Joshua Radin

Går varm på Spotify medan jag försöker skriva klart mitt arbete. Mitt problem nu är att det helt enkelt blir för långt. Reflektionerna och jämförelserna är inte helt klar och jag är redan inne på min tioende sida, fast det max får bli nio totalt. Bara att kapa ner det sen. Idag blir det tvättning. Iaf ett tag, har nämligen inte tvättat sedan januari! Så ni kan kanske tänka er den "lilla" högen.

lika som bär?

Jag fick en present av tjejerna på jobbet i onsdags när dom tackade av mig.
Lika som bär el?


Vårkänslor

Även om det är plusgrader ute så bidrar det inte med så mycket vårkänslor, iaf inte lika mycket som mina nya vita converse som ligger och väntar på våren.


Nya skor, en klänning och en pajlett grej på rea.

Maria och Edda har hängt med min idag, vi fikadfe på Sandys, Edda målade en mask på panduro och så promenerade vi genom slasket "hem"

 


Utflyttad, urpluggad och urtrött

Igår gick bilen varm mellan brandbergen och solna. Jag och mamma packade in alla mina tillhörigheter in i malin och antes lilla bil, kändes som det var 45 polacker i mr beans bil. Efter vad som kändes som 100år fick vi äntligen sova men imorse var det bara att hoppa upp imorse för att åka till brandbergen igen, denna gång för att lämna nyckeln. Men nu är det iaf no more brandbergen!
Sen hem till solna och begrava mig på bibblan. Och nu halv sju blev jag äntligen klar. Så nu är det bara att hoppas att jag har allt för att fixa iordning det. Och sen är det bara och hoppas att hjärnan är mottaglig för typ 150 svensk-norks-danska glosor..

Jyskarens sista dag.

Idag har jag min sista arbetsdag som jyskare. efter jobbet blir det middag med jyskarna och sen hem och tömma frysen och börja städa. Imorogn bitti börjar helvetet att flytta allt!

Dagen då kylan bet sig igenom alla mina fettlager...

Imorse när jag steg upp från luftmadrassen visade termometer - 23 grader. På med ullsockor (tack mamma!) vanliga strumpor, långingsar, polotröja, jeans, arbetsskjortan, och tjocktröjan och ändå frös jag i tolv timmar på jobbet. Nu är det bara en dag kvar på jysk. I samband med att jag förmodligen gått och spänt mig hela dagen pga av kylan har jag nu världens huvudvärk och tänker därför bara gå och lägga mig nu. Jag är nämligen rädd att jag kommer börja kräkas annars av värken.

Imorgon kommer det en tjej och ska hämta min soffan så hela dagen har jag tänkt försöka packa ihop det mesta samt försöka frigöra min trapp. hur får man lättast bort 100kilo is? Funderade ett tag på att koka vatten och försöka hacka bort fanskapet men risken är väl kanske större att jag förvandlar den till en rodelbana?! Tips mottages tacksamt.

Började renskriva mitt arbete inför kursen igår och inser att jag är så långt ifrån nöjd man kan komma med första utkastet och inser därför att efter flytten hem till mamma på torsdag och fredag, får jag nog flytta in på bibblan över helgen.

Idag är det exakt 2 veckor tills det hela börjar och jag har under ett antal perioder hunnit tänka, "Vad fan ger jag mig in på" men nu finns det ingen återvändo, pengarna är betalda, lägenhetn uppsagd och resan kan börja!

snökaos?

Idag skulle min mor komma och börja packa ihop mina saker i bilen, tyvärr är ju vädret inte det bästa, och eftersom det är söndag och skottningen kan vara lite si så där. Så därför är jag nu hos mamma för att försöka städa upp i förrådet inför kommande flyttkartongskalas. Dessvärre tog min resa hit idag nästan 1 timme mer eftersom tunnelbanor inte fungerar som de ska..
Kan tänka mig att SL kommer få ta emot en hel del skit för deras sätt att hantera snön osv. jag tror dock att dom gör det bästa dom kan. Men nu tycker jag faktiskt att snön kan sluta falla och solen får en chans att lysa.

clearsil nästa?

Ikväll har jag ätit något jag inte tål. Jag ser ut som en salami i ansiktet, rödprickig och funderar på att kanske frivilligt anmäla mig för att ställa upp i nästa clearasil reklam?

Jag har snöat fast mig.

Om man vill ta sig ner för min trapp,
så gör man det säkrast genom att sitta på rumpan och åka kana ner.

Annars tycker jag att mitt internet borde sammanstråla med voddler lite bättre.

Köp min soffa är du snäll...

Jobbat hela dagen och nu slö kollar jag på en film samt packar, mamma kommer hit på söndag och så börjar vi flytta lite saker. Sen kommer det förmodligen en firma och hämtar allt jag inte vill ha/ kan sälja nästa vecka. Och om en vecka från måndag har jag intelängre någon lägenhet. Konstigt, jobbigt, spännande, hemska, underbart, förskräckligt och fantastiskt!


Ingen som vill köpa en IKEA 3-sits soffa, 600 kronor, värsta fyndet!

Skolan

Sist jag gick i skolan var för två år sedan då jag läste upp lite ämnen på komvux, jag tyckte att det var jätte kul även om det var jobbigt. Men jag var ganska duktig. SÅ dörfär hoppas jag att jag nu kan komma in i skolgången. ska göra ett arbete om sverige, norge och danmark, på 3 a4 vardera. Inför stundande reseledarkurs. Så det är vad jag hoppas att jag får gjort idag. Allt hade ju blivit enklare ifall mit word program hade fungerat på min dator, nu gör det inte det vilket gör att jag måste skriva arbetet hemma och sen åka till mamma för att renskriva. Men det vore skönt att få undan det mesta av arbetet idag.

På onsdag, om en vecka från idag, har jag min sista arbetsdag på Jysk. Därefter måste jag tömma min lägenhet samt städa den innan den 1 Mars då nästa person flyttar in. Mitt arbete ska vara inlämnat den 2 Mars. Så jag känner att jag har lite fullt upp. Men det får ju gå.

Igår var jag och mamma på bio och såg Farsan. Den var sjukt kul och jag kommer inte ihåg när jag senast skrattat så mycket åt en film. Sen käkade vi middag på kungshallarna och åt var sin kebab rulle. Och sen avslutade jag kvällen med en fika tillsammans med maria och emma på kafe 60.

Ikväll blir det kanske bio med maria om jag tycker att jag fått så pass mycket jobb gjort.

Som man bäddar får man ligga = luftmadrass

Igår var min pappa i stan, med sin tjej, dom var förbi mig och plocka med sig en del saker som idag skulle åka till Gävle. Min Säng, samt 4-6 flyttkartonger. Efter packningen åkte jag in till stan för att möta upp min kusin Sabina och tillsammans åkte vi ut till syrran i Täby. Där var lille viggo och lekte för fullt. Jonas var kock och lagade hemma gjord bearneise sås, Syster hade bakat semlor, och pappa och nettan låg i soffan och myste. Så vi åt god mat, kollade på os och hade det mysigt.

Sen missade jag ett tåg när jag skulle hem, men det fick gå ändå. Var hemma vid två tiden och då var det dags för mig att blåsa upp luftmadrassen som jag nu ska sova på i minst 1½vecka. Imorse blev jag väckt vid nio tiden av att min chef var sjuk. Hoppade upp och begav mig på jobbet. Jag har bara 1½vecka kvar på jobbet. Sen är det no more jysk.

Jag har också fått en läxa av apollo inför den stundande kursen, ska skriva ett arbete. Jag ska skriva om Norge, Sverige och Danmark. Styre, folkmängd, historia och lite apollo relaterande fakta. Arbetet ska vara på 3 dataskriva A4 och inne senast 2:a mars. Så jag tänkte försöka spendera min lediga onsdag på Stadsbiblioteket för att få nått gjort. Fördel att inte sitta hemma, samt att det är lättare att vara källkritisk när informationen kommer direkt från böcker.

Till er som jag tycker om.

Konstnären har varit framme igen.

Ha en mysig söndag!

 


Biljetten är bokad.

När man börjar jobba sju och är schemalagd till två, och sen beslutar sig för att skippar lunchen ihopp om att kunna gå tidigare och sen ändå måsta stanna till halv fem. Då blir man inte så nöjd. Inte jag iaf. Därför spenderade jag ungefär 1½timme påväg hem till att sura för mig själv. jag var så trött. Lyckligtvis började jag inte förrän tolv idag, och jobbade  bara 6 timmar.

Idag bokade jag resan ner till helsingborg, därifrån kommer jag att åka tåg och sen buss innan jag är framme i Gillelje. Så hjälp, nu är det igång på allvar!

Imorgon kommer min kusin och gör stan med mig, vi tänkte gå på nån bra jazzklubb och lyssna på lite go musik och dricka lite vin, sen på lördagen ska vi umgås med syster annika, hennes jonas och lille viggo. Samt papa och hans tjej, det är förmodligen sista gången jag träffar dem innan hösten. Känns hel konstigt.

Tradera Aktioner

Ikväll avslutas 6 st av mina tradera aktioner, några smycken nu som inte gått för några stora summor men sakerna som ligger kvar nu är desto bättre. Hoppas att dom knatar iväg under kvällen innan dom går ut i natt.

Idag fick jag kontakt med en av tjejerna som jag ska gå kursen med. Fick ett mail från apollo för några dagar sedan och där fanns allas emails med. Letade upp vissa på facebook och de jag kände igen mailade jag. Så nu hoppas jag att jag kan möta upp den här tjejen i helsingborg och att vi tillsammans kan ta oss sista biten.
Plus att det känns väldigt kul att ha någon att ventilera sig med innan.

Nu ska jag sova, för jag håller bokstavligen på att somna rätt upp och ner.


Godnatt Folket.

Går bakåt i tiden..

När jag kollar tillbaka på gamla inlägg jag gjort här i bloggen, så får det mig att inse att jag nuförtiden skriver tråkigt och lägger in för få bilder. Dock har jag lite problem med min kamera, den vill inte alltid föra över bilderna till datorn och då blir det att när jag väl lägger in dem, känns det så långt bort att skriva om dom.

I början var min blogg galen, och jag var galen, sen dejtade jag och bloggen följde med, efter det blev jag kär, och min blogg blomstrade av alla känslor. Sen blev jag sårad och bloggen blev tråkig! Och sen har den varit slät under en längre tid. Men när vintern går mot lite varmare väder så hoppas jag att bloggen också börjar blomstra.


Kontrakt!




Igår fick jag mitt kontrakt på reseledarutbildningen, så eftersom jag slutade tio imorse åker jag hem till mamma idag för att skriva ut det och skicka tillbaka det.




Entré och Ljunkan

Igår kväll åt jag middag på restaurang Entré på söder. Alexandra, Klara, Erica och Emelie var med. Anledningen var att vi firade att Sanna-Maria fått ett jobb, efter en lång höst utan arbete. Jag åt en väldigt god majs kyckling på en bädd av spenat med en sparris risotto. Efteråt hängde vi på Ljunkan innan kvällen tog slut, iaf för min del.

Jobbat idag och sen har jag kollat på melodifestivalen, en film och packat lite grann. Börjar faktiskt se ljuset i tunneln!


Herr Feber

När ledigheten spenderas med Herr Feber så känns det ganska trist. Fortfarande är han närvarande men jag hoppas att han lämnar mig snart. Nu rustar jag upp mig för att jobba i sju dagar i rad. Och just därför vore det angenämt om febern ville släppa.

Idag har jag hunnit med att fika med Emma, mött upp Linn, varit på make up store hos Mia och handlat, Varit på Make Up Store och hämtat nyckeln. Har även varit iväg med 2 IKEA kassar med skräp. Börjar sakta med säkert att krympa här hemma.

Funderar på ifall jag orkar ställa mig och laga matlåda tills imorgon eller om jag kanske nöjer mig med nån gammal trasa från frysen, och imorgon kväll blir det tjejmiddag ute. Mysigt.

Kaos?



Så här ser det ungefär ut mer eller mindre i hela min lägenhet. Kom på att jag bara har idag och imorgon och packa ihop sakerna som pappa ska ta nästa helg, för från fredag så jobbar jag en vecka i streck och då kommer jag inte hinna fylla många kartonger.

Här är min lilla flytthög, får se hur hög den blir när jag är klar..

 

Försöker föressten att lyssna på dansk radio för att träna, men när det är reklam mellan musiken så fattar jag nada?! Det är inte riktigt okej.



Förkyldningstanten nummer ett

Jag blev så trött imorse när jag vaknade och insåg att min förkyldning är återkommen, kanske är den här för att stanna. Men jag var så glad den dagen förra veckan då hostan försvann, och vips så kommer kanske allt tillbaka igen. Klockan är tio, jag är ledig imorgon men tänker gå och lägga mig nu. Kanske blir det lite bättre imorgon.

Funderar på att ta tag i packning, rensning, slängning imorgon också. Måste liksom börja någonstans för att det ska släppa sen.

Adios!