Sommar, Sol, Ledighet.

I lördags efter jobbet åkte jag in till stan för att äta tapas, vidaret till debaser och drack några glas rosé. Sen mötte vi upp  mitt sällskaps kompis och tog några glas till innan vi slutligen åkte hem. Igår gjorde vi i ordning picnic och åkte till hammarbyhamnen och solade och badade. Det är så fantastiskt med denna värme, när man kan vara ute hela dagarna och hela kvällarna utan att behöva frysa alls! Härliga Sommarkvällar!

Idag ska jag möta upp Sara för att kanske dricka lite kaffe (Eller nått mer svalkande) samt sola. Och imorgon blir det med största sannolikhet en tripp till skärgården med mamma, hon vill nämligen åka till ön där Saltkråkan spelades in.

Nej nu ska jag börja göra mig klar och lämna detta hus. Men innan det ska jag nog ligga kvar i sängen ett tag till.

Kleopatra/afrodite



Jag har hoppat ur Jysk dräkten, och ner i långklänningen,
nu väntar middag och drinkar tillsammas med en vacker person.

Kubbturnering.

Idag har varit en tung dag, dessa tolv timmar på jobbet kändes som en evighet, av slit. Trots detta kändes det inte som om jag fick något gjort. Nu jobbar jag bara imorgon innan det är dags för minisemester, jag är ledig hela nästa vecka förutom fredag, och smhi lovar sol och varmt väder. Härligt.

Ikväll spelade jag och Camilla kubb, nu står det 1-1 i sommarturneringen mellan oss. Fortsättning följer.

Sol och Bad i sickla.

Idag mötte jag upp johanna för att gå och sola/bada, det var najs med årets första dopp. Vi åt bigaroer, jordgubbar och drack sockerdricka, samt spelade vänd tia och yatzy.









Nu på kvällen har jag ätit tacos och myst framför dirty dancing, samt pratat med emma.
Nu måste jag försöka börja göra mig iordning för sängen, jag vet hur jag är. Och imorgon väntar ett nytt 12timmarspass.

Onsdag.

Ännu en dag på jobbet, men imorgon är jag ledig och ska spendera dagen i solen, i bikini med Johanna. Vi ska bada, äta jordgubbar och mysa! Denna vecka har än så länge bjudit på helt fantastiskt väder, som jag hoppas håller i sig nästa vecka när jag är ledig.

Här kommer ett musiktips.
Maria Mena. Just hold me. Så himla fin röst.

Kalle och Chokladfabriken.

åh nu är jag äntligen hemma igen och ska få äta mat! Hungrig. Därför tänker jag spendera kvällen framför kanal 9 som visar kalle och chokladfabriken som måndagsfilm. Najs.

yrvaken.

för en timme sen ringde min chef, jag måste in från åtta på jobbet, vilket innebär ett elva timmarpass istället för sex. Jag försöker tänka på pengarna men just nu är jag så trött att jag inte vet hur jag ska orka hela dagen.

Peace

Malmen.

Igår var jag ut med alexandra och sanna-maria, planen var att gå på village, men när sanna-maria glömt sitt leg i lägenheten, och vakten vägrade låta oss gå in på gästlistan utan ville ha 200pix i pröjs så strunade vi i det, och gick på hotell malmen istället. Där drack vi drinkar och kolla in en massa roligt folk.

Kom hem vid tretiden och när klockan ringde vid tio imorse så kände jag att jag hade kunnat tillbringa resterande del av dagen i sängen, men icke. Iväg på jobbet och sen vidare till gymet. Så när jag kom hem åt jag rester från fredagen och slappade framför tv. Med gott samvete. Nu ska jag försöka komma i säng snart så kanske jag får vakna av mig själv imorgon, och med lite extra tur hinna med att gå på gymet innan jobbet. Så skönt att ha det klart på kvällen.

Återkommer kanske med nått spännande imorgon, chansen är inte så stor, men man vet aldrig!

Godnatt.


Midsommardagen..

Maria och Edda lämnade min lägenhet imorse för att åka till östersund, och jag var så trött att jag inte ens vaknade till, detta trots att edda faktiskt sovit i mitt rum inatt, ja du, ibland är man helt enkelt död. (trött).

Idag har jag varit ute på djurgårn och träffat Pappa, pappas Nettan och hennes barn+respektive, henes bror och hennes mor. Dom tillbringade förmiddagen och tidig eftermiddag på skansen, jag mötte upp dem utanför och åt lite med dem innan vi promenerade in till östermalm. Kram och Hejdå!

Sen åkte jag till alex och kollade in hennes nya lägenhet, det var jätte mysig. Och nu är jag hemma och gör mig klar för kvällen, det blir vin och förhoppningsvis en massa skratt och en rolig afton tillsammas med Alex och Sanna-Maria.










Midsommarfest.

igår efter jobbet skyndade jag hem för att fixa iordning allt för kvällen. Vi hade middag hemma hos mig, Jag och Maria var värdinnor och höll på i två timmar för fullt innan gästerna kom.

Vi gjorde en stor middagsbuffe med potatisgratäng, kycklingspett, ägghalvor, sill, potatis, bröd, tjälknul, mozaerlla, sillröra, potatissallad, haulomi, kladdkaka, rabarberkaka, melon&jordgubbssett med kokosdipp och sånt.
Mina bilder från gårdagen blev lite suddiga så ni får hålla tillgodo med dem.












Marc Och Johanna.

Alexandra, Sanna-Maria och Camilla.

Efterrättsspett och kladdkakor.

Rabarberkaka och GalenPanna!

Maria








Tack för att ni kom och gjorde en trevlig kväll fulländad!

Nu ska jag försöka hitta botten på diskbänken innan jag åker in till stan och möter upp Pappa och hans tjej för att antingen gå på skansen eller grönan.

Onsdagsbestyr.

Imorse var jag upp och började tvätta vid sjutiden, sen gick jag och lade mig igen, och sov i en och en halv timme till. Igår natt när jag kom hem bestämde jag mig för att strunta i tvättiden, men så vaknade jag fem imorse och fick för mig att jag skulle göra det ändå. Och det är så skönt, både tvättstugorna var lediga så jag kunde tvätta allt i en timme, och sen torka en timme till och sen var det klart.

Senare på dagen åkte jag till haninge centrum och mötte upp Maria, Edda, Kim och Ellen. Vi åt glass och barnen gungade.



Sen åkte jag och Maria och handlade inför fredagsmiddagen.

Sen tog jag skrutten till gymet för att pumpa, bara det att när jag kommer dit och ska byta om upptäcker jag att jag glömt att packa ner tröja/linne. Och den enda jag kunde tänka var, "så fan heller att jag tänker träna i sportbh, så bra självförtroende har jag inte" skulle precis gå tillbaka till receptionen och lämna tillbaka min biljett när jag träffde instruktören, och då sa hon "men du kan låna en av mina, jag har ju ändå två på mig"
Sagt och gjort, så jag svettade ner hennes träningströja i en timme. Tusen tack!

Och nu håller jag på att baka en del av tårtan tills fredag, jag hoppas den blir god, det är ett nytt recept.
Inte kan man tro att jag bor själv när man kollar i i min kyl?`



Utkast: Picknick, eller ...

Picknick, eller picnic, hur stavas det?

Här kommer iaf lite bilder på diverse make up artister.



Sen gick jag och Mia vidare, på söderkällaren. Don´t need to say no more.



Och den här killen trodde han var john travolta.

Gårdagens Outfit.




Färdigmålat.



Nu är det klart. Och det blev väl ganska fint?

Just nu håller jag som bäst på att städa inför midsommar, och ikväll ska jag på picknick med Make Up Store.
Så jag måste göra mig snygg också, när man ska vara med såna pumor.

Imse vimse Bodil

Klockan börjar närma sig två, och jag har precis målat klart stolarna och bordet, och hoppas verkligen att de hinner torka innan det är dags för midsommarmiddag här i barack byn. Och förhoppningsvis så kommer det en del gäster, men ännu är allt väldigt löst då personer inte vet ifall de är lediga eller ej, då vissa inte svarar när man försöker bjuda in dem osv. Men det löser sig säkert i dagarna.

Idag efter jobbet åkte jag iväg på gymet, då hade jag handväska,träningsväska, en jyskpåse, en öb påse samt en liten fruktpåse med "körsbär" och jordgubbar, och vad tror ni jag gör på hemvägen, kliver på fel buss. Så jag fick åka tillbaka in mot stan igen, (i svettiga träningskläder ska tilläggas) och sen åka tillbaka till mitt hem med den vanliga bussen.
Vimsig kan man ju bli ibland, men det är ju en fördel om man faktiskt kollar vilket bussnummer man kliver på.

Och just ja, jag köpte årets första julklapp idag, så nu får den mogna på sig tills det är dags att slå in den.
det finns ett ordspråk : "man kan aldrig vara för förberedd" kanske stämmer det.

En anledning till att det ibland är skönt med regn.

Man behöver inte ha dåligt samvete för att man ligger hemma hela dagen efter jobbet och bara kollar tv.
Har precis kollat Privileged på femman, helt okej, och nu ska jag över till Camilla och kolla in hennes katt, och sen tillbaka till soffan igen för film. Mys.

Men, ej att förglömma. Jag saknar fort också värmen.



Jag har förresten också fått min balklänning såld. Äntligen, och hon har redan fört över pengarna.

Pengar rullar in som det ska, det går bra nu.

Den finns en liten musikaliskt person i oss alla.



Edda sjunger och spelar.

Dagens Middag Måndag.




Feta/Creme Frachie Kyckling med ugnsrostade rotfrukter.
Så himla gott.

Lördag.

  • Blev väckt vid halv tio av Maria som bad om frukost, upp och åt med henne.
  • In till stan för att träffa min audionom samt utvärdering av hörapparater.
  • Mötte upp systrarna i Kista för att käka, sen stannade jag kvar och handlade som bara den.
  • Hem till Johanna och drack kaffe.
  • Ut på Fridays med Johanna för att dricka Strawberrys.
  • Hem, duscha, ordna matlåda.

Imorgon är det söndag, och efter jobbet tänkte jag försöka hinna med att gå på gymet, innan jag åker hem och lägger mig framför tvn. Och nu blir det inge mera godsaker innan midsommarhelgen. Nu måste det bli nån jävla skillnad. Förra sommaren var jag betydligt lättare än vad jag är idag. Detta beror visseligen på både bra och dåliga saker. Men saken är det att det måste ändras. Jag saknar min gamla kropp!

Japp, och alla vet ju att det är bäst att skrika ut till folk vad man ska göra, för då kan de påminna en när man är påväg att falla tillbaka på fel väg.

Godnatt.


Fredagskväll i stugan.

Jag har precis målat första lagret färg på stolarna som jag inte hann med i onsdags. Tror kanske att jag måste köpa mer färg inför andra lagret. Men om inte allt för länge borde jag ha ett bord och fyra stolar att använda igen. Och jag saknar det. Mattan i tvrummet är fullt av hårdbröd smulor som väntas på att städas bort. Men det känns rätt onödigt att dammsuga och sånt innan jag är klar med målningen.

Idag har jag träningsvärk i armarna efter jobbet. Fredagar är leveransdagar och det innebär hur mycket tunga möbler som helst, och jag stod ute i regnet och lossade allt. Men det gick bra, och det mesta fick vi upp redan idag, vilket bara det är bra.

Imorgon ska jag tillbaka till min audionom för att "utvärdera" mina hörapparater. Och efter det ska jag träffa systrarna mina. Nu tar jag och hoppar in i duschen och dyker sedan ner i sängen.

Igelkott!

Åh jag såg nyss en igelkott, den var stor och rund och letade runt bland grannens sopor, men när jag hämtade kameran flög han sin kos. Men jag har ju iaf sett en igelkott idag, och det nöjer jag mig med.

Mini Chef

Idag har jag arbetat hela jälla dan. Det var jag, en ny tjej och en extra. Så jag drog det stora lasset och hoppas att jag inte gjort allt för stora fel. Återstår väl att se imorgon ifall det är någon ordinarie där.
Annars jag på pump igår kväll, nån egen form emellanåt, vill ju inte gärna skada knät, men efter att mottagit en leverans på typ 13 sängar, med ett redan pajjat knä, känns inte tiptop nu.

Ska snart sova, skönt att jag börjar lite senare imorgon.

Första lagret.



Första lagret färg är nu målat på bordet och två av stolarna, de bakre stolarna har bara grundfärg.

Nu är jag trött och ska lägga mig, imorgon blir det elva timmarspass på jobbet.

Skatteåterbäringen.

Igår kom min skatteåterbäring. Jag betalade av en stor summa till min mormor och morfar, och resterande belopp förutom ett tusenlapp satte jag på sparkontot. Skönt, undrar om jag inte alltid ska dra 35% skatt?!

Före och efter grundmålning.



Före, ett helt vanligt jokkmokk bord från ikea.



Efter, ett grundmålat och relativt kletigt jokkmokk.

Farbror Doktor.

Nu har jag varit iväg till doktorn, han trodde bara att knät skulle läka, och gissade på att jag förmodligen skulle ha ont i ca fyra veckor till, vilket innebär att jag inte får träna benen på fyra veckor, därför tänker jag idag gå till gymmet och köra armar, rygg och mage, tänker inte släppa allt bara för att knät jävlas med mig..

Var förbi jobbet och hämta två plastsäckar så nu ska jag köra igång med grundmålningen på de sista två stolarna och efter det ska jag lägga mig i soffan, äta nektariner och kolla på Bolt. Har inte sett den men har hört att den ska vara jätte bra.
Nu blir det till att skvätta lite färg omkring sig!

Grundmålat.

Bordet och två stolar är nu grundmålade, de andra två målar jag imorgon.
Jag har dock stora tvivel på att en målare skulle ens ge mig ett icke godkänt i betyg, men vad gör det? Det blir nog helt okej när det är klart, och annars, spelar inte så jätte stor roll, min lägenhet är ju inte världens finaste, plus att bordet är begagnat och att jag fick det.

Nu ska jag försöka få bort all färg från mina armar och sen ska jag krypa ner i sängen. Och imorgon blir det doktorn.

Godnatt.

Kvällsfika.


Dagens middag Tisdag


När det ska gå snabbt, då blir det ofta pasta. Idag blev det pasta/pesto/fetaost/parmesan/tomat.


Målerskan Bodil

För ca en timme sedan tog jag skrutten och mitt onda knä på en liten cykeltur. Till Flugger Färg. Så nu ikväll ska jag börja ge mig i kast med att försöka måla om matbordet och stolar. Börjar nog med bordet, för jag lär ju inte hinna med allt. Men det vore skönt ifall jag hann rengöra och grundmåla ikväll så att det bara är det roliga kvar sen.

Håll en tå för mig, för ifall detta går vägen och är kul, då kanske jag borde överväga att bli målare!

Dagens Mellanmål Tisdag.

Honungsmelon.


Dagens Lunch Tisdag.



Dagens Lunch bestod av pressad potatis, ugnsstekt lax samt kall sås.

Sås:

Lite creme frachie
Scharlottenlök
Gräslök
Pressad Citron
Citronpeppar
Salt.


Bokdag.

Än så länge har jag tillbringat dagen med att läsa, i sängen, på en kudde på bron, och i soffan. Idag ska jag försöka hålla mig hemma, kanske ska jag bege mig iväg till Handen för att köpa en målarduk och lite vin, men det är på sin höjd. MItt knä, som jag skadade för ungefär tre veckor sedan, blir inte bättre.imorgon ska jag till läkaren och kolla upp det. Och inte blev det bättre av att jag sprang runt på stan hela dagen igår. Var nämligen tvungen att åka ut till Media Markt i Forum Nacka för att reklamera mina "nya" hörlurar. De var av plast och gick av i onsdags när jag skulle ta av dom av huvudet. Jag ska helt enkelt inte lyssna på musik i telefonen.

Igår införskaffade jag mig Marabous nyhet, Sommar limited edition.
Mjölkchoklad med frystorkade jordgubbsbitar. Göttans! Prova.


Bilder från jämtland...

Jag började min resa på onsdagskvällen som jag spenderade på grekisk restaurang tillsammnas med trevligt sällskap, sen börjde jag torsdagen med att shoppa en telefon, då min gamla gett upp. Och en ny sjal för att det var kallt i stockholm i torsdags. Sen bilade vi upp till mormor och morfar och begav oss till östersund för studentfirande på fredagen. Ut med släkten på en pub och drack öl, vidare ut på krogen med Hannah, sov på hotell. Mådde Nästan Död på hotell på lördagmorgon, samt myste i bispgården med pappa lödagen. Söndag=hemgång, innan färden besöktes morbror och familj för rabarber-plock, gräslöksplock och kolla in deras kycklingar, vidare in i gävle och hämtade upp syster kille samt åt deras studentmat innan sista biten till stockholm/brandbergen startade.

Här kommer ett hopplock bilder utan någon ordning.



Studenten Sabina.









Vi hann även med att besöka farmor och ge henne en midsommarbukett.


Hemma igen!

Det är kul att vara borta, men så skönt när man kommer hem igen.

Sakerna är uppackade och jag ska ta och krypa ner i sängen.

Imrogon kommer det förmodligen upp en massa bilder här från helgen som varit.
Godnatt Pussar.

Ingen frukost.

Som jag sett fram emot denna hotell frukost, och imorse när det äntligen var dags så var kroppen inte i ordning för det. Bhuu. Nu är vi påväg hem till pappa och där hemma väntas tjälknul och kanske lite fiske. Avslutar med ett citat från kusin nina " när ni (till sina barn) blir stor, då ska jag flytta till stockholm och samla på burkar."

Tyst på bloggen.

Hej!

eftersom jag åker hem till jämtland och östersund kan det tänkas att bloggen kanske inte uppdateras förräns på söndag kväll/natt. Men då är förhoppningsvis kameran full av nya bilder och så kanske jag har nått kul att berätta om helgen.

Nu åker jag och köper en ny mobil, för min klarar sig fem minuter utan laddare.

Puss&Hej, ha en riktigt fin helg.

Och glöm för all del inte bort att rösta på Söndag!

Pianospel.

Det här med att packa inför resor har aldrig varit min starka sida, antingen så glömmer jag saker eller så blir det för mycket. Nu gäller det att packa rätt inför Jämtlands resan, noter ska iaf med, eftersom mitt piano står där och längtar efter att bli spelat på. Och jag, har längtat efter att spela på det!

Och bilderna på Viggo till diverse släkt.

kafferep

Nu är det snart dags att bege sig in mot staden, jag ska möta upp emma för en massa kaffe och skitsnack.

 
 Dessa små söta människor är bäst!      
   

Syrener i köket.

Påväg tillbaka från tvättstugan som ligger iaf 200meter från mitt hus,
 plockade jag med mig syrener,
dom är fina och framför allt så luktar dom väldigt gott.






Varm i hjärtat

Hur himla fint är inte detta, jag blir alldeles varm i själen och hjärtat. A Son asked his father, "Dad, will you take part in a marathon with me?" The father who, despite having a heart condition, says "Yes". They went on to complete the marathon together. Father and son went on to join other marathons. The father always saying "Yes" to his son's request of going through the race together. One day, the son asked his fater, "Dad, let's join the Ironman together."

To which, his father said "Yes".

For those who don't know, Ironman is the toughest triathlon ever. The race encompasses three endurance events of a 2.4 mile (3.86 kilometer) ocean swim, followed by a 112 mile (180.2 kilometer) bike ride and ending with a 26.2 mile (42.195 kilometer) marathon along the coast of the Big Island.

Father and son went on to complete the race together!

Knäckebröd med skinka.

Imorse klockan sju ringde min klocka, då var det dags för tvätt. Tanken slog mig dock, hur kommer det sig att var gång jag går upp vid sju för att arbeta, är jag trött. Medans om jag ställt klockan, samt, är ledig, är det så mycket enklare.

Tvätten är nu iaf på tork och det känns skönt att det är ur världen. Måste snart börja fundera på diverse packning till jämtland. Det verkar dock inte som att det riktiga sommarvädret hägrar till studenten och då måste valet av klänningar gås igenom.

Till frukost idag åt jag knäckebröd med skinka, någont jag glömt hur fasligt gott det egentligen är! Hurra för återkomsten!

dagens slut.

Jag har jobbat från åtta till halv åtta idag, vilket medför att jag nu (och för en timme sen) skulle kunna däcka raklång i soffan, därför ska jag nu ta lite kvällsfika och sen kryper jag till sängs.

Imorgon har jag förmodligen en händelserik dag framför mig, och den startar klockan sju i tvättstugan.

Ta hand om er!