Kvällsäventyr.

Ikväll tog jag med mig skrutten på äventyr, vi var iväg och plockade liljekonvajler.



Jag har frågat en väldig massa människor ifall de är fridlysta här, hemma skulle jag inte ha plockat dem. Jag har hört av flera att de inte är det, Sen när jag nu kom hem såg jag på nån sida på nätet att dom är fridlysta i stockholmslän, medans jämtland inte finns med.
Ja nu står dom där, och jag får njuta som bara den eftersom det är ett brott att jag har dem hemma!

Korvgrillning på "ängen"

Utanför där jag&Maria bor finns en liten gräsplätt. kanske 100x100meter, där ute har jag och maria grillat korv idag. Det var mysigt. edda var med och kröp i varje kant hon kunde. Och lekte med bollen som hon fick av mig tidigare.



Nu ska jag iväg på skrutten, ifall mitt knä klarar det.

Recept Rimbobullar.

Efterfrågan på recept tar ut sin rätt.
Rimbobullar.
Ca 25st.
Deg:
25 gram Jäst.
2dl Kall Mjölk.
200g rumstempererat margarin eller smör.
1 msk socker.
ca 6 dl Vetemjöl.
Fyllning:
75 gram margarin eller smör.
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Pensling:
Ägg
Garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten.


1. Smula jäst i en bunke, tillsätt mjölken kall och rör tills jästen löst upp sig.

2. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta snabbt ihop till en deg.

3. Kavla ut den till en fyrkant, 40x40cm, på en mjölad arbetsbänk.

4. skär den i fyrkanter, ca 8x8cm.

5.Rör samman ingredienserna till fyllning, fördela lite i mitten av varje fyrkant.

6. Vik upp hörnen på degbitarna över fyllningen.

7. Lägg bröden i veckade bullformar och låt jäsa under bakduk i ca 2 timmar.

(här rekommenderar jag att man gör nått kul, efter att man diskat efter sig. två timmar är så lång tid.)

8. Pensla med uppvispat ägg.

9. Grädda mitt i ugn i 200 C i ca 5-8 minuter.

10. rör ihop garneringen och släng på lite på varje bulle innan du ska äta dom.


Syster Malinas Födelsedagsfirande.

Igår efter jobbet begav jag min in till Rålis för att fira Malins födelsedag, värmen gassade, marathon löparna sprang för livet och stämmningen var på topp. Det var guld värt.  Vi drack rosé, åt mat, spelade kubb och hade trevligt.


   

  


Mosters Gull-Unge.



Hur Söt får man bli?!


Vem beställde detta väder.

Imorse gick jag upp åtta, då var det redan då, strålande sol och i stort sett vindstilla. Undrar om det är syster som beställt vädret el om det är alla måndag till fredags personer som missade solen i början  av veckan. Solen är iaf fantastikst och det gör att det mesta blir lite enklare, som att inte störa sig på att man jobbar hela helgen.
efter jobbet åker jag in till stan och möter upp sis&mamma för födelsedagsfirande av malina. Mysigt.

Grattis på födelsedagen syster.

Syster Malin fyller 26år idag, Grattis till henne. Vi firar imorgon.
Och fröken Velander fyller 23 och firar detta med bravu ute i östersundsnatten hoppas jag.

Själv sitter jag hos Maria, är barnvakt åt Edda.

IDag har jag jobbat och gjort lite andra saker, samt hunnit gosa lite med Viggo.

nu blir det film.

Kvällskvisten.

För en vecka sedan, i fredags, gjorde jag illa mig på jobbet. Jag tappade en ganska tung kartong på min ena knäskål, och ännu har jag inte blivit bra. Jag kan inte riktigt gå i trappor som vanligt folk, utan ser mer ut som en gammal tant.
Detta har gjort att jag inte tränat sedan förra torsdagen när jag och maria promenerade till gullmars.
Detta gör att jag i dagsläge känner mig som en knubbsäl, inte blir det hellre bättre av att jag varit ledig och picknickat samt bakat. Önskar mig nästan tillbaka till högdalen, där lägenheten innehöll gasugn som i stort sett gjorde det omöjligt att baka.

Här kommer bilderna på rörorna som jag fyllde mina grönsakspiroger med.

Första röran bestod av morötter, paprika, philadelpia ost, purjolök och lite creme frachie. Den blev okej i pirogen men lite för smaklös för min smak. Då var fyllning 2 betydligt mer my cup of the, innehåller fetaost, majs, paprika, rödlök, creme frachie. Mumma. Tyvärr får ni inte bilder på själva priogerna för dom blev ganska fula.

Nu hoppas jag att knät blir bra, jag längtar efter gymet, efter träningsverk.

Nu ska jag sova, imorgon börjar jag åtta. Godnatt.

Denna kreativitet

Denna kreativitet som ibland beslagtar ens kropp. Jag har iaf städat lägenheten, gått ut med en massa saker i förråder, samt bakat rimbo-bullar. Och i ugnen just nu gräddas grönsaksfyllda piroger.


Dessa små söta bullar är lite winerbrödsaktiga och supergoda.

Sen fick jag ju också chansen att prova mitt nya kakfat.
Det är jätte fint tycker jag.


Torsdagsbestyr.

Idag har jag absolut inga planer, än så länge har jag hunnit med att äta en bit smörgårdstårta till frukost, samt se en film och sorterat lite papper. Disken är gjord och snart drar dammsugare över huset. Sen ska jag även iväg på ica och lämna tillbaka filmen YesMan som jag hyrde igår.  Kanske borde jag börja ta med mig delar av mitt pantberg som jag så länge byggt.

Sen blir det till att ordna middag och ikväll kanske jag äntligen kan sätta upp hyllan i badrummet, och få lite ordning där.

Miss Mozart.

Jag har haft Edda hos mig ett tag nu ikväll. Hon spelade keyboard. känner på mig, kommer blir nästa mozart.

Dagens middag onsdag.

Jag blev så sugen efter att jag var hos Maria i söndags, så idag gjorde jag mig en smörgåstårta till middag.

Djurgårdsbrunnsviken.

Gårdagen bjöd som sagt på picknick vid djurgårdsbrunnsviken med Katta och Sanna. Vi åt baguetter med färskost och salami och njöt av det fina vädret samt sällskapet med varandra.



Vi tror också att vi spanade in mr Björn Borg i sin båt, antigen var det han el hans dubbelgångare.
Sen kollade vi in tre herrar på tre bänkar, samt matade fåglar med våra kex.










Jag Och Sanna.

Födelsedagspresenter

Godmorgon.

Ännu en dag med strålande solsken, jag är ledig och har packat picknicksfilten. Nu fattas bara grönskan och sällskapet Katta och Sanna. De båda damerna fyller år framöver, katta om bara några dagar, och sanna hinner jag nog inte träffa igen innan hon fyller. Därför höll jag på att fixa och trixa igår med deras presenter. Så här fina blev de.



Hemmagjord Citronsaft och Chokladbiscotti.


Min första räksallad.

Idag har solen varit fantastik här i stockholm, ingen jacka behövdes och det var bara varma vinder som smekte en. Jag har träffat sofia idag. Sist vi sågs var när jag började min make up utbildning, alltså på min födelsedag 2006.
Vi kramades och pratade. Fick även äta min första räksallad, jag äter ju egentligen inte räkor, men om man får en sallad framför sig som kostar 200kronor som är gratis för en, ja, då vet till och med jag bättre än att påpeka att räkor inte är någon favorit. Jag åt så gott jag kunde men gav Calle (sofias vän) emellan åt lite extra räkor till hans sallad.



När jag kom hem var jag förbi hos maria och lånade hennes ugn.
Sen kom Camilla hem till mig och kollade in min nakna granne (han har då alltför sällan kläder på sig)
Och nu ska jag sova, för imorgon ska jag träffa Sanna och Katta!

Ett parti RegnKubb!

Idag efter jobbet begav jag mig till maria för att käka tårta, damen fyller ju nämligen 23 imorgon, och är nu närmare 25 är 20. Och det behövs ju frias, så hon fick sig en lökhackare av mig, och kokböcker av sin mor. Efter kaka/tårta spelade vi kubb tills det började spöregna, då fick vi springa hem igen, men innan det hade solen lurat oss till att köpa folle.
Här kommer lite bilder, vissa är lånade från Maria.








Nu blir det sänge, imorgon ska jag träffa fröken Velander!

Tiden går fort när man har roligt...




Och helt plötsligt var det dags att gå hem.
Attans trevligt var det iaf.

Grannar.

Jag bor i så kallade ungdomslägenheter, hit får man flytta när man är 18år och man ska flytta härifrån innan man fyller 25år, detta gör att såna här bostadsformer oftast kantas med mycket fest, mycket hög volym och människor som allmänt inte vet hur man beter sig. Jag har haft tur, mina grannar är par, och en ung kille som lyssnar på hiphop en gång i månaden. Men så kommer jag hem ikväll, från en jätte trevlig kväll hemma hos Simon&Anders, och grannen under mig har fest. Det vill säga ca 15ungdomar i åldern 18-20(alla killar). Och det tar helt seriöst inte mer än fyra minuter från att jag kliver över tröskeln som några av dem börjar bråka och slåss. Det är visseligen första gången, och kanske inte så kul, men å andra sidan så behöver jag inte oroa mig för att någon ska störas av att jag duschar nu.

Återkommer imorgon med bilder från ikväll.

Regnig lördag

Om en timme börjar jag jobba, och jag sitter fortfarande i mjukiskläder. just i såna här lägen så känner jag att jag är bortskämd som har mitt jobb tre minuter från jobbet.
Idag är det inte så fint väder i Stockholm, jag hoppas att det blir bättre under dagen så att grillfesten inte ställs in.

Frågan är om man ska köpa färdig potatissallad till köttet, egentligen är jag inte jätteförtjust i sån där färdig/köpt, men orkar inte ställa mig och göra en riktigt god, däremot funderar jag på ifall jag senare ska göra en tomatsallad innan jag åker.

Nej nu ska jag väl påbörja min förvandling. Hörs senare.

Sockerkaka.

Jag kommer faktiskt inte ihåg senast jag bakade en sockerkaka. Men jag kommer ihåg att dom är goda, speciellt denna med citronskal i. Undra varför man kastar så mycket skal i onödan,
fisk och kyckling är ju lysande exempel där citronskal är great!
även om min sockerkaka är vad man kan kalla lite kantstött, så tror jag att den smakar jätte bra.


Vad ska jag bli när jag blir stor?

Jag kommer ihåg när jag var liten, kanske ca 8år, jag gick inte hos någon dagmamma/fridtids utan fick åka taxi hem efter skolan med mina grannar. Jag och Hannah, (min bästa vän) lekte som bäst i ca 1½timme innan pappa och mamma kom hem från jobb och det var dags att äta middag.
Jag har alltid varit kräsen (el bara barnslig) när det gäller mat, och stoppar inte vad som helst i munnen. Visst, Falukorv (som egentligen knappt innehåller kött) men riktig mat var jag sämre med. Speciellt om det var potatis till.
Men kanske var jag inte åtta när jag fick vara hemma själv efter skolan, kanske var jag äldre. Men jag insåg då hur bra det var att koka makaroner när jag kom hem. Dessa åt jag med ketchup på, och när mina föräldrar kom hem så frågade jag "vad ska vi äta" och svarade senare med, "men jag har redan ätit"
Detta måste ha retat gallfeber på mina päron.

En annan sak som jag också gjorde hela tiden, var hemmagjord daim.


Hemmagjord daim:

1msk smör
2msk socker
1msk kakao
1msk sirap
1msk vetemjöl

Koka på svag värme till sockret löst upp sig helt.
Häll upp på ett bakplåtspapper. Skär/bryt bitar jag ät.
Lätt som en plätt,
och för en sockernarkoman som mig var detta räddningen!


Nuförtiden är mat mer en passion, något jag kan prata om i evigheter,
något som gör att jag aldrig kommer i säng i tid, eftersom det alltid finna nya internetsidor att kolla in.
Något som gör att jag inte går ner i vikt el blir smalare, hur mycket jag än tränar.
Och kanske är mat någonting jag borde jobba med, även om jag är rädd att ta lyckan ur en passion.
Frågan är ändå inte om jag inte hamnar där ändå när jag blir lite äldre.





Är det inte alldeles förträffligt, något som slår mig när jag lägger upp alla dessa bilder, som de flesta är från detta år, är, att man kan ju knappt tro att jag större delen av året varit arbetslös. Tur att man inte behövt dragit ner på matkostnaderna iaf. Nu är klockan mycket och snart ska jag ta ut en sockerkaka ur ugnen, jag är nämligen bjuden på grill fest imorgon och tänker inte komma tomhänt. Och så måste jag lägga kyckligen i marinad innan jag går och lägger mig.

Dagens Middag Fredag.


Lax, Pressade Potatis, Kokta morötter, Avokado, och kall sås.

Hurra för fredagsmaten, smakade fab!

Nu ligger jag i soffan och myser framför filmen bara en dag.

Godmorgon Fredag.

Imorse när jag vaknade hade jag träningsverk i benen. Jag hoppas att jobbet ändå flyter på bra. Jobbar mellan halv tio och sju. Efter det blir det förmodligen en liten promenad runt området där jag bor. Gymet stänger nämligen sex så jag hinner inte dit.

Ikväll har jag inga direkta planer förutom att jag tänkte ta det lungt.

Ses senare.Puss

Om man får fantisera..

Så Skulle jag vilja flytta detta hus+tomt till enskede och bo där när jag bli äldre.


Bilder från dagen.








Det blev en massa kort på maria idag. Men det är ju inte så konstigt.

Brandbergen till Gullmarsplan.

Idag gick jag, Maria och Edda till gullmarsplan, Edda åkte självklart med i vagnen och sov mest hela tiden. Det tog oss fem timmar och femtio minuter att gå från brandbergen till gullmarsplan. Helt knäppt.

När vi gått från brandbergen till skogskyrkogården gick vi igenom ett kollonilottsställe där vi frågade en herre om vägen till gullmars, varav han kollade på oss och sa "ja, det är ju rätt långt, men det är ju erat problem".
Likaså sa en tant när vi kom till skarpnäck och ville ha hjälp mot gullmars. "oj, ska ni gå, det är långt det"
Och då hade vi redan gått i 4½timme. Nu måste jag dock äta!

But, We did it!

Träningsöversikt.

Idag har jag varit på gymet, tränat konditionsträning, samt lite fria vikter. Och nu ikväll har jag gjort ett träningsöversiktpapper som jag ska fylla i. Men bland annat min vikt, mina mått, samt vad jag har kört, och  hur ofta jag vilar. Detta för att få en bättre översikt på hur det går för mig. Det är nu snart fem månader sedan jag började träna och slutade röka (om man då bortser från en cigg på fylla och tre bloss). Visst jag har fortfarande lång väg att gå både med träningen, rökningen, men framför allt maten. Allt detta socker som jag hela tiden stoppar i mig.
Varje dag, det är dumt. Det blir ju inte ens gott då. 

Idag har jag iaf fyllt min godiskvot med ytterligare en milkshake på sneakers´n´stuffs cafe shakes´n´stuffs. Sen åkte jag och Maria hem och käkade tacos, vaggade en ledsen edda, tvättade kläder, kollade greys och fråga olle.

Och nu ska jag sova, imorgon väntar en händelserik dag, ifall vädret tillåter. Jag och Maria tänkte nämligen försöka få från Brandbergen till Gullmarsplan. Vilka tror att vi lyckas och vilka tror att vi struntar i det?

Att åka bil härifrån till Gullmarsplan beräknas, enligt eniro, att ta ca 14 minuter, efter motorvägen. Avstånd 17,9km. För mig och Maria kommer det att bli mycket längre då vi måste gå små vägar. Att vi kan gå till hanviken är inga problem. Därefter vet vi inte riktigt hur vi ska gå fram. Men det löser sig. I värsta fall är det bara att hoppa på bussen och tänka "jaja, det kanske bara blev 1-1½mil"

Så nu måste jag sova, och imorgon blir det havregrynsgröt och ägg till frukost.


Anställningsintervju via nätet.

Imorse skickade jag iväg en arbetsansökan via nätet till ett företag. Fick senare under dagen ett mail med frågor jag skulle besvara, såsom vad jag ville ha i lön, varför jag bör anställas. Sen fick jag även svara på frågor på tid, såsom ordkunskap och pussla ihop företag med saker dom säljer. och sen avslutade det hela med ett pricktest. 
Blir jag kallad till intervju funderar jag på var jag ska jobba, för nasa el?

Dagens Middag

Tomatsoppa med pasta.

Sneakers´n´stuffs fik.

Efter lunchen idag åkte jag, maria och edda in till stan. vi kollade i butiker och sen mötte vi upp johanna.
Vidare gick vi på sneakers´n´stuff och fikade, jag och maria drack very good milkshakes.

Maria drack en med banan/daim. Själv hade jag en turkisk peppar.

Johanna drack en kaffe, och blev tyvärr inte med på bild.


Dagens Lunch.


Ost & Skinkpaj med sallad.

Till lunchen har jag också finbesök. Edda ligger på golvet och snurrar runt.
Maria ska jag bjuda på kaffekok.


Brighthead

Så här såg jag ut idag efter 4 timmar hos Linn. Nu är håret lite ljusare och får nog hänga kvar iaf över sommaren. Tids nog kommer det nog kanske in lite löshår också. Bilderna är från Linns blogg.




Kvällsfika.

Många människor kurar ihop sig i soffan med nått gott när dom blir fika sugen. Jag ringer till Maria och pratar mat. Mycket mat, och kakor, och glass och allt därimellan, vilket resulterar i att jag senare springer över till henne, vi rostar grönsaker i ugn och äter dessa när vi kollar på spårlöst. Hur orkar man liksom vänta ca 40minuter på att dessa grönsaker ska bli klar. Men gott var det, plus att det blev bra mycket mindre sockerintag för mig, än om jag stannat hemma.


till detta hade vi fetaost/creme frachie röra.

lördagens härliga bravader


Så här söt var Edda igår när jag & maria spelade kubb. 

Det gick rykten över hela Brandbergen att Kubb-mästarna var i farten, så polisen var tvungen att komma och kolla att läget var under kontroll. Skönt tyckte både jag och Maria, eftersom vi båda börjar tycka det är lite besvärligt med alla dessa fans som följer efter oss.



På kvällen bjöds det på morotskaka hos Katta.


Ikväll har jag druckit Coca Cola Cherry


Hora din Moldova

Igår spelade jag kubb med Maria, Edda låg/satt på filten bredvid och var söt. Sen åkte jag hem till Katta&Jocke där vi åt mat, kollade på schlagern med mottot "hur mycket kan vi dissa varje land".
Här är favoriterna. Armenien Inga&Anush! Moldaviens låt hade egentligen bara en rolig titel. Den ville dock inte följa med hit, och vägrade att visa upp sig på youtube, men kolla in "Hora Din Moldova"

Paper Plan

Om ni inte har sett filmen så gör det, den är så bra.

Dagens planering.

Igår avnjöt jag och Johanna en öl på en uteservering med solen i våra ansikten. Vi satt och kollade folk och funderade på vad vi senare skulle äta. Det slutade med kungshallarna, mycket mat för ganska lite pengar. Men när vi väl var där så bara blev vi super trötta, jag skulle ha kunnat somna vid matbordet. Så det blev en tidig kväll, men det var skönt, Johanna skulle upp och jobba idag, och jag är snart påväg till gymet. Efter det kanske det blir lite kubb eller minigolf innan jag åker iväg till Karlaplan för middag med järngänget!

Afterwork

Åh vad trött jag är, blev en rätt sen kväll igår, tidig morgon då vi hade möte på jobbet, och sen 1½timmes hårdträning.
Nu ska jag snart möta upp Johanna inne i stan för en afterwork, sen blir det nog hem och sova. Egentligen hade jag tänkt möta upp alex och hennes vänner, men med ögonlocken hängandes över mig inser jag att jag förmodligen inte kommer orka.

Återstår att se! Give me power!

Värkande muskler.

Mör i benen är jag, efter två hårda pump pass. Kul när man lägger på mer vikt och man klarar det. Ibland tror jag att jag ska ramla baklänges. Men än så länge har jag hållit mig stående. Efter passet gick jag på öb och köpte mig en kaffe kokare för 99 riksdaler. Tycker jag är rimligt pris när man inte är någon kaffesörplare. Vidare besökte jag både haninge centrum och arbetsförmedlingen.

Nu ska jag packa ihop min dator och bege mig till KTH eller rättare sagt Johanna.
Be good.

Dagens planering.

klockan är halv tio på morgogen, tvätten rullar runt i torktummlaren, jag har varit hos Maria och ätit frulle. Och har jag sagt att klockan bara är halv tio. Så fort tvätten är klar åker jag iväg på arbetsförmedligen och lämnar papper som jag inte hann igår, sen ska jag träna, och efter det ska jag köpa en kaffekokare på öb. Och sen ska jag hem, koka kaffe och sen bege mig in till stan. Och där ska jag bara ta hand om mig själv. Det är vad jag tänker göra idag.

Låter det okej?

Gårdagen spenderas på mosebacke.


Där Simon spelade, Och som en liten extra bonus, hade han Luc med sig!

Sen kom Alex förbi och vi avslutade kvällen på Ljunggrens.

Nu ska jag sova. Imorgon är det tvätt som gäller. Klockan sju.
Puss

Ett Avslut.



För ungefär 1½år sedan träffade jag en man, som jag senare kom att älska.
Vi har åkt en berg&dal bana med varandra i över ett års tid. Idag kom avslutet.
Nu vet jag egentligen inte hur jag ska känna.
Det enda jag vet. Är att jag är tacksam för allt.
All tid, alla känslor, all glädje och all sorg.
Det har gett mig nya perspektiv.

Man kan inte tvinga någon att älska.
Man kan bara älska så länge man orkar.

Tack Fina!

En nödvändig dag.

idag kör jag en så där dag som innehåller en massa tråkigheter.
Jag har bla städat lägenheten, ska boka tvättid.
Samt ringa akassan och besöka arbetsförmedlingen, samt försöka packa ner min balklänning som jag ska skicka iväg.

En hel hög med saker som är ganska tråkiga att göra, även fast jag kommer älska det imorgon bitti när jag slipper göra dem då.

Här kan ni gå in och lyssna på min vän
Simons band Della Ridge. Eftersom ni inte kom till mosebacke igår.

Mosebacke.

Om en timme ska jag inbefinna mig på jobbet, ska fixa fejjann med smink och sånt, sen ordna klart lunchen, och sen sticker jag. Ikväll ska jag till mosebacke för att lyssna på Simons band Della Rigde som spelar halv nio ikväll. Det är gratis inträde, så slink förbi ifall ni vill. Så ses vi där, okej?

Hejdå.

Gårdagens Middag

Bakad potatis med ost&skinkröra, samt ruccola sallad med rädisor. Mums.


Linn är min frisör.

På måndag, om en vecka, så ska jag återigen få sittsår när jag överlämnar mitt hår i ansvaret till Linn. Lite ljusare vill jag bli till sommaren. Kanske borde jag göra nån mer förändring, det är kul att gå till henne. Hon är snäll och jag kan testa en himla massa saker som jag aldrig skulle orka lägga så mycket pengar på. Tacka för Linn!

När katten är borta dansar råttorna på bordet.




Det blev tjock-dimma mitt i allt dansade och sen åkte vi hem till förorten och käkade strille på den lokala korvgrillen!


This one is for you Johanna.


En bild över golvet på magenta och vad ser vi, jo jag, i högsta hugg med Kameran, bara för att vinna utmaningen.

Bild:
Stureplan.se

tom&jerry kex

Igår började vi kvällen hos Maria med en halv flaska vin innan vi satte oss på bussen och skumpade iväg mot gullmarsplan, mötte upp Johanna och in på snaps och drack öl. Sen åkte vi vidare till Magenta, där var det lite trångt och mysigt, johanna gick nästan på en gång och jag och Maria körde igång på allvar. Tanken var att Lex också skulle med, men vad hon skulle ha skämmts ifall hon varit med. Jag och Maria dansade som om ingen såg oss, med alla och med ingen.

bilder kommer senare..

Återgår till min bakis kväll, hyrfilm, tom&jerry kex (hur goda?!), pizza, läsk.



Check!

  • Lilla Svarta
  • Stora Håret
  • Väska
  • Pengar
  • Humör
  • Skoskavsplåster


Nu Kör Vi!


Varför sova halv ett, när man kan göra ingenting.

Klockan är halv ett. Jag börjar jobbar kvart i tio. Jag har inte tvättat bort sminket el gjort något annat som jag tänkt göra nu ikväll. Så därför ska jag nu försöka iaf ta bort smink och tvätta ansiktet. Återkommer imorgon. Som förhoppningsvis inte bara bjuder på regn.

The moffatts.

tidigare ikväll så skickade jag en kommentar till min gamla grannes tjej, angående the moffatts.
Killband (snarare spädbarns band) Hur gamla/unga är dessa pojkar?!



Och vad är det för typ av färgning som killar med gula ringar gjort i sina hår.
Ser helt galet ut?!

Nu ikväll när jag läste inlägget om the moffatts så trodde jag först att killarna med den röda ringen var samma människa. Tills jag fann killen från "10 orsaker att hata dig"-bilden, och insåg att jag var helt fel ute.

Här är iaf den låt som jag kommer ihåg the moffatts med. The Moffatts var aldrig någon egentlinge favorit, då jag hellre lyssnade på arvingarna elle magnus uggla. eller varför inte hanson, spice girls, bsb osv. Men alltid kul men såna grupper /låtar som aldrig blev mega kändisar.

Katrins Goodiebag.

Förra veckan vann jag en goodiebag på katrinsgoodiebag.se. Två dagar innan vann både Maria och Johanna. Och idag sak förhoppningsvis Johanna hämta ut dem. Så ikväll kanske ni får se vad som döljde sig inuti.

Nu ska jag iväg och jobba och slita.

Dagens Middag Torsdag.

Fetaost fylld kycklingfilé med rostade grönsaker/rotfrukter.

Snitta filén och tryck in skivad fetaost, mosa resterande del tillsammans med ca ½-1dl Creme frachie. Häll i ugnsäker form. Hacka potatis/palsternacka/morötter/rödlök/vitlök, häll på olja, flingsalt, oregano, basilika, peppar. In i ugnen på 225C  tills kycklingen är klar. Bara att servera, ingen sås behövs.


Idag har jag äntligen satt upp persienner, eller en i sovrummet, i köket har jag satt upp bambo rullgardiner, mest bara för att solen inte ska ligga på hela tiden. Man vill ju inte ha något som verkligen täcker för, utan mer bara skymmer solen. Och insikten till grannen, då han uppenbarligen inte har råd att köpa handdukar, utan tycker att det är okej att lufttorka?!
Jag håller inte med.

Före och Efter. I sovrummet ser jag fram emot att vakna imorgon för att upptäcka hur mycket ljud som egentligen tränger igenom.

Imorgon blir det en händelserik dag på jobbet, det kommer hur mycket varor som helst. Möbler och fan och hans moster. Tungt, mycket, ont, FIKA. Det måste nästan alltid finnas fika vid leveransdagar, annars orkar man inte. Så jag har bakat mina kladdkakemuffins. Tyvärr så testade jag mina nya muffinsformar, dom var inge bra. Kakan släpper liksom inte. Man måste nästan äta kakan ur formen, vilket inte ser klokt ut. Men jag hoppas ju ändå att mina kollegor gillar smaken och inte bryr sig ifall dom inte skulle kunna vinna nån ätartävling med dem.

Chokladsmet, med en massa mosade hallon och jätte mycket krossad choklad. Smakar dessa inte bra då slutar jag baka! Nej kanske inte. Men jag tycker verkligen om det här receptet på kladdkaka, det är jätte enkelt, samtidigt som det går att göra så mycket med det. Mina hallon/choklad kladdkakemuffins är bara ett sätt.


Just nu. 2-1 till tre kronor i hockeyn. Hejja.

Dagens frulle.

Nytränad, Nyduschad och nyäten. Nu blir det jobbet.


you got to pump it UP!

Klockan är sex, för en kvart sen ringde min väckarklocka.
Ska hämta skrutten och så blåser vi iväg på pump om ett tag.
Pumt it up!

Smalhetens lätta gång.



 

Här tränar man för att bli smal. och så får man tårta/kakor hemlevererade på kvällskvisten.
Vem sa att 1+1 blir 2?!


Födelsedagsbarn.

Grattis till världens bästa Mormor!



Och till Emma.

Långfika.

Gårdagen spenderades precis så som jag skrev att den skulle. Fikandes på Muggen (ett fik mitt på götgatan) med Sara, vidare kom även Maria&Edda, Johanna, Emma&Liam&Noah, och Johan med och fikade.
Och eftersom internet låg på latsidan igår med uppkopplingen så kommer bilderna nu istället.

             
Efter den flera timmar långa fikan begav jag mig på gymet och körde ett hårt pumppass.
Påvägen hem regnade det och solen gick ner.


Nu cyklar jag iväg till jobbet och sen vidare till gymet, återkommer ikväll.


regniga tisdag.

Idag är det lite regnigt i vår stad, det tänker jag fira med att sitta på ett fika på söder hela dagen tillsammans med
snygg-sara. Snacka en massa skit, kolla in en massa människor. Och jag ska njuta hela dagen för imorgon börjar jag jobba igen.


Satscorepuls.

55minuter helvete! Förhoppningsvis också ett helvete som tids nog gör kroppen gott. 10minuter tog det att cykla hem efteråt, och det kändes super. Nyregnad asfalt luktar gott, och blommor luktar mer när de blivit vattnade.

Dagens Lunch

Pasta/pesto/feta/parmesan/tomat.


Igår kväll kom skrutten.

Jag hann dock bara ta en liten testfärd med henne, men idag tänkte jag ta med henne på gymet, och så ska jag försöka finna en korg. Men hon är här, och hon ska slitas med kärlek.



Det var väl en fin grattis-i-förskottspresent.

Sömnig

Nu knyter jag mig, och hoppas på en underbar morgondag!

Sommarens chans.

Du får inte längre ha makt över mig,
jag är värd bättre.
Jag förtjänar någon som uppskattar mig.
Är detta slutet?

Sorgligt, vemodigt, ledsamt eller skönt?
En liten bit av allt.
Dessa blandat tillsammans gör mig
självsäker
och
osäker.

En sak är säker,
sommaren har bara börjat.
Nu är det upp till mig att göra den till den bästa.

Singel och Sommar,
inget ont som inte har nått gott i sig.

Härliga Söndag.

Såg att mina besöksantal gått ner sig nu i helgen, kanske för att jag inte skrivit nått, men förhoppningsvis för att ni alla har haft vackert väder och annat för er.

Jag har varit barnvakt åt Viggo. Tog med Maria, Eddisen och Johanna ut till täby där vi glassade på syrrans soldäck.
Jag har ätit jordgubbar på djurgårn, druckit en dyr drink på ljunggrens takterass, ätit mat på chutney.
Här kommer lite bilder från täby-dagen.

Viggo.


Eddisen


Marias Skalle-Pär-Skutt.





Nu är jag hemma från ett jobbigt konditionspass på gymet, ska knata över till maria, här ska det wokas.

Körsbärsblom.

Jag skulle önska att det såg ut så här överallt, i mitt hem, runt min trappa, på mitt jobb, på mitt gym och i mitt hjärta.


 






Den som bestämde att dessa körsbärsträd skulle planteras i kungsträdgården, och i en allé, var nog ett geni.
Flott, Himla flott!