konsten att göra en jättepirog.


det här är en maträtt som min mamma ofta gjorde på helgerna när vi hade middagsgäster.
Funkade bra både bland barn och vuxna.

Jäst plus vatten+smör + salt+mjöl. Jäs under duk.

Hacka lök, fräs köttfärs, blanda kryddor.

Försök att kvala ut degen så halv degen täcker en plåt, fyll på med köttfärsen, strö på ost, och jäs under duk i en halvtimme, grädde sedan i ugnen i ca 20-30 minuter.

Servera med en grönsallad och njut.

Tips: är du vegetarian kan du göra det med qouarnfärs, fast då tycker jag att det är bättre att göra köttfärsen och göra en paj av det istället.

Kommentarer
Postat av: Denise

Du kan du Bodil :) Det där ska jag prova nån dag framöver, och hoppas på att det blir lika gott som din ser ut! Haha


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback