Heldag.

Idag har vi haft heldag på skolan, först ut på schemat var röda läppar, mina blev inte bara gigantiska utan såg enligt min mening mer ut som en clownmun, men som sagt har man ingenting att säga till om när man sitter i den där stolen. Sen var det frans och brynfärgning, inte så stor skillnad förutom att jag hade en pratstund med min lärare om hur jag ska spara ut ögonbrynen för att få det så snyggt som möjligt. För mina är ju alldeles för korta.
Imorgon blir det dags-makeup och sen jobbar jag.

Nu kan jag äntligen sova gott på nätterna, när jag vet att du är trygg.

Closer

Idag har vi fått lära oss en sak på skolan som jag länge velat kunna, sota ögonen. Och jag måste säga att jag blev mycket nöjd med resultatet. Imorgon är det munnar, fransar och bryn på schemat.

Baby Come Closer to me...

Ledig!

Jag är ledig till onsdag klockan 8,00. Våran lektion imorgon blev förskjuten tills torsdag eftermiddag eftersom vi inte hade någon lokal. Kursen jag läser är så himla rolig, jag lär mig så himla mycket!
Det känns jätte bra. Nu ska jag snart bege mig ut med mina kursvänner, najs.

Varför ska du vara där det är oroligt, och hur ska du kunna veta att jag oroar mig. Och hur dum skulle du inte tycka att jag var om du visste om det?


www.tjuvlyssnat.se

Skönt att äldrevårdens bristande resurser inte tagit kål på humorn! 28 kommentar(er)

Ålderdomshem Jämtland

(Vårdtjej 18+ och vårdtjej 29+ ska hjälpa tant 85+ med ett par byxor)
Vårdtjej 18+: Vad du nyper ihop benen.
Tant 85+: Vad sa hon?
Vårdtjej 29+: Hon sa att du nyper så med benen.
Tant 85+: Ja, det är väl det enda nyp man får på det här stället.

Cred: Maria

Cool tant

Känslan börjar försvinna.

Jag har börjat tappat stinget, för det mesta. Vilket betyder att hösten är kommen, vilket i sin tur betyder att mina glansdagar är över för denna sommaren. Jag som älskar livet och mig själv i allmänhet på sommaren. Känslan av att allt kan hända, känslan av lycka. Och att denna sommar inneburit soliga dagar, vin och drinkar i härliga sällskap, mysiga kramar på bänkarna i kungsträdgården och vackra män i överflöd är något jag sent glömmer. Jag har haft min första riktigt lyckade och trevliga singel-sommar. Jag hoppas att jag kan jobba på skoga nästa sommar, jag hoppas att mina härliga sällskap även vill vara mitt sällskap nästa sommar, jag hoppas att jag är påväg att kanske köpa en lägenhet nästa sommar och jag hoppas att jag har någon bredvid min sida att dela mina härliga och mindre härliga stunder med.

har köpt ett par skor idag, och en väska. men nu är det slut på shoppandet!

Kom hem, hör av dig och njut med mig vet já!


Hjälp mig snälla.

Mina utslag i håret är det värsta jag någonsin skådat, snälla doktorn, ta bort det!!!


Jag har så mycket mer att ge....

Frågan är om jag någonsin kommer att få chansen att visa allt.
Om man träffar någon ny och berättar det för vänner så går allt käpprätt åt helvete, om man däremot smyger runt med den nya, ler så där fånigt men ändå inte säger någonting, då verkar minsann chansen större att det skulle kunna utvecklas till någonting. Min slutsats är att jag aldrig isf kommer att träffa någon eftersom jag aldrig kan hålla käften!

Skolan idag var jätte kul, sen åkte jag hem och stekte korv och kokade makkisar. Det var gott, det är så sällan jag får äta sån mat nuförtiden eftersom mordern inte är så förtjunst i körv. In till Solna Centrum och försökte fixa lite mer saker till sminkväskan. In i bussen och upp på jobbet. Kändes skönt att vara tillbaka till rutiner, människor och regler man kan. Har även tagit på mig jobb i helgen och nästa helg.

Nu ska jag sova, för om man kommer en minut sent till lektionen får man inte komma in. Dom är fan hårda här i stockholm. Vilket jag kommer att gilla tills den dag då jag är sen!

Bye

Smink

Smink

Här är en del av min tredelade sminkväska. Bilden är på ögonskuggor, penslar och lite till.
Första arbetsdagen på skolan har varit sådär, på handen fick vi en klick av färgerna, vit, gul, röd, blå och svart och skulle av det skapa en foundation som passade personen vi sminkade. Alex som jag skulle sminka har spenderat större delen av sommaren utomhus och är därför väldigt brun. Sen att jag hade lite problem med att få fram färgen gjorde att hon till sist så vit/grå ut. För lite röd färg. Svårt att få till brunt av grundfärgerna, men det verkade lättare när man var liten. Då blandade man ju alltid vattenfärgerna och dom fick aldrig den färg man ville utan blev alltid brun. Men när man ska tänka logiskt verkar det svårare.

20År

Från och med idag betraktas jag inte längre som lammkött i allmänhetens ögon,
jag går nu vidare i livet som en fläskkotlett.
Grattis till mig.


Jag tror jag tar och lägger mig snart...

Sitter här med klet fulla ansiktet, lyssnar på Rolling Stones och funderar på livet i allmänhet.
Jag längtar efter ett eget boende, men har det samtidigt väldigt bra hos moder Jord.

Måste hitta en väska, min ramlar snart ihop.

Imorgon ska jag mysa med fröken Velander.


Sveriges Största Smörgåstårta.

Jo det är det verkligen, jag kommer att måsta gå coh handla en gång till för att kunna täcka hela utsidan med smet. Men egentligen skulle jag nog inte behöva en sån stor tårta med Syster Malin kommer ju, hon kan verkligen äta en halv tårta själv om hon är på det humöret. OCh jag vill ju inte riskera att resten av besöket blir utan.

Imorgon börjar jag min kurs, jag börjar bli lite nervös. Jag hoppas att det blir roligt och att jag hamnar i ett gäng med snälla människor.

Jag har försökt övertala Simon om att flytta hit till mig, jag undrar om jag lyckas?

Stressdag,

Dagen har bjudit på en ofrivillig shoppingtur på drottninggatan, var tvungen att fixa en sak tills måndag.
Sen fortsatte det med storhandling på Ica inför födelsedagen som infaller på måndag för den som undrar. Hem och hackade, skalade och blandade ihop en röra till min framtida smörgåstårta som för övrigt kommer att ta en till himlen. Ner i tvättis och mulade fulla maskiner, nu väntar jag på torken.ska Kanske ut ett tag och spana lite mot kvällskvisten. Återstår att se.

På måndag börjar jag skolan, jag har inte riktigt förstått det ännu.


Vad hände med uppvaktning?

Från att jag var en liten tjej med snedtoffs och tights har jag älskat att höra om hur två personer träffas.
Jag älskar att höra om hur dom såg på varandra, eller hur dom inte kunde klara av varandra, från det att dom först möttes tills det att dom skiljdes.  jag  kan tycka att det är ganska vackert med människor som stannar tillsammans hela livet. Även om dom oftast inte längre älskar varandra, utan att dom har vants sig vid varandra och älskar det liv dom lever. Men ändå, jag skulle gärna vilja ha en man nån gång. Men jag är nog född helt fel årtal.
Jag vill nämligen ha en man som uppvaktar och som vill bli uppvaktad. Det finns inte många i min ålder som gör det.  Utan i min generation verkar det vara den "raka" stilen.
 typ- "tja ska vi gå hem till dig eller mig"? Vem går igång på det?!
Åter till uppvaktningen...Det behöver inte vara dyra smycken (även om jag också skulle ta emot dom) utan mer själva grejen att visa varandra att man bryr sig om varandra. Att man uppskattar och att man älskar. Från stora galna saker till fina lappar på kylen vid frukosten. Så små saker som ändå kan hålla så mycket vid liv. Men som sagt så verkar den typen av män dö ut med gamlingarna som jag har på jobbet .  När dom fina människorna är borta kommer världen att bli sämre.
Nu låter jag förmodligen som värsta golddiggern. Men saken är den att jag vill även uppvakta. Jag vill ha någon som jag kan köpa den där fina skjortan till, eller nån som jag kan bjuda på ett tre rätters hemma i lägenheten.

Jag vill helt enkelt ha en trevlig, vacker karl som jag kan få bjuda på middag ibland...


Höstkänslor

Hösten kryper sig inpå mig, jag vet som inte riktigt vad jag ska göra eller vart jag ska ta vägen.
Gårdagen var trevlig med gott sällskap,. gott dricka och trevlig stämning. Kom hem vid halv fyra och somnade, så skönt att ha hela sängen för sig själv.
Idag har jag lunchat med syster yster ädlst, varit på myrorna, pratat i telefon, ätit mat, kollat på film, läst Elle, och nu ska jag snatr gå och lägga mig.
Idag råkade jag även säga upp medlemsskapet på en av mina favoritsajter. Anledningen var jag att upptäckte att jag var medlem på en av deras "delsidor" som jag inte ens visste att jag var medlem i. Då skickade jag ett mail och bad dom ta bort mig och sen i eftermiddag kunde jag inte logga in på min favoritsida.. Så nu har jag fått skicka ett till mail med frågor om dom kan återuppstarta mitt användarnamn eller om jag måste skaffa ett nytt. Jag lär nog iaf så vänta tills efter helgen, men hur ska jag klara det?!


Tjoho

Fredagen började med att jag hämtade Therese på tåget, nypermanentat supersnyggt hår. jag blev nästan lite avis på hennes långa hår tills jag kom på att jag faktiskt är finare i kortare hår. Upp på drottninggatan och vandrade i lite butiker. Fikade med Kim. Hem och lämnade grejerna. Ut till Kista och shoppade, åt och sen hem. Drack nån cider, kom på att vi ville ta det lugnt. Ner på Shell och köpte godis. Hem och kollade på "att göra en pudel", tredje gången jag ser den på en vecka, men den är så sjukt bra! Somnade.

LÖrdag, långfrukost, in till söder, strosade, fikade i gamla stan och fastnade på en bänk. Hem, drack, fixade iordning oss. Nivå22, Robinsson-Robban var där och spexade faktiskt inte! Flörtade järnet med en snygging (dock in lika vacker som MrSmile men inte långt ifrån) Det var jätte trevligt...

Söndag, upp, åt och lämnade therese på tåget.

Ingen

Det finns ingenting du skulle kunna göra,
ingenting du skulle kunna säga.
Jag kommer ändå alltid vara detsamma
den du inte vill att jag ska vara
den som aldrig kan bli bra nog.
Spelar ingen roll.
Du har inget värde längre.
du har ingenting att ge
du är ingen.

Jag lovade mig en fantastisk sommar...

Sommaren har hittills inte blivit vad den lovade att vara. Det är så mycket jag inte gjort och så mycket jag skulle vilja göra igen. Inte förän i mitten på Juni reagerade jag på det faktiskt var sommar och inte vår. Vilket i sin tur innebar att jag redan hade låtit mycket tid passerat. Att arbeta heltid gör att man  inte har mycket tid över för annat, och jag är ganska lat och har svårt för att faktiskt ta mig tid att göra saker när jag väl är ledig.
Jag trodde sommaren skulle vara full av värme och kärlek. Trodde att mina vänner skulle komma på besök, endast Karro har lyckas klämma in mig en halvdag.. Jag trodde jag skulle sitta vid pianot i Bispgården och bara njuta, men jag har fått hålla tillgodo med Solna och gitarren. vilket i sin tur ger mig andra saker på andra plan. Ändå har sommaren varit fantastiskt. Men all sin värme och kärlek i sig. Och alla dessa människor. Alla underbart vackra människor som gör mig lycklig i själen. Och i helgen får jag faktiskt besök hemifrån. Det blir nog trevligt.

Jag har planer på att komma hem på besök en helg. För jag saknar Verkligen Pappa och Pianot. Och Hannah......

Hur ska man kunna bestämma sig för en person när alla människor i min omgivning drar sitt strå till lasset. Alla får mig att bra på olika sätt. Men....


Förvirrad, lycklig, ledsen, fundersam..

14 Timmars pass

Igår arbetade jag fjorton timmar, och det kändes knappt. Jobbade från sju och skulle sluta fyra men så ringde våran bemanningsassistent och frågade om jag kunde jobba fyra till nio också. Okej.
Skulle jobba med en läkarstudent som heter Erik och jag tycker alltid att det är jobbigt att ska jobba med någon som man aldrig träffat. Men så kommer Erik, iklädd flipflops, vita arbetsbyxor och en klänning! alla våra arbetskläder var slut så det enda som fanns kvar var en klänning. jag hade ganska kul åt honom....
Men arbetet gick bra och så var det skönt att få vara ledig idag. Funderar på att ta tuben och åka och sola och bada.
Till helgen kommer Therese från Jämtland och jag ska tillbringa helgen med att henne vad det är jag tycker om med Stockholm.

Jag ändrade mig...

Igår hade jag som sagt ingen vidare lust att parta, men efter två starka drinkar och hög partymusik blev det ändring. In till Gamla stan och träffade gänget. Fick äta en massa god mat och var omgiven av härliga människor. Drack, pratade, och dansade. Sen åkte vi på efterfest utanför prideområdet. Sen in til gamla stan igen och in i en taxi. Åkte hem och fikade innan jag somnade.
Det var trevligt..

Lördag.

Igår var jag ute med Helen. Ingen av oss hade någon vidare lust att parta igår, så vi gick och åt en hamburgare, tog en drink, drack en öl och åt en geisha-glass. (som även är sommarens höjdarglass)
Sen träffade jag killen som mamma raggade upp åt mig. Vi satte oss på en brygga och pratade ett tag innan vi åkte hem. Jag kom hem innan mamma och såg fram emot att kunna somna utan hennes snarkningar. Vaknade en minut efter jag somnade av att mamma satt och pratade i telefon och fikade. Mysigt värre. Så då blev jag pigg igen. Sen somnade jag. Idag är jag trött.

Ikväll är det middag och fest som gäller, det värsta är att jag mycket hellre skulle tillbringa kvällen med att ta hand om Mr Smiles som ligger hemma och är sjuk. Jag har ingen lust för att parta. Men jag kan ju ändra mig.

Jag är kär i min nya jacka!

På fredag är det helen som gäller, kanske även lite david. På lördag blir det nog teater och sen blir det kanske lite mys eller lite fest. Det återstår att se....