Renovering matbord

Idag påbörjade jag målningen av matbordet. Bordet var i ek faner, slitet och brännskadad av en för varm kastrull, efter rengöringstvätt påbörjade jag målningen i en mörkbrun nyans, och nu ikväll har jag gjort lager två. Blir nog bra när det blir klart. Nu är jag också lite mer angelägen om att bli klar med renoveringen i hallen. Ett halvt år har passerat sedan de första kartongerna kom in i lägenheten, och nu vill jag verkligen börja njuta av mitt hem.

Det är galet bra vad lite väntan, kärlek och timmar av planering, fundering och skapande kan åstadkomma i en liten sunkig lägenhet!


Nytt till hemmet...

Idag kom mamma till mig och vi fortsatte i hallen med renoveringen, jag jobbade i mag höjd så länge tills jag kände att jag var tvungen att vila. Efter nån timme åkte vi till skärholmen och åt Libanesiskt . Sen fann jag ett matbord på myrorna, ett runt, med inläggs skivor. Prutade ner det två hundra kronor och nu ligger det på köksgolvet, redo för sin förvandling.

Mamma hade även med sig en lampa till mig, från syrran i Gävle. Det blev jätte bra.


Tog även tag i att skära till madrassen till balkongen, man kan minst sagt säga att man måste hoppa upp i soffan på balkongen. Men fint blir det!


Hemma i mitt älskade Bredäng

Tillbaka i lägenheten idag, sovit lite, ätit lite och kollat på true blood. Äter smärtstillande och festar till fredagsmyset med ett glas saftsoppa!


Ivan Gallsten

Vaknat, mår okej.
Ligger och kollar film, och ska snart äta nåt.

Här är Ivan!


Solsken och avslut på jobb.

Idag har jag min sista dag på jysk, i eftermiddag återlämnar jag mina nycklar och packar ner mina arbetskläder.
Kommer förvisso att stå kvar på jobbet som extra personal men frågan är ju hur mycket jag kommer att jobba.

När jag sen kommer hem ikväll är det fullt upp. Ska deklarera,något jag kunnat gjort för länge sen med skjutit upp, sen ska jag skicka min ansökan till skolan, samt försöka hinna städa undan det värsta hemma så jag slipper komma hem från operationen till ett bombnedslag. Nyper mig lite i armen och kan inte riktigt förstå att det är imorgon!


Ny på jobbet

Jag har startat min inskolning på nya jobbet, mycket ny information i huvudet. Det kommer bli tidiga mornar, långa dagar men förhoppningsvis också kul, nya lärdomar och nya erfarenheter!

Men när jag slutade inom äldrevården trodde jag nog aldrig att jag skulle bära sjukhuskläder igen!

Men på ett djursjukhus är det precis vad jag gör, och låter hjärtat smälta av alla fina djur!


Sista jobbet..

Förra helgen påbörjade jag och mamma det sista arbetet i lägenheten, renoveringen av hallen.
Okej, det kommer inte alls bli det sista eftersom jag redan planerat hur jag ska göra i förrådet. Jag har ju inget källarförråd och måste därför få plats med saker som resväskor, flyttkartonger och kubbspel, samtidigt som jag vill ha ordning och struktur där också!
Men som sagt, hallen, hade en önskan om att det skulle gå snabbt och enkelt, men absolut inte, cementspackel och sju lager tapet, till och med på garderobsdörrarna! Ghaa. Än så länge har vi gjort första delen av hallen med att riva tapeter, mycket kvar, minst sagt!

Men det blir nog bra när det blir klart.

Ibland får jag frågan om varför jag lägger ner så mycket tid på min lägenhet när det trots allt bara är en hyreslägenhet.
Tapeter och allt material till renoveringen står hyresvärden för, tiden är min, förvisso, men jag kan med handen på hjärtat säga att köpa en lägenhet i sthlm är så långt bort att jag hellre lägger ner tid att få en härlig sunklägenhet att bli en oas för själen!


Besök från London och inskolning på nya jobbet

Idag kommer min vän och reseledarkollega Rasmus till sverige efter att spenderat vintern i London, han ska bli den första att övernatta på hotell bredäng, och imorgon ska han på intervju. Eftersom jag själv jobbar och stänger butiken ska jag nu lämna min nyckel till Lina så att hon kan ta med honom hem.
Imorgon har jag också min första inskolningsdag på jobbet, dags att hoppa i sjukhuskläderna igen.


Biff med mango och en släng av gallsten.

I helgen hade jag min vän Lina hemma hos mig och tillsammans lagade vi mat.
Då blev det lövbiff strimlade och marinerade i olja och soya, med en chili, en vitlök och lite ingefära. Stekte allt i en panna, serverades med matris, och sallad. Absolut att rekommendera!

Idag skulle jag bjuda på middag igen, men ligger hemma med min gallsten istället!


Härliga fredag!

Varit en bra fredagkväll, tacos, vin och spelkväll hos Camilla. Nu hemma och vila upp sig för ledig lördag.


Bra vecka!

Vissa veckor är bättre än andra helt enkelt.
Söndag i måndags vilket gav en kortdag, i tisdag sade jag upp mig från jobbet, detta självklart efter att jag fått nytt jobb. Så i maj är Ivan Gallsten borta, jag börjar på det nya jobbet och förhoppningstull är även renoveringen k hallen näst intill färdig.
Har hittat en madrass till balkongen oxh funderar på att sy ihop två fleece plädar för att skapa ett överdrag och en skön känsla där ute. Sommaren kommer onekligen bli grym.

Och som att det inte vore nog, idag var det över fem plusgrader när jag lämnade hemmet och nu sitter jag på bussen och svettas!