Gott Nytt År

Ett nytt år väntar runt hörnet.
Och nya möjligheter.
För mig innefattar nyår ofta inte så mycket fest,
utan mer att tänka bakåt, och sikta framåt.

Bakom mig lämnar jag mitt mest själviska år, 2010.
Året då jag lämnade den äckliga lägenheten i brandbergen,
mitt trygga Stockholm som jag älskar så högt.
Och gav mig ut på äventyr i världen.

Bland sandkorn och pyramider försökte jag orientera mig som person,
i min roll som reseledare, fann den mitt under vulkanutbrottet på island.
Resten några veckor senare till Grekiska Karpathos där jag spenderade sommaren.
Lugnt, stilla och relativt enkelt även om jag många stunder längtade tillbaka,
till Hurghadas stressiga liv, krävande gäster och stora team.

September, en veckan semester med nästan hela släkten,
på mammas sida.
Efter det försvann lusten att arbete igen, utan jag ville bara vara ledig.
men efter ett tag återkom arbetslusten och jag och Lisa frös under den sista veckan.

Hem en sväng till sverige, STRESS(!) allt för många ting som skulle fixas.
Men hann även med att träffa och mysa med några av mina finaste vänner,
tack för att ni tog er tid att träffa mig.
Myste med familjen i Täby sista dagen och sen upp mitt i natten.
Taxi till arland och några timmar senare, ute i öknen igen.

Tillbaka i koas hurghada, och gillar det väldigt mycket.
Mitt bästa team bjuder mig på skratt, samhörighet, glädje,
en massa thaimat, långa luncher, härliga papas kvällar,
skrattattacker när fem tjejer gjorde byn med allt vad det innebär.
Självklart är inte alls allt rosenrött, vi har våra andra stunder också.
Men tänkte fokusera på de bra sakerna!

Nästa år befinner jag mig i öknen i några månader,
sen förhoppningsvis semester hemma i sverige,
sen hem igen, för att packa om,
och sen väntar mitt nästa äventyr!


Tack familj och vänner för att ni stöttar mig i mitt beslut att fly sverige ett tag. Jag tänker ofta på er.
Tack Apollo, för att ni tror på mig och ger mig en chans att se världen.
Tack Mette, för att du står ut med mig och ständigt spelar Westlife,Backstreet boys på högsta volym, du får mig att skratta le och ibland tro att jag ska kissa på mig!!! (av skratt självklart)
Tack Team Hurghada 10/11 för ett härligt halvår!

Tack till alla er som jag inte skriver här,
men som ständigt höjer mitt liv!

Tack och Bock, Och självklart.

Gott Nytt År


Tankar och musik, dunderbra kombination.

Jag gillar den här låten, och rösten..men... Den här låten är precis lika smörig som jag blir när jag är kär. Tur att jag inte är det just nu. Kär alltså. Kär var jag i början av 2008. Sen sörjde jag halv 2008 och hela 2009. Nu är det faktiskt hög tid att jag tänker på mig själv. Det slog mig förresten för någon dag sedan att 2010 kommer att bli mitt mest egoistiska år någonsin (än så länge), som jag minns självklart. Jag gjorde detta för min skull, lämnade mina nära och kära kvar i landet kallt och begav mig ut på äventyr. Och visst finns det dagar då hemlängtan smyger sig på, och bilder av vänner, fmailj och ting hemma flimmrar förbi på näthinnan, men samtidigt, jag är mitt uppe i mitt liv, lever, frodas, växer (som person & på bredden) samt njuter av det faktum att jag får prova på att vara invandrare. Och att jag får se andra sidor av världen som man vanligtvis kanske missar när man är på semster. Jag får växa och förhoppningsvis genom detts blir jag en bättre person! Tackar familjen Wärme för skype samtal på juldagen, samt systrarna för de fina julklapparna!

Förra årets mest (o)briljanta idé.

Förra året kom min syster Malin på att hon tyckte att det skulle vara en kul idé att gå ut på gården,
grilla pinnbröd och dricka varm choklad med konjak under julhelgen.
Sagt och gjort, där stod vi, fem stycken förfrusna fötter och grillade i -32 grader.
Så här i efterhand kändes det kanske inte som den bästa idén min syster kommit på.
Men nu är jag sitter i 25-30 graders värme kan jag se tillbaka till det med ett leende på läpparna,
betydligt mycket mer än vad jag hade den dagen episoden ägde rum.
Saknar er!

Och snälla Pappa, Bjud dem på kornmjölsgröt i sann Forsström-Anda!



God Jul!

Julafton är över, vi började morgonen med frukost hemma hos sara och lina, där myste vi och kollade på sista avsnittet av en av de bästa julkalendrarna som visats. 1991 sunes jul.
Sen blev det en jul city tur och sen en väldans stressig lunch och sen hotell service. Var väl hemma vid sju tiden och då började jag göra mig redo. Klockan nio möttes vi senare upp vid Cafe Del Mar för julbord. Där åt vi saker som är så svenskt att det nästan gjorde ont i hjärtat att se. Sen myste vi med julklappsleken på kontoret och avslutade kvällen med kareoke på papas tills långt efter midnatt.




Sista avsnittet i Sunes Jul, Kult


Julklappsleken på kontoret efter middagen.


Julbord på Cafe Del Mar



Julmat



God Jul.



God Jul!

Om tjugo minuter börjar vårt julbord på Cafe del Mar. Jag är presic redo, ska bara slänga lite julpapper på sista klappen och sen är jag påväg. Imorgon är jag ledig så kanske blir det en liten utgång ikväll också.

Till er där hemma och till er som är hemma med inte hemma.

God Jul!

Pussar från en 25 gradigt varmt/kallt Hurghada, Egypten.

Dan för dan!

Imorgon är det julafton! Konstigt. Detta blir min första julafton utanför sverige och egentligen bryr jag mig inte. Förra året firade jag jul hemma hos mormor och morfar, för första gången sedan jag började jobba var jag ledig över julen, men julen har ändå mist sin glans sedan jag var liten. Då var julen det bästa.

I år firar vi med julbord på vårt stammishak Cafe Del Mar, och efter det kör vi julklappsleken och sen springer vi ut i natten och gör hyss, förutom de som ska iväg till luxor på natten. Och nästa vecka är det dags för servicetelefonen igen. Denna gång tillsammans med Sara och över nyår. Spännande. Får se vad veckorna framöver bringer.

Nu är det dags för flygplats, och jag hoppas innerligt att allt snö kaos runt om i världen inte drabbat våra flyg för mycket!


reflektion

Klockan är inte mer än 20 över åtta här i egypten, men jag ligger redan i sängen. inatt bär det nämligen iväg till luxor med gästerna för att visa dom allt fint där, lite tråkigt är det dock när resten av teamet (utom henke,rasmus,mette,linda,jennie o anders dvs de festgalna&jag själv) har team dag imorgon, visseligen bara på badlandet men det är ändå skönt att få betalt för att slappa tillsammans med en massa härliga människor.

Jag har gjort en reflektion... nu ska jag vara djup.. är ni beredd?

en av de saker som de flesta människor som är i egypten störs sig på, är sättet som egypterna kollar på en, oavsett om du har bikini eller "vanliga kläder".

 I sverige är det inte vanligt att man ser människor med vapen, stora vapen. och detta är någonting vi blivit inprintade med sedan vi var små, att det är dåligt. vapen alltså. när vi sen kommer till länder där man använder vapen på ett annat sätt, som här i egypten tex, så kollar vi. oavsett om det står 10 egyptiska poliser i rad och de alla har ett ak5 i handen så kollar vi lika mycket på den första polisen som den sista. hänger ni med? Kanske är det likadant för egypterna. De blir upplärda att det är fult som kvinna att visa för mycket av ditt kropp. Och så kommer vi, halvnakna i deras ögon när vi själv tycker att vi har mycket kläder, och nakna när vi använder bikini. kanske är det därför dom inte kan sluta se på oss, för att man inte vänjer sig?


Dagens Låt.

Vet inte om det beror på att det känns som vår i Hurghada, ni vet så där lagomt kyligt på dagarna (dock fortfarande svinkallt på nätterna) det blåser friskt i luften och solen värmen. Eller om det bara är Oskar som ger mig vårkänslor. Men iaf. Gillart.


Julkort från Egypten!



God Jul Nära och Kära
Och ett Gott Nytt År.
Låt det bli ett att minnas!

Jag Älskar Er...


Finaste Katarina sänder julkort till flickan i arablandet..



Tusen tack kära skatt!

Gråa hårstrån tyder på mognad...

men ibland är det skönt att slippa dem. Igår var jag till frisören och ordnade håret. det tog mig 1½timme och kostade 300 egyptiska pund, när kan man någonsin betala 350 sek för klipp,färg och fön i sverige. Blev glad när jag satte mig i taxin påväg hem. Vi åker så mycket taxi här nere att alla "kändisar" hemma i sverige skulle bli grön av avund. Känns dock inte så lyxigt som det låter, men är man stressad, har klackskor eller är trött så känns 5 pund (7sek) inte så jävla viktiga.

Inatt ska jag på flygplatsen, ett av våra plan är 5 timmar sen och det är mitt flyg, så isället för att lägga mig och sova och vakna pigg och utvilad imorgon bitti klockan åtta, ska jag om ca 2 timmar åka ut på flygplatsen och möta våra nyankommna gäster som väntat jätte länge på att få åka från sverige. Och jag  tror bestämt att jag ska möta dom i långkalsonger. egypten-vintertid-inte så jävla varmt-långkalsonger-bra skit!

Girls Night Out.


Igår var vi fem stycken snygga härliga damer som entrade ett relativt dött Hurghada. Men efter ett antal drinkar och mykcet dans och skratt, hamnar gårdagens kväll till en av de bästa denna säsong.
Så tack Snyggingar för det!


Så blir det när man bor med en dansk!

det sägs ju att man blir som man umgås, men det går ikke när man bor med Mette. Men lite dansk musik smyger hon in i mitt huvud emellanåt. även om jag retar henne att danskarna inte kan skriva musik utan köper svensk musik rättigheter och översätter rakt av, typ fiskarna i havet. Men här är lite av musiken som finns i vår lägenhet, en med text också så att ni kan sjunga med!

Lussekatter African Style



Ja det blev faktiskt lussebullar, dock kanske aningen söt och med lite för lite saffrans smak, men hej,
det är lussebullar och imorgon är det lucia!
Och min utflykt till paradis ön är cancellerad, är lite tveksam till om paradisön ens finns kvar i detta blåsväder.
Imorse hade det varit 16 grader varmt, jag har haft lång byxor och kofta på mig hela dagen och nu ikväll när vi käkade middag i marinan visste faktiskt inte kylan några gränser. Men snart lägger sig kanske den här stormen eller vad man ska kalla det och värmen kommer förhoppningsvis tillbaka!

Nu ska jag sova, målet är att vara i säng innan klockan tolv!

Försök till julebak?

Utanför vår lägenhet ekear minaterna ut sina bönerop, nedanför vår balkong sitter fem afrikanska män runt en eld och försöker hålla värmen, i sin säng ligger Mette under ett dundertäcke och läser en dansk bok, och jag står i köket med julmusik, julgran och vanilj ljus och försöker baka lussebullar.
Mette kom förbi, kollade ner i skålen och tittade på mig och sa "varför är degen gul?" "för att det är saffran i den"
sen skakade hon på huvudet och undrade vad det var jag bakade. I Danmark finns det varken lussebullar eller pepparkakor, och nu kan jag bara hoppas att bullarna blir okej, vill ju inte gärna bjuda dansken på sina första lussebullar om de smakar illa.

Men utsikterna för ett gott bak är små, här, i vår lägenhet finns inga mått, (deciliter osv), inget bakplåtspapper och smeten är ihoprörd med en sked, och håller just nu på att försöka jäsa under ett ny tvättat örngott.

Igår firade vi vår kollega Hanna som fyllde år, vi åt middag tillsammans på en kinesisk restaurang och sen avslutade vi kvällen med kareoke på papas. Jag och Carl sjöng en fruktansvärd version av Summer Loving från Grease. Men det var skoj iaf.

Ikväll blir det nog en lugn kväll med middag och sen hem och mysa.


Ledig lördag i egypten,

Idag är jag ledig, och imorgon också, alltså har jag en riktig svensk helg och det är helt underbart. Nu är klockan två här och hittills har jag gjort nada och det rör mig inte i ryggen!
Förra veckan med servicetelefon blev det inte så mycket skrivande här.

Igår var jag ute med Mette och sjöng en låt tillsammans med den piss snygga araben, han sjöng visseligen 10 gånger bättre än mig,då min röst kommit in en konstigt läge och vägrar bli bättre. igår fick jag också en rot av en av våra samarbetspartners, det är för rösten. kokade vatten, bröt tre bitar av roten och så drack jag träd tea, smakade bajs och inte kändes det heller som om det blev nån skillnad. Men tre dagar ska det ner, sen har jag också köpt honung och ska dricka mint tea, betydligt godare.
Nu ska jag klä på mig, dra mig upp ur sängen, betala mitt internet och se ifall jag ska prova på att baka lussebullar


julegranen står grön och grann i stugan.

vi var ut på senzomall och handlade lite ting.

Häromkvällen var vår matbutik stängd då de höll på att inventera.. det gillar vi inte..

en helt vanlig byggställning i hurghada, miljoner brädor och snören/trådar, men inte en spik.
imponerande eller vansinnigt? du avgöra.





Burka affären, funderar faktiskt på att prova,alternativt köpa en. det vore nått.

Mette



2 dagar kvar

tillsammans med matilda och max, (våra servicetelefoner) innan det är dags att lämna över dessa till nästa personer, än så länge har det varit en okej vecka fast det har varit relativt mycket.
Och snart är det också dags för mig att ha två lediga dagar, funderar på att gå på massage en dag och kanske försöka sola, vilket jag inte har gjort sedan jag lämnade karpathos, färgen börjar gott och väl blekna bort.

Om  två veckor är det jul, och innan det ska vi också ha hunnit baka lussebullar, förhoppningsvis blir dom okej med tanke på att våra lägenheter har gasugn. Men jag gillar våra lägenheter, och jag älskar mitt rum och min säng och min roomie.

Ska försöka få lite bilder på den lokala befolkningen i vinterkläder och turister i badshorts så att ni får se hur galet det ser ut.

Ta hand om er!

mitt i veckan rapport från hurghada.

Igår var en riktig full-dag på jobbet, från nio till halv nio, och sen flygplats inatt.
När jag kom hem fyra imorse var jag helt död, sov till tio och nu är det dags att påbörja en ny dag.
Hoppas den flyter på smidigt!

Hoppas allt är bra med er där hemma, vinter håller tydligen sverige i ett järngrepp, och parasiter håller östersund i ett järngrepp. Kämpa på. Det är inte långt kvar till maj! och Vår.

utanför mitt fönster..


så här fin är min och mettes utsikt. begränsad havsutsikt, nej, snarare obefintlig. men dock med sin charm ändå.

här är vårt skafferi i hurghada, kakor, svenskt & danskt godis, pepparkakor, tacos krydda på ica kvantum soln, tea, dansk julkaka och lite popcorn, ris,kakao,socker.. och nu har jag fått lön så nu är det dags att fylla på förrådet, men inte med bara godis.

jag och sara en kväll innan vi var ut och gjorde byn!

dagen efter var jag ute igen, men denna gång mindre rockig..

This is Africa

Igår var jag i Kairo på en dags utflykt och hade sovmorgon imorse. vaknade imorse vid tio tiden, chillde i sängen med bloggar och musik. och då gik strömmen, menvad gör väl det när man har batteri på datorn.
Men när det inte går att duscha för att det varken finns vatten elle el, då tänkte jag This Is Africa och gick på jobbet med härligt flottigt hår och svettig odör!