Att ge något av dig själv.

Jag bokade en två veckor lång semester för några veckor sedan. Till Indien. Och därför har jag försökt att tänka på vad jag kan göra för att spara lite pengar, det första jag bestämde mig för var att inte köpa några julklappar. och inte heller önska mig några. Självklart kommer mina syskonbarn att få klappar, men inte resterande del av familjen. Jag är nog tacksam för att bara vara med dem under julhelgen.
Igår handlade jag dock julklappar. Dessa ska jag idag lämna in och på självaste julafton kommer de att delas ut till hemlösa och bättre behövande.
Klappar fyllda av bra saker, vantar, mössa, strumpor, deo, rakhyvlar, tandborste, tandkräm, julmust, polkastänger, dumle och julkort.

Fint är också att jag pratade om detta på jobbet igår och vår praktikant kom in innan stängning med en påse med saker och frågade ifall jag inte kunde slå in de också, och göra ett paket från henne och hennes son. Extra fint!

Man kan inte göra allt men man kan göra en liten del. Och det är vad som är viktigt.Tantuppdrag

idag är jag som en tvättäkta liten tant. Klockan är inte slagen tolv. Och jag har redan städat lägenheten, plockat in pelargonerna och klippt ner dessa, samt dragit upp liljelökarna jag haft i sommar och packat in allt i förrådet till nästa vår. Planerat lite skott från blommor. Strykt och hängt upp nya gardiner i köket. Samt haft fastighetsvärden här som ordnat fläkten i köket samt stoppet badkaret. Vilken härlig start på dagen.
Nu ska jag bada och sen bege mig iväg för att köra ljung och andra vinteranpassade blommor och plantera dessa i krukan där jag i somras haft liljorna.
 
I söndag lagade jag köttbullar, potatismos, gräddsås och lingonsylt. Mormor hade nästan varit stolt över mig!
 
 
Och igår bjöd jag Familjen Tjäder/Olsson på lasagne, samt en kladdkaka fylld med nöt crème och marshmallows. Den blev en succé vill jag lova.