Bröd
Efter ungefär en timme i ugnen är mitt fruktbröd på filmjölk klart, och vilket bröd. Mängder av frön, nötter och frukter! Och fantastisk smak.
Receptet följer:
4,5dl fil
1dl mörk sirap
100gr torkade aprikoser
50 gr russin
20 gr blåbär (tog lingon istället)
65 gr hasselnötter/mandlar (jag använde mig av valnötter och mandlar)
1dl vetekross
1 dö rågkross
1 dl havregryn
2,5 dl grovt rågmjöl
1dl vetemjöl
1dl linfrön
1 dl solrosfrön
1,5tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkrydda
Gör så här:
Blanda filmjölk och sirap
Blanda torra ingredienser samt frukt, nötter i en annan skål.
Rör ihop den torra blandningen med filmjölksblandningen.
Klä en avlång bakform med bakplåtspapper, häll i smeten, och häll på lite havregryn.
Grädda i ugnen på 200 grader i ungefär 45-55 min.
Klart.
Jag hade inga linfrön och solrosfrön utan tog pumpakärnor istället, sen hade jag inte heller något rågkross utan tog lite mer havregryn och vetekross.
Bra blev det iaf!