Ärende damen fortsätter.

Det blev en superhärlig brunch i söndags, men scones, ägg, fil och en massa annat gott. överlag en väldigt bra dag som avslutades med middag framför tvn, kollandes på shrek.

Idag är det tisdag, och jag ska om en timme inbefinna mig hos öronläkaren, kanske får jag idag reda på vad jag har för fel på öronen. Halvdöv, säkert.

Nu på morgonen är projektet att ringa runt och ändra adressen hos mina jobb och så. Bestämt mig för att inte ta någon eftersändning, så då måste jag se till att meddela dem som behöver den.

Nu i dagarna blir det till att packa ner det sista i kartongerna. Och på torsdag, då hämtar jag nyckeln.

Ta hand om er! Puss

Strålande sol på en vacker söndag.

imorse när alex gick på jobbet fick jag besök. När han somnade snarkade han så mycket att jag var tvungen att stoppa in öronproppar för att få sova någon timme till. Försöka själva att flytta på en 100kilos full man som absolut måste ligga på rygg, det är rätt omöjligt. Men nu ligger han iaf där, och det är jag glad för. Idag är tvättstugan bokad för att få undan det mesta innan flytten, tyvärr är en maskin trasig så jag lär väl få hålla på ett tag. Men eftersom den fina kommer sova hela dagen så är det ju inga problem. undra om han ens kan äta när han är bakis, för jag har nyss varit på affärren för att handla tvättmedel och sånt och funderar på att göra scones? Hmm. Återstår att se när mannen behagar att vakna.

Solen skiner och dagen ser ut att bjuda på en massa solsken! Underbart härligt!

Puss


Fredagkväll..

Om en vecka... då packar jag det sista, för nästa lördag bär det av till det nya placet. Det blev en tur till öb, införskaffade städartiklar, tvättställningar, doftljus, kryddor (hoppas dom smakar nått) och så vidare. Jag är ju typ den knäppaste 22åring som finns. Kommer inte ihåg när jag senast drack en öl, kommer inte ihåg när jag senast var på en fest, el var ute och roa mig till tidig morgon. Men va fan. Jag saknar det inte. Ibland kan jag sakna att sitta på nått mysigt ställe, spana omkring och allt sånt där, men men, jag är ju trots allt bara 22, jag har förhoppningsvis lång tid kvar att leva och lång tid kvar att springa runt på krogen.

Vad trist det är när lönen kommer in på ett konto, och försvinner därifrån på bara några dagar. Nu har jag i och för sig betalat räkningarna på den här lägenheten, köpt tunnelbanekort, fyllt på telefonen, varit till doktorna, hämtat ut hundra tusen saker från apoteket. Och visst finns det pengar kvar, men då har jag också en till hyra att betala, plus att jag ska köpa matbord och lampor och sånt, samt betala hyran för lastbil, och då ligger jag nog minus nån tusing. Usch och fy och blä. Försöker trösta mig med att det är sista månaden på förhoppningsvis ett långt tag som jag behöver ha det så, nästa månad kommer det en heltidslön och då har jag bara en hyra, samt några räkningar härifrån, avstämning på el och sånt. Och nästa månad ska jag köpa en dator !


fredag och trötter..

Hej!

Jag är så trött. Känns som jag skulle kunna sova till halv ett. Nej, men trött är jag. Skönt att jag får sova på söndag.
Igår efter jobbet åkte jag ut till syster och systerson för att träffa pappa. Den lille är fortfarande väldigt liten och skriker och skiter som vilken unge som helst. Och han ser ut som en liten farbror! En söt sådan.

Ikväll efter jobbet funderar jag på om jag ska åka till kungsholmen för att kolla in det ny öppnade öb som ligger där. Skönt att dom iaf placerar ett öb inne i stan. tänkte försöka handla lite städgrejjer och sånt. men det återstår att se ifall jag kommer iväg.

Jag var ju till min hudläkare igår och fick reda på att jag har ytterligare en sjukdom, jag borde verkligen snart fylla upp en hel journal. Nu har jag fått utslag i ansiktet som förmodligen beror på alla krämer jag använder. välkommen säger jag till antibiotikan som ska göra mig sällskap morgon och kväll, i sex veckor.

Det blir lite inlägg nu, alex har fått sin nya dator, och då orkar jag inte starta igång den gamla så ofta. Plus att från och med nästa helg så har jag ingen dator. Så då får ni klara er utan mig ett bra tag.

Nu ska jag åka på jobbet, för jag måste handla frulle, kylen gapar tomt och jag har inte haft tid att gå och handla. det måste också göras ikväll.


Läggdags

jag är fruktansvärt dagvill nu, vet knappt vilken dag det är. Idag känns det som onsdag, men det kanske också är för att jag tycker att det kan bli torsdag snart. Då har jag tid hos min hudläkare, jag hoppas att vi tillsammans kan komma överens om nått bra. De flesta av mina utslag som jag behandlade i vinter är fortfarande jätte fina. Dom kliar aldrig och håller sig släta och fina. Sen finns det vissa ställen som aldrig läker, typ dom jag har på fingrarna. Förmodligen beror det på att de ständigt utsätts för kyla, vatten och sånt. Det bästa hade varit om jag hade kunnat få gå på samma behandling som i vintras, men att denna gång bara stråla de punkter som inte läker. Samtidigt vill jag egentligen inte använda mig av den här behandlingen, jag får nämligen bara använda mig av den fyra gånger under min livstid, pga av den höga strålningen. Och jag är ju trots alltid väldigt ugn och vill gärna ha kvar några behandlingar, samtidigt som jag vill vara helt bra än att vara halvbra. Okej, jag har nu kanske just skrivit det mest ointressanta inlägget under min bloggtid.

Nästa helg flyttar jag, och det känns jätte konstigt. jag har fått hyresavierna, beställt tid för att hämta nyckeln och packat ner en massa saker, måste dock fortfarande fixa en massa saker. men jag har ju iaf 1½vecka på mig.

Nu ska jag krypa till sängs, imorgon väntar ett 10timmarspass på jobbet.

Dröm fina drömmar...


Sköna lediga dag

Idag är jag ledig, har än så länge inte hunnit med någonting, vaknade hos den fina imorse när han gick till skolan, somnade om och vaknade igen vid halv elva, värsta lyxen att sova så länge. Packade ihop mina saker och nu är jag hemma. Om tre timmar ska jag möta upp emma inne i stan. Så innan dess ska jag försöka få lite saker gjorda här i hemmet, bla handtvätta mina gardiner och plocka ner gardinstängerna. Och försöka fixa adressändringen, det är svårt att få till det.

Igår somnade jag i armarna på den fina, jag brukar aldrig kunna somna med någon så nära mig. Och inatt vid fyra tiden när jag vaknade och skulle gå på toaletten låg jag fortfarande ihop-kurad i hans stora armar. Då blev jag glad.

Igår efter jobbet fick han äran att bjuda mig på middag, tur att det inte var tvärtom, för jag är pank som en kyrkråtta nu. Några dagar kvar tills degen rullar in, lär ju dock knappt märka av den, för med pengar kommer ansvar. Dubbla hyror, räkningar, saker som måste fixas till lägenheten, hyra av släp osv. Och redan halvvägs igenom dessa ansvar är pengarna slut igen. Nästa månad får jag iaf min första lön från hm, och det kommer kännas göttans.


Två saker som gör mig glad

  • Jag har idag upptäckt en fin sak, på vägen hem från jobbet stannade jag på seven eleven vid götgatan, där jag i stort sett bodde i vintras. Och där, gjorde jag en upptäckt. Götgatan är återigen höstig! vilket innebär människor med för mycket kläder, billig öl. Och den trevligaste överraskningen, det är återigen dags för mest. Efter en sommar med lite folk har det inte lockat alls men idag, så kryllade stället. Då blev jag glad.

  • En annan sak som också gör mig glad, är min mage. det var länge sedan den ställde till problem för mig och det uppskattas starkt. Bortsett från när jag och Den Fina åt tacos för två helger sedan så har jag inte haft ont i den, tagit min "mag-tabletter" (egentligen kallar jag dem inte det, men det vore lite för mycket att skriva ut det här), eller fått attacker. Jag känner mig nästan som vem som helst. Normal, om man få säga så. kanske har det en orsak till att jag nästan bara äter mat som jag vet att jag klarar av, men också säkerligen pga av jobbet. Jag äter som en häst på dagarna, jag äter frukost hemma innan jag åker, sen efter några timmar äter jag lunch, ofta så mycket att man skulle kunna tro att jag tränat innan. och när jag kommer hem så lagar jag oftast matlådor, och då äter jag igen. Den rutinen gör också mycket för magen. Och det är ett stort plus.


Det här är för dig Maria!

Maria tycker inte att jag har någon rätt att skriva ut att jag inte kommer blogga under helgen, eftersom jag tydligen skriver så lite ändå. Tyvärr så tycker jag själv att mitt liv  just nu är ganska tråkigt. jag duschar, går på jobbet, jobbar, äter lunch, jobbar mer, åker hem, lagar matlådor, rullar upp håret och lägger mig. Men maria. Okej. Ikväll blir det en massa inlägg.

jag kan börja med att meddela att alex lämnade datorn hemma här, så jag kan blogga problemfritt under helgen.

Imorse när jag sted på tåget började jag reflektera över det faktum att alla stans tunnelbanr-vagnar har namn. jag tillbringade morgonen i Märta. Jag och mamma konstaterade för ett tag sedan att det flesta vagnar har kvinno-namn. Det finns till och med en vagn som heter Bodil! Den åker vid norsborg och fruängen. Jag såg den en gång.
Jag tror också att de nyare vagnarna har mans-namn. Har för mig att ögat skådat en nicklas bland annat.

vilka vagnar brukar ni åka i?

Nu ska jag göra matlåda tills imorgon, stuvade makaroner och köttbullar blir det.

Inga inlägg under helgen.

I helgen blir det inga inlägg, alex åker upp med datorn till skogen. Så om jag inte hamnar någonstans med ett fungerande internet så får ni klara er utan mig i några dagar.

det är bara så...




                                                    älska dig...

Ett litet höst löv.




Nu på min promenad plockade jag hem lite kastanjer, som jag nu lagt runt mitt nya ljus. Fick också min förklaring till varför jag ifjol trodde att kastanjerna utanför var ekollon, det var ju för att jag bara hittade kastanjer, med den lilla hatten kvar, och då tyckte jag att det borde varit ett ekollon. Och ja, det finns säkert miljoners anledningar till varför några av er nu tycker att jag är helt koko. men jag hade faktiskt aldrig sett en kastanj innan jag flyttade ner hit.

Hope is eternal


Igår kväll målade jag en tavla. Jag hoppas att den hinner torka iaf lite grann innan det är dags att flytta.


Flyttkartongshögen blir högre och högre för var dag som går. Igår köpte jag ett nytt ljus, vanilj. Det luktar härligt.


Jag och Emma köpte en härlig höstbukett till katta och Jocke i lördags. För färska blommor gör så mycket i ett hem.


Här är en bild på mig innan jag och emma begav oss, man får ju inte komma för tidigt på fest. Så vi skaffade oss lite kaffe för att dryga ut tiden.

Och slutligen, här är en bild på mig igår efter tandläkaren, man ser mest bara att jag är svullen på ena sidan, men det var en böld lika stor som ett granatäpple.

Nej nu tror jag faktiskt att jag ska klä på mig ordentligt och sen ge mig på en promenad, om jag hinner innan det blir så jävla mörkt!


Rotfyllingen är klar..

Idag har jag gjort klart min rotfyllning, så nu hoppas jag att jag slipper göra någon mer. För det är fan inte trevligt. Lika lite trevligt var det att jag fick en allergisk reaktion el brustet kärl el nått. Kände när jag låg där hur något knakade till, när allt var klart kände jag att jag var svullen vid kinden. Och när jag kollade mig i spegeln, voila! Ett granatäpple vid käklinjen, det kändes hel skumt, hela ansiktet såg förvridet ut. inte alls kul. Men efter en timme eller så, så gick det ner sig.

Sen har jag varit runt på staden och handlat och kollat en massa saker. Och nu ska jag tvätta och laga mat.

Min helg har varit helt underbar, hur har eran varit?

Ännu en skön slappar-söndag.

Igår var jag hos Katarina på inflyttningsfest, det var trevligt + god mat. Efter desserten avvek jag dock, inge vidare humör för alkohol, plus att jag var väldans trött. Men ack så härligt med en fest där det serverades mat och sånt. I like.

Idag har jag tilbringat dagen som de senaste söndagarna i mitt liv. Härlig vana. ligga och dra sig i sängen, äta god frukost, hyra film, käka lunch, käka godis, sova middag. Och om en timme el två vankas det middag. Idag blir det hamburgare!

om jag vore en kontaktannons idag, skulle jag lyda så här....

Åh det är höst kallt ute. Och jag älskar det! jag håller tummarna för att söndagen bjuder på kallt väder med solstrålar så kanske jag kan få till en promenad på djurgården. Det vore så fint. Åh hösten är härlig, livet är underbart och jag har världens absolut snällaste/snyggaste människor omkring.

Ni är bäst! Helt enkelt.


Om jag vore en kontaktannons idag, så skulle jag lyda så här:


Uppstressande ärende-tant i 22årig kropp, söker dig charmige, stadige,
härligt underbara man för att tillbringa hösten tillsammans med rykande te,
tjocka duntäcken och överdrivet mycke mys.
Du bör vara mogen, tankfull, ha fina väderingar och tycka om mig! Visst låter det underbart?

Grattis Johanna 21år!

Jag inser att många av min läsare knappt finner sin väg tillbaka här, och det är förstårligt. Eftersom jag jobbar heltid nu, känner jag mig helt död när jag kommer hem på kvällen och soffan är den enda som får njuta av mitt sällskap. Mestadels blir det ingen bloggning för att jag inte tycker att jag har något roligt att berätta. Men imorgon ska jag på inflyttningsfest till Katta och jag ska försöka komma ihåg att packa ner kameran så att jag kan ta några kort.

Idag efter jobbet mötte jag upp maria-tjockmage, för en promenad hem till johanna som fyller 21år idag, Grattis! Där bjöds det på kladdkaka och blåbärspaj och jag var nöjd. Sen skulle jag hem och städa och fixa iordning en massa saker, tyvärr blev det inte så mycket av det. Kom hem, bytte om, sminkade av mig, solade 10minuter och nu ska jag börja fixa håret, spolar som ska in, produkter som ska masseras in osv. Jag stressar alltid upp mig på saker jag måste fixa, jag får fixar-ångest och har inte under mina 22år funnit något bra sätt att bota detta på. Borde kanske börja med listor, att varje vecka skriva upp vad som ska ordnas under veckan, för att senare ta iaf en sak var dag, och på så sätt inte få 100saker att ordna när tiden väl finns.

Imorgon är min sista dag den här veckan, sen är jag ledig sön-tis, skönt, på måndagen vankas sista tiden hos tandläkaren för att fixa det sista av min rotfyllning, det känns konstigt att jag nästa vecka kommer att kunna äta med hela munnen, sedan mitten av juli har jag endast vågat tugga maten på ena sidan, tyvärr upptäckte jag då att den inte smakar lika gott. Maten förtjänas att fördelas så att smakerna kommer till sin rätt.

Nej nu ni, godnat. Puss!

Chokladpudding..

Efter elva timmar på jobbet är det rätt skönt att komma hem, slänga i sig lite fika, trycka två portioner chokladpudding och sen slänga sig framför fotbollen och se sverige slå in bollen två gånger (än så länge).

Snart ska jag sova, för imorgon börjar jag sent så jag tänkte försöka lägga mig tidigt så jag får sova ut lite grann.


Slut

En helg enligt konstens alla regler..

En helg enligt konstens alla regler innebär att man är uppe för länge, som i sin tur leder till att man sover för länge, och att man måste sova middag under duntäcket på eftermiddagen.Att man ser en massa film och bara slappar. Att man trycker i sig för mycket tacos och att se ut som en gravid kvinna även fast man har mjukisar. Att man egentligen bara äter för mycket. Att skratta tills tårarna finner sig till tårkanalen.

Och det är med glädje jag inser att min helg var helt perfekt.


Öl, vin, chips, flirta, skratt osv...






Medans många 22åringar är ute och festar och har roligt, så står jag hemma och lagar lasange klockan nio på kvällen.

Welcome to the good life.

Men det är ganska mysigt.

Hur ska tiden räcka till?

Idag jobbade jag 8-17 och hade minst sagt mycket att göra hela dagen, mitt jobb är väldigt stressigt och jag börjar fundera på hur människor orkar med ett aktivt liv efter jobbet. När man stänger butiken på kvällen vid halv åtta, är de enda tankarna i huvudet att man ska hem, laga mat/matlådor, duscha och sova. Och när man börjar och slutar tidigt är det 100 saker som ska fixas. Som idag tex, då mötte jag upp Den Fina på centralen med en hel drös flyttkartonger som han sen så snällt hjälpte mig hem med. Säga vad man vill. 100kg Snällhet finns iaf i honom när han vill.

Så nu är 2 kartonger packade, och med dem insåg jag att den kommer ta sjukt mycket mera tid och plats än jag trott.

Nu har jag ätit och gjort matlådor, vilket betyder att det är dags för duschen och sängen.

Godmorgon..

Om 1 timme och 20 minuter börjar jag jobba, sitter och äter frukost nu, sen tänkte jag nog åka lite tidigare så jag hinner köpa en kaffe innan det är dags att stämpla in.

Igår tvättade jag från sju och började jobba halv tolv. det är faktiskt ganska jobbigt att gå från att jobba extra till att jobba heltid, jag hinner nästan inte med någonting. Igår vid halv nio tiden kastade jag ihop en pannkakassmet för att få något i mig, och en matlåda tills idag blev det. Frågan är bara vad jag ska äta resten av veckan? När hinner jag laga mat?
Men det finns så otroligt många fördelar med att jobba heltid så det gör mig ingenting!

Återkommer kanske ikväll med en uppdatering, om jag inte somnar, igår somnade jag halv tio.

Puss

Jag vill börja klättra..

Sedan början på sommaren har jag kommit på att jag vill börja med nån aktivitet. Jag skulle vilja ha en hobby, och då gärna där jag samtidigt får träning. Funderade ett tag på att börja gymma, för att få mer ork osv. Ingen ide att göra det förrän jag flyttat. Skulle gärna börja rida med det är ganska svårt, dyrt som stryk och långt att åka. Funderade ett tag på att börja sjunga i kör men det är också väldigt svårt med mina varierande arbetstider. till jag kom på den geniala iden att börja klättra. Det ger möjligheten att pusha sig själv över gränser, få grymma ben och arm muskler samt förmodligen ha väldigt kul. Tänk att åka till typ alpera en sommar, istället för bad-och-sol semester, att ta värsta klättersemestern. Och det verkar som om jag kanske nu lyckats ragga upp en person som kan tänka sig att följa med och gå på grundkurs i klättring med mig, för att senare få ett grönt kort.

Jag tror helt enkelt att jag skulle passa skitbra hängandes där på klätterväggen.Vad tror ni?
Bilden lånad från
klättercentret Solna

Tyvärr så är jag också som jag är, så jag lär väl börja klättra 2019 el nått. Men som det sägs: Många bäckar små, bildar en stor å.

Och nu till veckans nyttigheter: Riktig frukost var morgon. Ingen läsk under vardagarna. Och inga cigg under arbetstid.

Godnatt

Jag välkomnar hösten..

Med nytt jobb, som är roligt, livligt, stressigt och allt däremellan, och med min nya lägenhet så känns hösten spännande. Nya människor, nya händelser och nya möten som förhoppningsvis förgyller min höst.. Egentligen är det rätt komiskt att jag längtar efter att flytta. Jag ska ju flytta till en barack-lägenhet. Dock verkar de inte innehålla tvestjärtar och det uppskattar jag, de små jävlarna visar alltid sitt tryne när jag som minst anar det...

Jag har ett träd på min gård, som jag ser när jag sitter på balkongen, löven har redan börjat skifta i färg. Tänk vad vackert! Hösten är så vacker att jag ibland tappar andan. Något jag velat göra på hösten sen jag flyttade ner till stockholm är att promenera runt djurgården och se alla träd, färger och männsikor. Jag föreställer mig  där sittandes på en bänk vid vattnet, men en massa fina träd bakom mig, med en bra bok och en god latte. Mys!

Nej nu ska jag ta och försöka läsa lite innan jag slänger mig i den nybäddade sängen, imorgon vankas det tvättid klockan sju innan det är dags för mig att jobba.

Puss!

några punkter är klara.

Kan förresten också meddela att håret inte blev rött, utan det fick bara lite mer färg och liv! Som ni ser på bilden är det fortfarande så mörkt att det är näst intill svart..


Internet, tv, telefon är uppsagd. Matlåda är klar. Nu tror jag faktiskt att jag sak ta och byta kläder och ge mig på att måla lite, länge sedan.

Puss

Östersundsbor runt en kafe bord.




Alex, som under våran resa in mot staden, fick en bluetoothbild från en snuskig herre på tåget, även om bilden var helt absurd så skrattade vi. Meningen var att jag skulle skicka en grej till henne men ångrade mig då jag insåg att det fanns väldigt många på tåget som inte skulle ha uppskattat att få bilden. Den var väl kanske i snuskigaste laget.

Maria blir bara rundare och finare om magen för var dag som går, det är ju faktiskt i stort sett inte mer än en månad kvar. Förstå vad konstigt, att snart kommer det en liten knodd. Jag körde basker och fick hela dagen och kvällen höra att jag såg ut att vara från frankrike.. Efter fikat mötte jag upp den fina för att se Hancock, filmen var okej.

Emma hade nån typ av migrän och ville inte vara med på kort så jag tar fram en annan bild på henne, från förra helgen.

Johanna kom efter timmars slit på ICA. Bilden är lånad från
Maria

Här är Elin och hennes kompis, som skulle vidare till göteborg för att bli bartenders, jag bjöd liksom mest bara in mig själv på fika kalaset. Bilden är också från Maria.

Jag köpte förresten en skit äcklig kaffe, blanda aldrig kaffe med mintsmak. 39kronor helt åt fanders och sen fick alex ändå köpa en helt vanlig cola åt mig.

Måndag

Jag har tillbringat morgonen i ett stort duntäcke, i en stor säng, läst min bok och filosoferat. Jag har kommit fram till att jag vill ha en stor säng, och ett stort duntäcke. Det är värsta lyxen.

I lördags skulle jag och alex in till stan för att köpa flyttkartonger, men det slapp vi! Den fina ska nämligen hämta flera stycken på sitt gamla jobb, så att vi slipper köpa en massa. väldigt snällt av honom. Jag förstår att folk i min omgivning har en massa mindre fina tankar om honom. Men snäll är han iaf. Så jag och alex strosade mest. inte för att vi hann med så många butiker, innan det var dags för fika med tjejerna. Och vi var alla samlade. Det var ett bra tag sedan.

Idag tänkte jag laga matlådor, ringa och säga upp internet, ringa och avbeställa elen, fixa skattetabell och en massa såna saker. Och jag har börjat rensa i lådor och vråer. Här ska det slängas saker som bara den! Nytt hem kräver nya tankar, och inte hundra miljoner småsaker som man aldrig använder och som bara flyttar med.