Where the hell is Matt

Kolla i den här, den är ju nästan lite underbar..

Hemma i Sverige och Stockholm

Det var en lång resa hem igår, men en del tårfyllda farväl.
Den här upplevelsen har varit något utöver det vanliga, verkligen.
Vilka människor man har mött, det har inte funnits utrymme för att vara svag, nere och ledsen då det fanns 78 personer som lyfte upp en på en gång. Nu har jag en lång lista på saker som ska göras under veckan.
och Jag ska precis börja med en punkt nu, tvätt. Och sen fortsätter dagen med fullt upp hela dagen!

På Återseende, som vi säger på Apollo!

CHECK!

Igår bockade jag av punkten anställning efter utbildning!
Så på Söndag, åker jag till Egypten och Hurugada för att hjälpa vinterteamet att stänga ner, så att hurugadas sommarteam kan ta över och öppna upp för sommaren!! På söndag, om 6 dagar.

Sen den 1:a Maj åker jag till Karpathos i grekland för att avnjuta resten av säsongen där. Så nu ska jag bara packa för ett halvår, vart börjar man!

Grattis till mig för att jag är bra.

Jag skulle vilja ha mer tid....

Både till mina uppgifter och till att spendera med alla människor här. Det är svårt att finna orken ibland till att umgås på kvällarna när  man har så mycket man behöver göra.  Imorgon är egentligen sista dagen som vi har riktiga lektioner, på lördagen har vi utflyktsexamen, vilket innebär att vi ska åka runt i en buss i Gilleleje och låtast att vi har en utflykt. Jag har funnit mitt resemål jag ska använda mig av, men finner dock väldigt lite fakta, är det inte rätt typiskt mig så säg, att välja något som man nästan inte finner information om.
På söndag har vi examen i sälj 3 och muntlig i vecka 3. Och sen på kvällen är det avslutningsmiddag och en jäkla fest som gäller.

Igår lämnade jag in min arbetsansökan till sommaren 2010. Det kändes så overkligt samtidigt som jag inte kan vänta tills jag får åka ut till min destiantion och börja använda mig av all den kunskap jag skaffat mig.
Gårdagen hade vi första hjälpen och beredskap. Vi fick gör hlr på vuxna dockor och små barn, vilket kändes väldigt mycket konstigare än att göra det på den vuxna. Vi fick ha rollspel och fejka skador. Beredskapen var också väldigt lärorikt, jag har svårt att ta in all fakta om hur mycket företaget fixat och tänkt på.  Det är så skönt att dom tagit det ett steg längre och faktiskt ha tänkt på mycket små saker.

Idag har jag gjort klart mitt arbete om Bulgarien.

Danmark

Det är helt sanslöst att tiden bara springer iväg. nu är det bara sista veckan och på söndag är jag förhoppningsvis klar som reseledare, och klar för avfärd. Jag har liksom så svårt att förklara för er vad jag gör, men i veckan varit har vi haft lektioner i konflikthantering, utflykter, ansvarsfull turism, kultur kompetens. Alla väldigt intressanta.

Här kommer ett hopkok av bilder..


Min basgrupp, team Nessebar


Carl-Johan och Anderas.Pluggkväll i 154 med de bästa tjejerna! Elin, Malin och Isabelle.

Jag och Sara påväg hem från skolan sent en kväll

Härliga Isabelle en dag på lunchen när vi skulle ta en liten strand promenad och jag fastnade i en gyttjehög.

Här är en annan Isabelle, här har vi suttit och kollat på youtube klipp ihop och skrattat och gråtit och blev himla blödiga! Men vilken sammanhållning vi fick då.

Nu ska jag gå och duscha för att vara någelunda pigg imorgon när jag har hel dagslektion i LIVE THE BRAND.


Idag hade jag min examen för vecka 2, och jag är otroligt stolt över mig själv!
Ingen Jävla Jante Lag här inte!

Är det verkligen redan fredag?

Tiden bara springer förbi och om inte allt för många dagar lämnar vi vecka två bakom oss och går in i sista veckan. Men innan dess är det examens som ska göras i sälj och muntligt.
Igår hade vi studiedag och började på morgonen med att flytta. Så nu är jag i ny stuga och nya roomies. Efter det promenerade vi ett gäng in till gillelje för att luncha. Vi åt pizza och satt och snacka lite skit innan vi slutligen gick hem igen. jag tog några riktigt fina bilder på vägen tillbaka som förhoppningsvis kommer upp i kväll.

Nu ska jag gå och äta morgenmad och efter det ha min första lektion tillsammans med bulgariens nessebar grupp och med spaniens mallorca grupp. Spännande.

Ciao!

Danmark vecka 2

Igår lämnade vi vecka ett bakom oss. Det gjorde vi efter avslutad exsamen i en muntlig redovisning i tio minuter om vad vi lärt oss under veckan, samt en säljexamen. Det var kul att höra vad lärarna hade att säga om oss och att äntligen få lite feedback. Jag har mycket att arbeta med, men det tycker jag är kul.
Vi har även haft lite egen tid, dvs studietid som var mer än behövligt. En chans att smälta alla intryck man skaffat sig.

Nu är vecka två igång och jag tror att den kommer att bli lika givande som första veckan. På torsdag händer det också andra grejer här på gillelje feirecenter. Vi ska flytta. Jag ska alltså lämna min tre fina svenska flickor för att bo med en dansk, en norsk och en svensk tjej. Två av tjejerna går i min klass och jag vet redan nu att det kommer fungera bra! och det känns tryggt! En av tjejerna i min klass, en av dom jag ska bo med är en JYSKARE! det är väl roligt att jag åker till Jysk hemland och den en av de första jag möter är också en!

Nu mår jag dåligt, alltså jag känner mig typ kräksjuk, så därför peppar peppar går jag och sover nu och hoppas att jag mår bättre imorgon.

Men annars mår jag bra och suger i mig lärdom som en svamp! Och jag är så pep!Danmark dag 6.

Idag är det lördag, fast det skulle lika gärna kunnat vara onsdag. Ibland känns det som om jag varit här i evigheter, och stundvis som om jag kom igår.

Dagarna är så fulla av information att man knappt hinner med. Vi börjar dagen klockan 8 med frukost eller morgenmad som de säger i danmark. Sen har vi lektioner till ett och då är det Lunch/lunsj (nk) frokost (dk).
efter lunchen blir det ytterligare lektioner fram till klockan sex då middagen/aftensmad severas.
Efter det skulle jag göra gå hem till stugan och ta det lungt, läsa igenom anteckning osv. Men det finns ikke tid till det. Det är alltid uppgiften/upgave som skall göras efter lektioner och innan imorgon (ungefär)-.
Men det är roligt. Och under alla dessa dagar har vi lärt oss jätte mycket nytt och spännande.

Vi är ungefär 80 elever på skolan, och så är vi indelade i klasser, jag tillhör Bulgarien och nu ikväll har vi haft Bulgarisk aftern för de andra klasserna. Det var ett lyckat program.

Imorgon har jag blivit tilldelad sovmorgon/studietid. Men för att planer mig tid på bästa möjliga vis så hoppar jag upp imorgon och pluggar!

Hoppas att ni alla må bra! och Mamma, Skicka ett sms så jag vet att allt är okej.
Jag hoppas att ni tjejer haft det bra på kryssningen!

När tiden räcker till så sänder jag mina tankar till er!

Puss


Danmark Dag 2


Klockan sju började klockan ringa, hoppa in i duschen och göra sig klar för frukost. En stor härlig frukostbuffe mötte oss, så hotell frukost blir det i tre veckor, även om jag kommer att sakna vanlig ost, ägg. Här är det mycket salami, nutellea och till lunch fick vi pasta med köttfärssås innehållande korv!

Här är det lite bilder.PÅVÄG! På tåget påväg från stockholm till hässleholm. Plugga och fundera.
Här har vi mött upp några av tjejerna från sverige och så här såg det ut i tåget när vi begav oss från helsingör till gellelje. Väl framme fick jag dra min tugna väska som visseligen ser väldigt mycket mindre ut än alla andras på bilden från tåget. men i min stuga stod Malin och välkomnade mig och så bädde vi upp sängarna tillsammans.

Sen kom Elin och Isabelle och hela skaran tjejer var samlande. Och det klickade direkt.

Det är verkligen fullt upp här, Vi har redan haft ett examenstest, fått ett flertal uppgifter, bland annat letat oss runt i den byn gellelje och letar diverse butiker och så. Sen har vi skrivit en sång och gjort en dans. Blivit indelad i klasser som heter som destinationerna, typ bulgarien, grekland osv. Jag ska därför skriva ett till arbete om mitt land, precis som det förra, bara det att jag idag endast har tillgång till datorn och min fritid. Samt göra en översikt om min grupp, osv, därför kan ni inte alltid räkna med uppdateringar från mig, fast å andra sidan. När har jag någonsin uppdaterat varenda dag?

Kanske låter det konstigt att jag tycker mig ha lärt mig bättre skadinaviska? men när man omger sig med alla stråken hela tiden så blir det nästan så att jag själv pratar på nån norsk-danks-svenska. Men jag är helt övertygad om att dessa språk kommer bli så mycket enklare med tiden.

Avslutar och säger tack och adjö med en bild från en pizzeria som vi på begäran skulle ta en spex bild från.Danmark

Nu är vi framme och har precis kommit till stugan efter middag och uppgiftslösning. Här är det mycket nytt och mycket att ta in. Men alla kursdeltagare verkar trevlig och halva resan ner har vi skattat, kanske dock mest av trötthet och nervositet.
Nu blir det snart till att dricka lite te med tjejerna och prata igenom dagen innan det är dags att sova.

 

LET IT BEGIN!

och grattis till Veronica, Eva och Bittan som fyller år idag.

Och till alla kvinnor för att ni är fantastiska!


Tjälknul

Idag har jag packat, och försökt att fixa i ordning inför morgondagen. Dagen då jag ska bli svensk/dansk/norsk Student i tre veckor. Efter diverse packning och tvättning åkte jag, mamma och syster Malin ut till Familjen i täby. Där åt vi tjälknul, potatisgratäng och sallad. Och avslutade det hela med Lingon Paj framför project runway.

Nu återgår jag till packning och matsäcks göring.


After Work

Igår tog jag mig en after work med katta, simon och Luc.

Tack mina fina vänner för en mysig afton!

Pass

Nu går jag till polisen och fixa nytt pass. Sen är det bara hålla tummarna att jag klarar kursen, får ett jobb och får använda mitt nya pass. Efter det blir det shopping och en after work med Katta och Simon. Nu är det bara två hela dagar kvar i sverige, snart bär det av till Danmark.

Uniform?

Många hävdar att uniformer är sexig, Gäller det även för sjuksköterskor?

Fina mamma på jobbet i måndags.

Våffel Lunch

Idag bjöd jag och Mamma över Maria och Edda på Våffel Lunch, det var smarrigt.


Hjortonsylt, Grädde, Glass, Jordgubbssylt och färska hallon.

Viggo

Här kommer lite bilder från när jag var barnvakt åt systerson Viggo.
Bada badkar och köra båtar över alla haven.

Läsa morgonsaga och kolla på barnprogram

Barnvakt i täby.

Boxen i måndags gick bra, även om jag var helt död under pågående program. Fast det var skönt. Träningsvärken som jag nu haft i två dagar är mindre skönt även om det är bra att man känner att man gjort nått. Vaknade igår av Syster ringde och ville ha barnvakt. Då hennes Jonas är i Chicago på konferans. Så jag pallrade mig ut till täby och här är jag fortfarande kvar. Inatt sov viggo med mig i sängen halva natten, vilket inte gav mig den bästa sömnen. Sen upp tidigt. Göra frukost, Lämna på Dagis, tvätta,städa,stryka. Halva mamma-grejer ramlade ner på mig för ett ögonblick, Haha. Men jag gör så gott jag kan.

Imorgon ska jag iaf åka hem till mamma på kvällen och på fredagen blir det fullt schå för mig. Har ju hela helgen tänkt. " det är ju ingen fara, jag har hela veckan på mig" och nu är det tre dagar som försvinner men det fixar jag ändå. Det är ju inte så mycket saker som ska fixas, men jag vill gärna göra det så snabbt som möjligt så jag sen kan vara ledig och umgås med mina vänner.


Sen Fukost och Dn

Har ätit en sen frukost/lunch och sällskapat med DN. Nu ska jag iväg till mammas jobb och lämna min träningsväska och sen in till stan och flanera ett tag innan det är dags för box-träning med mamma i eftermiddag. Känner på mig att jag kommer sy blod efter uppvärmningen! Men kanske gör det underverk på det där extra fett lagret jag bara går och släpar runt på.

Igår fortsatte jag mitt arbete med arbetet inför resan nästa vecka, och sen på kvällen åkte jag hem till Victoria för att kolla på Disneys Upp. Hem och somnade tidigt. Det är som så mycket att fixa och trixa med nu sista veckan. Man vill ju hinna träffa alla kompisar, och ha roligt. Samtidigt som jag är jätte trött hela tiden. Men lite saker har jag fixat ida, såsom biljetten hem, medicin mannen osv.

Återkommer kanske lite senare och berättar hur den där boxen gick.. Haha