En weekend i Gävle

I helgen besökte jag min älskade systerson Arvid, senast vi sågs var i oktober och han hade vuxit till sig en hel del på det halvåret!


Inte så långt ifrån där Malin och Ante bor var det en mysig marknad som jag och mamma stannade på,
här smakade vi på olika oljor, houng och köpte lite tea, grilloljor osv.

Sen kom vi fram till lilla Arvid som höll på att äta ostkaka och hallon!


Här med mormor Iris.

Hade tuffa solbrillor när vi gick på promenad.

Ante hade klätt ut sig, han borrade spotlight hål i taket, och med detta verktyg förstörde sedan mamma Malin och Antes fina vita glansiga bord, genom att råka få igång borren så att det ven över hela borde.

Här flörtar han med kameran.

Vi åt en massa god mat och tyvärr så strulade min mage på lördagskvällen så på natten fick jag bege mig till akuten, där man gissar på att det är gallsten, fick ändå åka hem efter några timmar när den fruktansvärda smärtan avtagit lite, och idag har jag varit hos läkaren här för att få en röntgenremiss.

Men ändå, en väldigt fin helg!

Beslut.

För lite mer än en vecka sedan hade jag en telefon intervju med ett företag i London, samtalet lät lovande och jag svarade att jag skulle se på möjligheterna för att komma ner till london för riktigt intervju.
Fördelarna med jobbet var många, eget ansvar, heltid, tillsvidare, betald semester osv.
Nackdelarna var en del också även om mycket inte handlade om själva jobbet, mindre bra lön, startade omgående.

Sedan dess har jag gått på magkänsla och funderat hur jag ska göra.

Jag slutade trots allt för att apollo för att jag ville ha en sommar i sverige med allt vad det innebär. Ekonomiskt sett vore det självmord att flytta till en av europas dyraste städer utan någon buffert, och då missar jag hela sommaren i sverige och får sitta i mitt rum i london och äta nudlar för att det är det jag har råd med.

Så idag tog jag mig modet att skriva ett mail, tacka för intresset men snällt förklara att jag inte har någon möjlighet att flytta till london om mindre än en månad. Det bar emot mig men jag ser verkligen ingen lösning på det, förutom att stanna i sthlm, bo hos mamma, jobba och spara pengar. Pengar är alltid bra att ha.

Sen måste jag nu när jag får lönen boka hotell och tågbiljetter till göteborg i juni när jag ska på bröllop!

Nu ska jag duscha och bege mig ut i solen med stegräknaren!

Ett säkert vårtecken.

Det finns många saker som tyder på att våren är påväg, smältande snö, tussilago, uteserveringar som öppnar osv, men här kommer ett av de finaste vårtecknen tycker jag.





Dessa fantastiska träd betyder vår, människor flockas runt dem i nyaste skinnjackan, solbrillor på nästippen och med året första mjukglass. Att det tre timmar senare regnar i sthlm hör inte hit.

Nu återgår jag till Keppler och soffan.

Godnatt!


Dagens Middag

Idag har jag arbetat i Farsta, i en butik där jag aldrig tidigare varit, men ack så snabbt man kommer in i det.
Imorgon åker jag tillbaka dit, men då för några timmar längre jobb. Och till helgen verkar det som om jag och mamma tar oss en tur till gävle för att gosa med systersonen Arvid. Och på måndag är det löning, och kanske också dags att beställa biljetterna till london!

Dagens Middag:
Pressad potatis, Lax, Kall röra, Sparris.


Kvällsfika:
Grönsaker och dipp!

Ute i solen!

Idag har jag powerwalkat, planen var att ta mig till gullmarsplan, men så mötte jag upp Lina på medis för lunch istället, ute i solen , efter lunchen blev det ingår-kaffe plus ingår-påtår, och sen kom Emma dit också! Men lite över 17000 steg är jag uppe i för dagen!

När jag kom hem slängde jag ihop en korvstroganoff åt mig, och gjorde sedan matlådor åt mig och mamma. Jobbar imorgon 09,45-15,00 det blir ju kanoners!

Hoppas solen har skinit på er med hela dagen lång.

Finaste syskonbarn

Igår startade jag dagen klockan åtta, då gick jag ut och gick en timme.
Efter det åkte jag och Mamma ut till Annika, Viggo och Lykke för att mysa.

Mamma leker pirat

Lykke.


Idag klev jag upp klockan åtta av att solen sken, och tänkte gå ut och promenera/springa. Men eftersom solen är framme och det är så fint, så tänkte jag ge mig på en riktig långpromenad istället. Stegräknaren är på!

Söndag= Jobb, Tacorester och dålig tv.

Idag har jag jobbat sju timmar, fortfarande ganska ringrostig när det gäller nya saker sedan jag jobbade senast, men med tiden kommer det väl tillbaka.

Nu är det kväll, jag har ätit tacos rester som blev kvar från igår och ligger just nu framför tv och låter tiden bara passera, bra söndag får man väl säga.

Extra plus i kanten till de tre tjejerna från England som kom in i butiken idag, skönt att få prata en massa engelska igen!


Fredag= Intervju och helkväll i Haninge

Efter att ha duschat och bytt kläder begav jag mig igår till Jysk i Brandbergen, det är den butiken som jag arbetade i innan jag började jobba för apollo. Och där skulle jag på intervju med den nya chefen.

Efter det var det bestämt att vi skulle käka (jag och mina gamla arbetskollegor) jag tog med mig min kompis snygg sara och så gjorde vi haninge.


Rebecka och Sara

Jag hade stövlar på mig!


Det var en kul kväll, och jag måste säga att jag inte trodde att ´jag skulle ha så kul på olearys i haninge, det allra mesta var dock tack vare dessa härliga tjejer!

Nu ska jag roa mig med att pilla navel ludd, käka tacos och se film!

Torsdag=Jobb, Apollo Tjejer, Rödvin

I torsdags jobbade jag mitt första pass sedan jag kom hem till sverige, visseligen var passet bara fyra timmar men det är ganska skönt att kunna få mjukstarta utan att bli stressad. Efter jobbet tog jag tåget till Söder för att möta upp Lina och Hanna. Vi gick alla guideskolan tillsammans -10, sen arbetade vi ihop vinter 10/11 i egypten, och sommaren -11 gjorde vi alla Chania och Kreta.

Både jag och Lina har bestämt oss för att stanna hemma den här säsongen, medans Hanna tidigt imorse tog sig till Bulgarien, så i Torsdags lyckades vi planera in en dejt med rödtjut.


Hanna


Lina.

Vi startade på Högbergs där vi drack 2 flaskor vin, surrade, skrattade, träffade två amerikaner och försökte beskriva vart det var bäst att gå ut, att säga Berns eller Falukorv på svengelska har aldrig varit roligare.

Sedan gick vi vidare till Ljunggrens där vi mötte en full norsk som bjöd på vin.

Efter det smet vi vidare till Marie Laveau där vi tillsammans med ett gäng svenska killar/pojkar/män drack en flaska vin, fann ett par roliga glasögon och dansade bugg.


Väldigt bra läs-brillor måste jag säga.

LIna var som alltid lite bättre.

Efter detta så kom vi på att vi behövde korv, in på sevan och fnittrade som tonåringar. Det var ju inte direkt konstigt att vi fick visa leg på ljunggrens och att vakten kom med en spydig kommentar ala "tjejer, leg tack, det är 23 här" och när Hanna då som i september fyller 27 tar upp legget som skrattar vi kanske till och med ännu mer.

Men korv och kokostopp senare stuvandes vi in i en taxi där vi slutligen hamnade i Linas lägenhet i Årsta. Att Linas yngre bror låg inne i sitt rum och försökte sova, (vilket jag inte tror gick så bra) det glömde vi ju liksom bort där!

Det var verkligen en super kul kväll!

Onsdag=Lockigt hår, musik och öl.

I onsdags hade min otroligt begåvade kompis Markus Ernehed konsert på baren Bara Vi. Bara Vi ligger på skånegatan 59 och ligger under samma regi som Underbara Bar. I skenet av kronljus spelade Markus gitarr och sjöng härliga låtar. Markus och jag gick i samma klass på gymnasiet och det är helt otroligt att jag aldrig hört honom sjunga förrän då, han är jätte duktig. Sedan fick jag också möjlighet att träffa en massa av mina östersundsvänner, spelar man någonstans i stockholm och är från östersund, kan man nästa sätta pengar på att det är folk där och hejar på en.

Jag passade dagen till ära på att locka håret eftersom det faktiskt att lagomt kallt i sverige för det, här slipper man ju liksom svettas i håret hela tiden. Det gillar jag!




Markus


Simon, Per, Luc och Markus bland annat.

Härlig kväll!

Strålande Sol

Proaktiv dag så här långt.

Sett film, käkat frukost
Druckit kaffe
handtvättat en klänning
sagt upp en försäkring
pratat framtid med mormor
filosoferat.

Och om några timmar ska jag träffa Snygg Sara.
Och efter det Emma och Maria,
och ikväll spelar en kompis på Bara Vi, så kanske blir det också en tur dit.

Hoppas ni har en fin dag. Solen skiner i stockholm och dagen kommer bli så bra!

Bästa Vänner.

I Juni 88 såg det ut såhär:


Sommaren 2011 så här:




Hannah är verkligen världens bästa vän.

Härliga tider

Ett telefonsamtal och allt blev helt annolunda! Härligt hur livet kan vara ibland.
Så då firar jag hemma i soffan ikväll med dipp och grönsaker och kärleksfilm.
Hoppas ni får en fin kväll!


Dagens Middag



Idag blev det Lax, Bulgur, kokta morötter, tomater och kall sås.


jag har sagt det förut, och jag säger det igen.

Jag avskyr teknik prylar. Inte nog med att min dator gick sönder i thailand och vägrar starta, eller att min halv nya telefon inte går att få en ordentlig ringsignal, så att jag aldrig hör den.

Idag när jag skulle lägga över alla mina bilder från systemkameran till datorn så känner inte datorn av minneskortet, varken med endast kortet eller kabel. Åh det går verkligen så bra för mig just nu.

Och som om inte det vore nog så har jag fått världens dunder förkylning som ett brev på posten!

Nu ska jag snart iväg på arbetsförmedlingen igen, och efter det tänkte jag handla lite och sen kanske baka en kaka, det är otroligt länge sedan jag bakade och det vore kul att se ifall höften fortfarande håller med.



Idag ska jag också testa på känslan av att sminka sig och sedan inte svettas bort allt på två minuter. Spännande.

Dagens Lunch

Falukorv, Kokta makaroner, Ketchup, Gurka och Mjölk.



Nu ska jag ge mig ut på promenad till arbetsförmedlingen.
På återseende.


Songkran

Det thailänska nyåret firades med vattenkrig över hela phuket.
Jag och Sanna firade i sju timmar på bangla road med vattenpistoler, blöt inpå bara skinnet och med öl!
Här kommer en bild på hur det såg ut efter gatorna hemma i min del av ön.
De flesta bilder tog vi dock med sannas kamera som låg väl inlindad i platspåsar. För den här dagen blev verkligen alla dy blöta.



Här står man alltså och väntar in de som kör bil eller moped, mopedisterna är roligaste att blöta ner eftersom dom inte kan skydda sig på nått sätt, dock vill thailändarna gärna att man ska stanna moped så att de kan kasta sitt vatten, för att kasta när de kör är ju inte någon vidare idé.


Är hemma i Sverige igen.

Stockholm är kallt, men vackert.
Somnade nio igår kväll (då var klockan två på natten i thailand och i min kropp) och vaknade sju imorse . Nu är klockan halv tio, jag har ätit svensk frukost med filmjölk, polarbröd, oboy, ägg och tea och ligger i soffan och kollar på film.

Idag står också arbetsförmedlingen på mina listor över saker jag ska göra,  så en promenad blir det senare.
Sen tänkte jag också ta en varv med dammsugare över lägenheten, samt försöka packa upp mina väskor och köra igång lite tvätt!

Solen skiner, på äkta svenskt vis!!!

Det började som en helt vanlig dag.

Igår körde eric mig till mitt första hotellstopp, hinner inte så mycket mer än att ta pärmen och sätta mig vid ett bord när jag känner att marken under mig börjar skaka, först tänker jag jordbävning, men när jag inte ser någon annan i hela receptionsområdet reagerar tänker jag att magen spelar mig ett spratt.
Men när det fortsatt att skaka i ungefär 40 sek kan jag bara avskriva mina gissningar om magen, för nu stod det klart att jag inte inbillade mig.

Packade ihop mina saker och skulle gå till nästa hotell, då jag börjar se alla vakterna på det hotellet stå med sina walkie talkies vid örat och ord på väldig snabb thailänska bryter ut stup i ett. Påväg tillbaka ner till hotellet ser jag gäster som stoppas av vakterna (vakterna som vanligtvis hjälper gästerna över vägen då gatan är tungt trafikerad och ingen vejar för någon.
Frågar vakten om man inte tillåter gästerna att gå ner på stranden pga jordbävningen och han säger att alla ska vara uppe på hotellet istället.

Från detta hotell till nästa tar det kanske 10 minuter att gå, och på den lilla tiden kommer det fyra polisbilar efter vägen och ut hoppar polismän som sedan springer ner på stranden och skriker åt alla att packa ihop sina saker och bege sig tillbaka till hotellen. Här skapas en viss panik och telefonerna fungerar inte eftersom nätet blivit överbelastat på tjugo minuter.

På alltså 30 minuter, från det att jag gick från första hotellet tills dess att jag stannar på vägen och bara ser mig omkring har hela strand området tömts på folk, hotellen föser upp sina gäster på högsta punkten vid hotellområdet och sedan är det bara dags att vänta, som tur var kom ingen våg, och allt var lugnt, men ändå så kändes det konstigt att vara nästan ensam på hela strandvägen och försöka få någon som kunde köra mig tillbaka till kontoret, till sist fick jag tag på en moped-snubbe som körde mig.

På kontoret samlades vi alla och tog med oss en dator, listor över gästerna och begav oss sedan hem till lägenheterna som ligger högt uppe och där följde vi både tv, tidningar och tsunamicentret slaviskt.



Det hände som tur var ingenting, och jag är glad över all hotellpersonal, vakter, och gäster tog skalvet på stort allvar, men mest av allt facineras jag över hur bra systemet fungerade!

Självklart har man inte gjort en säsong utan att någonting stort ska ske, så nu beger jag mig till poolen för stek och sen tar jag mig en tidig kväll!

Ha det fint! Kram

7 dagar

Så otroligt vackert! Förhoppningsvis hinner jag med iaf en solnedgång till!



Sju dagar kvar, Checklista:

  • Teamdag med team Khao Lak
  • Stekardag i Khao Lak
  • Se en solnedgång
  • Massage
  • Starbucks
  • En sista ALL IN BANGLA
  • Packa+Stek
  • Massa god mat
  • Kolla in killar med bar överkropp och muskler (kan kombineras med punk 2 och 6

Nu blev jag ännu mer nervös.

När jag insåg att jag helt stängt av min tidsräkning när jag öppnade mailen imorse. Intervjun ville han ju ha idag! Jaja, låt oss alla hoppas att han inte är jätte förtjust i Påsken och att det inte gör så mycket för honom att behöva ringa mig imorgon.


By the way, jag har sökt till universitet också, inte för att jag tror att jag kommer in, inte för om jag vet om jag vill läsa det jag sökt, men ack, ändå, jag har sökt.

lite smånervös kanske jag är..

Okej, jag erkänner, jag är faktiskt lite nervös inför min intervju imorgon. Det är över 2½ år sedan jag var på intervju, och jag har aldrig haft en intervju över telefon!

11,35

klockan är nu halv tolv i thailandet, idag är jag ledig och har redan hunnit med en timmes promenad och löptur, bokat in en intervju, laddat över en massa bra filmer och musik på min hårddisk samt varit nere på vår stammis restaurang Mister Moon och lagat röd curry gryta. Först lagade hon som jobbar i restaurangen maten, medans jag kollade på, därefter var det min tur, och det var då en himla massa konstiga saker i den där rätten. Saker som bara står på thailänska och som jag inte har en aning om vad det är, men ska köpa med mig lite grann såna saker hem, så att jag kan träna upp mig hemma!

Imorgon ska jag kanske gå på thaiboxningsmatch igen, det var så kul ´sist, och på lördag är jag tydligen ledig igen, så det innebär att jag har tre dagar ledigt på rad, vilken lyx. Ska se ifall jag orkar dra mig ner till tandläkaren idag, har himlans massa besvär med min visdomstand och misstänker att jag fått en infektion i tandköttet, så det borde kollas upp.

Men innan jag gör någonting annat nu så ska jag se, det tycker jag faktiskt att jag förtjänar!

Nytt i garderoben



Typiskt min tur, var de vita med höga skaft slut i alla butikerna, så det fick bli låga vita istället.
Men nu känner jag mig iaf lite mer redo för våren i Stockholm.

(Conversen i thailand kostar ungefär 250 sek om man köper dom i riktiga sportbutiker, anledningen för att de blir så billiga är att skorna görs i thailand så därför tillkommer ingen import-taxes som annars vanligtvis ligger jätte högt i thailand. Det är tex billigare att köpa märkes saker som Cholé, Mulberry och Gucci hemma i sverige där import skatten är billigare.)

För exakt två år sedan startade mitt äventyr!

Nu är det nästan två veckor sedan mamma lämnade mig ensam kvar här på ön för mina sista tre veckor. Och jag har sakta med säkert kommit tillbaka in i jobbet igen, och det känns okej för att jag vet att det är så kort tid kvar.

Det är galet att det här livet snart är över, men vilken tid det har varit, och vilka vänner och minnen jag fått.
Jag minns när jag klev in i stora salen på utbildningen och våra lärare sa, "ni kommer få vänner för livet" och jag fnissade för mig själv och tänkte "kommer hela kursen vara så här klichérik" Men när jag nu två år senare lämnar så vet jag men säkerhet att jag har funnit några riktiga och väldigt fina vänner.

Idag är det exakt två år sedan en nervös Fröken Bodil tog en svindyr till Arlanda och checkade in för mycket bagage för att 15 timmar senare befinna sig på flygplatsen i Hurghada tillsammans med Bella, Carro och Jens.
Tänk vad mycket jag har varit med om sedan dess. Jag som aldrig hade varit hemifrån mer än 1 vecka innan jag sökte ut. Och nu kan jag inte tänka mig hur jag ska kunna stanna i Sverige, när hela världen ligger för ens fötter och bara väntar på att upptäckas!

Nu ska jag ge mig ut och springa, och imorgon och på fredag är jag ledig.
Har jag tur får jag kanske låna någon av mina snälla kollegors dator ifall det är dåligt väder. Imorse när jag vaknade vid sex åskade det som om huset skulle rasa in, och regnet gjorde sjöar överallt. Vid nio tiden när jag åkte på jobbet var det likadant.

Funderar på om jag ska gå till tandläkaren imorgon ifall jag vågar, har en visdomstand som retar mig något fruktansvärt, samt kolla hur resten av munnen ser ut.
Kanske också få mig en klippning vilket ungefär kostar 150 kronor här, på de trendiga salongerna.