Recept Rimbobullar.
Efterfrågan på recept tar ut sin rätt.
Rimbobullar.
Ca 25st.
Deg:
25 gram Jäst.
2dl Kall Mjölk.
200g rumstempererat margarin eller smör.
1 msk socker.
ca 6 dl Vetemjöl.
Fyllning:
75 gram margarin eller smör.
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Pensling:
Ägg
Garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten.
1. Smula jäst i en bunke, tillsätt mjölken kall och rör tills jästen löst upp sig.
2. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Kavla ut den till en fyrkant, 40x40cm, på en mjölad arbetsbänk.
4. skär den i fyrkanter, ca 8x8cm.
5.Rör samman ingredienserna till fyllning, fördela lite i mitten av varje fyrkant.
6. Vik upp hörnen på degbitarna över fyllningen.
7. Lägg bröden i veckade bullformar och låt jäsa under bakduk i ca 2 timmar.
(här rekommenderar jag att man gör nått kul, efter att man diskat efter sig. två timmar är så lång tid.)
8. Pensla med uppvispat ägg.
9. Grädda mitt i ugn i 200 C i ca 5-8 minuter.
10. rör ihop garneringen och släng på lite på varje bulle innan du ska äta dom.