Tortillabröd fylld med stekt kyckling.

Måndag och ledig, skönt att ibland få tre dagar sammanhängande, då man verkligen ges tillfälle att känna av att vara ledig.
 
Spenderat dagen med att ungefär göra så lite som möjligt, vilket är skönt. Har mest legat i soffan hela dagen, kollat film, och ätit en massa sura karameller.
 

Till Lunch/middag idag blev det stekt kycklingfile i bbq sås och chipothel. I tortillabröd med ruccola, koriander, vitlökssås, lök, paprika och tomat. Det var gott och säkerligen någonting jag kommer laga igen.
Min middag igår var väldigt lika, fast då stekte jag korv i spiskummin och paprikapulver och käkade det i tortillabröd och samma fyllning som idag. Det var också gott, snabbt och enkelt.
 
 

Mat

Det är nått alldeles speciellt med att laga mat. Jag kan inte för allt i livet förstå människor som lever på smörgåsar och som inte njuter av njutningen att slå sig ner vid bordet med en kärleksfull lagad rätt.
Sen lider jag självklart av samma beslutsångest över vad man ska äta, som idag till exempel. Då jag pendlat mellan flera rätter och fortfarande inte bestämt mig. Fast nu lutar det åt chorizo, stekt i panna med spiskummin, i tortillabröd med vitlökscremefraiche, lök och grönsaker.
 
Idag har jag bemästrat konstens alla regler och tvättat min älskade trasmatta i badkaret. Tungt och blött blev mest allt i rummet, men mattan är nu ren och hänger på tork på balkongen.
 
Började också söndagen med amerikanska pannkakor med kokta hjortron och grädde. Och en kanna kaffe.
 
 

Kvinnokroppsväggen är färdig.

Igår bjöd jag min fina Mamma och hennes Karl Torgny på middag. Vi käkade risotto med ugnsbakad lax och vitvinssås, och avslutade med vaniljglass och kokta hjortron.
 
Och sen satte vi upp listerna i vardagsrummet samt borrade upp mina tavlor i vardagsrummet, så nu är min vägg med bilder på kvinnokroppen äntligen färdig.
 
Känns alldeles underbart att de äntligen är uppe där.
 

Ätande och skapande.

Köpte akvarellfärger igår, och idag på morgonen målade jag lite. och det var så himla kul. Och frukost måste ju nästan vara dagens bästa mål. Så härligt det är att sitta och äta i lugn och ro, och man inte har någon tid att passa.

Fina bilder.

Köpt ramar och ramat in en del av bilderna från Stefan May boken jag köpte förra veckan. Nu ska jag bara bestämma vart de ska hänga, och sen åker de upp, fortare än kvickt hoppas jag. 

långfrukost och nakna kroppar

Började dagen med långfrukost, kanske en av de bästa vanor jag har. Så länge det finns tid för en riktigt långfrukost, så finns det tid för att göra en underbar dag.
Idag blev det finn crisp med groddar, ost, lök, gurka och paprika. Yoghurt med havrepuffar, lite vindruvor, kaffe och ett champagneglas med juice. allt på ett litet silverfat.
 
Sen sprang jag fram och tillbaka till tvättstugan, för att tvätta det lass av smutstvätt jag samlat på mig. Och nu är planen att bege mig till IKEA och köpa fotoramar.
I måndag köpte jag en väldigt fin bok med aningen vuxna bilder, vackra svartvita fotografier på fina kroppar, och dessa ska nu ramas in och förhoppningsvis inom en väldig snar framtid hänga på väggen i mitt vardagsrum.
 
Det kommer bli så fint.
 
I helgen blir det jobb, är nu tillbaka på Jysk med en 50% tjänst fördelat på tre dagar i veckan, och resterande del arbetar jag på djursjukhuset ifall det behövs. Detta ger mig både trygghet och frihet. Jag har tryggheten för att veta att jag var månad får in pengar för att betala alla mina räkningar och för att kunna leva, men även möjligheten att jobba upp min lön så att jag kan spara pengar, shoppa eller göra nått annat kul.
Trygghet och frihet är två starka ord, som ger mig glädje över att de finns i samma mening.
 
 
 

Hösten gör entré

I Veckan var min far på besök i staden för en snabbvisit. V möttes upp vid Maria Torget, lunchade, och jag blev hänförd av den kyliga brisen, varma solen, och att vissa träd redan bjuder på riktiga höstfärger.
 
Det finns så mycket bra i luften när en vacker höst gör entré. Löften om soliga höstpromenader, barhäng med människor som gör livet till vad det är, och förhoppningen om att möta någon som tar en med storm, som man kan ligga i soffan och hångla med när mörkret faller på.
 
Kanske kan man finna någon som tänker så här om mig:
 
Kanske den finaste meningen i hela " En man som heter Ove".
 
 
 
 
 

Belöning

Jag är rätt bra på det här med att belöna mig själv. Igår var jag hos min härliga tandläkare och mottog en massa beröm för att mina tänder var så fina.
Kostnaden för besök blev ynka 350kr så då bestämde jag mig för att belöna mig, och köpte en massa nya kläder.


Sammanfattning av bilder från en norrlandshelg.