Från alla världens hörn.

Igår mötte jag upp min gamla kollega Johanna för en lunch på Odenplan. Johanna och jag arbetade tillsammans på Kreta förra sommaren och hon är just nu hemma på semester från Skiathos.

Vi satte oss på Non Solo cafeét och åt en sallad och pratade om livet.

sen promenerade vi in mot stan och sprang på International Foodstreet mellan Gallerian och Sergelstorg.
Flera olika matstånd med både ostar, paella, engelsk fugde osv.

Johanna provsmakar Ramslök.

Kringlor

Massa fugde. Jag köpte tre stycken och sen åkte jag hem, gjorde spagetti och köttfärssås och kollade på Tintin filmen. Skön dag och kväll!

Fling-jakten.

Detta med att finna en fling var uppenbarligen ungefär lika svårt nu som för 5 år sedan, sist jag letade.

Men en av mina tjejkompisar ville gärna "para" ihop med mig hennes killes kompisar, gick nog inte så vidare bra, vi spelade krocket ihop och sedan blev min kompis besviken för att vi inte bytt nummer.
Men han var väl en trevlig kille, men inte något pirr i magen direkt. Sen tror jag att han tyckte ungefär likadant om mig, så min vän blev lite små besviken på att det inte var enklare än så.

Sen fick jag ett sms i helgen "det är en kille på festen som är skit snygg, ska jag ge honom ditt nummer?"
Svarade "visst, bara kör, sänd en bild på mannen i fråga"
Men denna bild glömdes bort någonstans mellan 3 och 5 ölen, och nu får jag väl vänta tills det dyker upp en fest eller sådant som jag kan spana in honom på.

Men som sagt, man ska ju vara två om detta.
Det hade varit betydligt enklare om jag fick bestämma "dig ska jag ha en fling med i sommar, kanske leder det till mer, men tyvärr har du ingen talan i det hela"

Nu är klockan mycket och fröken Wärme ska gå och lägga sig!

Bästa ever!

Livet borde verkligen vara en musikal, och efter denna video är jag övertygad!

Vuxenkalas

Ikväll har jag varit i Nockeby, hemma hos Marias föräldrar för att fira Marias 26årsdag. Maria fick mig att för första gången i vuxen ålder medvetet äta leverpastej. I en smörgåstårta, men det sa bara slurp, så var hela tårtan borta! Sen åt vi vanlig tårta också. Väldigt trevlig kväll med massa skratt!


Marc & Johanna

Edda, Maria och Johan

En inte fullt som fin bild på Emma och mig, Johan försökte senare på kvällen ge sig på att ta en bild av mig, men på alla bilder har helt plötsligt 7 dubbelhakor (som jag aldrig har förutom på bild ( i wish) !) vandrat rakt in i nyllet på mig och jag ser bara så där osmaklig ut.

Johan intar skolfotoposition när Johanna försöker ta en bild på han och Maria.

Aldrig har jag sett en unge äta pannkakor och glass, samt tårta så snabbt som en av Maria och Johannas bröder gjorde idag, allt bara försvann på en nafs. Maximilian och Edda tog det lite lugnare och fick sitta vid "vuxenbordet" och käka tårta.


Edda och Affe.

Johanna.

Tack för ett trevligt kalas.
Nu ska jag ta och hoppa i säng för imorgon ska jag upp och krama om Johanna som jag arbetade med på Kreta som är hemma på semester. Så nu, bums i säng!

Älskade Mor

I helgen var det som bekant Mors Dag. Och redan dagen innan, alltså i Lördags fick min Mamma sin present från mig och Syster Malin. Min mamma (och jag) bor just nu i en nybyggd lägenhet i Solna. Och här har vi två balkonger. Mamma hade liksom kört fast i hur hon ville ha det på den stora balkongen, med trätrall på golvet, och vilka typer av möbler osv.
Så för att få henne i rätt riktning och för att få upp lusten för att ställa i ordning allt så kom jag på den briljanta idén om att ge henne en grill. Elektronisk då, eftersom dessa är de enda man få ha på en balkong.
Så jag tog mig till Solna Centrum där jag köpte en ganska stor grill som jag sedan släpade hela vägen hem och envisasades med att slå in, i vad som verkade flera meter paketpapper. Så i lördags var det alltså dags för premiärgrillningen.





Så härligt väder var det också att det gick helt fint att sitta ute och äta.
Och det hoppas jag att vi kan göra flera, flera gånger till i sommar!

Juliaresan.

Startade min dag med ett besök hos läkaren, för ultraljud av buken. För två veckor sedan var jag där sist, och då konstaterades att jag hade gallsten, men, man märkte också att jag hade förändringar på levern. Och idag var det alltså dessa som skulle undersökas. Sist så sa man "detta är ingenting du behöver tänka på, det är vanligt, men vi ska bara kolla ifall det är godartat" Vadå inget att tänka på, klart som tusan att miljoner tankar snurrade runt i huvudet. Och då speciellt idag, när jag låg på undersökningsbordet, "kommer han säga att jag har cancer nu? Ifall jag har det, kommer han säga någonting idag eller får jag en ny tid hos läkaren etc." Som tur var, var det ingen fara, allt var godartat. Och det var med en otrolig glädje som jag skuttade ut ur huset efter undersökningen. Men alla har inte lika mycket tur som mig, för det är väl det som det hela handlar om. När jag kom hem på morgonen så snubblade jag över denna på facebook, och som jag grät! Det hela är så tragiskt, så fantastiskt och så vackert gjort. Kolla in filmen ni också, och självklart ska jag följa tjejernas resa och jakten på deras insamlingsmål!

Pizza!


Den här lilla pizzan åt jag igår, den var så stor att dom fick vika in kanterna på den för att få plats i kartongen.
Som tur var orkade jag bara halva!


Födelsedagsbrunch

Igår mötte jag upp syster Annika, hennes man Jonas, och deras två barn Viggo och Lykke i Täby.
Så stuvade vi alla in oss i bilen och styrde kosan mot Gävel. I Gävle bor min syster Malin, hennes pojkvän Ante och deras lille Arvid. Imorgon (tisdag) är det syrrans födelsedag och igår hade dom ställt till med en brunch, så när vi kom dit kryllade trädgården av barn och vuxna (Ante kommer ifrån valbo och har en syskonskara på sju syskon med respektive+ barn) men nästan alla var på väg hem när vi kom. Vi högg in på maten och sedan spenderade vi några timmar med att leka och mysa.


Lykke och Arvid

Viggo springer efter såpbubblor och förstör dom.

Jag blåste en himlans massa bubblor

Viggo och pappa Jonas

Mys.


Sen när jag kom hem mötte jag upp Sandra för en pizza middag i en park på söder.

Euphoria!





Eftersom hela huset gungar i takt i samma bas, så kan jag somna helt glad i själen för att vi vann ikväll.
Härligt Loreen!




Soligt värre


Här kommer en till bild från igår, men på denna bild är även Malin med,
eftersom det var hon som tog bilden som jag lade upp igår.

En alkis gav oss vissnade maskroser som vi blåste liv i.

Full blomning på Maria Torget.

Idag har jag påbörjat ett brev om mitt liv och mina framtidsplaner (vilka dom nu är) som jag ska sända iväg till en utbildning, ikväll ska jag också leta reda på mina betyg och diplom.

Nu ska jag ut i solen och mysa! Ha en fin dag!

Rejäla Kramar.

Ännu en dag då solen bara lyser över hela sthlm, utan ett moln i sikte. Idag har jag till och med haft klänning, men ingen kofta, och det är ju ungefär som världens bästa betyg Sverige, det blir inte bättre än så.


Idag har jag spenderat 2-3 timmar med fina Apollo Vänner.
Nina (till vänster på bild) arbetade jag tillsammans med i Egypten v 10/11.
Utbildningen gick vi, (nina,Malin,Lina och Jag) tillsammans.
Nina var här på kurs, och jobbar vanligtvis i Tingsrätten i Helsingborg, utbildad Jurist.
(bara för er som kanske mot förmodan tror att reseledare inte har några utbildningar)

Det är så kul att man får träffas och krama om varandra oderntligt, även om bara för en kort stund!


Grillning.

Igår cyklade jag iväg med pärlan hem till Linn som bor ca 4 min cykling ifrån mig, i min påse fanns grekisk sallad, rosevin, kotlett och en massa gott. Efter maten spelade vi krocket i lag, mitt lag kom typ 2:an men efter att ett lag vunnit orkade vi liksom inte spela klart.
Men en mysig kväll var det allt!


Robin och hans kompis.

Linn och Anna

Tros-Erik

I början av säsongen i Thailand började Annie kalla vår manliga kollega Erik för "Tros-Erik" och i slutet av säsongen dök denna illustration av Tros Erik upp i en av våra service böcker.




Förlustarens Grevinna fortsätter att förlusta!



Igår var jag på möte på arbetsförmedlingen, där sades inte så mycket intressant men vissa nya lärdomar fick jag nog allt. Efter mötet var det dags för det som jag längtat efter hela dagen. Picknick med mina fina vänner Sara och Lina. Jag skramlade runt med en tyg påse från Thailand innehållande PicknickFilt, Termos med Kaffe, sockerkaka, mazarin kaka. Väl i tanto lunden packade Lina upp både jordgubbar, vindruvor, Rosévin och Bubbel. "För att fira Estelle: som hon sa". Sara hade med sig Äppelkaka och vilket kalas det blev.

Dock inte så himla bra Fling Läge, efter en grundlig koll insåg jag med förfäran att där inte fanns någon jag skulle vilja flinga med, och förmodligen ingen som skulle vilja flingat med mig heller.

Efter picknicken gick Sara hem till sin gubbe och jag och Lina tog oss vidare till Medis och Snaps. Där bjöd Lina på ett glas rött och fling-jakten fortsatte. Egentligen är väl hela grejen med en fling jakt att man inte ska leta efter den, men det blev liksom bara så.

Så vid nio tiden på kvällen satt jag på tunnelbanan, med bubbel/rose och rödvinsbubbel i huvudet och tänkte
"Sverige är ju rätt fantastiskt ändå"

Idag är jag på jobbet, i Farsta, och detta är ett tidsinställt inlägg, efter jobbet ska jag möta upp Alex för en kaffe hemma på balkongen och ikväll vankas det grillning hemma hos chefen Linn.


Jakten på en fling.

Idag har jag spenderat min dag med fina människor, på lunch i solen med härliga gamla apollo kollegor, på ett fik med djupa samtal om livets alla vackra och fasansfulla ting. Samt i lekparken med gamla högstadiekompisar och en liten tjej.

Under fikat med en av mina närmast vänner pratade vi om kärlek och känslor.

Och för ca 5-6 år sedan när jag startade den här bloggen nästan skrek den "jag behöver lite kärlek, för fan".
Dessa ord ekar fortfarande idag i mitt huvud, och sedan dess har jag fått ge kärlek, men knappast fått någon tillbaka. Så därför utnämner jag idag mitt nya uppdrag: Jakten på att finna en fling.

En fling, ja, Kärlek låter för kraftfullt. Och eftersom jag numera resonerar så att mitt hjärta är lite svårt att väcka till liv, ungefär som en gammal sten-mur i de norrlänska skogarna som för allt för länge sedan börjat rasa samman i fogarna. Just därför, Nöjer jag med en fling.
Och här kommer det roliga, jag tänkte låta er följa med på min svenska resa.

Jag beger inte att någon ska få mitt hjärta att hoppa jämfota i bröstkorgen, men erkänner, om det så skulle bubbla till lite grann, nästan så man inte vet om det är en "inre kolsyre hick" eller känslor, så är jag nöjd.

Jag ska alltså försöka öppna upp mig själv, bli lite mer impulsiv, och kanske inte heller låta möjligheterna slingra förbi. För några år sedan hade jag inte några större problem att bjuda ut fina män på tunnelbanan, eller i kön på ica osv. Men med åldern (och kanske de extra kilorna som tillkommit) har mitt mod försvunnit, eller bleknat.

Så nu ska det alltså letas efter någon som kan förgylla mina dagar, kvällar och nätter, för all del.
Någon som vill promenera med mig, palla körsbär, dricka rosé i solnedgången på en klippa, dansa tryckare etc, och om det skulle utvecklas till KÄRLEK, vilken lycka det vore.

Men som sagt, jag ska inte gå runt med ett plakat på bröstet i stan, absolut inte, men bara vara lite mer uppmärksam på människor runt omkring mig, och kanske ge människor en chans.

SÅ, LÅT JAKTEN BÖRJA!

Back in town.

Snabbvisiten i Bispgården var über mysig. Jag, Mamma, Malin och Arvid startade färden klockan sju på onsdagsmorgonen, och hann precis fram till Studenten, vi kom ungefär dit samtidigt som alla ropade Hurra Hurra Hurra! Sen åkte vi hem till mormor och morfar och fikade samt vilade oss lite, och på kvällen var det då dags för att återigen äta tills man spricker och att skratta tills tårarna inte vill sluta!
Jag får en sån härlig känsla i kroppen när jag umgås med familjen och känner typ "det är för det här som jag är hemma i Sverige"


Arvid i bilen, han är en väldigt duktig kille och var pigg och glad hela vägen.

Student killen.

Var och hälsade på mormor och morfars bästa granne Marianne.

Morbror Kurt lånade morfars buick och körde Pelle hem i den.
Väldans fin bil, och det är tur att den få komma sig ut på äventyr ibland.

Sen åkte vi som sagt hem till Morfar och Mormor.

Jag, Malin och Arvid tog oss en promenad på byn, man kan iaf inte säga att man behövde trängas,
Inte en människa eller en bil.

Arvid tränar inför studenten.

Mitt i studentfirande kom också glass bilen.

Pelle lyfter lätt upp sin mamma Ann.

Efter en massa god mat, härliga sånger och mitt första munspelsframträdande åkte vi hem till Pappa och Nettan.
Här är arvid och morfar. Nettans hund, Frank, var bland det bästa Arvid visste, och Frank skötte sig ypperligt när en liten pojke ville klappa, dra i pälsen och peta in sina fingrar i ögonen.

Men det är alltid någonting speciellt att komma hem till Sthlm tycker jag, det ligger alltid någonting i luften.
Idag ska jag iväg och bara barnvakt och Lykke och Viggo medans Annika och Jonas åker på fest.
Så det är nog bara ett att göra, packa ner myskläderna, käka lunch och åka dit.

Hoppas ni alla får en fin avslutning på långhelgen, i Stockholm firar vi med utslagna löv och strålande sol.


Mot bispgården!

Godmorgon. Sitter i bilen med mamma, i bilen bakom kör malin med arvid! Mot norrland för kramkalas och student!

Sthlm-Gävle-Solleftå-Bispgården-Gävle-Sthlm

Efter en solig dag i Stockholm, då man riktigt kunna känna "nu är det sommar på riktigt" så har jag nu ätit en sallad, bestående av, ruccola, fetaost, paprika, matvete, keso och tomat. Packat min väska med kamera, biljetter tillbaka till sthlm och lite kläder.
Om en halvtimme, en timme går färden till Gävle, och imorgon bitti tidigt styr vi kosan mot Bispgården och Solleftå för att fira kusin Pelle´s Student.

Dags att krama om Mormor och Morfar för första gången på över ett år!

Ha en fin vecka.

Man tager vad man haver.


Om man är van att läsa min blogg kan det lätt bli så att man bara tror att jag äter nuförtiden.
Jag gör faktiskt en himla massa annat också. Idag har jag lyssnar på Bon Iver på Spotify hela dagen, samt druckit tea och skissat på förmiddagen. Det är bara inte lika roligt att lägga upp bilder på detta. 
Sen vilade jag upp mig i badkaret och slumrade till mot badkarskanten och vips så såg hela jag ut som ett russin.


Det här fann jag i kylskåpet när jag började fundera på middag,
för ett tag sedan köpt jag och mamma blomkål när vi handlade,
och denna lilla fina sak har legat tillräckligt länge i kylen.
Så idag gav jag den lite värme.
Hackade en gul lök, finhackade 2-3 vitlöksklyftor, hällde lite olivolja i pannan, lade i löken och lät den mjukna upp, den får inte ta färg för då blir det tråkigt. Sen på med hackad och skalad potatis och blomkål. På med ungefär en halv liter vatten med 3 st buljongtärningar, och kanske 2-3 del mjölk. Låt småputtra under lock i lämplig tid, jag hade den nog på spisen i ca 20-25 minuter. Salta och peppra samt mixa det hela till soppa.

Voila!
Så blev det en krämig, rätt tjock blomkålssoppa, med en klick löjrom i,
detta efter att jag fann det som serveringsförslag på ett recept och för att vi har en liten klick i kylen sen igår,
till det hembakat grythytte bröd som mamma brukar baka, med två rediga skivor västerbottenost. Och ett glas mjölk. Härligt.

Gör det själv.

Nu på morgonen har jag roat mig med att göra egen taco-krydda. Nu till veckan väntas också student firande för en av kusinerna. Kanske vore detta någonting att ge honom inslagen med en stekspade och stekpanna kanske.




Det är alltid roligare när man gjort det själv!

Tacokrydda ca 2 dl

2 msk chilipulver
2 msk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 msk paprikapulver
2 msk spiskummin
1 msk salt
1 msk socker
1 msk grillkrydda
1 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1/2 msk svartpeppar
1/2 tsk cayennepeppar
2 msk maizenamjöl

Receptet fann jag
här


Bröllopsfestoutfit.

Så här såg jag ut på festen i lördags.



Med min klänning som jag sydde upp i thailand i vinter.


Gallsten.




Nu har jag kommit tillbaka från mitt ultraljud.
Det är nu bekräftat att det är gallsten, eller rättare sagt en gallsten som ställer till det,
så nu inväntas tid hos ny läkare för att gå igenom kost och dylikt.
Kanske blir man lite smal på köpet.
Men att älska mat kanske jag borde slut med, eftersom jag snart inte kan äta någonting.

Nu ska jag försöka få i mig lite frukost.
Bilden fann jag passande och den fann jag
här.


Kvällens Snacks.


Nybakad sockerkaka med citron.

På med Kesella Hallon och färska hallon, Fantastiskt.

Nu ska jag ta och hoppa i sängen, imorgon klockan tidigt ska jag på ultaljud,
och nej, jag är inte gravid!
Jag ska kolla upp vad som är galet i magen!

Dagens middag

Sen måste man ju självklart äta middag, och då blev det lövbiffar fyllda med fetaost, soltorkade tomater och oliver, till det matvete och sallad med rödlök, fetaost, ruccola, tomat, paprika. Smarrigt värre.

Lyxbrunch

Imorse när jag vaknade visste jag varken ut eller in, mobilen hade jag i sängen, och jag tyckte klockan var väldigt tidig. Det var den inte, och det dröjde inte länge innan morbror och familj ramlade in på brunch/lunch innan hemfärd mot Jämtland.

Västerbottenpaj, Löjrom, Rödlök!

Underbart! Härlig start på söndagen.
Sen fixade jag också till min cykel som jag har fått tillbaka idag, efter att den spenderat två år i Täby.
Pumpade däcken och begav mig ut på en cykeltur i solen!

Såna här helger så längtar jag absolut inte tillbaka till Apollo livet. Att spendera tid med familjen, äta god mat och umgås är verkligen något av det bästa i livet.


Bröllopsfest

Igår var det bröllopskalas för Syster Annika och hennes Jonas, Och vilken fest det blev, jag och mamma ramlade in genom ytterdörren vid tre tiden inatt, med skavsår på fötterna och härliga skratt!


Här är dom, finaste brudparet!

Pappa

Härliga bubblor.

Trevliga bordsgrannar, här med Syster Malins kille Ante.

God mat!

Tappra själar som stannade nästan till tolvslaget!


Freddan och Frida.


Sen var det äntligen dags för dans!

Nettan och Pappa

Mamma

Annikas tjejkompisar.

Halva min släkt dansade som galningar hela natten,
Det hela avslutade med shot race emot bartendern för min del.
Och idag har huvudet var tungt och fötterna har varit skavda.
Men det var det värt!


Gårdagens Ölhäng med fina själar.

Igår kom det två malmö bor till stockholm, för att gå på 50 årskalas, självklart gjorde vi en liten utgång (för min del, för resterande del av gänget blev det betydligt senare)


Sandra, Alex och Andrea

Per

Lina och Andrea

Sandra Och Alex

Framtidstankar, bakning och regn.

Det här med att jag har sökt skola till hösten är rätt märkligt, idag försöka luska ut via internet hur bra betyg som krävdes för att komma in, men till sist gav jag upp, fick liksom ingen ordning på det.
Men det är många tankar som kommer upp om jag tänker hösten. Idag har jag tex under tiden jag jobbat målat upp flera flera papper med saker jag kan tänka mig att jobba med när jag blir stor.

Det här med att veta vad man vill när man blir stor osv. Inga lätta frågor minsann.

Avslutar nog dagen med en kopp tea och mera funderingar. Kanske borde baka en sockerkaka bara för att!

Dagens Lunch/Middag



Ugnsrostade morötter, lök och potatis, stekt lax, gurka och en röra gjord på avocado, fetaost och keso.


Edda & Maria


Edda myser i soffan

Medans Maria lär sig allt genom att läsa "ett lyckligt hem"

Ultimata Äkenskap.

Om jag, hundra år från nu, finner mig en man,
då ska jag läsa boken "ett lyckligt hem" från 1900 från stycke till stycke och få det ultimata äkenskapet.



"Unga kvinnor kunna begå samma dårskap, i det de gifta sig med män för deras ståtliga skäggs skull"


Härlig Frukost på Balkongen

Ställde mig vid spisen denna morgon och gjorde plättar, med kesella Hallon och färska hallon, lyxfrukost.


After Work, Tacos, Saltkråkan

Igår slet jag hårt på jobbet, i tre timmar och femton minuter, sen checkade jag ut och begav mig till Sankt Eriksplan för att möta upp min gamla apollo kollega Per. Vi arbetade både på kreta förra sommaren även om vi var på olika sidor av ön. Så på Grappa, en mysig liten bar tog vi oss en öl och ett glas vin innan vi åkte in mot söder för att möta upp min chef från Kreta. Hon hängde på Scandic Malmen. Och efter ett glas vin där åkte jag hem, och jublade lite inombords när jag precis hann med bussen hem från Sankt Eriksplan.

Jag är inget överdrivet stort fan av att promenera från Solna Centrum och hem till lägenheten, även om det bara är typ 500 meter, medans bussen stannar kanske 150 meter från ytterdörren så väljer jag den så ofta jag kan.

Idag har jag hälsat på syster Annika i Täby, och efter det hämtade jag ut mina älskade Miss Sixty skor från skomakaren och handlade mat. Har haft Maria och Edda här under kvällen för fredagsmys. Tacos, vi på saltkråkan och läst "ett lyckligt hem" från 1900. Råd i hur man gör sitt hem bekvämt för sin man osv! Väldigt underhållande.

Nu är det dags att sova, imorgon väntas det jobb 11-17 i Farsta och efter det hem och byta om, imorgon står det nämligen tjejkväll och utekväll på schemat!


Hög på livet!

Idag känner jag mig lite hög på livet, har sökt fyra jobb, pratat med ett jobb, ska snart iväg på arbetsförmedligen, och efter det ska jag jobba.

Igår jobbade jag på Make Up Store i Farsta, och efter jobbet åkte jag hem till Linn och Robin för att grilla. Där fick jag en del av sakerna jag saknat med sverige, jag fick bli förbannad på en engångsgrill som vägrade göra som den skulle, jag fick sitta på en filt och frysa och låtsats att det var jätte varmt, och jag fick vara tillsammans med fina människor!

Plus för det. Nu blir det en kaffe på balkongen och sen kör vi!

Med ett glas rödvin i värmen.

Igår sken solen så fint över stockholm hela dagen, och på kvällen tog jag mig två glas vin tillsammans med sandra på ljunggrens på götgatan.
Sandra var min chef på kreta och har nu flyttat till stockholm för att jobba på huvudkontoret.
Vi hade en väldigt hårig vy från där vi satt!

Vi skrattade väldigt gått åt myntinkastet, och jag funderade länge ifall det inte drog kallt där bak?!

Ledig eller typ arbetslös.

Startade dagen med en timmes härlig promenad med mamma i Haga Parken.
Hela parken var fylld av glada människor som grillade, spelade fotboll och tränade. Alla dessa leenden måste komma från solen.

Björkarna har börjat knoppa!

Fint stängsel.

Fika vid kopparstälten

När mamma sedan gick på jobbet bestämde jag mig för att baka,

Fantastiska Kladd-Kake-Muffins-Smet

Grädda grädda liten kaka.


Färdiga.
Här kommer receptet ifall ni själva vill göra mina super muffins eller superkladdkaka:

Du behöver:
2 Ägg
2½ dl strösocker
150 gr smält smör
5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl
lite salt
ca 1 dl tinade och mosade hallon
ca 1 dl hackad choklad (efter tycke och smak, jag föredrar mjölkchoklad)

Gör så här:
Vispa ägg och socker,
Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker och kakao (sikta den genom tea-sil ifall du vill undvika klumpar) och salt i en ren bunke, Rör ihop dessa med ägg och socker blandningen, tillsätt det smälta smöret och blanda till sist in hallon och choklad. Grädde mitt i ugn på 150 grader i ca 20-25

Här kan du antingen välja att göra i form, isf ska denna smöras och bröas (ströbröd) innan, eller så tar du muffinsformar.

Njut!


Men så måste man ju också äta, kan ju inte överleva på sötsaker,
så jag slog ihop en typ av sallad med pasta, röd lök, gurka, ost, skinka och avokado.
Och drack saft med is til, i solen på balkongen.

I samband med att jag bakade muffins, tog jag också fram smör för att göra chokladbollar,
så nu är frusen på bredden fylld med sötsaker.

Ett litet försök till att visa uppskattning när mamma kommer hem från jobbet.

Nu ska jag hoppa in i duschen, för att träffa sandra och ta en after-(not)-work i solen!