Längtar efter en tårtbit...

image166

Åh vad jag skulle vilja ha en bit av min födelsedagstårta just nu, den var ju så ofantligt god. Och Fin. Jag är väldigt stolt över mig själv.

Onsdag

Igår var fuktskade-killen här och kollade taket. Som tur nog var det ingenting som behöver fixas. Efter det åkte jag in till stan och kollade i lite butiker innan jag mötte upp en klassis klockan fyra för att gå igenom matten tills igår. Vi fick äntligen till en vg uppgift som vi hållit på med hela helgen, Nu ger vi oss med spänning in på kapitel två och hoppas då att kapitel 1 fortfarande finns kvar i huvudet. Nästa torsdag är det prov. Och på söndag blir det återigen en massa plugg då det är dags är repetion.

Nu håller jag på att tvätta, lite less blev jag när jag såg att det fanns en bättre tvättid imorgon, alltid lite surt att börja tvätta klockan sju på morgonen. Men men. Nu är sista maskinerna i och sen är det bara att torka kvar.

Ha en fin dag.

Föressten, min dator har totalpajjat. Kul, Not. Tur att alex har sin. Men det verkar som om jag tids nog måste köpa en ny, klarar mig ju inte utan dator i all evighet.

Äntligen!

 Jag är klar med matten tills imorgon, räknade klart de sista talen ikväll när jag kom hem efter jobbet. Det var en rätt seg dag på jobbet, allt började med en dålig-smink-dag, en dålig hår-dag, och en morgon utan riktig frukost. Klarade dagen helt okej. Det var ovanligt mycket folk för att vara måndag.
Var tvungen att köpa en ny halsduk imorse innan jag åkte på jobbet, jag lade undan min hemma hos Den fina och fann den ingenstans imorse.

Det verkar som om det kanske är en fuktskada i vår hall. Taket i hallen började krackelera för ett tag sedan och idag när jag kom hem låg det ett visit-kort från en fuktgubbe. Kul. Då måste man ju fly fältet, för det går ju inte att sova när fläktar ska stå framme i flera flera dygn. Kul! Precis vad jag känner för just nu. Kul. Återigen, Kul.

nej, nu ska jag gå och dra nått fult över mig. Och sova ett tag.

hej.. och godnatt..


Matteknölarna

Matten idag gick fort fort fort, redan klar med kap1 och började på två. Synd bara att när jag kommer hem blir det en himla massa att göra. började försöka lite grann med det sa stopp ganska snabbt. men i helgen kan jag iaf räkna tillsammans med min "sitta-brevid-i-klassrummet-kompis" och då ska det väl gå bättre hoppas jag.

Haft en underbar dag med den fina. Han berör mig så mycket, och ja, han är så fin. Jag är väldigt glad att jag träffat honom och att han visade sig vara flera gånger bättre än jag hoppats på.

Nu har jag slagit ihop boken och ska återigen ta tag i den imorgon. hoppas på bättre lycka då. Nu ska mina matteknölar få vila sig lite.

Godnatt

En halv-ledig dag.

Idag är jag ledig från jobben, jag har "bara" skolan från sex ikväll. Skönt att jag gjorde min hemläxa i tisdags kväll/natt och igår, för igår kväll var jag helt ledig. Och hade tid att se på tv och prata med alex.
Idag blir det förhoppningsvis en dejt med Den fina. Det vore väldigt trevligt eftersom vi inte setts sen i lörsdagsmorse. Jag håller en tumme att matten är lika enkel att följa idag som i tisdags.

Rubrik från Aftonbladet..

Heath Ledger funnen död i sin säng, Rubriken på aftonbladet. orsaken är ännu oklar om varför han dog. Och det enda man kan säga  är att det är tragiskt. Han blev inte gammal och hans film karriär hade precis tagit fart.
Det är alltid tragiskt när någon dör. Och hans lilla dotter som bara är två år. Kommer hon ha några minnen av sin far? Usch vad tråkigt.

Jag nåddes av ett liknande besked som detta inom min släkt i helgen, alla mina tankar går till familjen.

Tragiskt är vad det är...

Tisdag och nya uppgifter

Godmorgon.

Idag ska jag jobba i solna innan jag beger mig på skolan, syster hjälpte mig med matten igår så nu är jag nästan klar, jag har bara några tal kvar som jag måste fråga om eftersom jag inte får till dom. På torsdag ska jag bara gå i skolan, annars har jag ingenting annat för mig. Det  känns skönt, tänkte försöka åka på skolan och sätta mig i matte-teket som det så fint heter. Där kan jag få hjälp av lärare så förhoppningsvis hinner jag plugga lite då plus att jag kanske har lite tid att smälta allt.

Till helgen kommer mormor och hennes bästa kompis ner för att gå på allt för byn. På fredagen ska dom äta middag tillsammas med mamma, och jag funderar starkt på att följa med, för sen jobbar jag hela helgen och då hinner jag inte träffa dom. Ska kanske bege mig ut på krogen också med mina vänner, och försöka träffa den fina.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar för dagen.

Och blä för snön som kommit. Jag hade vant mig vid 5 plusgrader och skönt väder. Så återigen blä.

Puss

Söndag kväll/natt

Ska snart göra mig redo för att lägga mig, imorgon väntar återigen ett nytt försök med matteläxan, vart har torsdagens hjärnceller tagit vägen? Jag blir så sur att boken visar exempel som är självklara och sen sätter in yttligare en räknedel i första övningen, och självklart finns inga exempel på hur man räknar då?! Förhoppningsvis kan matte-syrran hjälpa mig lite över telefon imorgon. vill verkligen inte komma på skolan och bara
"Vadå, i torsdags fattade jag allt, men jag tappade dom hjärncellerna när jag slog huvudet i väggen i helgen, och nu minns jag ingenting, kan vi inte ta om allt"?!

Igår tog jag "igen" lite timmars sömn som så mystiskt försvunnit under veckan som gått, sov elva timmar inatt, vaknade vid elva och segade i en timme innan jag gjorde mig klar för jobbet. Ikväll ska jag också försöka somna inom iaf 20minuter, för imorgon blir det läxa

och sen ska jag på psoriasis förbundet för att påbörja min nya behandling. Tidigare har jag solat i en liten soltunna, men då min kropp inte har svarat så bra på behandlingen har jag och min hudläkare bestämt att jag ska prova en annan typ av solning. Istället för att sola hela kroppen och då utsätta hela kroppen för en massa ljus, behandlar man bara precis de områden som är drabbade, dvs dom utslagen jag har. Man belyser då dessa under nån slags tidsintervall och då kanske dom läker snabbare. tyvärr kan behandligen lämna fula fläckar efter sig, att området man belyser blir väldigt brunt, vilket kanske inte är så kosmetsiskt snyggt. Men Jag känner så här: Jag går hellre runt med bruna ringar på vissa ställen av min kropp, än att bära omkring på dessa röda, kliande och inte allt för fagra fläckar jag har nu. Och sen är det ju sommar snart, och då kommer "fläckarna" blekas.

Ledsen för den kassa updaten den senaste tiden. men jag är trött. trött på att dygnen är för korta, trött på att avståndet mellan lönerna för långa och ledsen för att jag inte träffat nästan några vänner detta år. Men Skolan upptar otroligt mycket av min tid, jobben likaså, och kvar blir tid för äta, sova, skita osv.  Vilken i korta drag innebär att jag har inte så mycket att skriva om, eftersom halva min tid nu bara går på rutin.
Men det kan bara bli bättre.

Lördag kväll.

I torsdags hände något som i stort sett aldrig hänt under min livstid när jag läst matte. Jag fattade allting! Kom hem och började göra min läxa, däremot så kommer jag inte fram till någonting nu när jag försöker göra klart läxan, "back to dum-ass". Men men. Jag hoppas att det släpper snart.

Igår var det jobb på schemat, en ovanligt lugn fredag och jag hade tid att plocka, pillra, och städa. Sen åkte jag hem och handlade. Senare kom Den Fina hit och åt middag/"kvällsmat" med mig. Sen blev det en promenad innan vi slutligen la oss för att sova. Däremot var det svårare att få liv i honom imorse. Men till sist så.
Idag har det varit rätt mycket på jobbet, så tiden har gått snabbt.

Men vilken blåst det är i vår stad idag, kan bara i min vildaste fantasi tänka mig hur det är längre ner i landet. 


Nej, back to the homework, time to get it! 

Torsdag

Idag får jag förhoppningsvis ett nytt handfat i badrummet, alex pajjade det vi har så det är ett stort hål i det. Nu väntar jag på att Emma ska komma hit, vi ska dricka te och prata lite skit, jag måste bara göra klart min läxa i matten innan hon kommer. Det kommer bli några hårda månader nu när jag ska kombinera jobb och skola, i skolan går allt av ett himla tempo, hoppas bara jag pallar med det. annars har jag ödslat tiden i onödan.

Idag fyller den fina år, Grattis till honom, Ska springa förbi honom på jobbet innan jag börjar skolan och gratta. Några förslag på vad man kan ge i present?

Första dagen i skolan.

Imorse blev jag väckt av en av killarna från föreningen som ringde för att kolla om han kunde komma och kolla på handfatet. Upp och klädde på mig. Nu håller jag och alex på att tvätta och städa, men ingen av oss hyser några varma känslor för städningen, alex håller på att pilla runt i sina kläder och jag gör gärna allt förutom just att ta tag i städningen, men jag måste få det gjort.

klockan sex ikväll börjar jag skolan, jag är nervös och inbillar mig att jag inte ska hitta till lokalen, att alla redan är där när jag kommer in för sent och inser till min förfäran att gylfen är öppen och att man ser mina trosor... och att jag svimmar när jag öppnar boken och upptäcker att jag fattar ingenting.
Låt oss hoppas att det inte inträffar..

Igår var jag ute och sökte jobb och sen åkte jag på jobbet, efter det åkte jag ut till karlaplan för en promenad med den fina. Sen begav jag mig hemåt och sov.

Söndag..

Jag har ont i ryggen, frågan är om jag har sovit konstigt och att det är därifrån jag fått ont, el om det är från jobbet, jobbet verkar mest troligt då jag har haft ont på samma ställe i flera dagar. men, what doesn´t kills you, makes you stronger.
Resterande del av denna månaden hoppas jag att jag får jobba mycket mer än vad jag än så länge gör, just nu är det cool-lugnt, vilket i sin tur bidrar till att jag bli minst cool-lugn i världen. Jag blir så pissed. Och Jag är pank, om en kyrkråtta kan vara pank, är jag pankare än en kyrkråtta. Och det är i stort sett ingenting jag skulle kunna "ångra" (såsom köp osv) för att vara mindre pank, men det går inte att leva på det fjuttiga töntiga lönen jag fick i December, Men va fan, det är väl bara 12dagar kvar till lön.. Det borde väl vara lugnt?!

Därför har jag idag gjort en stor jävla Chili Corn Carne som står på kylning i köket, och imorgon blir det nog en köttfärssås, då borde jag klara mig, i och för sig vore det verkligen på sin plats för en skafferi-rensning.

Nu ska jag duscha och klä på mig, sen ska jag till mamsen och skriva ut lite cv och sen ska jag äta mat med henne. På återseende.

Torsdag

om ca 45minuter ska jag inbefinna mig på vårdcentralen för att träffa en läkare och för att skölja/suga ut allt mitt vax i öronen, jag är så nära stendöv man kan vara utan att faktiskt vara döv.
Efter det blir det till att köpa en latte inne i stan och avnjuta den tillsammans med en cigarett och sen är det jobbet som gäller. Jag har fortfarande inte ätit godis. Lite mallig är jag nog allt!
Imorse började jag dagen med fil,banan, russin och mussli, sen två rostade mackor och tea. Men jag åt rätt sent så jag tänkte kombinera min lunch/mellanmål med en enorm fruktsallad som jag gjort. Och till middag idag blir det pannkakor som jag så vackert ställde mig och stekte igår vid niotiden när jag kom hem från jobbet.

På tisdag börjar jag skolan. idag har jag fixat min miniräknare så nu ska jag bara köpa en block och betala en avgift så är jag klar för skolstart! Börjar undra om jag inte tagit mig vatten över huvudet men allt jag nu börjat/slutat med, fast jag får ju faktiskt äta godis men det vore kul att se hur länge jag kan hålla upp.

Nu tar jag ett skutt upp på de rosa molnen och återkommer kasnke imorgon kväll eller till helgen.
...

Och alla ni i stockholm, NJUT av de fantastiskt varma, klack-sko-vänliga och icke regniga vädret.

Onsdag

Hej,

Jag har haft en fantastiskt helg med den fina, ätit gott, badat, sovit tätt intill varandra och bara myst. jag känner mig full av energi, och jag är glad, och tacksam. Vi kom hem till honom vid halv tre, tre på lördagsmorgonen, och då var det bara att vara uppe tills jag skulle på jobbet, han skjustade mig och jag arbetade på som vanligt, dagen förflöt väl och jag kände mig inte särskillt trött, förrän det var dags att se Rocky klockan nio på lördagkväll, efter tio minuter somnade jag i soffan och blev väckt när filmen  slutade. Somnade igen, denna gång i sängen och sov till nio på söndagmorgon. Det var himla länge sedan jag sov tolv timmar. Men det var skönt.

I måndags drog vardagen igång igen, jobba, hem och laga mat, sova. Igår var det jobb och solning på schemat, Idag är det jobb och imorgon är det solning, doktorn, jobb och sen blir det kanske med lite tur lite mys.

Igår skedde det en liten olycka i lägenheten, det får bli nästa veckas projekt att ta tag i.
Och Idag är det typ en vecka sedan jag sist åt godis el drack dricka, Ni som inte känner mig kanske inte tycker att det är så märkvärdigt, men alla ni som känner mig, och känner mig ganska väl vet att större delen av mina dagliga intag består av godis och läsk. jag är nöjd. får se hur länge jag kan låta bli. Det blir ju så mycket godare om man inte trycker var dag.

Skepp o Hoj! ha en bra dag.. Puss!

Hej

Den Fina är Tillbaka, dock så hade han inte så bra koll på veckodagarna, så han trodde att det var lördag idag. Vilket nu kommer till nästa rutt-grej. Eftersom jag trodde att han skulle komma på lördag har jag ju nu tagit på mig att jobba imorgon. Men men.
Somnade vid tio och vid tolv ringde han från arlanda. Nu sitter jag här och väntar på att han ska komma och hämta mig, inte borde det väl vara några problem att hålla sig uppe till sex?

Avslutad

Vad glad jag blev när jag fann en tvättid idag, jag hade på någe konstigt sätt bokat in mig för tvättning en dag när jag jobbar och då skulle jag inte hinna, skönt är också att jag inte har så mycket tvätt. Det blir säkerligen bara en maskin.

Jag har idag avslutat mitt spraydate medlemsskap, det var en rätt konstig känsla. Har trots allt varit medlem i över två år och stundvis väldigt aktiv. Jag har träffat en massa killar där, vissa konstigare än andra och vissa rätt så trevliga men helt utan personkemi. Det finns verkligen både bottennapp och charmörer så att det räcker och blir över, men i slutändan är det ändå som att försöka hitta ett guldkorn på sandstranden i Grekland.
Men jag hoppas att jag slipper återuppta mig där, vore skönt att slippa. Även om jag har haft väldigt kul under tiden.

Fredag/Arbetslös.

Planen var att vara ledig hela helgen för att kunna ta till vara på tiden tillsammans med Fina K, men eftersom planet under gårdagen blev ännu mera försenat så tog jag på mig att jobba imorgon bitti, 7-15, Han åkte för ca två timmar sedan från kapstaden och kommer förmodligen inte hem förrän tidigast lördag kväll.

Igår träffade jag Veronika för en fika, det var härligt att träffa henne. Sen gick jag på stan och drog benen efter mig, var in på clas ohlson och köpte lite små, och framför allt tråkigt krafs till lägenheten. Efter det blev det lite käk innan jag tog tvärbanan till Luma för att hälsa på Tove&Daniel och för att fika med Ida och Tove.

Idag blir det då inget jobb med en Dejt med Snygging-Tjädern. Hjärligt.. Och imorgon är jag bortbjuden på lite mys hos en kompis som fyller år, tror att det blir en trevlig kväll.

På Återseende.

Megaruttet.

Det nya året inbringade jag i badet, men en bok, bra musik och en flaska skumpa. Det var trevligt. Jag skriver det här för att syster skickade en kommentar och undrade. Fick nyss sms från den fina, planet är kraftigt försenat, han skulle landa på arland imorgon mitt på dagen, nu verkar dom landa där tidigast imorgon kväll/natt. Megaruttet. jag som ville kramas hela dagen imorgon och hela helgen. Men Men, huvudsaken är att han kommer fram välbehållen. En halv dag till el från spelar väl egentligen ingen roll bara han kommer hem. Men ack vad skönt det hade varit att träffa honom imorgon.

Nu ska jag slänga på mig fejset innan jag börjar med dagens alla bestyr.

godmorgon..

Inatt har jag sovit väldigt oroligt, vaknade vid tre, fyra och halv sex när alex gick upp, sen somnade jag om och vaknade klockan sju, har utan någon större framgång försökt somna om, så det var bara att gå upp. Alex hävdar att jag inte kan sova för att jag längtar så till morgondagen. Visst, jag längtar väldigt mycket efter den Fina som förhoppningsvis är lika fin nu som innan han åkte. hoppas bara på att allt fortfarande känns lika bra. Härligt.

Idag ska jag hämta mina stövletter hos skomakaren, träffa veronika för att mysa och senare ikväll så ska jag träffa Ida som är på finbesök från Island och därmed kommer säkerligen en hel hög gymnasiare...

Puss

Bilder från julafton.

En bild på mig med systrar, ledsen är jag att jag kom på senare att jag hade velat haft en familjbild, det var ju trots allt första gången på si så där åtta år sedan mor och far firade jul på samma ställe och jag hade väldigt gärna velat ha en bild på hela familjen.
På Julafton måste man vara fin i håret, och självklart kniper jag varje tillfälle jag får att använda denna lilla huvudbonad.

Mallan tyckte att det såg ut som om detta var en reklam för typ "vi i Villa" och var därför tvungen att ta en bild. Matbordet står dukat och väntar, jag åt faktiskt bara fyra köttbullar, men drack desto mera julmust och åt en himla massa smörgåsar.

image299
Den mest fantastiska julklappen var plåtburken med rullrån från mormor och morfar, jag blev så glad att mormor ställt sig och baka dessa kakor som tar en himla tid att göra. Tack för det! Och tack till den lilla fågeln som kvittrade i mormors öra att jag önskade mig dessa.
 

Nytt år, Nya tag.

Jag hoppas att det nya året behandlar er väl.
Skapa minnen för livet.
Njut av möjligheterna ni får.