Happy New Year

Gott nytt år alla mina fina medmänniskor, familj och vänner!

Jag hoppas ni får en fin kväll med trevligt sällskap, god mat och precis lagomt med dryck!
Jag ska fira in den nya året tillsammans med mina apollo kollegor, samt falke och Ving.
Vi blir en sisådär 50 stycken och kommer istort sett ha en hel restaurang för oss själva.

Men innan det är det också dags för inspirationsmöte.

GOTT NYTT ÅR!

Bangkok




Eric, stackaren blev sjuk när vi var i Bangkok och spenderade dagen med att frysa.

Så här lite folk var det i planet när vi åkte upp. planet rymde 390 människor och dit var vi max 100. På vägen hem dock var planet proppfullt och jag fick sitta bredvid en tjock ryss som flöt över lite på min säte.

En liten Julgran i ett Litet Köpcentrum någonstans i Bangkok.

Känslan som inbefinner sig i min själ, när jag är i en storstad, obeskrivlig!

En kaffe latte och en bakelse som var super god.

Jag på aqvariumet vid Siam i Bangkok.

En haj.

Otroligt härligt att få möjligheten att besöka denna stad, om än för ett kort slag, för Bangkok är otroligt!

Motala, Är ni Redo? Håll i hatten.

Imorgon startar jag med mitt dykcert! Det trodde ni aldrig när ni av en slump sprang på en halvtjock gammal resledare nertryckt i en våtdräkt. Men skam den som ger sig.

Imorgon är jag alltså ledig och ska då in till Patong, där vår dykfirma håller till. Där ska jag se film och läsa bok under dagen ihopp om att göra teorin för mitt dykcertifikat. Min mamma har pratat om att ta ett när hon kommer och det vore kul om vi skulle kunna avsluta hennes semester med ett dyk ihop.

Men vill ni veta en sak, en hemlis.

Jag tycker fortfarande att det är tråkigt. Men önskar av nyårstomten att jag ändrar åsikt när jag är klar!

Godnatt


Breathtaking!

Solnedgånger är bland det vackraste jag vet, idag har jag avnjutit en tillsammans med Elin och Cissi på stranden i Kata. Efter en heldag på stranden avslutade vi den med Take Away Pizza i solnedgången. Själen mår otroligt bra just nu.



Igår provade vi en ny restaurang här i krokarna. Första veckan som jag och Eric kom till phuket, mötte vi en thai/svensk kille på en marknad som berättade att han hade en restaurang här. och att vi skulle komma dit och äta, 2 månader senare får vi fingrarna ur arslet och gör så, och vilket ställe, otroligt god mat, härlig stämning, jätte duktig trubadur som sjöng hela kvällen och allt var bara jätte bra. Så här såg det ut på vårt bord efter maten:

Men ack så trevligt vi hade det, senare sneddade vi gatan för att hamna på Alex bar, självklart då också svenskt ägd. Där drack vi öl och hookade upp med några backpackers som vi senare försökte visa Kata för.

På julafton, efter vårt julbord drog hälften av oss hem, och den andra hälften drog till SKA´bar. Baren som är en reagge bar är byggd på stranden, i ett träd, och stämningen är alltid avslappnade och bra.

Jag körde på Cola eftersom jag hade våra härliga servicetelefon.


Eld dans i vattenbrynet.

Nu ska jag rund av min dag med en film i sängen, imorgon är jag också ledig (vilken vardagslyx) och då ska jag in till patong, prova och se ifall min klänning och om min kostym är klar, påbörja mitt dykcert och kanske se ifall jag finner någon som har tid att färga mitt hår, varför har morgondagen blott 24 timmar, känns som om jag skulle behöva betydligt fler!

Ha en fin kväll!

Lite julstämning i Thailandet

Phuket, Julafton kl,13:36

Mitt fina paket jag fick från mamma innehöll 2 st pocket böcker, ett läsfodral till pockets samt en fint halsband.
Nu längtar jag om möjligt ännu mera till torsdag och fredag då jag är ledig! Då ska jag sätta tänderna i böckerna.
Tack fina du!

Idag har jag varit uppe sedan fyra på morgonen och varit på flygplatsen, och sen jag kom tillbaka har jag i stort sett bara svarat i telefonen, jag har servicetelefonen denna vecka och idag har det ringt som bara den. Men det mesta börjar lösa sig nu!

Igår kväll var vi i Patong och Joe Laberos Magic Show, jag satt i en och en halv timme och förundrades över konstens alla regler, (jag kan inte en enda regel). Självklart fick man inte ta kort där inne men detta var vad som mötte oss i entren.

Det var en bra show och efteråt fick vi gå bakom scenen och träffa Joe.

Så här fint är det i Bangkok vid apollokontoret som ligger på elfte våningen,
'jag blir lätt lite knäsvag i bangkok, bara för att jag älskar städer.
Deras skytrain är som en superfräsch variant av stockholms tunnelbana, och då känner jag mig hemma.
I tåg.

Här sitter jag på ett fik i ett av bangkoks köpcentrum, jag äter en mördegspaj med choklad och hallon som var lite ljuvlig som kostnaden för den, men det var det värt.



God Jul till er alla fina människor!
Njut av mat, skratt, sällskap och kärlek!


Tillbaka ifrån Bangkok, jag lever och mår bra.

Resan blev lite annolunda än hur jag och eric planerat, efter som eric gick och blev sjuk, detta fanns alltså inte med i vår tidsplan och på så vis blev det hela också lite snopet.

Men jag har shoppat i asiens största varuhus, luktat på dyra fina skinnväskor från diverse butiker vars namn pryder varje tidningsomslag, jag har köpt ett par byxor som jag inte kan avgöra ifall jag älskar dom, eller inte, jag åt den finaste mördegsbakelsen med choklad och hallon. Jag åkte skytrain och kände mig hemma i denna storstadsmiljö. Det kommer bilder också, självklart. Men jag ska bara sova, jobba, äta middag med samarbetspartners, gå på Joe Labero show, har utflykt, flygplats, äta julbord, öppna paket och ha det trevligt först! Fullt upp med andra ord.

Take Care!

julpynt och framtiden.


Så här fint har de julpyntat på ett av våra hotell här på Phuket.

Till veckan kommer ansökningar för sommaren ut, och för det allra mesta känns mitt beslut om Sverige så himla bra, men ibland, i korta ögonblick infinner sig en liten liten gnutta panik då jag inser att jag inte har något direkt jobb att komma hem till, att jag återigen måste dela lägenhet med mamma (och eftersom hon nyss flyttat till en ny lägenhet som kommer det inte heller bli så där superduper billigt), att sommaren i sverige kan vara underbar, eller urtråkig. Men så tänker jag på mina vänner, min familj och på soliga kvällar i parken med rose, och allt känns rätt igen.
Men världen är alldeles för stor för att bara vända ryggen till, jag ska bara försöka finna ett annat sätt att ta mig runt den.

Ska´Bar


Här omkvällen var vi på SKA bar här i Kata, det är en jätte mysig reagge bar byggt i ett träd precis vid strandkanten, där kan man sitta med en öl i handen, lyssna på vågorna som drar in och roa sig med att fota månen. Här finner man också en och en anna joint som cirkulerar, vilket är egentligen ganska komiskt då fängelsestraffen för att röka ligger på flera år.

Imorgon är jag ledig och ska till Bangkok tillsammans med Eric, vi ska hämta våra arbetsvisum och sova över en natt, så nu måste jag försöka finna lite saker som vi ska göra imorgon!

Tack!

Tack Finaste Mormor och Morfar för att ni lär er att Skypea och ringa till mig. Uppskattar det otroligt mycket!

Ni är bäst! Jag älskar Er!


Kvart på fyra.

Phuket 09:00

inatt skulle jag åka till flygplatsen tillsammans med min norska kollega shila för att möta våra nya Oslo gäster. Igår skrev shila ett sms ´på kvällen, vi drar kvart på fyra.
Okej, godnatt skrev jag tillbaka.

Beger mig ut på en löptur, kommer hem, duschar och lägger mig i sängen. ställer klóckan på halv fyra, då har jag lite mer än 40 minuter på mig, tänker jag. Hoppas upp ur sängen på morgonen och hinner inte ens gå in i badrummet innan min telefon ringer, shilas namn på displayen, Svarar med " du sa kvart på va, vilket är nu?"

Panik över att klä sig, sminka sig och vakna till och befinna mig i bilen på fem minuter. För ett kort ögonblick igår glömde jag bort att norskans kvart på, betyder kvart i.

Men nu är jag hemma igen, och börjar inte jobba förrän vid tre tiden, kan inte riktigt bestämma mig om jag ska sova några timmar, eller gå ut och springa, tror dock att sömnen är viktig idag, efter att ha börjat tre på morgonen tre dagar i rad är jag lite vimsig!


Ledig!

Imorgon är jag ledig, och det känner jag faktiskt att jag behöver, efter att ha varit sjuk och halvkrasslig hela förra veckan och fortfarande inte 100 känns det skönt att kunna sova ut ordentligt, ligga och lapa sol på stranden med musik i öronen och med en bra bok.
 
Ibland är det skönt att vara ledig själv. I veckan har jag dock haft lite problem med att bestämma mig för vad ´jag ska/skulle göra imorgon. Funderade på att följa med vår kollega för Falke till djungeln, kanske starta utbildningen för mitt dykcert, men som sagt, efter min förkylning från helvetet så vilar jag istället!

Nu är klockan halv tre på natten här, och jag ska krypa till sängs!


Med en kort frekvens av internetstrålar i lägenheten.

Idag är första dagen på en vecka som mitt internet fungerar i lägenheten, därav denna tystnad. Thailand är fortfarande lika fantastiskt nu som sedan sist jag skrev, kanske har Phuket nu också fått en lien guldstjärna i kanten då det helt plötsligt finns en massa snygga män (främst australienare) på plats. Mums för ögat.

Förra helgen på söndagen besökte jag tillsammans med några av våra gäster Phuket Towns Weekend Market, då åt jag dessa. Det är Thailänskt godis, som inte alls smakade supergott, med en eftersmak av mandelmassa eller marsipan, gjort på bönmjöl, socker, cocosmjölk och jasmine vatten, men en fröjd för ögat är det allt.


på marknade som är varje lördag och söndag kryllar det av fantastiska matstånd och självklart också andra typer av butiker men just maten är faktiskt det som lockar mig mest.

Senare på kvällen drack vi glögg och åt pepparkakor på en skandinavisk bar, det var mysigt och lite julstämning, ungefär så mycket som man kan få när det är 33 grader varmt ute.


Är inte detta bara så vackert att man nästan blir lite svimfärdig, solnedgångarna är helt otroliga här i thailand och för var gång jag har möjlighet att se dem (vilket inte är så ofta, då jag vanligtvis jobba den tiden) så smälter mitt redan smältna thailandshjärta lite till!



Idag fick jag reda på att pappa, hans tjej Nettan, och Nettans mamma kommer hit i mars,
och´första veckan i Januari kommer min gamla kurskamrat Josefin, sen kommer Annika med familj andra veckan i januari och sen kanske mamma kommer i februari och även kanske Sara?!
Hur ska veckorna räcka till?! Jag som vill till Bali också?!

Som vanligt när man har internet blir man försenad i säng, kanske är det därför jag vaknat så utvilad den sista veckan eftersom jag bara har lagt patiant och sånt!

Nu säger jag godnatt och kryssar mina tummar och tår att internet fungerar även imorgon.
Puss och Kram

Skräddarsytt

22:20 Phuket, Thailand.

Hej alla vänner, familj och alla ni andra som kan tänkas läsa mig blogg emellanåt.

Känner att det är mer än väl dags för en updatering härifrån thailand.

December har rullat in med dunder och brak. Jag har kollat på sunes julkalender på youtube varje dag, och på jobbet har vi även en chokladkalender, den tog jag med mig från sverige innan jag åkte ner.
Men idag har jag varit ledig och ingen på kontoret hade tagit en bit för att dom ville att jag skulle bestämma vem som skulle öppna. Galenheter, den är ju till oss alla!

Igår käkade vi fin middag för att fira vår kollega Annie som fyllde 26, hon fick ett presentkort på en tatuering av oss, sedan hon kom hit i mitten på oktober har hon gjort fem stycken nya, och har redan bestämt exakt hur och var den ska sitta. Det är väldigt billigt och tatuera sig i Thailand och thailändarna själva har väldigt mycket tatueringar, mestadels männen, det sägs att man kan tatuera sig för att skydda sig emot onda andar. Man kan också tatuera sig med bamburörsteknik, vilket sägs göra väldigt ont.

Efter maten spelade vi biljard, var på reaggebar och åkte världens märkligaste taxi hem.

Idag hoppade jag ur sängen vid halv ett, fixade mig och tog en tuk tuk in till Patong. Där har jag spenderat hela min dag, började med en kaffelatte på cafe True Coffee, sittandes på en balkong med utsikt över Patong Beach, värmen var tyckande, med tjocka moln hängde över staden. Satt vid internet och hämtade lite bilder och inspiration på kläder. Packa ihop mig och begav mig på en av våra skräddare, där tog jag mått och bestämde tyg på en långklänning som jag ska sy upp, klänningen tänkte jag kanske ha på bröllopet som jag ska på i sommar, och när den är redo att testas ringer dom mig. och sedan kom det en regnskur, och vilken skur, skräddaren fick ta fram bilen och köra mig till mitt nästa stopp, annars hade jag suttit där hela dagen!

Tog mig till ett av köpcentrumen och fann Syoss Schampoo och Balsam och Inpackning för 35 kronor styck. En sådan flaska brukar på mina tidigare destination har hållit hela säsongen, så det återstår väl att se hur det blir här, duschar vanligtvis oftare här pga att man svettas så mycket mer. Fann mig även en hudkräm vilket jag letat efter.

Sen chockade jag mig själv genom att köpa, inte ett, utan två klädesplagg, en kavaj och en klänning, i BLÅTT.
Detta är nog första plaggen jag för in i garderoben som faktiskt är blåa. Och jätte fina.

Sen tog jag mig till vår nästa skräddare där jag nu till veckan ska prova min dräkt. Ska sy upp ett par byxor, en pennkjol, en skjorta och en kavaj. Det är så lyxigt att ha den möjligheten att sy upp saker efter sina egna mått, Hur ofta står man inte i butikerna och kläderna inte passar, byxorna är för lågt skurna eller att sömmen är konstig. Här får jag allt som jag vill ha det (om skräddarna förstår vad jag menar förstås) och för detta betalar jag lika mycket som en fin kavaj kostar hemma. när allt är klart, får ni givetvis se bilder på det.

Nu är det kväll, jag ska se klart på filmen som jag startade med för två dagar sedan, imorgon bitta ska jag ut på flygplatsen och ta emot arlanda flyget och på eftermiddagen ska jag på marknad, med gästerna. Shopping möjligheter på arbetstid, sådant är trevligt!

Puss´