Skinksås
Jag brukar rätt ofta (ibland två gånger i veckan) äta pasta och skinksås. Nu är det flera personer som vill ha receptet på det, så jag tänkte att jag skriver ut det här, men ha gärna i åtanke att allt blir bäst om man gissar lite på en höft ungefär hur mycket det ska vara av allt.
2dl Creme fraiche
1-1½dl vatten (börja med lite och spä hellre ut under tidenn)
1 köttbuljongtärning
en näve riven ost (gärna gratäng-ost som smälter bäst)
Vitpeppar
Skuren skinka
salt.
(Ideal mjöl- vid behov, ifall såsen blir för lös)
Börjar med att bland creme fraiche, vatten och buljongtärningen, Låt småputtra på låg värme tills buljongen löst upp sig, släng i osten och låt den smälta. Peppra lite grann,
Här känner du om du smakar om såsen smakar ost-sås som den vid det här laget borde göra. Om så är fallet är det bara att lägga i skinkan och låt det koka ihop. Salta det sista du gör eftersom skinkan i sig brukar vara rätt salt.
Innan du gör såsen har du naturligtvis börjat med pastan och gärna lite broccoli.
Smaklig måltid!
2dl Creme fraiche
1-1½dl vatten (börja med lite och spä hellre ut under tidenn)
1 köttbuljongtärning
en näve riven ost (gärna gratäng-ost som smälter bäst)
Vitpeppar
Skuren skinka
salt.
(Ideal mjöl- vid behov, ifall såsen blir för lös)
Börjar med att bland creme fraiche, vatten och buljongtärningen, Låt småputtra på låg värme tills buljongen löst upp sig, släng i osten och låt den smälta. Peppra lite grann,
Här känner du om du smakar om såsen smakar ost-sås som den vid det här laget borde göra. Om så är fallet är det bara att lägga i skinkan och låt det koka ihop. Salta det sista du gör eftersom skinkan i sig brukar vara rätt salt.
Innan du gör såsen har du naturligtvis börjat med pastan och gärna lite broccoli.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback