteringsprogram fångar man in dessa apor för att träna dom till sitt normala beteende för att sedan kunna släppa ut dom i det fria. Det var väldigt intressant och innan vi skulle bege oss därifrån sjöng dom tillsammans i sina stora luftia fina burar. För mer information om centret
http://www.gibbonproject.org


Sen fortsatte turen till fots till ett av phukets högsta vattenfall, det var ett träd som ramlat över stigen så lite terrängklättring hanns också med.

Här är vi!



sen fortsatte cyklingen i ungefär 8 kilometer, mestadels off road, och det var en ganska jobbigt tur tyckte jag iaf.

Sedan nådde vi äntligen slutet på turen efter en uppförsbacke i klass med den brantaste jag sett, samt en nedförsbacke med exakt lite mycke lytning, då skrek jag till Nina "nu dör jag".
men det gjorde jag inte, såsom jag inte heller har gjort alla andra gånger jag skrikit detta.
Utflykten avslutades med lite ananans picknick i hamnen innan vi slutligen åkte hem, och då var man minst sagt hungrig.

Fin dag till cykel!



Weekend Market.

Utanför Phuket Town finner man på lördagar och söndagar en marknad som trängs tillsammans på liten yta, där kan man fynda det mesta, skor,kläder och såna ting (allt piratkopior men ändå) samt mat. Marknaden fylls snabbt upp med folk och den öppnar klockan fem och stänger igen vid tio tiden. Här köpte jag lite snacks eftersom lunchen intogs vid halv tolv tiden och klockan var ca sex när vi kom dit.

En påse vattenmelon och en påse mango, dessa betalade jag 20 bath för styck, alltså ca 4 kr. Smidigt.

Sen blev det middag i en inte alls lite nyttig variant, jag åt en väldigt god pizza, med ruccola, och den är ju visseligen nyttig.

Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon ska jag på med träningskläder och midjeväska, ska på cykel utflykt.
Systemkameran får stanna hemma, med den gamla clas ohlsons varianten aka Skrutten får följa med.

God Natt. Puss och Kram

Big Buddha

På toppen av Berget här i Phuket finner man en av thailands största Buddah, En jätte jätte stor sten Buddha som reser sig på toppen av Berget. Statyn är 45 meter hög och 25 meter bred, och hela statyn är betalad ifrån donationer, från turister och privatpersoner. Ännu är den inte riktigt färdig och man kan, vid sitt besök där, köpa en stenbit och signera den med sitt namn på baksidan och skänka den till det fortsatta bygget. Man påbörjade det hela 2006 och har idag kommit en bra bit på vägen.

Från toppen finns även, vid gott väder, goda möjligheter för att fota fina bilder, man kan nämligen se ändå till Patong härifrån, vilket då innebär att man kan se både Kata, Karon och Patong stränderna, dessa 3 är de stora turistställerna här i Phuket. Idag var dock nästan det enda man såg moln.


Detta har jag ätit idag:

Startade morgonen med en promenad tillsammans med Eric. När vi nådde Kata Noi var vi lagomt svettiga och härliga och skulle då slå oss ner på stranden för att dricka någonting. Jaha tänkte jag, och beställde denna:

Denna kokosnöt smakade som en blandning av Björksaft, Avslagen Öl, Socker och Mjölk.
Måste jag säga att jag inte drack upp hela.

Kostnad: 50 bath ungefär 10-12 svenska kronor

Detta åt jag lite senare till lunch och det smakade desto bättre.
Kyckling,Sötsur Sås och Ris.

Kostade ca 180 Bath, Ungefär 30-40 kronor.

Nu ska jag iväg igen, jag ska på marknad. Och kanske köra bil!
Håll i Hatten.

Thailand, Phuket



I onsdags klockan tre på eftermiddagen påbörjade jag och Eric (som tidigare på dagen ankommit till stockholm från Umeå) vår resa till Thailand, Flög till berlin där vi mötte upp Mattias, som sedan följde oss till Bangkok, vi resten vid sju tiden på kvällen från berlin och landade vid tolv på dagen i Bangkok. Resan var fruktansvärd, bra vad att man fick fri dryck hela vägen, och att jag inte behövde betala för min övervikt. Men inte en blund kunde jag få under hela resan ner. Medans Eric sov mest nästan hela tiden. I Bangkok möttes vi upp av en Chaufför som körde oss till Apollo-Kontoret i Bangkok, Kontoret var annolunda från alla andra apollo kontor jag sett. Mitt i stan i en skyskrapa tillsammans med övrig Kuoni personal satt vår personal. Där fick vi ta passbilder, flottiga och äckliga som vi var av värmen restid och trötthet.

Vid fem tiden tog vi en taxi tillbaka till flygplatsen och då kunde jag inte hålla ögonen öppna längre. Eric skulle be mig att titta på någonting under färden, och jag hade öppnat ögonen, vridit huvudet och sedan somnat igen, halva vägen hade jag tydligen sovit med ögonen öppna. Mest för att jag ville hålla mig vaken tills jag kom in i flygplanet. På planet som vid åtta tiden skulle ta oss till Phuket, var först en halvtimme sen och sen när jag somnade, vaknade jag efter endast tio minuter. Så det var en rätt trött Bodil som jublade när både mina bagage kom upp på rullbandet i Phuket. Vår PersonalChef Sanna kom och hämtade oss, och Turen från flygplatsen till Villa Tona, mitt hem, tog ca 40-50 minuter. När vi kom fram möttes vi av Carl, vår destinationchef och sen fick vi ÄNTLIGEN gå upp till våra lägenheter och duscha och sova. Sov som en prinsessa i min fina lägenhet och min stora mjuka sköna säng.


Gårdagen spenderades på destinationskunskap. jag och Eric försökte finna alla våra hotell, samt se oss omkring. Vid halv två på dagen blev vi hämtade med mini buss för att obsa (observera) vår första utflykt, Elephant experiens. Där fick vi en genomgång om hur riset produceras, fick åka vattenbuffel, och lite demontration för hela processen av risodlingen. Sen fick vi möta parkens unga elefanter. De gjorde konster för oss, sparkade boll, hälsade, spelade munspel och vi fick ta bilder tillsammans med dom.
Efter det mötte vi parkens ädlsta Elefant, en dam på 34 år. Henne fick vi mata med frukt samt tvätta och sen se henne bada i en stor bassäng. Kvällen avslutades med en middag tillsammans med mitt team på nio personer.

Lunch med Linda i Bangkok.

Idag har vi kollat på Karon Beach, och Patong. Det blir en hel del promenerande innan man finner hotellen, trött av solen och luftfuktigheten som hänger över en. Och när det äntligen kommer lite regn på kvällarna är det ofta ett skyfall på ca en halvtimme. Då blir luften lite enklare att ta in, och efter ytterligen en halvtimme är marken torr igen och allt kommer till liv igen.


Starbucks förtjänar självklart ett besök på morgonen. priset för min Veti Latte (stlk large, 150 bath, detta motsvarar ungefär 30 kronor, fortfarande dyrt med gott, och betydligt billigare är Kretas 4,85 euro ca 45kronor)

Thailand är vackert på så många sätt, och jag förstår att människor kommer hit flera gånger i rad. Thailändarna är vänliga, maten är god och super billig, även ifall inte solen syns är det ändå ypperligt väder för att vara på stranden. Som alla andra länder har även thailand sina egenheter, som elektricitet, stolpar som väger förmodligen hur många kilon som helst är helt belamrad av alla kablar, trafiken är en sak i sig själv ( och jag gruvar mig lite inför den dagen då det är dags för mig att köra i vänstertrafik för första gången).



Här sitter jag och kollar på när Brasilien och Italiens damlag (kan man säga så när det bara är två stycken) spelar vollyboll vid en läktare på stranden. Svettem rann som bara den och lite röd har jag nog allt blivit under dagen, solkrämen rinner väl av vid första svettning.


Sen besökte vi som sagt Patong och den beryktade gatan Bangla Road, där finns det gott om både sprit, lady boys, prostituerade samt massa folk på kvällarna, men innan jag blir varm i kläderna och känner att jag klara en natt där tar jag och börja med en dagstur.

Här är Eric, han är en trevlig prick som älskar kaffe, som pratar härlig norrlänska och har perfekt colgate smile.

Jag har än så länge tagit ganska lite bilder på stranden och havet, mest pga av att det varit disit på dagarna så bilderna blir inte så fina. Hoppas på bättre väder nu i dagarna.


Det var allt ni får nu, det tar lite tid att ladda upp bilderna så jag får fortsätta senare.
Nu är klockan åtta på kvällen här och jag ska iväg med Eric för att försöka finna lite mat.
Och sen blir det nog en tidig kväll. Så att man får ordning på kroppen.

snart kommer också bilderna från gävle och lite mer höst och självklart en skydundras massa mer från thailand!
Hoppas ni alla har det bra där hemma! Ni är de bästa <3
puss






ungefär såhär ser det ut...





Självklart ska BadAnkorna med också! Dom har ju heller aldrig varit i Thailand!

väskorna är fortfarande öppna...

Imorgon klockan tolv kommer en shuttle buss och hämtar mig, för sista gången till Regnstigen. När jag återkommer från Thailand har min mor hunnit flytta in i sin nyproducerade lägenhet (vilket hon faktiskt redan gör i helgen).

Väskorna är fortfarande öppna och när jag ställde min stora väska på vågen så insåg jag återigen att det där med packning är min starka sida. Endast mina kläder och några skor vägde 20 kilo. Och att tro att jag får ner det sista av kläderna och smink och krafs på de sista 10 kilorna är bara att glömma. Så därför packar jag nu återigen upp allting och hoppas att jag nu kan ta bort en hel del kläder.

Efter ett snabbt springpass på stan har jag återigen kommit hem med nya saker att packa, typ skumtomtar, julkalender, go-gotta från gottcenter, mascara och rollon, nya trosor osv.

Annars så känns det ganska mysigt i lägenheten med saker överallt, Whitney Houstons ultimate collecation på hög volym och mys form av pepparkakor och mandariner.

Tiden i Stockholm har, precis som alla andra gånger jag varit hemma, gått för snabbt, men jag lämnar Stockholm med en massa fina minnen, Bilder (som kommer upp så snart jag når Thailand) nya känslor (eller ickekänslor de ska kallas) osv.

Nu är jag nästan helt Redo för elefantridning, surfning, thai mat, smutsiga gator, härligt turkost vatten och en fin lägenhet.