Lördagmorgon

Jag har faktiskt inte haft tid att uppdatera de senaste dagarna, i förrgår efter jobbet åkte jag hem till johanna för en latte och brownie, sen åkte jag hem och somnade på en gång. Igår efter jobbet åkte jag än en gång hem till johanna för att spela spel. Vi spelade monopol, och det är ett sånt spel som jag aldrig spelat mycket el ens tycker är så himla kul, men det var skönt att ändå göra någonting. När man jobbar till halv åtta så blir det lätt att man bara åker hem, och sen fastnar man typ i soffan i nån timme innan det är dags för sängen, och ska man då också göra en matlåda, phu.

Nu håller jag på att försöka färga håret, vet dock inte om det var så smart av mig att ta en annan färg än den jag brukar ha, jag är nämligen lite rädd för att håret ska bli svart om jag färgar det igen, men nu kanske jag får ångra mig bittert, den färgen jag har i hela huvudet nu verkar däremot bli väldigt röd! Tänk vad hemskt! Ifall utväxten blir röd/brun och resten av håret blir svart.. ahgg, nu får jag lite ångest.

Idag tänkte jag åka in till stan och shoppa.
detta är vad jag vill ha.
Flyttkartonger (så att jag kan börja packa)
Duschdraperi.
Kanske nått kul också.

Mina första dagar är gjorda...

Det känns i benen vill jag lova, skönt är dock att timmarna bara flyger iväg och att det nu i börjar finns så otroligt mycket nytt att lära sig. Jag har även fått ett schema där jag ser hur jag jobbar fram till den 28 december, bara det är lyx för mig.
Så allt känns bra.

Idag gjorde jag upprensningen av min rotfyllning och vad jag inte önskar nån annan det. Jag har varit bedövad i flera timmar och när den äntligen släppte så kände jag hur spänd jag är, kanske man säga att man är spänd i käken, under en tand? det är så det känns. Om två veckor är dock allt klart och mina tänder kommer då att bli en fristad ett tag.

Nej nu ska jag betala räkningarna och duscha, och sen blir det sängen! Puss

Bebis...


Hur liten och Söt kan man inte bli?

annika och jonas såg en aning trötta ut men ögonen deras lyste av kärlek och stolthet.

Nej nu ska jag ta och göra mig ordning för att sova, imorgon är nämligen första dagen i mitt nya liv. Nej men första dagen på nya jobbet och då vill man ju gärna se pigg ut.

Ärende-dag

Idag är det min ärende-dag,Maria min kära  vän säger att jag har fler ärenden att uträtta per veckan än vad hon har per år!
Igår var det fint väder i stockholm. jag mötte upp emma i stan för en kaffe och lite skit snack. vidare åkte jag ut till Maria för middag och film. Idag har jag mycket saker att fixa, jag och mamma ska åka och kika på knodden ikväll, så jag måste fixa barnpresenter. Sen måste jag göra en liten uppdatering i badrummet, hur kommer det sig att alla mina produkter tar slut samtidigt, tar schampoot slut så tar bodylotion också slut och ansiktskrämen gapar med sitt svarta hål i botten.

Imorgon har jag min första dag på hm och nu börjar jag bli lite smånervös. Tankarna går typ, "vad ska jag ha på mig, ska jag ta med mig matlåda, el köpa något, borde jag färga bort mina gråa hårstrån innan"

Borde ta arslet ur vagnen och åka ut till sickla och hämta mina arbetsskor. Jag behöver dom för att kunna variera framöver.

Nej nu måste jag fortsätta med att göra mig klar. Återkommer senare och förhoppningsvis med en massa bilder på en liten, liten söt kille.

Puss

Liten bilder...

Just nu befinner jag mig hos mor på födelsedagsfest, syster annika och hennes jonas är dock inte med, eftersom de är på sjukhuset och beundrar sin nya lill-kille. Jag hamnade dock framför datorn och fann en massa kort som fallit i glömska, bland annat så hittade jag en hel fil med bilder från när veronika tränade på att fota människor.




Dessa bilder kommer jag knappt ihåg att jag har sett, och jag har faktiskt två stycken cd skrivor med bilder, men ego som jag är så skulle jag vilja ta fler bilder.

Puss!

Jag har blivit Moster!










En månad för tidigt, men vad gör det när det ploppar ut ett underverk.  En liten kille.....








Födelsedagsmiddagen föll i glömska..

Idag gjorde jag upp kvällsplaner med Maria, fick henne att ordna en film för kvällen, popcornen var redan bestämda. Större delen av min vakna tid har jag legat i soffan och läst, och det var inte förrän jag lade mig i badkaret jag på kom att jag faktiskt hade planer för kvällen. Jag är nämligen bjuder till mor på middag, födelsedagsfirande av mig och mor med systrarna. Och det hade jag glömt. Haha.

Såg också till min besvikelse att lönen som kommer till veckan inte var lika stor som jag hoppats på. med hyra, sl kort, rotfyllning och lagning av tand, och helst skulle jag vilija lägga undan min nya hyra så jag slipper den nästa månad. Och därför var det trist att det var iaf 2000mindre än jag hoppats på. Och den här månaden består i stort sett hela min inkomst av akassa. Hinner bara med tre dagar på hm denna månad. Men den 1 September går jag in på mitt schema och då jävlar ska jag jobba arslet av mig. Jag vill gärna jobba så mycket i höst att jag knappt hinner spendera mina pengar, att jag inte hinner reagera på att jag faktiskt är ensam, att jag inte hinner längta efter drinkar med mina vänner, eller lusten att dejta, jag vill leva hösten med kalendern i högsta hugg för att planera in när jag ska tvätta, duscha och städa. Det vore skönt.

Och när jag är ledig, vill jag bara gå runt i varma sköna kläder, dricka tea, läsa bok och mysa med Maria och lilla bebben..

Jag längtar efter hösten...

Just nu har jag ett litet, litet, bitter-fittan återfall. jag ligger i soffan och kan sekundsvis få något otrevligt i ögonen, ett minne el en tanke som inte är så fin. De försvinner dock väldigt snabbt. Och jag har planer på att tillbringa kvällen på balkongen, i soffan och badkaret, tillsammans med tårta, läsk och senare popcorn. Och hoppas på att fastna i boken jag fick med mig hem idag, och bara försvinna in i nått annat ett tag.

Är det någon fler än jag som längtar efter hösten, sommaren har inte varit någon hit och det är rätt skönt när allt kommer tillbaka till vardagen tycker jag. Hösten, åh vad jag önskar att den blir solig, röd/orange, lite kylig utan så mycket blåst och regn. Och jag hoppas verkligen att det innebär en massa fina kläder, kappor, koftor, små mössor, halsdukar, vantar och allt sånt! Åh hösten! Det är förmodligen den finaste årstiden, färgerna och allt sånt ger så mycket. Tyvärr brukar allt det fina med hösten försvinna under det faktum att människor inser att vintern är nära och då blir nere redan i september.

Önskar er alla en fin "sensommar/tidig höst" kväll.

Och sara, jag glömde vinet eftersom jag ställt in det i kylen, Och du, det löser sig alltid. Om inte annat kan du bli min personliga städhjälp, städa, tvätta, och fixa matlådor åt mig, du får 25kr/timmen.

Regnig springtur på schemat..

Idag är det ganska konstigt väder i min stad, först satt jag vid kajen i gamla stan och svettades, solen gassade på som bara den och jag var tvungen att ta av mig jackan, vidare när jag ställer mig upp börjar det regna, och det har det fortsatt med. Så därför tänkte jag ta på mig träningskläderna och bege mig ut och jogga, om det inte är så fint väder borde de flesta människor vilja hålla sig inne och då kan jag flåsa på hur mycket jag vill.

Sen ikväll blir det bara soffan och läsa och mysa.

Vackra ting

jag har haft en fin födelsedag, just nu ligger jag i soffan, kollat ghost whisperer och småäter en bit tårta till.


jag älskar liljor, det vet min mor, dessa fick jag av henne. fick även en bukett av Snygg-Sara, så nu har jag bara två rum kvar i lägenheten där det inte står liljor.

Fick sängkläder, handdukar, ljus och världens minsta och kanske sötaste läppglans, glömde bort att fota tårtan när den var klar så ni får tyvärr nöja er med en bild från kylen, imorgon ska jag byta böckerna jag fick av veronika tyvärr har jag redan läst dem och har dem i mitt förråd, men kanske hittar jag någonting annat roligt att läsa.

Hoppas ni haft en fin dag.

Tack alla ni som firat mig på diverse sätt, ni är alla fantastika!

Hösten känns lovande..

Nu är jag snart klar för att bege mig ut till Haninge, där jag ska skriva på lägenhetskontraktet.

En alldeles egen hyresrätt, och ett nytt jobb. 
Vilka födelsedagspresenter. Hösten känns väldigt lovande.


Ha en underbar dag, och kom förbi på en tårtbit vet´ja.

Mysigt...

kolla in min fina vän Simon. Lyssna på lite mys musik, det passar väldigt bra in i vårt höstväder som inbefinner sig nu på kvällarna. Det är så roligt att vissa från skolan fortsätter och faktiskt kommer nån vart.
 

Lite bilder från dagen.



Alltså hur gott ser det inte ut?

Lite duktig är jag väl ändå?

Klockan är fem, och jag har hittills gjort detta:

Sovmorgon...
Handlat
Bakat
Handlat igen
Bakat ännu mer
Rensat med papper
Bokat tvättid
Städat lägenheten

och nu är klockan fem, maten står i ugnen och på spisen och puttrar.
Funderar på att äta och kanske lägga mig i badet, det kommer jag sakna i den här lägenheten,
badkaret och balkongen, men å andra sidan kommer jag inte sakna trestjärtarna, spindlarna och allt tjorv.


Förra veckan låste jag in tvättnyckeln i tvättstugan, och idag var jag påväg hem från ICA utan mina varor.
Ska man bli senil redan vid 22?

Löjligt lycklig just nu..

Om någon hade sagt till mig i vår, när den fina sa att han inte var kär i mig, när jag blev uppsagd från jobbet och det mesta kändes skit , att i slutet av augusti har du ett nytt jobb, en ny lägenhet och nya möjligheter,  hade jag skrattat den personen rakt upp i fejjan. Men nu är jag här, med nytt jobb och ny lägenhet i sikte, och jag är just nu, just idag, och just denna sekund så löjligt lycklig att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Ny Lägenhet...








CHECK!








Nu återstår bara mannen....

En till sådan är vad jag försöker återskapa...


Mandel över hela köket...

Just nu håller jag på att bakar,och efter att det är klart ska jag ta tag i städningen, kändes onödigt att städa innan baket eftersom jag alltid sölar ner så förbannat mycket.speciellt eftersom vi saknar ett eluttag vid diskbänken, så när jag måste använda mixern så får jag använda vid matbordet, då är det bara ett litet problem, sladden räcker inte upp från golvet och till bordet, så därför håller jag på att mixa på en bricka på golvet, och att mixa mandlar kan lätt leda till mandelfläckar överallt! Att baka är roligt men att städa är inte lite härligt, fast det är skönt när det är gjort.

Nu har jag också äntligen fått reda på all info inför första arbetsdagen, den är på tisdag. så jag fick ofrivilligt semester i några dagar till, men det blir nog ganska skönt. Så då är jag pigg och fräsch inför jobbet.

Grattis på födelsedagen Mor..

På 32årsdagen!

Haha, ja man ska ju aldrig fråga en kvinna om hennes ålder (48). Idag har jag jobbat min näst sista dag på älderboendet, jag har nu när jag tänker efter inte ens bytt en blöja idag, jag har bara socialiserat, bakat äppelkaka och så. Hoppas att morgondagen blir lika angenäm, och det tror jag att den blir, äppelkakan är gjord för min avslutningsfika imorgon klockan två.

Nu är jag hos mamma och ska äta tårta och sånt.

Puss

Ny frisyr och ny färg kanske?

På förmiddagen idag så mötte jag som sagt upp Emma för frukostbuffe på Cafestring, efter gick vi runt i butiker och kikade, vi spånade på att kanske gå till frisören och begav oss först till beyond retro för inspiration..


Jag har länge pratat om att jag tycker att det är så snyggt att ha riktigt jävla brand-orange hår, kanske inte precis som denna men det var kul att få se hur färgen passade. Snyggingar el hur?

Det blev ingen tid hos frisören men vi hade det trevligt att kolla runt. Och vissa peruker passade till och med mitt jumbo huvud! Det ni. Jag hävdar att det är för att jag har tjockt hår medans maria sa att det omöjligt kunde va så tjock, så antagligen är jag bara tjockhuvuad.


Två dagar kvar på äldreboendet.

Imorgon återgår jag till en vardag, jag ska gå upp kvart över fem imorgon bitti och kan redan nu säga att jag inte längtar. Jag jobbar måndag och tisdag på äldreboendet, sen hoppar nån annan in på mitt schema. senare i veckan ska jag också förhoppningsvis ha min första arbetsdag på h&m. Jag har förberett med stödstrumpor, för jag vill inte ha åderbrock av att ha stått för mycket, plus att det ska göra att man inte får lika ont i benen, och benvärk brukar jag ha efter arbetsdagarna på make up store.
det är konstigt, jag har alltid tyckt om jobbet på äldreboendet, men nu, när jag vet att mina dagar är räknade och att jag inte kommer att behöva jobba där flera dagar i månaden kan jag inte längta mer efter att få "slänga in handduken". Samtidigt som jag fortfarande inte kan förstå att jag om några dagar kommer att få nån typ av heltidsschema på ett ställe. Tänk. härligt. Och vad kul det ska bli att få lära sig alla dessa nya saker.


Det sägs att man måste älska sig själv...

Innan man kan älska någon annan. Men hur är det ifall man älskar sig själv och någon annan, och den personen inte älskar tillbaka. Älskar den då inte sig själv, el bara inte mig?

Det ska tydligen finnas fina killar / män/ karlar där ute, trygga, stabila, vackra, snälla och allt sånt. Vart finnes dem?
Ge mig en adress el en ledtråd. Är det dom som är upptagna, och då inte otrogna. Är de upptagna för att de är skydundrans bra män, el är det bara för att de är upptagna som man tror att de är jätte bra?

Jag är ju än så länge väldigt ung, och har hela livet på mig. och  att jag ibland kan verka galen som skulle vilja träffa någon som jag vill skapa förhoppningar med och allt sånt. Tänk er, att vakna upp, inse att man är 35-40 och inte har någon att dela sina dagar med, att kroppen och framstjärten inte kan producera barn i 100år till. Att tiden börjar rinna ut. Förstå den ångesten liggandes i bakfickan var gång en man presenterar sig, "skulle han vara en bra fader, hur låter mitt förnamn tillsammans med hans efternamn, och vad skulle min familj tycka" Förstå den pressen.
Jag tror att man ju äldre man blir, desto mer sårad blir man av kärleken, inte för att kärleken kanske är starkare än den man kände när man var 15-25. Utan snarare för att man var gång man träffar någon ny, spännande man. Måste ge mer av sig själv, skynda på processen för att tiden rinner ut. Man kanske inte har 7år på sig att bara vara tillsammans, resa och allt sånt. Utan här måste de gå undan. Vilket jag då misstänker att man var gång ger mer av sig själv, och i slutändan känner sig ännu mera tom än innan dejtandet började.

Ja och nu fick jag ju inte mindre press på mig. Varför denna press? Jag är ju faktiskt bara 22 (Snart) och har väl förhoppningsvis gott om tid till att dejta, leta, älska, och planera familj. Hur fan kan jag redan nu vara stressad? Är det tänkt att livet ska vara så, el är det nått allvarligt fel på mig. Har jag kanske fått 25år kris?



 

"Mister du en, står dig tusen åter.

Finner du en, står det tusen och gråter"


Snälla, när jag finner mig man,
om jag gör det, kan jag då inte,
få se alla dessa tusen som gråter.
....


frukostbuffe

Igår kryllade det av människor inne i staden, ung08, the voice konsert. och karneval. Det var människor överallt. Jag mötte upp maria och johanna och hängde lite, tog en öl innan jag slutligen åkte hem och pratade upp mina pengar med hannah. Jag glömmer alltid bort att hon inte längre har halebop, så man kan slänga iväg en timme på att egentligen inte säga så mycket viktiga saker utan bara småprata och helt plötsligt piper det, "du har snart slut på pengar" och då bara, fan.

Nej nu ska jag snart åka in till stan för att möta upp en av mina vänner Emma, vi bor både i stockholm men ses inte mer än två tre gånger per år. Och idag ska vi äta frukost buffe på kafestring Jag hoppas kunna återkomma med bilder sen..

?




I Fredags kväll när jag och alex var påväg hem från stan, såg vi en hemsk bild. Inne i tunnelbane vagnarna brukar det sitta reklam på en list mot taket. Där kan det vara åhlens reklam om nya skivor och sånt, men någon gillade inte den reklamen utan bytte ut den mot tidningsbilder.
min fråga är då, från vilken tidining kommer den här hemska bilden?


Jag fattar ingenting förutom att jag blir äcklad. Den bilden till höger som man bara ser kanten på föreställde en naken gammal man som var ute och promenerade i stan.


Lägesrapport..

Lägesrapport från Solna. Jobbet gick bra idag, men det var väldigt lite folk. Sen har jag knallat mig till mor och här fick jag lite middag. Nu är bara frågan, vad som händer ikväll?


Önskar er alla en helt underbar kväll.


Vet ni vad en läggda är?

När jag var liten så fotade vi (jag, Malin och Hannah) en hel del. Jag vill egentligen inte veta hur mycket pengar mamma och pappa lade ut per år för att framkalla bilder som vi hade tagit. Och hjälp vad seriös vi var, häftade upp vita lakan på väggen för att få en snygg bakgrund. Tillbringade timmar framför spegeln med "att fixa hår och smink", ambitiösa brudar, det var vi verkligen. Jag har hemma hos pappa i mitt flickrum bilder från olika "fotoshots" bland annat:

Syster Malin sittandes i "prinsses-rosa tyllklänning" med flätat hår med blommor, med kjolen liggandes över gräsmattan.

Hannahs lillasyster liggandes på en bänk bland en massa träd och ska "försöka" se mystisk ut.

Hannah sittandes på en gunga med en prästkrage i sin ena hand, med huvudet lutandes mot snöret och försöker se fundersam ut.

Jag sittandes på läggdan med finklänning, kavaj, på en filt med picknickkorgen, planen var nog att få det att se ut som en ellos reklam. Eller nått.

Jag sittandes i svarta jeans, svart mag-visar tröja och oknäppt skjorta och försöka se sexig ut.


Skrev jag också att dessa kort togs när jag och Hannah kanske var 9-11år, vem fan kan se sexig ut vid 11års ålder..

Nästa gång jag befinner mig hemma hos far ska jag försöka gå igenom desas kort och om jag hittar dom ska jag ta med dom, scanna i dom och lägga upp dom. Så ni får se!



Idag på ljunggrens började jag och systrarna att prata om detta och då kom det fram att de inte visste vad en läggda var, när jag mötte upp alex frågade jag henne och hon visste inte heller, alltså undrar jag nu och det är någon av er som vet vad en läggda är, eller om det bara är ett slang från min dialekt el liknande?

Semester-Fredag

Efter tvättning åkte jag in till staden för att möta upp Emma och hennes mor för lunch och firande av emma, jag gav fröken en recept bok med vegan recept.



Boken kommer från Granit och recepten är från http://www.vegan.se , jag hoppas att damen blev glad.
Efter lunchen där vi alla blev lite besvikna på maten bestämde jag mig för att möta upp Snygg-Sara.
Vi köpte Kaffe och bulle från Seven Eleven och sen begav vi oss ner mot årsta viken för att finna en liten glänta.

Här satt vi på en filt och pratade skit, med Södersjukhuset som utsikt.


Sen mötte jag upp Maria och Johanna för en öl, Maria drack självklart läsk medans jag och Johanna gottade oss med en öl på ljunggrens takterass.

SnyggingSystrarna.

Efter det mötte jag upp Alex för att inhandla Ben&Jerry glass, köpa gotta och hyra film.
Ungefär så här kan det se ut innan vi påbörjar filmen...

För mycket godis och skit, lyckligtvis så åt vi inte allt. Bara glassen är slut, resten är i kylskåp och skafferi i väntan på mer sug.. Filmen, Flyga Drake, var väldigt bra, jag önskade bara att jag hade läst boken tidigare och kunnat se den på bio. Men den var fin, sorglig och väldigt bra gjord även om delar från boken saknas.

allt som allt så har även denna semester dag varit bra, nu ska jag om inte alltför länge krypa till sängs. Imorgon väntas fyra timmars jobb. 4timmar=8timmar betalt=Helt okej.

Kategorier?

Jag hållr fortfarande på att sorterar i mina kategorier, därav dyker det ibland upp inlägg som låter lite konstig, så kanske är helt fel årstid och så, och då vet ni att det är ett gammalt inlägg som spökar..

Nu åker jag in till staden och myser..

Ännu en dag av mitt liv har passerat

Visst är det härligt att jag alltid måste vara så dramatisk.

jag vet inte hur jag känner längre.
Varken in eller ut.
Kanske känns det okej,
och det vore bra.
Kanske längtar jag,


Fredag 15/8

Min dag kommer bestå av följande:

Tvätta, (eftersom jag inte vet när jag kan tvätta nästa gång)
Fika (med Snygg-Sara)
Födelsedagskalas (för Emma) Min fina,fina vän som blir 22år idag.
Kanske en fika till med Johanna.
Åka till sickla och hämta mina arbetskläder som ligger där.

Ja så är det väl än så länge.


Svenska tjejers rykte utomlands..

Detta ämne när det gäller killar/tjejer och sex som gemensam nämnare är ganska intressant.

Är det konstigt att folk som flyttar till sverige från tex turist ställen såsom grekland, turkiet osv tror att svenska tjejer är hur lättfotade som helst. Svenska tjejer sticker iväg utomlands med sina bästa kompisar redan när de är 16år, och vad gör dom där, jo allt som de inte kan göra hemma i sverige utan att få dåligt rykte. Dricker för mycket, träffar en hel drös killar mm. Sen badar dom ju också självklart. Jag har aldrig varit utomlands med mina kompisar, men jag vet en del ändå. Min lilla poäng med detta inlägg är bara, att om svenska tjejer åker iväg och gör saker de inte kan göra i sverige. Innebär då inte det att vi ger ut fel signaler om svensk. Innebär inte det att killar utomlands tror att svenska tjejer är lätta.

Killar som åker iväg och drar över en massa tjejer och super sig skitfull är ju trots allt bara SKIT COOL!


Är inte åsikten om svenska, blonda, lättfotade tjejer egentligen helt vårt eget fel? Eller är det bara så att Vi är lättfotade.

Nu gäller ju inte detta alla svenska tjejer, men tyvärr tenderar något dåligt till att alla blir dragen över en kam.

Semester med goda ting fortsätter...



Imorse ringde jag till min systers tandläkare och bad om att få komma dit och gå igenom mitt kostnadsförslag på City Dental. Tydligen så behöver jag enligt honom inte laga tre av de hål som City Dental sagt att jag behöver. För tydligen, har jag inte karies i dem. Hur knasigt låter inte det? Sitter dom alltså och ljuger en rakt upp i fejset där. Så därför. Gå inte till City Dental om ni inte vill bli ruinerade. Sen ska dom ju vara så billiga, men sedan 1 Juli i år höjde de priserna och ligger nu lika med nästan alla tandläkare i sverige. Så nu blir det 3000kronor billigare att ordna allt, han lagade ett hål idag och nu är det bara rotfyllningen kvar. Jag är grymt grymt tacksam att ha tog emot mig, eftersom han egentligen inte tar emot nya patienter. Tack Putte!

Efter glädjebesked hos tandis, tog jag bussen till Karolinska där modern väntade med bilen. Och så for vi till gripsholms slott för en utflykt.


Vi hade picknick på en filt precis vid parkeringen i ca 10minuter innan det började regna och vi fick fortsätta äta i bilen. Sen vid två tiden gick vi en guidad visning och kollade på kungliga porträtt. Efter turen vandrade vi ca tjugo minuter genom Mariefred. längre tid tog det inte att vandra runt.



Nu återstår det bara att fundera på kvällen, sugen på att äta grönsaksdipp och hyra film, någon som har lust att vara med mig ikväll?


Det vore fint med...

  • En fin härlig man som vill förgylla min höst tillsammans med mig.
  • En lägenhet där jag kan må bra, och dåligt och njuta av mitt liv.
  • En bärbar dator för fortsatt bloggning när jag befinner mig i min nya lägenhet.
  • Färg för att måla om min nya lägenhet.
  • Kastruller som matchar min nya stekpanna, skulle vara fint i min nya lägenhet.
  • Att någon snäll själ betalade mitt tandläkar-kalas på 5000:-
  • En cykel, gärna rosa. med korg.
  • samt att mina nära och kära får fortsätta att må bra.

Såsom ni ser kräver vissa av dessa saker att jag först får lägenheten. Så vi tar det först tycker jag.

Så mina nära och kära, ni får gärna äta tårta med mig på min födelsedag nästa veckan utan presenter, men ifall ni ändå vill ge mig något är detta lite av de saker jag saknar i mitt liv just nu..


Snygg-Sara, Puffen, Jag och Mor


Så här mysigt hade jag det igår när jag kröp upp i Saras soffa med mitt roseglas. Vi käkade dessa fina praliner som var väldigt goda, vi åt grönsaksdipp som jag inte gjort sedan jag och Den Fina slutade ses. Vi snackade för mycket, rökte för mycket. Och framför allt så regnade det för mycket. Kan ni tänka er hur mitt hår, som egentligen är spik-rak
t såg ut efter att regnet härjat omkring.

Sara hade dock med sig paraply, så vi blev inte så blöta, förutom hennes tygskor vill säga.


bilder från idag...

Jag som gör en "Yes-jag fick jobbet" pose, maria som kisar mot solen, och mor, ja, hon är så vacker med ack så svårt det är att få det att synas på bild. alltid dessa konstiga miner som täcker hennes ansikte så fort det dyker upp en kamera. Ni får helt enkelt tro mig på mina ord att hon är vacker!

Nu blir det tv och att måla naglarna. Sen sova.

Semestern fortsätter..

Mina fötter dock har inte fått semester, efter en heldag på Ikea och barkaby outlet i klackskor är jag nu grymt nöjd över att springa omkring hemma i mjuka skor. Stor shoppare som är så blev min inköp på ikea 10st galgar, 3 skoblock och lite slevar. Fick är en förhoppningsvis grym stekpanna i tidig födelsedags present av mamma. Jag gillar det!

Jag är glad över att jag fått ett nytt jobb, glad över att jag efter min semester bara behöver jobba två dagar på äldreboendet. Glad över att jag kommer minst att jobba 35 timmar i veckan. Det ger mig en trygghet i min ekonomi som jag tidigare aldrig haft, plus att jag kan ladda upp med sjukt mycket jobb framemot julen och så.

Nu ska jag snart se satc innan det är dags för mig att hoppa ner i sängen, imorgon blir det återigen en tripp med mamma, denna gång till gripsholmsslott där vi ska leka turister.

allt som allt kan jag med handen på hjärtat säga att detta har varit en bra dag!

Nytt jobb...







CHECK!






IKEA

Nu drar jag och Maria till IKEA tillsammans med mor, återkommer med en rapport senare. Hade jag vetat om jag fått lägneheten hade jag kunnat handla lite saker. Men Icke.

En flaska Rosé med Snygg-Sara

Det är vad som står på mitt semester schema för kvällen.

Idag har jag varit ut till bostadsföreningen med alla mina arbetsgivarintyg, de såg inte nöjda ut när jag lämnade in 3ark sidor från 3 arbeten och från akassan. Hoppas bara att jag får veta snart ifall jag får den, så jag kan börja packa och leta saker.. Det vore så kul att få en egen lägenhet och vet att jag får om jag sköter mig bo där i tre år. Att bara få inreda som man själv vill ha det..

Bilder från veckan som gått, silverfiskar, shopping, mys osv.

Jag har varit och handlat dyra, fina praliner tills ikväll, tänkte att jag och Sara skulle mysa lite med lyx.

Nu ska jag skynda mig att göra mig klar, jag tar med mig kameran ikväll och hoppas att det blir en kul kväll/natt med en massa roliga bilder för er att frossa i senare.

Pussar och Kramar,


Ps, Idag har Bitter-Fittan Bodil nästan lyst med sin frånvaro hela dagen, förutom några enstaka uttalanden. Jag kommer sakta, sakta tillbaka. Snart så jävlar! . ds.

Paraply, paraflax

Idag har jag för 1000:e gången glömt mitt paraply, Jag har haft det i min ägo i ca 2år och varannan gång jag tar det med mig, förlägger jag det. I provrummet, på bion, på en bar, hängandes på en toalett, i älvsjö, i brandbergen. Överallt!
På något konstigt sätt så kommer det också alltid tillbaka till mig. Jag förstår inte hur.

Idag efter jag städat bestämde jag mig för att åka staden runt och hämta arbetsgivarintyg från mina jobb, började trippen till kungsgatan och make up stores huvudkontor. Åkte vidare till Solna, när jag var där kom jag på att jag lämnat paraplyt på toaletten på kungsgatan, går till make up store och får numret och ringer, Och de lägger undan det. vidare tillbaka på kungsgatan så regnade det som bara fan, det verkligen öste ner och jag och mitt nylockade hår blev dyngsura. Självklart slutade det regna efter att jag fått paraplyt i min hand.
Sen begav jag mig till sickla, där jag inte varit sen april. Och sen blåste jag återigen in till stan för att möta upp Victoria, Vi gick på samma högstadieskola men har egentligen aldrig umgåtts. Vi käkade lite och sen tog vi en drink.

Nu är det SATC innan det är dags att sova, imorgon väntar en ny dag med en massa nya möjligheter.

Ta hand om er!

Semester..

Den här veckan har jag semester, vi får dock se om jag klarar av att vara ledig hela veckan el om jag kanske ta på mig nån dag iaf. Funderar på att städa lägenheten lite idag, sen jag och alex beslutade oss om för att flytta så har man liksom tappat lusten för att städa. Vilket inte är bra då det iaf är två månader kvar tills vi flytta. Och nu i helgen har alex haft besök av en av hennes bästa vänner och nu är det faktiskt riktigt skitit här. Så ifall dagen inte bjuder på något annat så blir det nog städning.

världens största...

silverfisk klättrade nyss runt på vardagsrums väggen, nu snackar vi alltså farfar-silverfisk, kroppen var 1½cm och spröten var enorma, alex fyrade självklart av ett scream-skrik för att scenen skulle bli lite bättre, tyvärr tog batteriet i min kamera slut precis när jag skulle fota den, kanske blev det en, men det vet jag inte förrän kameran är laddad. I såna stunder känns det skönt att lägenheten är uppsagd.

Nu ska jag snart sova, imorgon är jag semester ledig så om ni vill hitta på nått, hör av er!

fixat och klart

Så där, nu är den nya designen ordnad, tack vare Fredrik. Nu lägger jag mig i soffan och gör nada ett tag.

Just nu...

Just nu befinner jag mig i årsta. för att få lite hjälp med blogggdesignen. Hoppas ni gillar det-


pyssel...

det blev ingen rotfylling idag, det blir det 27 augusti istället, inte för att jag förstår hur min tillfälliga lagning ska räcka så länge men men.. Jag fick iaf en massa andra hål lagade och det gjorde ont. sen skrattade dom åt mig för att jag hade alex ipod på under tiden, hellre lyssnar jag på en massa musik än att lyssna på borrarna..

 nej nu ska jag ta och åka iväg och försöka få min design till bloggen fixat.  vi får väl se hur det blir..

Lördag Morgon

jag började min dag med att dricka en te i parken här utanför tillsammans med min nya bok. Vidare gick jag och handlade lite nödvändigheter, nu ska jag laga mat, jag struntar  frukost idag och gör en kombinerad frukost/lunch och sen hoppas jag att jag håller mig någelunda mätt tills bedövningen från tandläkare släppt.

Uppdatering kommer senare.

Förstå att det snart redan är mitten på augusti, jag tyckte att det var ganska nyss som våren hägrade, nyss som mitt hjärta blev sviket, men det är sjukt länge sedan. Så länge sedan att jag tycker att det borde kännas bättre nu. Ibland känns det helt okej, och ibland, vissa dagar, vissa stunder så finns det inget ljus i tunneln. Snart är det höst, med ny lägenhet och jobb vore hösten välkommen, men ifall det skite sig, då känns hösten rätt långt borta.

Jaja, nu har jag varit bitter så att det räcker idag, nu blir det pasta rester med bacon och sånt. Tja!

Tristan & Isolde

Tillbringat kvällen med Tristan & Isolde på kanal 5, medans större delen av stockholm är ute och firar 080808. Inte för att det gör mig någonting speciellt att jag missar det. Imorse när jag vaknade verkade förkyldningen lite bättre, nu är jag tveksam. Kanske hinner det bli lite bättre tills imorgon. Då väntar den hemska rotfyllningen som jag inbillat mig kommer att kännas i varenda muskel i kropppen.




dröm vackra drömmar, och håll fast vid dina förhoppningar.

Kommer det ingen ljuspunkt snart?

Jag börjar tappa modet, om 2008 fortsätter i samma stil som den del av året som gått, så kommer jag innan nyår var bitter och cynisk till gränsen på galen. Tandläkarbesöket resulterade i att jag bröt ihop i tandläkarstolen. Lagningen jag tappade måste rotfyllas, vilket kostar 3500:-, besöket idag kostade 1500:- och sen tillkommer "vanliga" lagningar på det. Tur är att försäkringskassan betalar hälften av allt som överstiger 3000:-. Enligt min kostnadsplan ska allt kosta 11 300:-, men tack vare försäkringskassan betalar jag "endast" 5700:-.

Om jag får lägenheten hade jag behövt dessa pengar till att inhandla nya saker, såsom rullgardiner, bärbar dator mm. Nu ser resten av mitt år ganska dyster ut. Och om allt fortsätter i samma anda kommer jag inte ens få lägenheten, och inte heller jobbet som jag var på intervju för. Och då. Då bryter jag nog ihop på riktigt.

Hur mycket ska jag behöva ta? Nu får det vara nog!

Nej, usch, vilken dag. Enda ljuspunkten var att jag tillbringat några timmar tillsammans med Sara. Vi var och fikade och försökte leta reda på vattenkriget i gamla stan, som enligt rykten flyttades till gärdet.

Nu återgår jag till soffan och ska fortsätta att vara bitter.

Om allt går vägen.

Nu har jag tackat ja till sunk-lägenheten, och nu är det bara att hoppas föreningen godkänner mig som hyresgäst.

Nu ska jag snart ta och bege mig in mot staden för att borra, borra, borra i mina tänder. Och sen ska jag träffa Sara.

Ha en fin dag i regnet kära läsare.


Lägenhetsvisning...

Lägenheten var smutsig, äcklig, luktade säkerligen inpyrd fimp (men det kände jag inte för jag är förkyld, men ask-kopparna vittnade om det) och grannarna festar dygnet runt. Men jag ska säga att jag vill ha den, och sen om jag får den så hoppas jag att lite färg kan göra (Stora!) underverk.

Nu ska jag snart sova, och imorgon bitti väntar tandis.

Bilder gör livet roligare!

Jag borde lägga upp bilder, jag vet, bloggen är roligare då. Så kanske senare kommer en bild på hur jag ser ut när jag är riktigt jävla förkyld! Åkte hem från jobbet fyra timmar tidigare idag, detta efter att jag inte kommit ihåg att jag klivit upp ur sängen imorse, när jag insåg att jag hade feber och inte vågade äta så mycket som en smörgås för jag var rädd att kräkas upp allt. Så jag duschade en av mina tanter och sen åkte jag hem. Har sovit en timme nu och är fortfarande väldigt trött. Ligger som bäst i soffan och försöker äta lite godis, bara för energin? =)

Imorgon blev jag också ledig, för jag fick en tandläkartid, jag hoppas verkligen att jag slipper göra en rotfyllning!!

Nu ska jag läsa lite, kanske sova lite, och klockan sju ska jag kolla på lägenheten. Sen blir det nog en update.

Håll tummarna..

Nu är jag klar, ska bege mig ut till lägenhetsförmedlingen och förhoppningsvis få lite klarheter, Håll era tummar och tår på att allt löser sig när jag är där.

Sen ikväll blir det några timmars jobb, jag har bara tre arbetsdagar kvar innan det är dags att vara ledig. Frågan är bara om jag pallar med att vara ledig tio dagar i rad. Så länge har jag aldrig varit ledig och nu när jag jobbat heltid hela sommaren så känns det konstigt att bara inte jobba. Plus att jag verkligen behöver alla pengar jag kan få. Återstår att se, tänkte iaf inte ta på mig något nu, utan det får bli när jag ledsnar!

Igår fann jag en ny inneboende i vår lägenhet, Albert, Albert är en spindel med en kropp lika stor som en enkrona, tyvärr har albert lite svårt att bidra med sin del till hyran, så jag kastade ut honom. Eller rättare sagt, kastade jag honom i toan, efter att jag slagit ihjäl honom med vår WC-duck. Hoppas smärtan blev kortvarig.

Antagningsbesked 2

Inte så jävla illa iaf. Från att vara reserv 727 på karolinska, sjuksköterskeutbildning gick jag ner till 268. Från 350 på Ersta, ner till 150. För att bara söka på mina betyg som inte är toppen så känns det helt okej..

Inte för att börja plugga egentligen lockar, och jag vet inte heller om det är ssk jag vill bli. Ambulansen vore kanske intressant. Hur ska man egentligen kunna veta, jag skulle hellre läsa mindre utbildningar så att jag får en bredd, än att sätta mig tre år. Fast tre år bara springer väl förbi. Beroende på hur man tänker.
Jag har jobbat i 3½år, känns som längre, som om det var 100år sedan jag slutade skolan.
Jag har bott i stockholm i 2½ år, känns som 5 iaf.
Det är 3½år sedan jag och exet gjorde slut, känns som om jag var en annan person då. vilket jag också var.

Nu ska jag försöka sova, imorgon ska jag jaga lägenhets gubbar, och sen jobba, och på torsdag ska jag upp tidigt så jag måste somna snart, annars blir det så knäppt imorgon kväll.

Godnatt pussar!


Skitsnack och för mycket kaffe...

Efter att tvätten var gjord åkte jag in mot staden för att möta upp Emma för en seven eleven latte. Blev lite prat om dittan och datten innan vi skiljdes och jag begav mig mot gullmarsplan för att dricka kaffe och snacka skit med Sara. Sara är så jäkla skön och vi passar riktigt bra ihop, vi munhugger varandra för att få ordet, vi är både nästan lika öppen om saker och ting och Sara har framför allt oftast väldigt bra åsikter om saker och ting. Sådana åsikter som ligger nära mina egna.

Vi pratade inredning, bostäder, nya arbetsmöjligheter, killar, och "den rätta". Detta efter att jag sett ett avsnitt av sex and the city igår där huvudämnet var själstränder. När vet man att man har träffat den rätta. Måste båda partner tycka att den andra är den rätta, el räcker det om bara en tycker det? Är det när man har förhoppningen om att få leva resten av sitt liv tillsammans med den andre? Alla dessa disskutioner om kärlek, karlar och känslor kan ibland göra mig alldeles galen! Samtidigt som det inte finns någon känsla som toppar den känslan av att vara tillsammnas med den man älskar!

Förstår alla ni som är tillsammans hur lyckligt lottade ni är, att hitta någon som hjärtat svämmar över för, och som känner likadant tillbaka. Förstår ni vilka odds? Kanske borde man bli bättre på att berätta för sina nära och kära hur man känner. För utan de man älskar, vad är man då?

En regning eftermiddag.

Hela morgonen har jag sprungit runt med min telefon och försökt få tag på hyresförening som aldrig svarar. Imorgon blir det väl samma sak, fast om de inte svarar imorgon så åker jag dit!

Det regnar fortfarande, gårdagens regn var häpnadsväckande, jag hade en fors över mina klackskor när jag gick hem. Idag håller jag på med tvätten, men det kommer ta tid, en av maskinerna vägrar centrufigera så sängkläderna är dyblöta. Sen blir det kanske en tripp in till stan. Hoppas på det.

På återseende, puss

Precis just nu..







Skulle jag önska att jag fick vara tillsammans med Hannah, min älskade vän.








Jobb, regn och bio.

Efter att ha klivit upp kvart över fem flera dagar i rad känner jag hur trött jag är. Imorgon är iaf en dag, sen är jag ledig på tisdag! Jippie. Igår somnade jag vid senast kvart över tio och var inte jätte trött imorse efter att ha varit upp i ca 10minuter. Jobbet flöt på bra, fick en massa bra saker gjorda. Sen på eftermiddagen när jag var ute med av damerna i trädgården började det regna. Snabbade oss in och drack kaffe istället.
När jag gick av passet vid fyra regnade det fortfarande, men det gjorde ingenting. Då begav jag mig in till stan för att gå på bio, åt en sju dundrans massa popcorn. Filmen- Jiddra inte med Zohan, var sådär. Kanske berodde det delvis på att jag efter en timme druckit så mycket att jag var tvungen att gå på toa! Under filmen. not good. Jaja så kan det gå.

Nu ska jag sova så jag orkar mig upp imorgon för att jobba. och på fredag, då går jag på semester. 10 förhoppningsvis härliga dagar, vet faktiskt inte när jag senast var ledig tio dagar i rad! värsta lyxen.

Godnatt.

fegis el av hänsyn till andra och mig själv?

Alltså, hur många inlägg har jag egentligen liggandes som jag aldrig publicerat, vissa av dem har jag raderat, för att det är för blottande för mig att lägga ut. andra har jag av misstag råkat publicerat nu, och funderar som bäst ifall jag ska ta bort dem. kasnke borde dom inte ligga där. Kanske borde jag inte blotta mina tankar så mycket. Man vet ju faktiskt aldrig vem som läser dem.

Opublicerat Inlägg från Maj

När jag som bäst håller på med att lägga om alla mina inlägg för att kunna radera mina kategorier upptäcker jag detta inlägg, som jag inte ens hade publicerat, nu är det iaf ute, från början på maj.



du var vackrare än någonsin

Igår var jag ensam hela dagen, det brukar jag inte vara. Jag tycker att det kan vara jobbigt att vara själv. Men jag tränar på att bli bättre. Det är iofs en sak när man själv valt ensamheten, men när den kommer krypandes utan att man egentligen vill det så brukar jag ha lite svårt för det. Just för att jag känner så mycket då. Igår var det skönt att känna så mycket.

Jag åkte in till stan igår och bestämde mig för att åka till kungshallarna och köpa med mig mat hem. Vidare hemma tänkte jag gå och köpa "the notebook". Står i godan ro och betalar min mat. Slinker förbi kön för att vänta på min mat. Och där är du. tillsammans med din bästa vän. jag går fram och säger hej. känner att kroppen och tankarna inte riktigt trivs i situationen. Får min mat, rundar av samtalat och går iväg.
Du var vackrare än någonsin.

Nu tänker jag duscha och göra mig klar, åka in till stan och omfamna våren innan det är dags att befinna sig på jobbet.

blixtar och dunder

Vi funkar riktigt bra ihop,
våra skämt, våra kroppar,
mina händer i din nacke,
din fingrar slingrar sig genom mitt hår.
våra kyssar, blixtar och dunder.
Våra hopp är olika,
vår framtid är ej med varandra.
Så därför tänker jag,
njuta av tiden nu och inte se så långt framåt.

Radera Kategorier?

Om man vill ta bort sina kategorier, måste man då gå in på alla inlägg och ändra kategori där och sen publicera om dem. För Annars försvinner alla inlägg? Det verkar så. inte vidare klokt att prova.

Ikväll ska jag lägga mig tidigt så jag inte är så trött imorgon, hela min dag har varit dimmig.

Dimmig dag..

Jag vaknade inte av alarmet på mobilen imorse utan sov tio minuter extra och vaknade av de avskyvärda väckarklockan. Sen dess har hela min dag varit dimmig. jag har varit trött. Haft tankarna åt håll där de inte borde vara.

ikväll tänkte jag lägga mig tidigt. Försöka sova ordentligt och förhoppningsvis flyter mina nio timmar på snabbt imorgon.

Gröna Lund

Jag hade det jätte trevligt igår på Gröna Lund, åkte alla hemska karuseller, dock verkade emellanåt mitt sällskap mer rädd än mig. Vi hann även med en pizza ute i det fina vädret, lite spelande och sockervadd! Det var helt enkelt bara jätte bra.

imorse var jag ganska trött när jag kom på jobbet, efter att ha kommit i sängs vid tolv halv ett tiden igår natt och hoppa upp ur sängen kvart över fem så gick det ändå förvånadsvärt bra. Ikväll tror jag dock att jag ska försöka somna tidigt.

Nu ska jag äta middag, Lax, pressad potatis och god sås. Och Jaga en geting som smitit in i lägenheten.